Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Медийна война по празниците:bTV отряза Булсатком, кабеларките отвърнаха на удара

Featured Replies

БТВ или поне някой директор там прекалено много си повярваха че са хванали бога за шлифера.

През последните години ги надъхва това, че печелят някакви награди за най- разпознаваема марка май беше. Е как няма да са като пролетта се опитаха да яхнат вълната та и плочките по тротоара говореха за кампанията да изчистим българия която те обсебиха и чак логото на кампанията съдържаше логото на БТВ. Ама нещо не им се получи кампанията беше по-слаба отколкото предишната година когато не я бяха обсебили. 

Преди година проведоха кампания срещу пиратството и не защото толкова са загрижени за творците а за да насочат аудиторията към легалния начин смотаното им Войо. 

В средата на годината господарите на ефира уж им дължаха много пари, а хората казваха че било заради отказ от цензура и може и така да е било на фона на сегашните събития. 

Сега уж Булсат са им виновни, но ето че след ден се присъединиха и почти всички големи оператори. 

След първата реклама с Асенчо която май имаше точно обратния ефект от този който се целеше никой не им се върза да им стане рекламно лице втория път освен оня пикльо Криско дето краде кола щот са му откраднали албума. Къв албум бе пич, та ти немаш такъв издаден, нема кво да ти се краде дори и да иска човек, щото сам си качваш клиповете в тубата.

• Отговори 154
  • Прегледи 14,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
Док? Ти си по тази част. :whist:

може би.

За разлика обаче на всички останали дето или казват, че не гледат отдавна бТВ или изобщо не гледат телевизия аз гледам основно именно тази телевизия. 

Е, ще се наложи тия дни да мигирирам към други канали, но ще ми липсва програмната схема с филмите в определени часове, публицистичните предавания, новините и шоуто на Слави.

мхм.

ще потърпим и това е.

Но пък е интересно кой ще надделее - дали телевизията или разпространителя.

Защото ако спечели телевизията, а разпространителите клекнат - тогава всяка една медийна група ще може сама да определя условията , цените и т.н. 

Ако спечелят разпространителите - тогава става още по-интересно, защото предстои пълната цифровизацията на ефира, и от есента всяка телевизия ще се бори да заобили тези разспространители, които сега бойкотират бТВ.

Борбата е и много по-сериозна, тъй като доколкото определени политически и финансови кръгове владеят самата телевизия и налагат какво да се излъчва, то разпространителите са съвсем друго и при тях няма как да се концентрира подобно влияние.

Не забравяйте, че идват избори  :whist:

P.s. темата яко е загряла : 

Публикувано изображение

отдавна не се е случавало нещо , което да предизивика подобен интерес, а ? 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

21.12.2012г.Не дойде края на света,но май края на БТВ и Гюбреков ТВ се вижда.Много алчни тези "шефове" бе/.

ТВ7 и Супер7 също спряха. Снощи до късно имаше сигнал и помислих, че Дудука е размислил, ама не...

Абе тия да не ги е яд за парите за мачовете?

Баси...

не видях никъде някой да подкрепи бтв!хората  приемат новината като  освобождение от турско робство! :)

Аз подкрепям bTV. И не смятам, че и в момента (каналите си вървят, за щастие доставчикът ми не ги е спрял, не възнамерява и да ги спира) съм под нечие робство, още по-малко под турско. 

Ще кажа и друго - по принуда старите на село са абонати на тоя измислен оператор, ограничаващ и без това прескъпите си пакети си и предлагащ твърде съмнително качество на картината и отвратителен съпорт. Да не говорим за врътките с приемиците... 

Чета тая тема къде ли не днес, стигнах и до тоя форум - смаян съм от какви ли не писания:

1. Откога Булсатком, отявлен монополист, се сдоби с 2-2,5 млн абонати?

2. Защо в темата пишат хора, които, според техните думи, не гледат телевизия от години? Тях какво ги интересува какви канали има на телевизора им, ако изобщо имат такива уреди?

