Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чужденци, пишещи на английски?

Featured Replies

Ами да- по принцип: ясно е, че подобни случаи не са вкарани в правила и съответно трябва да се помисли (от когото трябва) по тоя въпрос- или да се остави на сегашното състояние- а то е ясно- не може да се пише на език, различен от български, изключая специфични термини, които не са уточнени как трябва да са на български или са по- ясно разбираеми в оригинал.

• Отговори 63
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Но е класифициран спамер. За това и беше изгонен.

Ами то няма кой друг да пусне такава тема. Като се разреши пускането на подобни теми, такъв флууд ще стане в някои раздели, че ще се чудим какво да правим. ;)

• Автор

Ами то няма кой друг да пусне такава тема. Като се разреши пускането на подобни теми, такъв флууд ще стане в някои раздели, че ще се чудим какво да правим. ;)

Аз не говоря за разрешение. Все пак никой от нас не знае кой каква тема ще пусне. Дали в правилният раздел, дали по правилата и тн и тн.

Въпроса е: ако чужденеца наистина е такъв, не е някой спамер, не е някой олигофрен. Ако си пусне правилно въпрос на английски или друг език дали трябва да му се трие темата.

Аз не смятам! Щом е попаднал на нашият форум, решил е че тук ще намери решение, задал си е въпроса конкретно. Къде е проблема?

А няма да заключват темата и да наказват автора по едиси коя точка. За мен това не е редно да се заключи темата на автора защото не пише на български език

Прочети пост 23 на quickJO.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Съгласен съм,но защо само на английски език!Испанският е също доста разпространен език.На него говорят също и цяла Латинска Америка.

Така е. Това за което всички имаме предвид се отнася до редовни колеги (и гости). Спамери и тролове има и българи. Те са предмет на отделно внимание, и правило и не са обсъждания тук въпрос!

Съгласен съм,но защо само на английски език!Испанският е също доста разпространен език.На него говорят също и цяла Латинска Америка.

На теория китайският го говорят и на него пишат още повече хора, но това не значи че и на китайски ще отговаряме. Все пак английският е приет на световно ниво като средство за комуникация.

Такива едни взеха да пускат много често постове във едни други форуми които посещавам... и пускат и линкове-може би към зарази ! Ако чужденец иска консултация има 3 възможности: 1. Да пише във форум на собствената си държава и език! 2. да провери интернет щом знае английски -Калдата е много добър но обикновено като търсиш по ключова дума обикновено гугъл първо насочва към по известните по света форуми 3. най накрая би могъл да използва гугъл преводача и да постне нещо по нескопосно преведено но правдоподобно

Въпроса е: ако чужденеца наистина е такъв, не е някой спамер, не е някой олигофрен. Ако си пусне правилно въпрос на английски или друг език дали трябва да му се трие темата.

По принцип аз имам доста високо мнение за SEO-то на форума и по тази причина смятам, че всяка една подобна тема, писана от "чужденци", е почти сигурно, че няма да бъде нищо друго освен тролене и флуудване на форума с глупости. А понеже на мен не ми се ще да стане така, затова и съм твърдо против такава промяна.

Естествено, че трябва. А в правилата просто е нужно да се напише че трябва да се спазва книжовната форма на езика, който и да е той. Това предполага и използването на правилната азбука :)

Трябва да се прецизира малко. Така, както си го дал, не позволява употребата на жаргон, диалекти, наречия, специфична терминология и прочие разкриващи красотата на живия български език похвати...

Проблемът, в крайна сметка е следният.От нови членове има полза сайта. От тролове и спамери няма. Затова за такива е разписано специално правило и то се прилага като те се банват. Но пък защо да се затваряме и за добронамерените приемайки предварително че всички са маскари?!

Всъщност аз реших да направя еди експеримент. Пуснах тема на български тук. А да видим к'во ше стане... :)

Регистрацията ми е от доста време:

Публикувано изображение

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

• Автор

Всъщност аз реших да направя еди експеримент. Пуснах тема на български тук. А да видим к'во ше стане... :)

Регистрацията ми е от доста време:

Публикувано изображение

Кой точно е форума? Ще ми е интересно какво ще се получи!

Поздрави!

Забраната е за писане на маймуница, шльоковица, чатица или там на каквото си мислят че пишат. Човека не е българин открил е форума и търси помощ. Защо да не му се помогне? В миналото е имало теми с молба за помощ на руски, никои не ги е трил и които е можел е помогнал.

• Автор

По принцип аз имам доста високо мнение за SEO-то на форума и по тази причина смятам, че всяка една подобна тема, писана от "чужденци", е почти сигурно, че няма да бъде нищо друго освен тролене и флуудване на форума с глупости. А понеже на мен не ми се ще да стане така, затова и съм твърдо против такава промяна.

SEO-то е наистина добро, но все си мисля, че при оределени търсения ще се индексираме на сравнително високо ниво.

Преди време имаше няколко руснака, които бяха попаднали при нас.

Поздрави!

Нали съм дал линк- сайт с форум- точно и конкретно е за Firmware на оптични устройства- май няма за друго, ако не се лъжа - http://www.rpc1.org

SEO-то е наистина добро, но все си мисля, че при оределени търсения ще се индексираме на сравнително високо ниво.

