Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се разбира дали е злато?

Featured Replies

Добър вечер.Намерихме златен кръст в автобус и го взех и сега се чудя да ли е златно или не .Може ли някой да ми каже как да се види ,че е златно или позлатено.

Добър вечер.Намерихме златен кръст в автобус и го взех и сега се чудя да ли е златно или не .Може ли някой да ми каже как да се види ,че е златно или позлатено.

Митак, верно ли такъв въпрос зададе? :ohmy:

Златарските магазини за какво са според теб.Отиваш и ще ти кажат веднага какво е и колко карата е.Едно обаче е ясно, ако се привлича от магнит е тенеке - на вторични!

ПП. Аз никога не бих носил намерен накит, особено кръст!

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Първи тест е с обикновенна запалка.Поставяш го на пламъка за около 30 сек или повече.Ако е злато няма да се промени нищо,след като го избършеш.Ако е друго потъмнява!

• Автор

Митак, верно ли такъв въпрос зададе? :ohmy:

Златарските магазини за какво са според теб.Отиваш и ще ти кажат веднага какво е и колко карата е.Едно обаче е ясно, ако се привлича от магнит е тенеке - на вторични!

ПП. Аз никога не бих носил намерен накит, особено кръст!

Така сега го направих опита и не се привличат.Значи е злато?

Първи тест е с обикновенна запалка.Поставяш го на пламъка за около 30 сек или повече.Ако е злато няма да се промени нищо,след като го избършеш.Ако е друго потъмнява!

Сигурен ли си ?

печатът може да е фалшив. Най-сигурното е да го занесе утре в златарско ателие или в заложна къща и да се провери със златарски камък и киселина.

Изпрати ми го по куриер. Обещавам отговор, но не и че ще ти върна находката. :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Изпрати ми го по куриер. Обещавам отговор, но не и че ще ти върна находката. :D

Мисля, че ще я върнеш, ако е тенеке. :)

Мисля, че ще я върнеш, ако е тенеке. :)

Да поемам разхода да върна тенеке? Ц! И в двата случая остава за мен. :whist:

Да поемам разхода да върна тенеке? Ц! И в двата случая остава за мен. :whist:

Ще му кажеш, че е скъпо злато, а условието да му го върнеш е той да поеми разхода. ;)

Още ли няма някой новорегистриран да си търси изгубения в автобуса "златен" кръст !!!

Провери със зъби. Ако след проверката ти се налага да посетиш зъболекаря значи е злато.

Провери със зъби. Ако след проверката ти се налага да посетиш зъболекаря значи е злато.

Точно обратното. Златото е меко.

Възможно е. Познанията ми се от анимационните филми :D

Можеш да го провериш в златарско ателие или заложна къща, но не те съветвам да го запазиш за себе си.

Ако се окаже злато и се чудиш какво да го правиш, задръж го като подарък за бъдещата си тъща.

Ако не ти се носи златно кръстче, може да се изпили и да стане симпатичен меч. :yanim::themis:

Няма значение злато ли е сребро ли е тенеке ли е.

Няма значение и дали е кръст.

Не го носи, да не плачеш после -

накитите са в непосредствена близост с тялото и най-силно запазват енергията на притежателя си, барабар с всичките му проблеми.

Пък ти ако искаш чужда съдба да носиш е друг въпрос.

Няма значение злато ли е сребро ли е тенеке ли е.

Няма значение и дали е кръст.

Не го носи, да не плачеш после -

накитите са в непосредствена близост с тялото и най-силно запазват енергията на притежателя си, барабар с всичките му проблеми.

Пък ти ако искаш чужда съдба да носиш е друг въпрос.

По тази логика ако си нещастен човек с много проблеми, а човекът загубил кръста е щастлив и твоят живот ще се подобри ако носиш кръста му?

По тази логика ако си нещастен човек с много проблеми, а човекът загубил кръста е щастлив и твоят живот ще се подобри ако носиш кръста му?

Не.

Говоря за смесване на енергийни полета, което нарушава индивидуалната аура и не води до нищо добро.

• 2 седмици по-късно...

Не.

Говоря за смесване на енергийни полета, което нарушава индивидуалната аура и не води до нищо добро.

т.е. да не си купуваме бижута 2-ра ръка от Prodavalnik.com :D :D :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.