Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Електронна цигара - от къде?

Featured Replies

А тука тиквите забраниха празните цигарени гилзи, те са по-опасни мда
  • Отговори 128
  • Прегледи 45,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Извода е - пушете братя, че ако цигарите не ви убият, то китайците със сигурност ще го сторят! :D

• 3 седмици по-късно...

Виждам, че почти всички хора, които са писали тук, имат представа основно от най-големите ментета на електронните цигари. Или просто са се сблъсквали със толкова стари модели, че няма смисъл да се коментират.

Аз съм пушач повече от 20 години. До сега съм отказвал цигарите за по няколко месеца и ми е било ужасно трудно. Стреса при отказване на цигарите при мен е убийствен. При последния опит да ги откажа за 2 месеца и половина напълнях с 8 килограма.

От 18 дни изпарявам с картомайзер. Мисля, че за мен това е супер-мега-великото откритие на 21 век. Въобще не прилича на цигара. Има резервоар с никотинова течност (глицерин или пропилен гликол или смесено), която сам си наливаш. В този резервоар се намира изпарителя, който прави глицерина и пропиленгликола на пара. От долу на устройството се завива батерия. Има безкрайно много течности с различни аромати и различна концентрация на никотин,които могат да се изпаряват. Аз лично харесвам Shade и MaxxBlend, но съм вайпвал и Парламент, DK на Деканг, череша, капучино и Еспресо за по 1-2 дни.

Това устройство не е като ментетата, които някои по-горе са пушили. Няма нищо общо с тях. Преди да се реша да си купя устройството изчетох тонове информация.

НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ГОТОВИ КИТАЙСКИ ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ!!! Те само могат да ви накарат да пропушите повече аналоговите.

Купете си:

Батерия, качествена, с гаранция и поне 900 mAh

Картомайзер, аз ползвам EGO-T2,който събира 2.4 ml течност

Изпарителна глава 1.8 ohm, по принцип върви с повечето картомайзери и периодично се сменя

Течности, аз лично си купувам Пропиленгликол смесен с Глицерин и вода - 36mg никотиново съдържание. Понякога разреждам и с глицерол 85% от аптеката - ползва се за сладкиши. С тези неща си правя колкото тежка искам да ми е цигарата и си добавям няколко капки аромат, който ми се пуши (изпарява).

Електронните цигари са цяло културно течение. Потърсете форумите и попитайте хора, които наистина вайпват. Не се заблуждавайте по боклуците, които са ви продали в някой РЕП, че са електронна цигара.

В Пловдив има склад в търговиите на Брезовско, където се продават такива устройства, консумативи и течности. Имат и магазин някъде до УХТ. Има и много онлайн-магазини от където можете да си изберете подходящи батерии и картомайзери. Просто попрочете повече или питайте във форуми, където се изпаряват истински течности.

Можете да си купите и качествени устройства като Smok Vmax или американски ProVape, които констролират силата на изпаряване, като можете да избирате напрежение от 2.9 до 6V през стъпка 0.1 V.

Ето така изглеждат примерни сглобени комплекти - батерия (мод) + картомайзер с течност:

Публикувано изображение

Течностите, които се изпаряват са хиляди пъти по-безвредни в сравниение с цигарен пушек. Можете да прочетете в Wikipedia какво представлява глицерина (глицерол) и пропиленгликола. И двете се използват в хранителновкусовата промишленост.

Лично за мен е велико да си пуша където поискам с моята гега. Около мен се усеща за кратно приятен аромат, който не пречи на никого, особено с ниското съдържание на никотин в течностите, които изпарявам.

Мисля, че няма пушач, който да не хареса този вид електронни цигари. Който не ги е харесал, не си е уцелил смеската на течностите, аромата или концентрацията на никотина. Мен ме светна комшия ми - таксиметров шофьор, дето пушеше яко Дънхил по 2 кутии на ден. Сега изпарява Дънхил на Deknag 24ml. На мен това чудо ми идва ужасно тежко, но казва, че за него било идеално и че вече половин година е хем чист от катран и хем може да си павка в таксито пред клиентите. Преди време, ако ми го беше казал, нямаше да му повярвам :no-no: .

