Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Електронна цигара - от къде?

Featured Replies

Днес си купих цигара и почнаха да ме навяват мисли за илюминати.

Илюминатите ги пратихме на село и садят домати, не ги мисли тях.Що се отнася до ел. цигара има мнооого писаници във форума.Използвай търсачката!
  • Отговори 128
  • Прегледи 45,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Търсенето за никотинова течност върна 2 резултата. И това са 2те теми. Не искам да се заяждам, писах в този форум защото мисля че има умни хора тук

Редактирано от kodobeast (преглед на промените)

Вчера за пръв път от две години закъсах за ток и се наложи да изкарам работния ден на муфта. Веднага разбрах, че съм отказал цигарите. :) По принцип пуша ванилия и от време на време череша. Предполагам, тук ще има добри готвачи с повече стаж от мен забъркващи различни аромати. ще съм благодарен за някоя добра рецепта придаваща завиден, фин вкус. да не забравите, не само съставките, но и дозите, както и крайният резултат. Няма да се откажа и от вкус на кебапчета и пържоли. Само вкус на риба не искам. :no-no: По конкретно, търся плодов аромат.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Я кажете какви модели и марки си струват.Аз съм се спрял на :http://www.joyetech....ils.php?gno=101 -добра ли е?

да, заради сменяемите глави на изпарителя. Пък и не прокапвала толкова, а са ми прокапвали абсолютно всички модели, които са ми попадали.

п.п. За пореден път преди няколко месеца реших да им дам шанс... Е, все още си свивам тютюн (ама си взимам от този за 5 лв за 20 гр. и в месеца са 10-15 пакета. Не мога да си представя кило тютюн за месец и половина...

Не мога да си представя кило тютюн за месец и половина...

Ако щеш си представяй, говоря ти за истински тютюн, набавям си го от едно родопско селце, не тия боклуци в пакетите.

И толкова карам - месец и половина с едно кило. 25 лева. Сорт Крумовград.

И пуша - не да не пуша, едно 30-40 цигари на ден.

Па ти ако пушиш по 80 да речем мноо ясно че няма да ти стигне туй кило за толкова време.

;)

Ако щеш си представяй, говоря ти за истински тютюн, набавям си го от едно родопско селце, не тия боклуци в пакетите.

И толкова карам - месец и половина с едно кило. 25 лева. Сорт Крумовград.

И пуша - не да не пуша, едно 30-40 цигари на ден.

Па ти ако пушиш по 80 да речем мноо ясно че няма да ти стигне туй кило за толкова време.

;)

Не, имаше предвид, че едно кило на месец е прекалено много.

Въпреки,че сметката е проста - 1 цигара е около 1 грам тютюн.40 цигари - 40 грама на ден. х 30 дни = 1,3 килограма на несец.

Аз с лулата карам по около 80-100 грама на седмица - тоест не стигам и половин кило на месец.

А ти, 30-40 цигари на ден са си доста :huh: ама ти си знаеш де.Не ти се бъркам.

И аз , когато пушех цигари бях на подобна доза.

Колкото до електронните цигари и лули - мнението ми все още не се е променило ;)

Абе защо просто не се откажете да пъхате разни димящи неща из устите си???

Абе защо просто не се откажете да пъхате разни димящи неща из устите си???

Защото ни харесва и си го обичаме този акт :)

Все пак сме свободни хора и можем да избираме какво дали да правим това, което ни харесва, нали ?

До преди 2,3 години пушех по 25, 30 цигари на ден. Реших, че това са твърде много цигари за толкова много години... Е, претърпях и оперативна намеса, донякъде свързана с цигарите. Разграфих един лист, плюсове, минуси (от пушенето) ...минусите бяха повече, но пък плюсовете бяха по-качествени. Разбрах, че няма да си причинявам дискомфорт, но и - няма да се затривам. Електронната цигара много ме улесни. Толкова много, че започнах да пуша по 10, 12 на ден, което за мен си е постижение. От около година пуша по 1о, 11 цигари БЕЗ да използвам електронната. Тя е винаги в чантата ми, но се залъгвам с нея, само ако се заседя в заведение. Електронната цигара може да помогне, ако човек е решил, че има нужда от промяна или му се налага по някакви причини.

Редактирано от Efe (преглед на промените)

От известно време по различни телевизии върви една кампания за вредата от електронните цигари. Основанието е "Нитрозамин", който се съдържал в никотиновите течности. Ето какво откривам първо за него http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD . Какво излиза, че трябва да спрем и месото и производните продукти. Да не отварям тема какво пък има в останалите храни... Май най-добре да спрем всичко... Защо ли ми се струва, че някой не може да си пласира контрабандните цигари и търси под вола теле... Ха със здраве и да Ви е сладко...