3. Вкъщи гледаме основно точно bTV-тата, но не гледаме турски сериали, как ли справяме, а?

4. Като ми спрат bTV-тата, да съм се "преориентирал към други телевизии", да попитам към кои - жалката, едва кретаща БНТ, Алфа (т.е. Атака), Скат или Тянков ТВ? Или Нова? Някой може ли да даде смислен отговор? 

И айде пак с рекламни трикове от страна на Булсатком - спрели bTV-тата, та пуснали HBO и Cinemax безплатно! И докога ще ги излъчват така? 

Сигурно истината е някъде по средата, а това театро вече сме го гледали не един път. Да припомня само случаите с Диемите... И защо тоя цирк не го разиграха през юли, а навръх Коледа?

Току що в обедните новини на bTV съобщиха, че от 16 ч възстановяват излъчването на сигнал към абонатите на Булсатком в чест на празниците.

Току що в обедните новини на bTV съобщиха, че от 16 ч възстановяват излъчването на сигнал към абонатите на Булсатком в чест на празниците.

По-скоро в чест на пресконференцията по Канал 3, която почна в 12.00 :D

ТВ7 тръгна. Не съм гледал пресконференцията от началото, и сега включих само за малко, но попаднах на много интересен момент, когато представител на БАККО каза, че собственикът на bTV и ТВ7 е един и същи...

Не ми се чете цялата тема. Всички познати, които са на Булсатком, обмислят дали да плащат за следващия месец. Една малка част от тях обмислят и дело срещу булсат за не спазване на договора между клиент и доставчик.

Не ми се чете цялата тема. Всички познати, които са на Булсатком, обмислят дали да плащат за следващия месец. Една малка част от тях обмислят и дело срещу булсат за не спазване на договора между клиент и доставчик.

Оператора има право да променя пакетите си когато и както иска. А това, дали ще си плащате си е отделен въпрос.

И аз съм абонат на Булсатком и се радвам,че нямам каналите на бтв.Дано продължават така,а ако все пак я пуснат,ще предложа Булсата да отделят тези канали,както и онези на Делян Пеевски да ги сложат в отделен пакет,та да не ги плащам повече.

Всъщност според пресконференцията именно БТВ не са спазили договора, след като е активен до 31.12.2012. Булсатком играе роля само на посредник като предоставя сигнала до крайния потребител...

• Автор

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5391651

http://www.ustream.tv/recorded/27970513

Не са прави и от БТВ , как така може , без предупреждение , в почивни дни да прекъсват сигнала на оператор с не малко абонати .

Не се ли държат малко високопоставено и дебилно  :( на мен няма кой знае колко да ми липсват , но и аз като другите хвърлям по някой поглед на новините , шоуто на слави , сутрешния блок и май за друго не се сещам . Все ми се струва че има някаква заслуга и близу за тая работа понеже много голям отлив има на последно време на към булсат  :)

От bTV бързо клекнаха, че и по долу ще падат ми се струва. Можеше да се защитят по някакъв начин на тази пресконфернция, но явно им е под нивото, вместо това в същото време по новините казват, че пускат сигнала обратно заради нас зрителите. Е да де, ама ние как да чуем, като нямаме сигнал. Създаде се впечетление, че Булсат са виновни за всичко, но лека по лека нещата излизат на яве.

Редактирано от bstorm (преглед на промените)

Колко им пука на bTV за зрителите, вече стана ясно. След заплахата за спиране и от останалите кабеларки най-вероятно са ги натиснали рекламодателите - няма да има кой да им гледа рекламите, за които са си платили.

Самата пресконференция на запис, макар и с много лошо качество:

На сайта на bTV се е появило това:

Скъпи зрители, абонати на Булсатком,

към момента нямаме решение по казуса с Булсатком, независимомо от усилията ни в тази посока. За съжаление дори нямаме изразена добра воля и гаранции от страна на оператора за преустановяване на дискриминационното и некоректното поведение спрямо bTV Media Group. Независимо от това, само заради вас, верните наши зрители, връщаме сигнала си към Булсатком за предстоящите празници, считано от днес, 23 декември, 16 часа. Ако Булсатком не гарантира промяна в търговските си практики към нас в предстоящите дни, твърде вероятно е да не успеем да подпишем нов договор с тях от 1 януари 2013 г. за излъчването на програмите на bTV Media Group. Ще ви информираме допълнително в случай, че има различен, благоприятен развой за дългосрочните ни отношения.