Лично за мен усещането да вайпвам е невероятно готино и със сигурност ще остана на електронната цигара. В началото е толкова зарибяващо, че ти става като биберона, изпаряваш като откачено по 1.5-2мл на ден . След втората седмица се бях напил и реших да пална аналогова - бяло Виктори. Е нема такава отврат!!! След като изпарявал глицерин с аромат на америкнаски тютюн с 2 капки череша и да забиеш бяло виктори ти идва да драйфаш неистово!!

Може би след време ще мина на по-висок клас, поне Smok Vmax V2 - като Мод за батериите и вероятно ще си купя Vison Vivi Nova - като картомайзер за течностите, че тамън 3.5 ml ще ми стигат за поне 3 дни без доливане.

Ако не сте опитали, пробвайте. Но не ония китайски боклуци, които приличат на истински цигари. Вземети си буренце с готна батерия и бълвайте пушилка. Дайде си шанс, щото отказването от цигарите може да е и голям кеф!

отказвайте ги, ваш проблем

:P

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Защо си мислите, че електрона цигара отказва от пушене?

В нея има 90% от веществата, които ги има и в цигарата.

Аз лично имам и я ползвам на работа. Имам почивки през 2,5 часа и едвам издържам да изляза през работно време. Ако изляза има глоби!

Въпреки, че има специални места за пушене, си пафкам на работното място.

:D

"

"Има ли ефект от Електронна цигара"

Дали има ефект от електронната цигара? Разбира се, че има. Ефекта е, че печели и този, който ги произвежда. Дъщеря ми и зет ми ми бяха на гости. И двамата са с електронни цигари. Опитаха се да ме убедят след....43 години пушене. Не им се поддадох на убежденията, защото признавам си това е единственното нещо, за което ми липсва ВОЛЯ!На другият ден те си заминаха за София, а аз отново претичах до магазина за нова кутийка "LM". Отговарям честно. Едва ли ще захвърля цигарите докато дишам!Много хора пушили 2-3-5 години си въобразяват преди всичко че електронната цигара била 95% като истинската. Да, ама НЕ!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Днес ми е 19-и ден в който вайпвам от електричката :) ! Не ми и минава през акъла да докосна тютюнева цигара.

Преди няколко дни един приятел ми каза, че като си уцеля аромата ще се изприщя от пушене. Е, изприщих се! Направо се размазах. Вчера си уцелих едим микс, който ме разби от кеф! Не мога да спра да пафкам това, чак ми идва да му бучна една сламка и да го поемам в течно състояние!

Ето ми рецептата, ако някой реши да я пробва:

Използвам Традиционал база PGV на FlavourArt с никотиново съдържание 36мг.

Разреждам я на 12 мг със същата безникотинова база. И двете са USP.

На 10 мл капвам 8 капки Maxx-Blend (може би с Shade ще е още по-готино).

Чакам около една седмица, да се слее аромата с течността.

След това добавям около 2-2.5 мл готова 18мг-ова течност DK-Tab на Dekang

Разблъсква се хубаво, за да се хомогенизира и е готово за пушене.

Разбиващо е! При вдишване в началото те удря яко в гърлото острия аромат на пушен дъб от DK-то, след това бавно издишваш и усещаш семпло пикантния аромат от американския тютюн на Maxx-a, който завършва с типична лека сладникавост на края на езика. Винаги съм търсил подобен аромат, когато съм пушил пури или цигарети. Няма цигара, която да се обработи така, че да ти даде подобна наслада на осезанията. В добавка се е получила и една клоняща към средно ниво никотинева концентрация (около 13-14мг), която напълно да задоволи глада ти. Но от това нещо оставам ГЛАДЕН :P !

USP базите на FlavourArt също помагат за усещането, като те правят целия в пара. Пушиш и нямаш насищане.

Обаче с DK-Tab не бива да се прекалява. Аз пробвах да го пуша чист. Е, не мога! Създава имресия за силен дим от огън от дърва и сухи тютюневи листа. Имам чувството, че ако пуша от него, ще ме заболи главата. Това е за някакви маняци, дето са пушили Жетан, примерно и други по-тежки тютюни или за турбо пушачи с разход над 2 кутии на ден.

