Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с мобилната версия на сайта

Featured Replies

Сайтът има що-годе прилична мобилна версия на форума. Не виждам нуждата от специално приложение, освен ако не става въпрос за сайт с много особена функционалност. Иначе какво се получава - че за 10 различни сайта трябва да имаш 10 различни приложения ли?

P.S. Преди време достъпът до форума чрез Tapatalk беше доста проблемен, явно все още е така.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Е, на мен директно ми забива и трябва да рестартирам. :D Тапаталк-а е много удобен за форуми, зарежда бързо, не е и някакво тежко приложение, за да бъде причината в процесора ми. 

А и мобилната версия през браузъра също е кофти и върви мудно. Но дано в близко време някой се захване и да поизгуби малко време, за да може да ползваме форума през тапаталк-а. Само който не го е ползвал, не знае колко е удобно това приложение.

Редактирано от Jawbreaker (преглед на промените)

• Администратор

От една страна форума доста натежа в последно време. От друга зависи как го достъпваш - през безжична мрежа или през мобилен оператор. Когато се губи покритието на 3G мрежата телефона се товари и от там трета гледна точка - твоята Лумиа вече идва слабичка от към хардуер, макар и да е един отличен телефон.

Натежа в последно време? По скоро е обратното може ли за конкретни примери какво точно е натежало.

Мобилното приложение на Kaldata по-добре да го няма в магазините, че само излага форума. Толкова е зле приложението (и за трите платформи), че няма да повярвате, все едно е писано от 10г. момиченце. Tapatalk е светлинни години пред приложението на Kaldata.

Противно на очакванията ви мобилното приложение не е писано от 10г. момиченце. Но е писано преди 5 години и бяхме първите с подобни български приложения. От тогава не са поддържани а и не възнамеряваме да ги ъпдейтваме скоро при положение, че развиваме мобилните версии.

Е, на мен директно ми забива и трябва да рестартирам. :D Тапаталк-а е много удобен за форуми, зарежда бързо, не е и някакво тежко приложение, за да бъде причината в процесора ми. 

А и мобилната версия през браузъра също е кофти и върви мудно. Но дано в близко време някой се захване и да поизгуби малко време, за да може да ползваме форума през тапаталк-а. Само който не го е ползвал, не знае колко е удобно това приложение.

Тапаталк е активиран от много време и на iPhone лети, ако имате проблеми с него https://tapatalk.com/тук е мястото за оплаквания - това приложение не се поддържа от нас а от тях. И нямаме магическата сила да оправяме проблеми в тяхното приложение. Стандартните неща за да получи достъп то до нас са направени, а как се държи приложението на различните мобилни платформи е проблем на създателите му. Ние нямаме достъп до техните разработки.

че развиваме мобилните версии.

Я пак????? Ако това е развиване ........ не ми се мисли , какво ще е ако не ги развивате. В 8 от 10 случаи , телефоните забиват , при влизане през мобилната версия под Уин 8.... , под Анроида малко по-добре.

Най-фрапиращия случай е с една Лумиа 920, която заби до такава степен, че дори не можеше да се рестартира или изключи, че и батерията не се вади, и трябваше да чакам 5 дена , да падне батерията от само себе си и да се изключи. За влизане се ползва директно ИЕ за Уин, и опера мини за Анроид

Та какво каза развивате??

Поздрави!!!

Редактирано от snipi (преглед на промените)

• Администратор

Я пак????? Ако това е развиване ........ не ми се мисли , какво ще е ако не ги развивате. В 8 от 10 случаи , телефоните забиват , при влизане през мобилната версия под Уин 8.... , под Анроида малко по-добре.

Най-фрапиращия случай е с една Лумиа 920, която заби до такава степен, че дори не можеше да се рестартира или изключи, че и батерията не се вади, и трябваше да чакам 5 дена , да падне батерията от само себе си и да се изключи. За влизане се ползва директно ИЕ за Уин, и опера мини за Анроид

Та какво каза развивате??

Поздрави!!!

Мобилната версия се радва всеки ден на 15 000 посещения от различни устройства. За пръв път чуваме някой да има проблеми с нея. Ако проблемът беше масов отдавна да са ни залели с писма за проблеми. Възможно е проблемът да в във вашето устройство. Ще се опитаме да намерим телефон с Windows Phone за да тестваме, но имайки предвид колко е семпла мобилната версия една ли има в нея нещо крайно несъвместимо.

PS.

При този емулатор с nokia_lumia_920 лети и не виждам нищо притеснително:

http://mobt.me/Cmqu

Възможно е проблемът да в във вашето устройство.

Интересно, защо забива само на вашия форум? Посещавам още доста форуми базирани на IP.Board Mobile и нямам проблем.

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

• Администратор

Интересно, защо забива само на вашия форум? Посещавам още доста форуми базирани на IP.Board Mobile и нямам проблем.

