Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 15

Featured Replies

Вреди могат да се нанесът от незнанието на потребителя, това не прави програмата вредоносна ! Да вземе да се засича и Хамачито или ТиймВиюера... не е практично.

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 145,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вреди могат да се нанесът от незнанието на потребителя, това не прави програмата вредоносна ! Да вземе да се засича и Хамачито или ТиймВиюера... не е практично.

Преведи си първо названието. Касперски винаги е реагирал на такива програми. Може би заради това си поведение досега не съм успял без знанието на потребител да вляза в компютър защитен с Касперски чрез отдалечен достъп.  :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Усещам на къде биеш, ако искаш влез в моя компютър имам инсталиран само НИС.... ако искаш IP пиши на ЛС.

Предполагам знаеш как е ставало това трикче, с някогашното влизане и се чудя още ли не сте го разбрали...? За жалост в BG много от интернет техниците и техниците в сервизите си позволяват да правят подобни магарии т.е да си оставят вратички за посещение ! Имам много познати в бранша, които са си позволявали подобни волности

;)

А и след 100 питания и предупреждения на човек му писва да мисли и си казва я да забраня, че да спре да ме пита тази иначе интелигентна програма.... айде да не влизаме в полемики

Още едно уж тестче http://dox.bg/files/dw?a=6ed8db6ea2

Резултати https://www.virustotal.com/bg/file/2a779238f71233c97d094517326d90fad7ae290db87c5d42c0ddda460f5e7e6d/analysis/1367577243/ Preventon при мен не реагира - обаче Privatefirewall блокира стартирането с настройки на максимална сигурност.С тези настройки тази стена блокира всичко, което не е изрично разрешено - не са ми нужни актуални дефиниции, облаци с много FP и т.н. И никакво значение не виждам дали съм и поставил най-добрия или най-калпавия антивирус...Изглежда ми непреодолима. Старата любимка пак ме омагьоса...

Още едно уж тестче http://dox.bg/files/dw?a=6ed8db6ea2

Резултати https://www.virustotal.com/bg/file/2a779238f71233c97d094517326d90fad7ae290db87c5d42c0ddda460f5e7e6d/analysis/1367577243/ Preventon при мен не реагира - обаче Privatefirewall блокира стартирането с настройки на максимална сигурност.С тези настройки тази стена блокира всичко, което не е изрично разрешено - не са ми нужни актуални дефиниции, облаци с много FP и т.н. И никакво значение не виждам дали съм и поставил най-добрия или най-калпавия антивирус...Изглежда ми непреодолима. Старата любимка пак ме омагьоса...

Ти така ли тестваш програмите? Сваляш тестови тулчета и ако се провали на тях значи не става :D

Усещам на къде биеш, ако искаш влез в моя компютър имам инсталиран само НИС.... ако искаш IP пиши на ЛС.

Предполагам знаеш как е ставало това трикче, с някогашното влизане и се чудя още ли не сте го разбрали...?

За жалост в BG много от интернет техниците и техниците в сервизите си позволяват да правят подобни магарии т.е да си оставят вратички за посещение ! Имам много познати в бранша, които са си позволявали подобни волности ;)

А и след 100 питания и предупреждения на човек му писва да мисли и си казва я да забраня, че да спре да ме пита тази иначе интелигентна програма.... айде да не влизаме в полемики

Касапа не допуска връзка дори да е пуснат отдалеченият контрол! Пробвах го още 7 версия май със Сотката  :)  Той ме пусна и после се направи на луд и не даде разрешение на питанката и ме остави с вързани ръце.  Затворих връзката. За Нортон...знам че ти е любимка но си спомняш с градският,че пробвахме. Сега се сетих за един колега дето може и да няма вече възможност да пише тук. Чатиш ли?

Comodo - Application.Win32.LeakTest.PCFlank. Така се защитават от псевдотестчета. А какво правят Касперски и доста други?

Чист е - но тези без дефиниция рискуват да загубят някои свои ползватели... От категорията на най - неуверените и недоинформираните - всъщност преобладаващата част от хората са точно в тази група.

И искаш да кажеш, че е по-добре да има подвеждаща дефиниция за да задоволи лаиците отколкото да не детектва файла... абсолютно даде брак и ти, брат почивай си по празниците, че ти е в повече банкета....

Напълно неутрално гледам на подобни весели неща - защото руснаци са казали  "Использование PrivateFirewall совместно с основным антивирусом сделает защиту вашего компьютера практически непробиваемой." И наистина -  няма значение кой антивирус съм инсталирал.  Странното - една малка и лека безплатна защитна стена ...може да направи за смях май всички ...уж с претенции  грандове...

И искаш да кажеш, че е по-добре да има подвеждаща дефиниция за да задоволи лаиците отколкото да не детектва файла... абсолютно даде брак и ти, брат почивай си по празниците, че ти е в повече банкета....

Ти защо мислиш,че никой не му отговаря. Щом на мене вече ми писна да обяснявам   :clown:

Ти защо мислиш,че никой не му отговаря. Щом на мене вече ми писна да обяснявам   :clown:

И какво обясняваш - колко са добри програмите на Касперски...  Ники, фен съм на всичките  и ми е весело.  Не е и нужно да ми се отговаря!   Благодаря

Редактирано от NEY (преглед на промените)

И какво обясняваш - колко са добри програмите на Касперски...  Ники, фен съм на всичките  и ми е весело.  Не е и нужно да ми се отговаря!   Благодаря

Не колко са ти полезни мненията! За толкова години само спамене и повтаряне на едно и също.

Публикувано изображение Публикувано изображение

От почистващия раздел:

avast!, Avira и MBAM ги заковаха и двата.

Не колко са ти полезни мненията! За толкова години само спамене и повтаряне на едно и също.

При редуване на всякакви програми за какви повторения се касае?  Е, не съм и май никога няма да бъда фен на Касперски! Не са им лоши програмите - считам ги за вечно недозавършени... Поздрави!

От почистващия раздел:

Публикувано изображение

:P

не мога да го намеря с доста търсачки.  Preventon ако е причина - ще си понесе червения картон. Абсурд е някакъв антивирус да ми създава ограничения...

Редактирано от B-boy[StyLe]
Премахнат линк! (преглед на промените)

Тодоре, не случайно съм дал линка в txt формат, защото е без парола и някой може да се опари.

Не го поствай в постовете си...иначе пак ще го изтрия! Мерси!

Тодоре, не случайно съм дал линка в txt формат, защото е без парола и някой може да се опари.

Не го поствай в постовете си...иначе пак ще го изтрия! Мерси!

Разбирам - а това тук ме изненада  https://www.virustotal.com/bg/file/67c3128bc1fc1fba6b71db64e6c3eaca95e1fb3d558b9a874340951918415fbb/analysis/1367593847/

И защо по-точно те изненада - файловете са си зловредни и няма място за изненади!

И не се научи, че не се праща целия архив след като вътре има повече от един файл...сега ми кажи резултатите за кой от двата файла се отнасят? :D

Що не си останеш само с Private Firewall,да не те боли глава с тези антивируси.

От почистващия раздел:

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.