Но смесен в мънички количества с по-сладникави тютюни е просто разкошен! Мисля, че е създаден, точно за такива експерименти.

И изобщо много от течностите на Dekang стават за експерименти. Паламента е доста по-поносим от DK-то и мисля, че също ще е подходящ за бъркане на чорбици.

Споделете какви течности изпарявате и какви са ви любимите сокчета, особено ако нещо ви е размазвало от кеф.

Наскоро се появиха мнения, че тези инхалации всъщност крият доста други рискове!

Наскоро се появиха мнения, че тези инхалации всъщност крият доста други рискове!

Естествено, че ще има такива публикации. Завоалирани, тенденциозни, с обобщаващи термини - "електронна цигара". Не съм видял все още изследване за това колко е вреден глицерина, защото много хора си изпаряват чист глицерин (85%, който се продава в аптеките за 1.20лв и го месят с никотинена база). Но може наглостта и алчността на тютюневите концерни да стигне и до там. Смятай колко кинти губят само от един пушач. Кутията струва около 4.20-5.20 лв на ден, ами за месец, ами за 10 години. Е умножи го това по 8-10 милиона пушачи само в Щатите. Малеее, ще има статии, не ами ще ги изкарат по вредни от колкото да ядеш кексчета със стронций :) .

--==[]==--

Реших да направя груба сметко по статистически данни от пресата, колко се харчи българина на месец и на година за цигари. Базирам се на тази статия.

Бр. пушачи за 2011: 39% от около 7.5 милиона население = 2 925 000 човека

Средно изпушени цигари на ден: 15 бр на калпак

Цена на една цигара (при кутия 4.2лв): 0.21 лв

Разход за цигари месечно: 15*0.21*30дни = 94.5 лв за един човек

---------------

На месец за цигари българите средно харчат: 276 412 500 лв

За година: 3 316 950 000 лв

Баси, чак аз се изненадах! Нали са ми верни сметките, това 3 милиарда годишно !!!! ли са или нещо греша някъде... Хм?!

Редактирано от PhrozenCrew (преглед на промените)

Баси, чак аз се изненадах! Нали са ми верни сметките, това 3 милиарда годишно !!!! ли са или нещо греша някъде... Хм?!

Може и повече да са. Обаче личните ми наблюдения показват, че отговорът на въпроса "Има ли ефект от Електронна цигара ?", ако под ефект се има предвид отказване на цигарите, е "не". Познавам неколцина, които ги употребяваха за някакъв период от време и после се върнаха към класическите. Според мен, отказването от цигарите зависи главно от мотивацията на съответния човек и не толкова от средствата, които ползва за подпомагане. Примерно ти изглежда, не искаш да спираш да пушиш - в твоя случай електронната цигара определено ще има ефект - хем си правиш ароматите, хем не дишаш катран...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Ако иска да се обижда някой ама... - Пич - като някакъв сектант проповядваш за това "вайпване и изпаряване" в захлас и забрава бе... Сигурен ли си че е безвредно? Да не води до някакви други изкривявания и мании? И по същата тази логика твоя че лошите статии са нагласени - аз мога да си помисля че ти си като рекламно лице на тия наргилета. Те талибаните се обясняват с по-малко патос отколкото ти за пафкането. Не бих "вайпвал" - вредни ли са цигарите - да. Напраиха ли ги златни - да. Забраниха ли да се пуши почти навсякъде - да. Ама аз пак ще си пуша - ей това е воля :P

Ако иска да се обижда някой ама... - Пич - като някакъв сектант проповядваш за това "вайпване и изпаряване" в захлас и забрава бе... Сигурен ли си че е безвредно? Да не води до някакви други изкривявания и мании?

И по същата тази логика твоя че лошите статии са нагласени - аз мога да си помисля че ти си като рекламно лице на тия наргилета.... и т.н.