От известно време по различни телевизии върви една кампания за вредата от електронните цигари.

Защо ли ми се струва, че някой не може да си пласира контрабандните цигари и търси под вола теле...

+1

И тоя някой маи е държавата ! Ел. цигара с бързи темпове набира популярност , а след забраната за пушене в закрити помещения и на обществени места сега и тези ел. цигари (само в моето градче вече има над 6 специализирани магазинчета представям си в големите градове какво е) продажбите на тютюневи изделия съм сигурен ,че спадат всеки месец . А реално от една кутия цигари 5 лв реалната стойност на цигарите е под 1 лв остатъка от 4 лв е акциз и няколко милиарда на година в " все уж изтръскания бюджет" , поне да ги даваха за здравеопазване а те ги наливат в асфалт .

Нормално е някои да се ядоса и да се раздвижат продажните ни медии , като твърдят колко са вредни ел. цигарите, пушело се нещо от антифриза и други такива хуморески .

Преди няколко дни една продажна инспекторка по Нова Тв ги развива тия локуми и обмисляли да забранят ел. цигарите :ohmy:

А да беше си направила труда да ги сравни в тютюневите :no-no: По БТВ същата работа дават 5 минути заведенията какви нововъведения правят за пушачите , балони навън , разделени помещения и т.н. но нито дума за ел. цигари .

Не твърдя ,че ел ,ц, е безвредна . Вредна е естествено ,съдържа никотин който свива кръвоносните съдове и от там куп проблеми но сравнено с тия г@вна тютюневите са си направо планински въздух - http://www.puls.bg/h.../news_3633.html

Редактирано от welcome2 (преглед на промените)

Другата седмица съм решил да си купя. Не че пуша по кой знае колко но .. мисля да ги пробвам..

Електронните цигари – много вредни и не помагат да откажем тютюна

Сигурно всеки пушач поне веднъж не се е замислял дали да не пробва електронна цигара, за да откаже тютюна въобще или просто за да не се отказва от навика си, докато е на работа или в заведение. За пореден път обаче именно в международния ден без тютюнев дим е добре да се запитаме с какво ни помага пушенето и дали ако изберем електронната цигара, ще намалим рисковете от употребата на тютюн и ще станем по-здрави?

Ако пушач се нуждае от една кутия цигари на ден, да речем от средно 5 лева, той изпушва 35 лева седмично или 140 лева месечно. Средното и най-масово употребявано количество за никотинова течност за електронна цигара от 10 мл. струва между 5 и 15 лева и стига средно за между 5 и 10 дни. Т.е. ако направим еднократна инвестиция в електронна цигара, чиято цена може да варира от около 20 лева, много ниско качество, до над 100 лева, може да си позволим освен новата придобивка и никотинова течност за цял месец. Разбира се, сметките са много условни, но и те могат да отговорят само на най-простия въпрос: кое е по-евтино - конвенционалните или електронните цигари.

Пушач за електронните цигари: Тази клечка не мога да я пуша!

Страстните пушачи са категорични в негативните си реакции към електронните цигари. „Тази клечка не мога да я пуша", категоричен е един от анкетираните. Друг пък коментира, че пуши малко и не се нуждае от електронна цигара, но негови приятели са пробвали да преминат към тях и ефектът е бил краткотраен. Той допълни, че е чувал за „някакви вредни вещества" в електронните цигари, различни от никотина и катраните. Дама, страстна пушачка, също бе категорична: „Друго нещо си е тютюнът".

100% ръст на продажбите на електронните цигари заради забраната на пушене на закрито

И въпреки всички мнения, бизнесът отчита засилен интерес към електронните цигари. Продавачка в магазин за тютюневи изделия потвърди, че много хора си купуват електронни цигари именно заради забраната за пушене на закрито. Голяма част от клиентите й съчетават електронната цигара с пушенето на стандартни цигари, когато са навън или вкъщи.

Георги Патриков, който е представител на една от водещите фирми за внос на електронни цигари и пълнители за тях, се надява именно този тип продукти да са предпочитаният коледен подарък тази година. „Само от забраната досега има 100% ръст на продажбите. Тази тенденция ще продължи още известно време, докато пазарът се насити", смята Патриков. Според него около 50 на сто от хората прибягват до електронната цигара в опит да откажат пушенето.

