Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Медийна война по празниците:bTV отряза Булсатком, кабеларките отвърнаха на удара

Featured Replies

Една четвърт от българите остават без каналите на бТВ за празниците. В 3 часа тази нощ bTV Media Group спира да подава сиганала на седемте си програми към Булсатком за неограничен период от време. Причината е системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния доставчик, съобщиха от телевизията.

"Освен, че дължи сериозни суми, Булсатком отказва да поднови договора си за излъчване на 7 канала на bTV Media Group (бТВ, бТВ Action, бТВ Comedy, бТВ Cinema, Ring.bg, бТВ Lady и бТВ HD), на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си 2,80 лв. на абонат. Това и дискриминация спрямо bTV", казаха от телевизията.  Оттам са категорични, че ще възстановят сигнала на каналите си към Булсатком, след като доставчикът си погаси задълженията и двете страни си стиснат ръцете за нов договор през 2013 г. От bTV съветват зрителите си да гледат програмите им чрез ефирен сигнал, на живо в интернет на btv.bg, както и в мрежите на другите кабелни и сателитни оператори.

От Булсатком отрекоха да дължат пари. Те обясниха, че не приемат предложената от bTV Media Group нова цена, която е 3 пъти по-висока от досегашната. Това би довело до поскъпване на абонамента за клиентите. "Освен това, предложената от bTV Media Group оферта е със срок на валидност до 14.01.2013 г., което ни дава възможност да продължим преговорите до достигане на споразумение в рамките на посочения период", обясниха от сателитния доставчик. И допълниха: "Булсатком АД няма просрочване на дължимите суми, съгласно уточнените срокове в договора, подписан между двете страни и спирането на сигнала от страна на bTV Media Group би било нарушение на действащия към момента договор. Освен това, броя на абонатите са само основа за провеждане на преговори, а не основание за прекратяване на договор".

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/bez_btv_po_bulsatkom-172244.html

Ха,ха,ха , по два лева на абонат искат от Босфор ТВ :)

• Отговори 154
  • Прегледи 14,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами доста тъжно, ако е истина точно преди празниците. Дано БТВ обмислят по добре решението си.

Хора...следващите 5 години ще трябват свежи капитали за новите серии на Листопад и прочие...а парите от "Цанков камък" свършиха....а и избори идват...много сложно е уравнението,да му мислят кабеларките...както казва един новоизлюпен изпълнителен директор на друга телевизия....

Редактирано от djuvko (преглед на промените)

Ами доста тъжно, ако е истина точно преди празниците. Дано БТВ обмислят по добре решението си.

Едва ли.

По-скоро и други телевизи ще последват примера им ако Булсатком наистина не са си плащали.

Кое му е тъжното?

БТВ отдавна е платена PR медия, обслужваща всеобщо известни интереси.

15мин в централната емисия трагедии, убийства, самоубийства и т.н. и все по Коледа, Нова година, Великден, Гергьовден и т.н.

Изобщо не ми липсват от година и повече насам.

Аз така и така телевизия рядко гледам... Тъй че не ми пука. Да му мислят бабетата и турските сериалчета :)

Ами ще се разделяме вече с тях! Че аз за 5 г. от както съм им абонат не помня да са ме зарадвали с нещо. Само мъка. Давах им срок до 31,12. ама мисля, че дойде времето ... Плащаме си да ни правят на глупаци. То приемници няма, то капацитет нямало, интернет нямало и т.н. Еми стига толкова!

Абонат съм на "Булсатком" от една година.

Не искам да защитавам никого, без да знам как точно стоят нещата в действителност, но от моя, чисто потребителска гледна точка, досега не съм имал по-коректен доставчик на интернет и телевизия.

Една четвърт от българите остават без каналите на бТВ за празниците.

Това май обяснява нещата... Паднаха печалбите на конкурентите им и съответно започват да реагират. Където минат "Булсатком", мачкат всичко по пътя си. Колко е коректно и колко не, пак не знам. Шефовете на интернет доставчиците и кабеларките в моя роден град обаче просто ги избива студена пот при споменаването на името "Булсатком". Склонен съм да вярвам на написаното в първия пост. Не знам и колко съм прав. Дано да бъркам. bTV няма да ми липсва особено, от време на време хвърлях по едно око на някой от филмите по bTV Cinema или bTV Action, които мога си изтегля и от тракерите, при това без реклами, а другите им бози така или иначе не ги гледам.