Не ме обиждаш. Разбирам те, че е трудно да си го представиш. И аз пуша от 20 години и абсолютно ми е ясно недоверието ти към електрониките. Мислех по същия начин до преди около месец, когато една сутрин храчих толкова неистово, че имах чувството, че ще умра. И после най-мазохистично запалих цигара, за да си успокоя кашлицата :tease2: .

След това почнах да чета и разбрах, че в цигарения дим има едва 10% никотин, всичко останало е химия, която е сложена там, за да те накара да поемаш повече гадости и наркоманизиране и друга, която е продукт на горенето.

А ако го приемаш за някакъв вид агитация - бих се радвал дори един човек да се престраши и да пробва картомайзерите поне за два дни. А след това нека запали аналоговите л*йна и да види как ще се чувства. Дори само един ако го направи, ще се радвам, че е приел коментарите ми за агитиране.

Не, не агитирам, а споделям еуфорията си, защото за мен това нещо е ГЕНИАЛНО!

• 1 месец по-късно...

Плъзнаха опасни електронни цигари

Вредни за здравето пълнители за електронни цигари се разпространяват у нас, предупреждават експерти от здравната инспекция в Русе. Става дума за китайски пълнители с некоректно съдържание на етикетите, съобщи БНТ.

В момента здравните инспектори от Русе проверяват за такива пълнители на пазара. Проверките се извършват по европейската система Рапекс за бързо предупреждение за опасни нехранителни продукти. На флаконите от издирваната партида е указано, че в течността за електронните цигари няма никотин. Според направения химичен анализ обаче концентрацията на веществото е много над нормата, казаха от районната здравна инспекция в Русе.Според д-р Мариета Дянкова от РЗИ - Русе това е сериозно заблуждение, защото потребителите може да смесят тази течност, за да си осигурят някаква средна концентрация, а всъщност ще получат възможност за усвояване на многократно повече никотин, отколкото в конвенционалните цигари, които преди това са пушили, без да знаят това..По думите на д-р

Дянкова това не е първият случай с липсваща важна информация за потребителите на електронни цигари.Според закона за химикалите продавачите на електронни цигари са задължени да предоставят на клиентите си информационен лист за безопасната им употреба на български език, но само ако го изискат.

http://www.monitor.b...ticle?id=360864

Пушач съм от 1975 година . През последните години пушех редовно по 2 пакета на ден ....и по финансови съображения какви ли не (без определение) . Започна се вечер като си лягам за сън по гръб , да дишам със затруднение , сутрин за кашлицата да не говорим....За миризмата по дрехите , в стаята , където пуша и т.н. , и дума не отварям....

От 1 година насам преминах на електронна цигара . Вече дори и не кашлям сутрин !!!

Миналата година давах по 200лв за цигари на месец - сега по 30-40 , включително други разходи по "техниката".

По мои сметки съм спестил над 1500лв за година (не че парите ги има! :) )

Сега с кафето като запаля цигара имам усещането , че има нещо "нечисто" в нея , в смисъл че е по-неприятна , което се обяснява с всичко друго присъстващо в нея освен никотина....

Дали електронните цигари са вредни за здравето ? Вероятно да , НО в десетки пъти по-малко от тютюневите цигари....доказано от личен практически опит!

Що се отнася до отказването от пушене изобщо , при желание от страна на пушача , електронните цигари със сигурност са улесняващ фактор...

Това са факти обективни и субективни ! Всеки сам да си ги мисли .....аз само споделям личен опит стараейки се да не влагам излишни емоции....

П.П. А пък за "религията" на пушенето доста има какво да се говори....във всеки случай електронната цигара (в същност най-обикновен инхалатор с формата на религиозен инструмент - "лулата на мира" да кажем ! :) ) устройва ритуалите......

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

...

Би ли споделил каква марка ли модел използваш (нямам си идея какво се предлага на пазара ) ? Че нещо се заинтригувах :)

Или някой да ми препоръча нещо качествено , цената няма значение .

