Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

130468979_1773706772806838_8816084537682

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 1,6k
  • Прегледи 263,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

УНИКАЛЕН СПОРТИСТ!
ШЕСТ пъти световен шампион!!!
Шест пъти, а много хора не са чували за нея!
Много българи не са чували за нея. Жалко е!
Не е втора, не е третата, не е пета...
Това момиче #постоянно става #СВЕТОВЕН ШАМПИОН в своя спорт.
Радваме се, че Гришо влязал в топ 20, топ 10 или за момент бил в топ 3 в своя спорт (няма лошо), радваме се, че Кобрата излиза да се бие за титлата в своя спорт (няма лошо), едно време полудяхме от радост, че футболистите ни станаха четвърти на световното... А колко хора се сещат за успехите на тази тъжна шампионка? #Шест пъти #СВЕТОВНА, бе хора... и #девет пъти #ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН...
Колко българи са доминирали толкова категорично в своя спорт?
В своя спорт тя е повече от Джошуа, Джокович, Роналдо, Меси, Карл Люис и т.н. В самбото тя е жива легенда, на която се възхищават всички самбисти в света, а противниците ѝ в схватките се чувстват обречени.
И УРА ЗА #МАРИЯ #ОРЯШКОВА!

134570979_1530759647118613_7893602009807
❤
  • 1 месец по-късно...

ПОЧИВАЙ В МИР! АПЛОДИСМЕНТИ!

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Само с уважение към темата и писалите, позволете кротка вметка.

Думите имат значение, точно както идеите имат последствия.

Зад самото слово стои понятие. Понятието зависи от контекста. Пример, дори псувнята може да е ведра и приветлива, ако е в сянката на добро отношение. Имаме приятел в компанията, който при среща радостно възкликва: - Къде сте беее, да ви го начукам! Повече от ясно е, че той не ни желае сексуално, а се радва. Или употребата на прекрасната сама по себе си дума "Мама",  може да бъде и злостна ругатня: "Мамицата ти!"

Точното умело боравене с думите е твърде належащо в някои случаи. Защото, каквото правиш, и то те прави. Трябва да имаме отговорност пред Господа, когато говорим, защото словото е дар от Него. И когато говорим, пишем, пеем - не сме сигурни - кой точно ни чува. И ако това са само точните адресати, ОК. Но думите ни застигат и неподготвени хора, деца, невежи, несведущи. Именно те биха изтълкували повратно и буквално наши думи. 

Темата съдържа думата "ГОРДОСТ". Аз веднага я замених с "ЩАСТИЕ" и ми се получи. Уверен съм, че авторите имат предвид Щастие, пишейки Гордост. Но употребата на това слово следва да е супер прецизно.

Защо.

Защото, гордостта е смъртен грях. Има грехове за смърт, има и не за смърт. Гордостта е от първите. Много е красива, като апостолът си сатанаил. Много е привлекателна за падналата човешка природа. Силно ограничавана през средните векове, и дащно насърчавана в нови времена. Много педагогически системи на материализма я налагат като ценност. Не е само у нас, а по цялата земя. Нахлува след като французите изклали кралете си, 1789 г., създали идеология, която под различни имена бушува по целата планета. Тази система е богоборческа. Говори обратното на което ни е повелил Бог. 

Но победил Господа няма, и не може да има. Затова, готините хора избягват богопротивни думи.

Щастлив съм, че принадлежа на българския род. 

Но не се гордея. Не бива да се гордеем с нещо, чиято заслуга не е наша. Ако се родим в цигански катун, тогава би следвало да се гордеем с катуна си? Гърците се имат уникални, сърбите, турците, ... Те ти война на мерене на пишки, кой е по-уникален.

А Писанието непоколебимо твърди, Не се големей. човече, понеже не можеш да направиш ни един косъм по главата си, било то бял, или черен. Дните ти са преброени на земята. (само по смисъл)

Затова, нека сме щастливи и слънчеви, нежели горделиви пуяци. :)

• 1 месец по-късно...
  • 9 месеца по-късно...

Защо съм горд, че съм българин?  

А защо да не съм?! Човек не си избира произхода, нито родителите, родното място, културата, която ще го възпита... За да ме има мен днес, е трябвало в миналото едни други хора, които наричаме наши предтечи да са правили едни неща, за да се запазят като самоосъзнаване, да оцелеят физически, ако щеш, и за да имат право на самостоятелно съществувание... Ако не се гордея, а се срамувам да речем, ще е огромен шамар към делото на онези българи от старо време ... 

Дори, ако погледнем малко по-глобално на нещата : земята, по която пребиваваме е кръстопът, минали и заминали редица народи, водили се многобройни войни през вековете, но ние сме от малцината останали тук, въпреки всичко. Значи с нещо сме по-специални, по-различни, по-иначе от останалите ... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.