Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чужденци, пишещи на английски?

Featured Replies

• Автор

Калин решава разбира се! Аз и за това нито затрих темата на чужденеца, нито санкционирах Бачо Киро... Тук питам какво е общото мнение по подобен въпрос. Поздрави!

• Отговори 63
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

В крайна сметка наистина Калин решава...Но не си мисли че въпроса е случаен. Правилата се изменят съответстващо с развитието на света и нуждите на сайта. Те не са нещо, което трябва да остане в средновековието. Съответно обаче за съответната промяна има нужда да се набере някаква предварителна информация за нагласи на потребителите и тенденциите на развитие...Това да се допуска чужденци да пишат в сайта и ако се приема че някакъв процент ще са некоректни такива, означава просто повече работа и внимание от модераторите да се справят с тях. От нас обаче в момента не се търси мнение, дали и как те могат и ще се справят с тази работа(това и не наш прерогатив също, като обикновени потребители).

Тогава за какво е тази тема?Щом не се търси мнение, тогава какво се търси?Това е специфичен проблем, който само Калин и единствено ТОЙ може да го разреши. Ти коя точка можеш да промениш? Или аз? При регистрацията кликнал ли си, че си съгласен с написаните правила? Аз да.Изказал съм си мнението и не искам разяснения. Когато ми трябват, знаеш как те питам, щото не съм наясно.Точка!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

SEO-то е наистина добро, но все си мисля, че при оределени търсения ще се индексираме на сравнително високо ниво.

Да, но при търсене по ключови думи за определен проблем на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

Ако търсиш по същите думи на английски и си в чужбина, нашият форум изобщо няма да бъде класиран толкова добре.

За пример мога да ти дам следното : представи си пъпчиво тийнеджърче от Оклахома, което е оплескало нещата с компа на баща си.Сяда и пише в гугъл следното : "I have a problem with windows" .Резултатът е следният -на първа страница нашия форум изобщо не фигурира.

Ако обаче напишеш същото изречение, но на български :"Имам проблем с уиндоус" - първият линк в гугъл е към нашия форум.

Тоест - имаме висок потенциал при българоговорящите потенциални потребители, и нисък при англоговорящите.

При това положение обаче по какъв начин някой англоговорящ ще ни намери от раз ?

може би, когато напише друг тип заявка в търсачката :

Пример : търсим в гугъл следното : RQ:windows gadget

и ето - на първо място излизаме ние с български , на второ място - форум с английски.

Обаче - ти ако си с майчин език английски - кой форум ще отвориш ?

Този, написан с непонятни букви или този, чийто език разбираш ?

Тъй че, вероятността новорегисрираните потребители, пускащи теми на английски да са спам-ботове или чужди или наши, родни тролове правещи си густото, пишейки на английски е над 50 %.

Да не си писал във форума на Близу :) там преди се одобряваха от модератор :D

Както виждаш не съм писал в форума на близу а в този - http://www.rpc1.org

Тогава за какво е тази тема?Щом не се търси мнение, тогава какво се търси?Това е специфичен проблем, който само Калин и единствено ТОЙ може да го разреши. Ти коя точка можеш да промениш? Или аз? При регистрацията кликнал ли си, че си съгласен с написаните правила? Аз да.Изказал съм си мнението и не искам разяснения. Когато ми трябват, знаеш как те питам, щото не съм наясно.Точка!

Аз също съм се обосновал, смятам достатъчно. Не мисля че съм в конфликт с твоето мнение, а че се допълват.

По принцип няма лошо да се позволи това нещо. Но има един резонен въпрос. Един англичанин/американец, на кой проблем ще намери решение в български форум, но не и в един по-голям американски, да речем? Ако въпросът е по-специфичен, свързан с България - да, ОК. Но за техническите теми...

quickJO,предстои ви да вземете едно много важно решение всички модератори!нямам представа колко е отворен форума към света и колко са чуждестранните потребители,но опит в един англоезичен форум знам какъв дългогодишен спор,който се превърна буквално във война на какъв език може да се пише!ако в този форум има много чужденци или пък искате да има такива потребители,мисля,че едно от решенията е да направите раздел или подфорум,незнам как се казва точно озаглавен интернационален форум!като го озаглавите-за всички потребители,които не говорят български!

