Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 15

Featured Replies

pass: infected

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 145,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображениеmovie1080p.mkv.zip

pass: infected

The program Movie1080p.mkv  ...may have been lost.

Това файлче може би е свързано за изпълнение с на някоя инсталирана програма в windows.

При мен нещо не се стартира "без защита съм" 

Hello,

shock.exe - Trojan.Win32.BitMin.p

- New malicious software was found in the attached files. Its detection will be included in the next update.

Thank you for your help.

Best Regards,

Sergey Yunakovsky

Malware Analyst

Kaspersky Lab

По-добре късно, от колкото никога. :)

Плеъра е за безплатно ползване!

Изрично се упоменава тук ,че има бисквитки(Cookies) от трети лица,т.е.  --> Adware

Avira и DrWeb са с най-точната дефиниция,но чак пък  заплаха :D

Публикувано изображение

Плеъра е за безплатно ползване!

Изрично се упоменава тук ,че има бисквитки(Cookies) от трети лица,т.е.  --> Adware

Avira и DrWeb са с най-точната дефиниция,но чак пък  заплаха :D

:wors::wub:

Касперски не лови бисквитки и с право,те не са потенциална заплаха.Преценили са, че е излишно да спъват легитимни приложения за подобни псевдо "заплахи"

P.s. Тоя андроид взе да ме дразни :P като ми дублира постовете...или калдейта не е в час нещо с приложенията им

Редактирано от lost in... (преглед на промените)

P.s. Тоя андроид взе да ме дразни :P като ми дублира постовете...или калдейта не е в час нещо с приложенията им

:offtopic_s:   Казвал съм го и на nikssi, вържи си червен конец на лявата ръка и ще се оправят постовете :clown:

Касперски не лови бисквитки и с право,те не са потенциална заплаха.Преценили са, че е излишно да спъват легитимни приложения за подобни псевдо "заплахи"

Бисквитки не, ама adware модули лови.

http-~~-//www.life-lyrics.ru/avatars/woman/150/7c6436996dd981a8b8e7c19462e21ced.gif

https://www.virustotal.com/bg/url/073245ac5f017bad1c4fe2c201ec589bdd67cc471ec525ddc63ecfe46d613e4b/analysis/1368168369/

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Тва е от вирусссса на Мохикана :D  

Беля ще направите с тези вируси некой ден, тц,тц,тц  :D

Бисквитки не, ама adware модули лови.

Какъв е този термин "adware модули" ?

Имаш на в предвид рекламен софтуер?

Изкарай ми съобщение на Kaspersky с уловен  adware  за да бъдеш по обективен

Аз ще почакам,имам време .........

Kaspersky има модул , който да следи интернет трафика и да блокира рекламните банери в страниците,но да засича adware в инсталационен файл,ще има да взимаш  :) 

Какъв е този термин "adware модули" ?

Имаш на в предвид рекламен софтуер?

Изкарай ми съобщение на Kaspersky с уловен  adware  за да бъдеш по обективен

Аз ще почакам,имам време .........

Kaspersky има модул , който да следи интернет трафика и да блокира рекламните банери в страниците,но да засича adware в инсталационен файл,ще има да взимаш  :) 

Засича, засича - по-опасните адуер-и се засичат в категорията not-a-virus:...

post-24580-0-64355700-1368177250_thumb.j

hxxp://goo.gl/d8Vzp?img=ivens75

Нови подаръци от "доброжелатели" :)

:D  :P  :shock11:  :tongue2:  :clown:

http://www.mediafire.com/error.php?errno=320

Засича, засича - по-опасните адуер-и се засичат в категорията not-a-virus:...

Публикувано изображениеKISAdware.jpg

not-a-virus е ясен,той изкарва not-a-virus и за програми "шеги" ...така че е доста обобщено това :) ,тук  пиша за точното определение на adware :)

not-a-virus е ясен,той изкарва not-a-virus и за програми "шеги" ...така че е доста обобщено това :) ,тук  пиша за точното определение на adware :)

Напротив, това с шегите не ги засича, освен ако не си му сложил отметка. ;)adware и шега не е едно и също. Adware идва от думата Ad (на английски), което означава реклама. Та точно разните му тулбарове, които рекламират разни търсачки или друг софт. и прочие ги хваща. А това, че го пише като not-a-virus, ми то не е вирус, защото не прави кой знае какво и не е страшен.

The key you provided for file download was invalid. This is usually caused because the file is no longer stored on MediaFire. This occurs when the file is removed by the originating user or MediaFire.

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

Да, така е. Сложили са всички тези неща в категорията not-a-virus, то но пък наистина нахалниците и вредоносните такива се засичат. 

.. adware и шега не е едно и също. Adware идва от думата Ad (на английски), което означава реклама. Та точно разните му тулбарове, които рекламират разни търсачки или друг софт. и прочие ги хваща. А това, че го пише като not-a-virus, ми то не е вирус, защото не прави кой знае какво и не е страшен.

Много ти благодаря, че ми каза,кое какво е ,аз от къде да знам  :ohmy:

cookie и Adware също не са едно и също,но често те  имат допирна точка, тогава когато са създадени за една и съща  цел,нежелана реклама,затова често попадат под този общ  знаменател. 

Бисквитките от трети лица се считат за такива,Adware

Спам ботовете, какво са според теб? 

Ти няма как да бъдеш сигурен за да си позволяваш да определяш, че едното няма нищо общо с другото,толкова категорично! Има  анализ на поведението,ами ако нямаш подобен модул?Едното може да е посредник (вратичка) на другото, което всъщност и двете от гледна точка на превантивната защита влизат под този общ знаменател ! Щом има общ знаменател, веднага правим ограничението!

Извинявам се за отклонението по темата! 

Редактирано от lost in... (преглед на промените)

Да, така е. Сложили са всички тези неща в категорията not-a-virus, то но пък наистина нахалниците и вредоносните такива се засичат. 

Хем е вирус - хем не е вирус.  Като с безплатния плеър от снощи - инсталирах го за да гледам онлайн тенис с Григор Димитров. Жалко - той беше уморен и загуби. Маша Шарапова ще му помогне да става още по-добър... Плеърчето си работи - дори и след като стената блокира странични наклонности. Потвърдих. Последва стандартно безпроблемно деинсталиране.И сега и аз не зная дали е вирус или не е вирус... Важното е, че снощи гледах срещата по тенис онлайн...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.