ПП. Разбрах, че тази вечер в новините по bTV говорителите са обявили, че сигналът за спътника ще бъде изключен в 3:30 през нощта. След това звукът на новините е бил заглушен от страна на "Булсатком". Прибрах се към 00:15 ч. и сигналът вече беше спрян. Без коментар...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

След това звукът на новините е бил заглушен от страна на "Булсатком". Прибрах се към 00:15 ч. и сигналът вече беше спрян. Без коментар...

Сигналът  им беше спрян някъде около 23 часа точно по време на врачанската вечер в "Шоуто на Слави", ама баш на най-интересното - как е "Укротяване на опърничевата" на врачански.... :lol6: :lol6: :lol6: Е, не можах да чуя.... :(

И Шампионска лига има къде да се гледа без олигофренските въпроси на Краси Минев в студиото преди и по време на мача :lol6:

bTV ли?Че те кога дават други предавания освен реклами?Превъртам каналите през двадесет минути, и там все на реклами попадам.Вече си мислих, че самата телевизия bTV (барабар с там техните производни *TV), е купена от някой рекламен гигант и са я превърнали нещо от рода на Teleshop.А да, в делничните дни от 19ч. до 19.30ч. дават новини, в който задължително трябва да има новина от USA(та била и тя нещо от рода "Кучето на Обама инспектира коледната украса в Белия дом"), и не спират за реклами цели 30 мин ?!?.После за да компенсират започват: две минути "прогнозата за времето"- седем минути реклама, пет минути "спортни новини"- седем минути реклама, преди започването на филм - седем минути реклама, още неизминали началните надписи на филма - седем минути реклама, общо взето за един час предаване рекламата заема почти половината време.И после казват "телевизията на зрителите", ама май е телевизията на рекламодателите. Е, какво  гледаме по bTV-тата тогава, само реклами?

Изобщо не ми липсват.

Е нали точно рекламният бос в България е собственик на бтв

bTV ли?Че те кога дават други предавания освен реклами?

Спора не е какво дават и какво не, кой ги гледа и кой не, какво гледаш и какво не....Мисля, че клиентите, които предплащат са платили точно за този набор от канали и сега остават излъгани...Не, че е новина в България....

Спора не е какво дават и какво не, кой ги гледа и кой не, какво гледаш и какво не....Мисля, че клиентите, които предплащат са платили точно за този набор от канали и сега остават излъгани...Не, че е новина в България....

Излъгани от кого?

Излъгани от кого?

Доколкото четох, БТВ вдигат цената си....

И аз съм си предплатил, но не съжалявам.Ако имаше начин аз да си избирам пакет-програми който да гледам(плащам) със сигурност bTV-тата няма да са сред тях.

(С нетърпение очаквам реакцията на моята съпруга когато разбере, че в понеделник няма да гледа туския сериал :) ).

Двете гледни точки:

- на bTV: http://www.btv.bg/za%20btv/spetsialno/story/545961917-bTV_spira_izlachvaneto_na_kanalite_si_v_mrejata_na_Bulsatkom.html (коментарите са интересни, само се чудя за колко време ще изчезнат);

Във връзка със системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния оператор Булсатком към bTV Media Group ви информираме, че от 3.00 часа тази нощ абонатите на този доставчик няма да имат достъп до каналите на bTV Media Group в мрежата на Булсатком за неограничен период от време.
Освен, че дължи сериозни суми на телевизията, операторът дискриминира bTV, като отказва да поднови договора си за излъчване на седем канала на bTV Media Group (6 SD версии и една HD версия), на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си близо 3 лв. на абонат.  
Според пазарни проучвания Булсатком  декларира и по-малък от реалния брой свои абонати, с което допълнително сериозно ощетява възможностите на bTV Media Group за инвестиции в повече ново, качествено съдържание за зрителите.
Сигналът ще бъде възобновен след погасяване на задълженията на Булсатком към bTV Media Group и успешното финализиране на преговорите с оператора за излъчването през 2013-та година.

Междувременно можете да следите програмата bTV чрез ефирен сигнал, на живо в интернет на btv.bg, а всички канали на bTV Media Group - в мрежите на други кабелни и сателитни оператори, като Виваком, Нет 1 и Близу и други.