По-безвредни ли са електронните цигари?

Експертът по тютюните Владислав Христов е категоричен, че катраните, които отсъстват от електронните цигари, са много малка част от вредните вещества, които има в тютюна. По думите му тютюнът е такова растение, че поема тежките метали и всички химикали, с които се обработва реколтата, още преди да бъде събран. Всичко това влиза и в цигарите след преработката. „Пушачите трябва да го имат предвид", категоричен е Христов.

Според представителя на бизнеса Георги Патриков само за седмица един пушач, който е преминал само на електронната цигара, ще започне да диша по-лесно, да усеща по-добре различни аромати и вкусове.

Смяната на обикновената цигара с електронна - преливане от пусто в празно

Един от водещите пулмолози у нас д-р София Ангелова цитира изследване, публикувано в едно от най-престижните списания, според което електронните цигари също причиняват огромни вреди на организма. Д-р Ангелова обясни, че в самото изследване учените са накарали пушачи в добро здравословно състояние да пушат пет минути електронна цигара. „Оказа се, че дихателните пътища се свиват. Следователно тази обструкция, за която говорим, е налице в резултат на инхалиране на електронната цигара. На второ място - азотният монооксид, който нормално съществува в организма и нормално води до разширяване на бронхите, на практика се оказва, че в резултат на инхалирането на електронната цигара намалява, дори изчезва. В резултат на това бронхите се свиват", категорична е д-р Ангелова.

По думите й в патрончето с никотинова течност не се съдържа само никотин, а и пет други вредни вещества, едно от които е пропиленгликолът. „Пропиленгликолът е невероятно силен дразнител на дихателните пътища", допълни пулмологът. Според д-р Ангелова именно заради вредните вещества пушачите на електронни цигари също кашлят. Вредните вещества в никотина също не са малко - те водят до свиване на дихателните пътища, а оттам и до лошо оросяване на всички органи.

Д-р София Ангелова, пулмолог: Не пушете нито електронни, нито обикновени цигари!

И още нещо - с електронната цигара по никакъв начин не се премахва условният рефлекс на пушача, а това е съществена част от пътя от тоталното отказване от тютюневия дим. Д-р Ангелова допълни, че изследванията показват, че дори и непушачите, които стоят осем часа в помещение, в което се пуши, поемат толкова вредни вещества, колкото, ако са изпушили пет цигари.

Най-сериозни поражения върху организма ще имат хората, които избират да комбинират пушенето на електронни и на обикновени цигари, защото те поемат вредните вещества от две места.

Ето защо съветът към всеки пушач е - преди да посегне към кутията, на която пише „Пушенето убива", да помисли дали иска да навреди на хората, които обича. Ако отговорът е не, нека просто изхвърли кутията в боклука и да не посяга - нито към обикновена, нито към електронна цигара.

dariknews.bg

Пушенето на електронни цигари е най-много ВРЕДНО ЗА ЗДРАВЕТО....на БУЛГАРТАБАК и &! :) ....от там следва всичко останало....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Задължителното условие за отказване на цигарите е човешката воля - като желание да ги откаже и като сила да отстои желанието си. Електронната цигара е само средство за това. Същинското си мнение по въпроса за електронната цигара съм написала малко по-назад в темата... Както във всяка друга област в живота, качеството струва скъпо и е ефективно. Естествено е боклуците, които продават чифт за лев по битаци и сергии, повече да вредят, вместо да помагат. А това, че темата е доста стара и в нея едни и същи хора от години се чудят дали да си вземат електронна цигара или не, говори достатъчно красноречиво за сериозността на желанието им. Съвсем, съвсем друг е въпросът, че две години и десет месеца след пълният ми отказ от пушене, още ми се пуши... Но... както е казал класика - едно е да искаш, друго да можеш, а трето и четвърто да го направиш.

Това, че ще се отърва от тази черна маса, ми стига да премина от цигара към електронна такава. Става за пушене, но не знам що така кафето не върви с нея. Ето и един съвет от мен. След като се напушете, трябва да я разглобите. Отделя се голямо количество конденз от парата и цигарата се поврежда. http://vbox7.com/play:ef845372&al=2&vid=4747318 Защо пише, че видеото не съществува? :mad:

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Добра вечер, можете ли да ми препоръчате онлайн магазин, откъдето мога да купя сравнително читава електронна цигара на цена да кажем до 150-160 лв.Трябва ми за подарък на сравнително възрастен човек и поради тази причина е добре да е в комплект с всички възможни консумативи и прочие.Не съм наясно какво е нужно и какво не, аз си падам по добрите стари, миризливи цигари.Благодаря ви предварително.

http://innovationbg.com/

Вземи му един комплект и от течностите - Shade, ще остане доволен...