Неведоми са пътищата господни ... в нашият форум няма нищо по различно от стандартните неща и никакви промени по кода от стандартния особено пък в мобилната тема. Тя си напълно чиста без никакви промени от нас от оригиналния вид.

Неведоми са пътищата господни ... в нашият форум няма нищо по различно от стандартните неща и никакви промени по кода от стандартния особено пък в мобилната тема. 

Все ми се струва, че правите доста мръсни хакове по кода.  :wink12:

• Администратор

Все ми се струва, че правите доста мръсни хакове по кода.  :wink12:

Точно така, за да блокираме телефоните на хората да им е гадно.

Възможно е проблемът да в във вашето устройство. 

На пръв поглед, е нормално да си го помисли човек, но когато става въпрос за N на брой устройства , или аз съм най-големия карък на света и попадам само на дефектни Win устройства , или нещо не е както трябва. А това, че не са Ви залели с писма, ми и аз нямаше изобщо да докладвам, но случайно попаднах на темата. Тъй че това с писмата да не ви успокоява , а и не малко хора в тази тема , докладват за проблема . Поздрави!!!

Точно така, за да блокираме телефоните на хората да им е гадно.

За телефоните не знам, но по принцип си правите хакове по системата.  :wink12:

• Администратор

На пръв поглед, е нормално да си го помисли човек, но когато става въпрос за N на брой устройства , или аз съм най-големия карък на света и попадам само на дефектни Win устройства , или нещо не е както трябва. А това, че не са Ви залели с писма, ми и аз нямаше изобщо да докладвам, но случайно попаднах на темата. Тъй че това с писмата да не ви успокоява , а и не малко хора в тази тема , докладват за проблема . Поздрави!!!

Здравейте,

За проблема с мобилната версия се оплаквате само вие. Другият потребител има проблем с приложението Tapatalk а не с мобилната версия. А това приложение както писах вече си има разработчици и те да си оправят нещата.

За съжаление не разполагаме в момента с телефон с windows, но при първа възможност ще направим нужните тестове. Но както показва емулатора по-горе всичко си върви нормално. Но въпреки това ще направим нужните тестове тези дни на телефон с windows.

Поздрави.

За телефоните не знам, но по принцип си правите хакове по системата.  :wink12:

Точно така.. спокойно може да ги изброиш тук. Десен клавиш View page source... и ще ни хванеш на място.

• Администратор

Еми оставил съм ги за това ще опитаме да отворим и на реален телефон както вече споменах. Но съм сигурен в резултата ..  само вие имате проблем с мобилната версия и повярвайте ми, ако беше масов отдавна да са ни заринали с писма каквито получаваме ежедневно дори и за правописни грешки в дизайна. ;)

Но съм сигурен в резултата ..  само вие имате проблем с мобилната версия и повярвайте ми

Аз пък съм сигурен, че вашия форум е проблемен. Ще видим резултата накрая. :)

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

• Администратор

Ами при положение, че няма никакви промени по кода в мобилната версия може да я сравните с друг такъв форум съм склонен да бъда на друго мнение. Но ще поживеем ще видим.. 

Досега нито веднъж не съм успял да отворя " Последни Теми от Форумите" с мобилната версия. 

Видях сега, че се случва и при други, останалите менюта се отварят. Обикновено отварям пълната версия на сайта и избягвам мобилната.

Moto G 4g - Kitkat 4.4.4, сега и с Лолипоп 5.1 е същото.

• Администратор

Аз пък съм сигурен, че вашия форум е проблемен. Ще видим резултата накрая. :)

Също забива на Lumia 640 и  на Lumia 1520.

Може ли някой да пробва сега как е, че както казах нямам подобен телефон за да тествам.

Може ли някой да пробва сега как е, че както казах нямам подобен телефон за да тествам.

При мен няма промяна.

• 2 седмици по-късно...

Извинявам се, че ползвам темата, но въпросът ми касае проблем с мобилната версия на сайта. Чета новините през Опера за Андроид на таблет и мобилен телефон и определено ме дразни момента, когато съм заредил 3-та или 4-та страница и вляза да прочета статия която ме интересува. Излизането от нея ме връща отново на първата страница и трябва отново да прелиствам страници, за да достигна мястото където съм бил. Доста обезкуражаващо е да продължа нататък. Надявам се промяната на поведението на мобилната версия да не е над възможностите и желанието Ви (авторите му). Поздрави!

• 5 седмици по-късно...

При мен също го прави това, като при колегата @kerat

Също така при някои браузъри сайта не се изобразява коректно

Телефона е Motorola Moto G 2nd с Android 5.0.2. Браузърите са с последните си версии

Google Chrome 44.0.2403.133 - правилно

siw8JIHm.png zzBfAafm.png

Firefox 40.0.3 - неправилно

bSwtLBZm.png d58EWOjm.png

Opera Mini 10.0.1884.93721 - неправилно

bYKM7aBm.png 0Ea8evnm.png

UC Browser 10.6.2 - правилно

STA9k3om.png STv9J49m.png

Редактирано от psytrip (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.