Ego , но продавача (е приятел) сподели че в същност производството вече е и българско . Доволен съм от качеството на изработката и възможностите за пушене които предоставя . Батерия (гаранция 6 месеца , но издържа доста повече) 35лв , носеща част 10лв , картомайзер (сменяем на 2-3 седмици) 2.5лв , заряден кабел на USB (!!!) за компютър 8лв - продават се и на части при необходимост от замяна . Също и трансформатор за зарядния кабел (при зареждане от електрическа мрежа ) , но вече съм му забравил цената от времето когато правих първите си опити с e-цигарите (7-8лв) - на третата не издържах ( все се чупят нещо) и минах на по-сериозен вариант . От там имам още три трансформатора... :) Та като за начало общата цена е около 60-70лв . НО ! Това е никаква инвестиция в сравнение с обикновените харчове на пушача на тютюн.....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ego , но продавача (е приятел) сподели че в същност производството вече е и българско . Доволен съм от качеството на изработката и възможностите за пушене които предоставя . Батерия (гаранция 6 месеца , но издържа доста повече) 35лв , носеща част 10лв , картомайзер (сменяем на 2-3 седмици) 2.5лв , заряден кабел на USB (!!!) за компютър 8лв - продават се и на части при необходимост от замяна . Също и трансформатор за зарядния кабел (при зареждане от електрическа мрежа ) , но вече съм му забравил цената от времето когато правих първите си опити с e-цигарите (7-8лв) - на третата не издържах ( все се чупят нещо) и минах на по-сериозен вариант . От там имам още три трансформатора... :)

Та като за начало общата цена е около 60-70лв . НО ! Това е никаква инвестиция в сравнение с обикновените харчове на пушача на тютюн.....

Май започвам да се замислям по въпроса дали да не пробвам и аз. :)

Та като за начало общата цена е около 60-70лв . НО ! Това е никаква инвестиция в сравнение с обикновените харчове на пушача на тютюн.....

25 лева кило тютюн + 20 лева за хартишки и филтри няма и 50 лева на месец

като с това кило тютюн карам 40-50 дена даже

Вчера пробвах некви е-цигари с микс от пълнители (ред булл+малборо) много ми хареса и си ги поръчах .КЪм 130 лева 2 е-цигари с едно зарядно.Пуша цигари от 10 години, но тези ми харесват мого повече ,а и за сега няма доказани странични ефекти от глицерина ,все пак нитроглицерина се ползжа от сърдечно болни ,а имат подобна химическа структура.днеска би трябвало да пристигне пратката и 4ао ка6лица и ло6а миризма!!!абе парата бе6е по мо6на и от наргиле поне така ми се стори

Редактирано от nikitoli (преглед на промените)

25 лева кило тютюн + 20 лева за хартишки и филтри няма и 50 лева на месец

като с това кило тютюн карам 40-50 дена даже

Парите в случая нямат никакво значение ! Нямаш и бегла представа с какви :shock11: си тровиш организма , особено с тия евтини треви ! Вземи си една добра ел. цигара с хубава течност и до 24 ще разбереш какво си пушила преди това .

Другата стъпка след електронната цигара е електронната любов и електронният секс :) А иначе разликата от пушачите и непушачите е ,че след време всички умират,само дето непушачите умират малко по здрави :)

Парите в случая нямат никакво значение ! Нямаш и бегла представа с какви :shock11: си тровиш организма , особено с тия евтини треви ! Вземи си една добра ел. цигара с хубава течност и до 24 ще разбереш какво си пушила преди това .

аааа не е така, парите винаги имат значение -

плюс това пуша истински тютюн, а какво има в цигарите и на идея си нямам, но със сигурност не е и тютюн

Здравейте, искам да попитам някой знае ли какво съдържат никотиновите течности химичен състав ,въобще възможно ли е да се продават така свободно и безопасно извън аптека. Чрез пушене много повече и по-бързо организма усвоява една отрова от едно хапче

Не съм същия човек. Току що прочетох предишната тема и не можах да намеря отговор на въпроса си а само реклами. Моля целящите реклама да не отговарят в тая тема. А целта ми е да разбера какво точно вдишам като химични съединения. Днес си купих цигара и почнаха да ме навяват мисли за илюминати. Да вземем една добра марка в бг за никотинова течност и да и направим химичен анализ. Бих го направил сам но нямам образованието само фармацевт може да отговори най-надеждно надявам се да има такива потребители

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.