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Благодаря pataran, виждам, че дори имат магазин в близост до нас, утре ще отида да разгледам и да попитам какво ще ми препоръчат.Благодарности и лека вечер.

• 2 месеца по-късно...
Електронните цигари опасни, удрят по дихателната система

Електронните цигари, смятани за по-здравословна алтернатива на тютюнопушенето, може да се окажат по-опасни от вредния навик заради химикал, който може да раздразни силно дихателната система, разкрива „Дейли мейл".

Експерти установиха, че модерните електронни цигари съдържат загряващ елемент, който превръща течноста с никотин от пълнителя в пара, която се вдишва.

Това предизвиква усещане подобно на тютюнопушене, но без канцерогенните химикали от цигарения катран.

Загряването на химикала пропиленгликол, който се съдържа в пълнителя, обаче може да раздразни силно дихателната система, предупреди д-р Елизабет Пот от Федералния център по здравно обучение в Кьолн.

90 процента от съдържанието на пълнителя е именно този химикал.

През 2009 г. американското Управление за контрол над хранителните продукти и лекарствата анализира пълнители на електронни цигари и установи в тях следи от карценогена нитрозамин и други потенциално вредни съставки.

Производителите тогава изтъкнаха, че тютюневите изделия съдържат много повече нитрозамин.

Смята се, че тази година потребителите на електронни цигари във Великобритания ще станат над милион. Една от водещите британски фирми, която ги произвежда, продава над 100 бройки дневно.

Много от марките, които се предлагат във Великобритания, се внасят без инспекция. Устройствата не съдържат тютюн и не се регулират по същия начин като тютюневите изделия.

Електронните цигари не спадат и в категория медицински устройства, тъй като не се регулират като останалите заместващи никотина продукти.

Професор Джон Бритън от Кралската лекарска колегия смята, че трябва да има по-сериозно регулиране на електронните цигари, което ще гарантира стандарт и по-добро качество.

Тези изделия вече са забранени в Канада, Австралия и някои американски щати. Наскоро употребата на електронни цигари бе ограничена и в Хановер, Германия.

trud.bg

Експерти установиха, че модерните електронни цигари съдържат загряващ елемент, който превръща течноста с никотин от пълнителя в пара, която се вдишва. 

тук ме изгуби като читател... Тези експерти са страхотни, да знаеш...

п.п. не знам да има бритаНСКА ФИРМА, КОЯТО ДА ПРОИЗВЕЖДА ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ. ВСИЧКО Е ОТ КИТАЙ! ПРОСТО ПАТЕНТИТЕ СА ТЕХНИ. ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ. ЕЕЕ 100 БРОИКИ ПРОИЗВЕЖДАЛИ... М, ДАААА, ДНЕВНО...

Ха ха... милион потребители в UK, а водещата фирма произвеждала 100 бройки дневно...

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Подобни статии ще има много. Врагове на електронните цигари колкото искаш - най-вече големите производители на обикновени цигари. Разбира се, не отричам написаното, но не го приемам и като чиста монета. И за обикновените цигари се изписаха сума статии - че били вредни, после пък били полезни в малки  количества. Всеки ще си намери оправдание за постъпките си :)

Тествал съм много видове и модели от т.н. електронни цигари. И то предимно скъпички. Доста парички ръснах в тестове и надежда за обезникотяване. Но на мен лично не ми пасват. Не се чувствам добре с тях - стяга ме гърлото, дробовете, кашлям и т.н. Мммм не се получава. Но това си е само с мен и моето мършаво телце.. И затова продължавам да си правя цигарите - тютюн по 35 лева килото и гилзи нелегален внос от Германия и други страни. Дневно изпушвам по около 15 до 20. Запалка тъп горелка - бърнър-че и това е за сега дереджето. Макар че и у нас се срещат гълзи но е малко нередовна доставката и купуването им... Истината е да не се пуши, всичко останало е лъжа и измаме и всички си го знаем това...

И аз минах на свити цигари. С пакет от 20 грама карам около 3 дена. Преди няколко години успях да изкарам три месеца с ел. цигара, но старите модели имаха много проблеми - прокапваха и т.н. Сега имам една eGo-T, но ми е по-скоро като резерва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.