Пожелаваме ви топли и уютни празници с програмите на каналите на bTV Media Group!

http://www.btv.bg/za%20btv/spetsialno/story/55133136-bTV_vrashta_signala_si_kam_Bulsatkom_za_predstoyashtite_praznitsi.html

Т.е. вече няма "случайни" съвети да минем към "Близу", "Нет 1" и "Виваком", изчезнаха и твърденията за задължения.

Те хубаво ни пожелават топли и уютни празници с програмите на bTV Media Group, само дето те, с изключение на основното bTV (ефирната програма), са изчезнали от списъка с канали на "Булсатком", което пък си е пълна простотия от страна на "Булсатком". ТВ7 отново изчезна - каналът си е там, но порграмата отново е спряна от ТВ7.

Картел между bTV и TV7 да прехвърлят клиенти към Виваком (обновена в 13 ч)

Между bTV и TV7 има картел, чиято цел е да прехвърлят клиенти към Виваком.
 Това заяви на пресконференция днес Янаки Ганчев, председател на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги (АПТУИ). Красимир Гергов вече не държи рекламата на bTV, съобщи още Ганчев. Според него рекламата в най-голямата телевизия вече се контролира от Корпоративна търговска банка, която е собственик и на TV7, както и на Виваком.

Пресконференцията бе на тема  “Защо потребителите на Булсатком бяха лишени от програмите на bTV Media Group точно преди коледните и новогодишни празници”. OFFNews я предаде на директно, а след края й публикува пълен видеозапис.

Припомняме, че вчера Bulsatcom спря за неопределено време излъчването на каналите на bTV Media Group с обяснението, че са нарушени договорни задължения. От миналата нощ Bulsatcom не излъчва  bTV, bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Lady и РИНГ. Това засяга стотици хиляди абонати в страната, които вероятно няма да могат да гледат тези програми за празниците. Веднага към bTV се присъединиха и каналите на TV7, които обявиха решението си с почти идентично писмо. Виваком пък обяви, че има пълна готовност да поеме клиентите на Булсатком, за да им осигури да гледат двете телевизии и техните второстепенни канали.

Други кабелни оператори обаче подкрепиха Булсатком и обявиха, че в знак на солидарност ще спрат да излъчват bTV и TV7. Коментарите на зрителите обаче изненадаха двете медии. Огромното мнозинство от коментарите в интернет декларираха, че двете телевизии няма да им липсват. Kлиент на Булсатком споделят, че предпочитат безплатното HBO пред каналите от групата на bTV. Няколко часа след спиране на сигнала Булсатком реши да компенсира своите абонати, като пусна безплатно HBO и HBO Comedy. Днес bTV излезе с декларация, че възстановява излъчването на програмите си за празниците и ще решава спора си с кабелните оператори след 2 януари.

http://offnews.bg/index.php/138879/kartel-mezhdu-btv-i-tv7-da-prehvarlyat-klienti-kam-vivakom-obnovena-v-13-ch

Трябва да се отбележи, че имаме информация за това, че собственикът на БТВ Медиа Груп, води аналогични кампании в същия този момент и в други балкански страни, в които притежава контрол над множество медии.

http://sofia-press.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Самата пресконференция на запис, макар и с много лошо качество:

На сайта на bTV се е появило това:

http://www.btv.bg/za%20btv/spetsialno/story/55133136-bTV_vrashta_signala_si_kam_Bulsatkom_za_predstoyashtite_praznitsi.html

Т.е. вече няма "случайни" съвети да минем към "Близу", "Нет 1" и "Виваком", изчезнаха и твърденията за задължения.