Вече се каза в кой е тоягата. Всички останали включително останалата част от екипа, само можем да му дадем нашите мнения по въпроса. Повечето или всички знаем че има и англоезична версия на Калдейта, но и че нещата там са по-назад от версията на български. Има два възможни пътя на действие, като всеки един от тях маже да търпи някакви вариации и настройки. Единият е да се работи за обновяване и възраждане на англоезичната версия, включително като се насърчи даването на помощ от колегите ни с познания, които са с акаунти там. Това обаче е огромна работа по визуалното обновяване пък и не само, а и не можем да задължим никой да помага. Най-много да се раздават някакви виртуални поощрения и някои постове в екипа за най-отличилите се. Другият път е, нещо да се направи тук на място, в БГ варианта.

Твърдо против писането на какъвто и да е език освен български. Първо не мисля, че тема на български би се задържала в английски, немски, френски, испански или какъвто и да е чуждоезичен форум, държащ на себе си. Второ - не виждам нито една логична причина някой чужденец да търси помощ в български форум. От една страна заради езиковата бариера, от друга защото в големите форуми на всяка една държава има минимум толкова специалисти, колкото и при нас. И накрая, правилата важат за всеки. Не може за българите да важи "2.1 Писането на български език с кирилица е задължително.", а всеки чужденец да си пише тук на какъвто си иска език. Утре ще се изтърси някой японец и ще изрисува някоя тема с техните криволици, трябва да седнем и японски да учим за да можем да му помогнем. Пийте се бирата и не си блъскайте главите с такива глупости ;)

Така и така я има темата. Не е опрял ножа до кокала, да се взема решение, но пък може да се ползува като разширена анкета.

Тези, които са "ЗА", нека още веднъж да прочетат внимателно поста на Trichocephalus. Нещата имат много по-сложен характер и изобщо не става въпрос за привличане на чужда аудитория.

Да, но при търсене по ключови думи за определен проблем на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

Ако търсиш по същите думи на английски и си в чужбина, нашият форум изобщо няма да бъде класиран толкова добре.

За пример мога да ти дам следното : представи си пъпчиво тийнеджърче от Оклахома, което е оплескало нещата с компа на баща си.Сяда и пише в гугъл следното : "I have a problem with windows" .Резултатът е следният -на първа страница нашия форум изобщо не фигурира.

Ако обаче напишеш същото изречение, но на български :"Имам проблем с уиндоус" - първият линк в гугъл е към нашия форум.

Тоест - имаме висок потенциал при българоговорящите потенциални потребители, и нисък при англоговорящите.

При това положение обаче по какъв начин някой англоговорящ ще ни намери от раз ?

може би, когато напише друг тип заявка в търсачката :

Пример : търсим в гугъл следното : RQ:windows gadget

и ето - на първо място излизаме ние с български , на второ място - форум с английски.

Обаче - ти ако си с майчин език английски - кой форум ще отвориш ?

Този, написан с непонятни букви или този, чийто език разбираш ?

Тъй че, вероятността новорегисрираните потребители, пускащи теми на английски да са спам-ботове или чужди или наши, родни тролове правещи си густото, пишейки на английски е над 50 %.

Ами дай, като се плашим от троловете и спамерите, да закрием направо форума и да забраним коментарите под новините. :)

Тъй и тъй секцията е за предложения: Ако е възможно създаването на подфорум или секция, в който и само там да могат да пишат регистрираните чужденци с IP извън България и където да си излагат проблемите на английски език примерно, в случай че не знаят български. За целта във формата за регистрация може да се добави декларация под формата на питане от типа на да/не с чавка за отговор, дали човека е българин в чужбина или си е тамошен, иначе може да прецакаме наши хора, които искат да се регистрират и пишат и са извън страната, (за вече заварените акаунти да не се налага да се декларират допълнително, така или иначе провинените са наказани, а тези които си заслужат в бъдеще и спрямо тях ще се взимат съответните мерки). Наистина от Гугъл преводача все още излиза доста плява. Чужденците с български адрес да могат с регистрацията си в сайта да влизат и пишат навсякъде. На български и с кирилица. Те за чий са дошли да живеят в България, а да не научат езика?!

Момчета, поради грижите, които си имах днес, бях съвсем забравил за снощните спорове по писането на български. Днес се сетих преди малко и проверих за експеримента ми с писането на български в http://www.rpc1.org - честно казано мислех, че темата ми ще си е там, но я няма- делната е без предупреждение и все едно, че не я е имало изобщо. Иначе наказание в тоя форум не виждам да имам. Т.е. експеримента е със следния край- в англоговорящия форум не са толерирали, ама никак, писането на български!!!

Поста ми беше тук

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.