Преди време имаше няколко руснака, които бяха попаднали при нас.

Вие знаете ли въобще кои бяха те...?

• Автор

Ами да- по принцип: ясно е, че подобни случаи не са вкарани в правила и съответно трябва да се помисли (от когото трябва) по тоя въпрос- или да се остави на сегашното състояние- а то е ясно- не може да се пише на език, различен от български, изключая специфични термини, които не са уточнени как трябва да са на български или са по- ясно разбираеми в оригинал.

Само да вметна едно нещо. Работя в компания, работата ми е да се занимавам със всичко, което не попада по вътрешните правила и трябва да се вземе лично решение.

Преди малко писах в темата за общ чат (да го наречем) за най-странната застраховка и най-интересната, която съм правил. Застраховка на гейзер... Е това го няма никъде разписано, всъщност даже не знам някой, някъде да има правила за това. Но си имаме вътрешни правила и по всички тях това трябва да отпадне като вариянт.

Е, моята работа е да тълкувам и да взема решение. И във форума ми е такава. Винаги има възможност правилата да се огънат. И в реалният свят е така...

Но ми беше интересно вашето лично мнение!

Вие знаете ли въобще кои бяха те...?

Ако говориш за руснаците - не. Не визирам тези от форумите с вируси, визирам такива, които точно в този раздел бяха пуснали тема "Защо форума не е на руски"...

Поздрави!

Сега и аз ще си направя експеримент ;)

А защо много от вас приемат постовете на Бачо Киро за неправилни? Ако някой може да даде точен отговор на този въпрос, не е ли само Калин? Той е собственика на сайта и форума.Макар и глобални модератори и обикновени юзери, може ли някой да диктува правилата на форума, след като се знае че примерно Калдата е фирма, дружество или там както се нарича с директор или представител - Калин! Защо се мъчите да му изземате правата или сигурно Ви е упълномощил?За мен постовете на бачо Киро и Готик са правилни. Накрая се оказа че е и спамер или незная какъв. И това ли трябва да се проверява? Питахте за мнения - това е моето. Нали има правила в края на краищата. Какво пише долу вдясно, а и в подписа на 1/3 от посетителите?Много от Вас само си представят, че носят гащи, но май наистина не сте дорасли за някои неща.

За мен този пост има много голяма стойност"

"По принцип аз имам доста високо мнение за SEO-то на форума и по тази причина смятам, че всяка една подобна тема, писана от "чужденци", е почти сигурно, че няма да бъде нищо друго освен тролене и флуудване на форума с глупости. А понеже на мен не ми се ще да стане така, затова и съм твърдо против такава промяна."

Точно защото е добро, темите, написани на английски, трябва да будят много голямо съмнение.

• Автор

Това ви питам... ако помните кои бяха ..да ми пратите линкове към профилите им..!

О, не помня... Ама единият го намерих, по някакъв късмет: Версия форума на русском

Поздрави!

Хах.... Темите се одобрявали от модератор ....

Information

This message has been submitted successfully, but it will need to be approved by a moderator before it is publicly viewable. You will be notified when your post has been approved.

Return to the forum last visited

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

А защо много от вас приемат постовете на Бачо Киро за неправилни? Ако някой може да даде точен отговор на този въпрос, не е ли само Калин? Той е собственика на сайта и форума.Макар и глобални модератори и обикновени юзери, може ли някой да диктува правилата на форума, след като се знае че примерно Калдата е фирма, дружество или там както се нарича с директор или представител - Калин! Защо се мъчите да му изземате правата или сигурно Ви е упълномощил?За мен постовете на бачо Киро и Готик са правилни. Накрая се оказа че е и спамер или незная какъв. И това ли трябва да се проверява? Питахте за мнения - това е моето. Нали има правила в края на краищата. Какво пише долу вдясно, а и в подписа на 1/3 от посетителите?Много от Вас само си представят, че носят гащи, но май наистина не сте дорасли за някои неща.

За мен този пост има много голяма стойност"

"По принцип аз имам доста високо мнение за SEO-то на форума и по тази причина смятам, че всяка една подобна тема, писана от "чужденци", е почти сигурно, че няма да бъде нищо друго освен тролене и флуудване на форума с глупости. А понеже на мен не ми се ще да стане така, затова и съм твърдо против такава промяна."

В крайна сметка наистина Калин решава...Но не си мисли че въпроса е случаен. Правилата се изменят съответстващо с развитието на света и нуждите на сайта. Те не са нещо, което трябва да остане в средновековието. Съответно обаче за съответната промяна има нужда да се набере някаква предварителна информация за нагласи на потребителите и тенденциите на развитие...Това да се допуска чужденци да пишат в сайта и ако се приема че някакъв процент ще са некоректни такива, означава просто повече работа и внимание от модераторите да се справят с тях. От нас обаче в момента не се търси мнение, дали и как те могат и ще се справят с тази работа(това и не наш прерогатив също, като обикновени потребители).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Хах.... Темите се одобрявали от модератор ....

Information

This message has been submitted successfully, but it will need to be approved by a moderator before it is publicly viewable. You will be notified when your post has been approved.

Return to the forum last visited

Да не си писал във форума на Близу :) там преди се одобряваха от модератор :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.