След като bTV изнесе фактите по казуса с Булсатком (http://btvnews.bg/bulgaria/btv-spira-izlachvaneto-na-kanalite-si-v-mrezhata-na-bulsatkom.html), операторът прекрати преждевременно сигнала към каналите ни, с което за пореден път прояви некоректност не само спрямо bTV, но най-вече към зрителите, които коректно плащат абонаментната си такса към оператора. Надяваме се, че Булсатком ще реагират бързо и адекватно в ситуацията, за да не ощетява многобройните си абонати, които гледат програмата на bTV и останалите канали на медията.

- и на "Булсатком":

Уважаеми клиенти,

Извиняваме се за неудобството, че не можем да Ви предоставим програмите на bТV Media Group. Доставянето на каналите бе едностранно преустановено от тях. Като основание за спирането на сигналите се изтъква неприемане от страна на Булсатком на новата оферта за 2013-2014 година, с която предлагат програмите си на цена 3 пъти по-висока от досегашната. Това неминуемо ще доведе до повишаване на цената на пакетите на цифрова телевизия Булсатком.

Булсатком АД има действащ Договор с bТV Media Group до 31.12.2012 г. и прекъсването на сигнала е в нарушение на договора. Офертата на bТV Media Group е неприемлива за Булсатком АД до този момент и поради факта, че цената на ефирната телевизия бТВ е по-висока от цената на целия пакет програми на bТV Media Group, което лишава оператора от правото му на избор и възможност да договаря поотделно цените на всяка програма от пакета на bТV Media Group.

Уверяваме Ви, че ще полoжим максимални усилия за постигане на споразумение, но считаме, че е неуместно спирането на сигналите на програмите по време на предстоящите празници и преди изтичане на посочения в офертата на bТV Media Group краен срок 14.01.2013 г., а увеличаването на договорената цена не е подходящо при настоящите икономически условия в страната.

Очакваме от мениджмънта на bТV Media Group да подходи отговорно и към ангажиментите, които са поели и пред своите рекламодатели, като ги лишават от гарантирания брой зрители до които да достигнат рекламните им послания.
Излъчването на каналите ще бъде възcтановено веднага след постигане на споразумение между страните.

В крайна сметка ми се струва, че това ще изиграе лоша шега на bTV, защото липсата на каналите , ако продължи дълго ще преориентира част от досегашната им публика към други телевизии . 

А иначе бТВ се държат като мутрешка групировака рекетираща наред.

Практиката ми и живота казват, че в цялата суматоха ще бъдат губещи и двете страни.

Отлива от зрители няма да бъде само за едните, а другите да са онеправданите.

Хората си плащат за определени услуги и не ги интересува кой е виновен.

Също е без значение дали каналите на въпросната ТВ са гледаеми или не.

Поредната футболна драма, в която страните не са се договорили тихомълком и вместо да се съюзят и да вземат заедно парите на хората, лакомията ги докара до положение, в което ще губят.

Факт е, че ината и на двамата е голям и поради това ще търпят загуби, вместо да печелят.  :)

пп. Аз лично съм доволен от неразборията.

Не ги ползвам и двете страни, но в работен аспект в последно време БТВ си го зачукват сами за трети път.

Което аз приветствам по ред причини.  :clown:

Толкова по зле за БТВ, няма да ми липсват.

Скандалът с "Булсатком” се разраства, отряза ги и ТВ7

Прекратява в 00.00 часа днес сигнала към кабелния оператор, заради неизчистени финансови задължения

Миа Сантова съобщи преди минути в ефира на ТВ7, че телевизията спира подаването на сигнал към оператора “Булсатком”. Причината отново, както и при бТВ е неизчистени финансови взаимоотношения.Според официалната позиция на телевизията, излъчването на каналите на групата към оператора ще бъде възобновено веднага , щом задълженията му бъдат изчистени и новият договор за 2013 година – подписан.

Дотогава от телевизията съветват да се гледат каналите на групата онлайн в мрежата или да се ползват услугите на други кабелни оператори.

Публикувано изображение

http://www.blitz.bg/news/article/172289

Аз като абонат на Булсата искам изобщо да не им клякат - и без БТВ ще го преживея някакси.....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.