Те хубаво ни пожелават топли и уютни празници с програмите на bTV Media Group, само дето те, с изключение на основното bTV (ефирната програма), са изчезнали от списъка с канали на "Булсатком", което пък си е пълна простотия от страна на "Булсатком". ТВ7 отново изчезна - каналът си е там, но порграмата отново е спряна от ТВ7.

Картел между bTV и TV7 да прехвърлят клиенти към Виваком (обновена в 13 ч)

http://offnews.bg/index.php/138879/kartel-mezhdu-btv-i-tv7-da-prehvarlyat-klienti-kam-vivakom-obnovena-v-13-ch

http://sofia-press.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5

Ами аз в предишен коментар съм писал, че новите телевизии под шапката на БТВ медия груп, въобще не са предмет на настоящият договор, ама кой да чете. Това че се излъчваха, с благосклонността на Булсатком, беше в плюс на портфейла именно на БТВ, заради печалбите от реклами, които иначе биха били в пъти по-малки. Напълно сигурно е, че увеличението в печалбите от реклама от новите телевизии, само в абонатната мрежа на Булсатком, носи на БТВ медия груп повече пари от тези, които искат като увеличение цената на пакета и това търсено от тях увеличение е просто с цел спекулативна свръх печалба.

Добре че върнаха сигнала на Бтв защото по Коледа егати тъпотиите по останалите аматьорски телевизии!

Добре че върнаха сигнала на Бтв защото по Коледа егати тъпотиите по останалите аматьорски телевизии!

Би ли ни казал какви "умнотии" си видял по БТВ, че да претендираш да е нещо повече от останалите телевизии. Така както плюеш,  е все едно си лично заинтересуван, може би финансово, от просперитета на БТВ?!

Единственото предаване което гледам по БТВ е "Комиците" ,по ТВ7 дори не знам какво излъчват :D ,дали ми пука че ще ги спрат,определено Не!

По бтв синема и комеди до колкото имам наблюдения пускат само някакви филми от 90-те ,които сме ги гледали,гледали...

Би ли ни казал какви "умнотии" си видял по БТВ, че да претендираш да е нещо повече от останалите телевизии. Така както плюеш,  е все едно си лично заинтересуван, може би финансово, от просперитета на БТВ?!

Може би уникалното Шоу на Слави което хич не е изтъркано и пълна глупост и Новините :D които са "Уникално яки".Забравих и актуалните сериалчета от Турция.

Единственото предаване което гледам по БТВ е "Комиците" ,по ТВ7 дори не знам какво излъчват :D ,дали ми пука че ще ги спрат,определено Не!

По бтв синема и комеди до колкото имам наблюдения пускат само някакви филми от 90-те ,които сме ги гледали,гледали...

Може би уникалното Шоу на Слави което хич не е изтъркано и пълна глупост и Новините :D които са "Уникално яки".Забравих и актуалните сериалчета от Турция.

Не, аз останах с впечатление, че в случая става въпрос за празничните програми на БТВ vs останалите телевизии?!

Колко им пука на bTV за зрителите, вече стана ясно. След заплахата за спиране и от останалите кабеларки най-вероятно са ги натиснали рекламодателите - няма да има кой да им гледа рекламите, за които са си платили.

Собственикът на бтв преразпределя рекламният пазар в нашата мила рОдина.

Томислав Русев що ревна на времето за рекламата на Кока Кола, която озвучаваха с Ники Александров, а не му дадоха да я пуска по неговото си радио, когато съществуваше радио Гонг?!

Така смазаха хубавата медия и ги принудиха да се продадат именно на тях...заеби.

Такива са нещата при нас. Мътни и кървави...

Да не забравяме, че чичко Гергов приятелчето на Плевнята, Пицата, Б.Б., Цв.Цв. и Цацаров(гл. прокурор), пуска цифров ефирен пренос DVB-T2 , от началото 2013 и абонатите му ще се наложи да си закупят декодери...Нищо работа. Само няколко десетки милиона...Разбира се, ако не са стотици милиони?!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.