Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Медийна война по празниците:bTV отряза Булсатком, кабеларките отвърнаха на удара

Featured Replies

Въпреки всичко, на*рани и вмирисани, продължават да се опитват да манипулират. През тези няколко дни, откак не съм писал в темата, им следях сайта. Направи ми впечатление как няколко пъти изчезваха и се появяваха новини, отделно дето е предприет черен пиар срещу "Булсатком" и пореден опит да ни промият мозъците:

Публикувано изображение

А преди малко се появи и тоя шедьовър:

http://www.btv.bg/za%20btv/spetsialno/story/1823613630-Bulsatkom_nalaga_bezpretsedentna_tsenova_diskriminatsiya_na_bTV_Media_Group.html (пак подеха оня изтъркан рефрен за дискриминацията). "Дискриминация":

Дискриминацията (от лат. discriminatio - „правене на разлика“) към или спрямо даден човек или група е третирането или възприемането му на базата на класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация или нещо друго вместо спрямо неговите лични качества.

Според признака, по който се дискриминират хората, се назовават различни видове дискриминация — пр. религиозна, етническа, расова, полова, сексуална и т.н.

Дискриминация има тогава, когато е налице официално или неофициално разделяне на хората в отделни групи по някакъв техен общ признак, при което им се дават или отнемат дадени права, задължения и възможности, според групата към която принадлежат. Отношението към хората от различни групи трябва да е различно, неравноправно и нерационално.

Разделянето на хората в групи по даден рационален признак не е дискриминация.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

Из Български тълковен речник:

Публикувано изображение

...ама те това не са го чели, или влагат някакъв техен си смисъл в думата - не е на нашето, значи ни дискриминират.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• Отговори 154
  • Прегледи 14,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
И кво сега - да слагам пак антена на терасата и да се връщам в 20 век - е да им таковам м...та печалбарска на БТВ...

няма нужда :) 

до седмица въпросът ще е решен ;) 

Че истината е някъде по средата, това е казано отдавна... На мен ми е любопитно едно: защо точно тия хора, които (не само тук, в този форум) в коментарите си твърдят, че по никакъв повод не гледат bTV и програмите ѝ, или че изобщо не гледат телевизия, или не гледат българска телевизия и т.н, живо следят развитието на "конфликта" (доколкото има такъв изобщо) и видимо очакват появата на сигнала от bTV групата.

Ако аз не гледам телевизия или определена телевизия (както при мен е второто, при това не за 1-2 нашенски) едва ли ще ми дреме дали ги има в пакета или ги няма.

Как защо? Клюките винаги са интересни :D Аз нямам кабелна, но следя случая. Направи ми впечатление, че дори и след спирането на излъчването БТВ все още си пуска обръщението към абонатите на Булсатком

Може би защото случаят е показателен и може да създаде опасен прецедент? Лично на мен ми е интересен първият толкова мащабен конфликт и следя развитието на нещата.

Че истината е някъде по средата, това е казано отдавна... На мен ми е любопитно едно: защо точно тия хора, които (не само тук, в този форум) в коментарите си твърдят, че по никакъв повод не гледат bTV и програмите ѝ, или че изобщо не гледат телевизия, или не гледат българска телевизия и т.н, живо следят развитието на "конфликта" (доколкото има такъв изобщо) и видимо очакват появата на сигнала от bTV групата.

Ако аз не гледам телевизия или определена телевизия (както при мен е второто, при това не за 1-2 нашенски) едва ли ще ми дреме дали ги има в пакета или ги няма.

Ти нима пък им вярваш, като казват, че не гледат телевизия, или пък ако гледат то каналите от бТВ медия груп изобщо не ги гледат ? ;) 

Ти нима пък им вярваш, като казват, че не гледат телевизия, или пък ако гледат то каналите от бТВ медия груп изобщо не ги гледат ? ;)

Може би имат предвид, че не ги гледат в момента

Обвииняваш ме в лъжа ли?

Може би защото случаят е показателен и може да създаде опасен прецедент? Лично на мен ми е интересен първият толкова мащабен конфликт и следя развитието на нещата.

Не мисля така, Ванка.

Прецедент ще бъде ако Булсатком спечелят и бТВ клекне и се съгласи.Тогава ще стане интересно. :blink:

Сега си е съвсем нормален търговски спор и то с предрешен край.

Хубавото ще настане наесен, когато тръгне най-накрая цифровизацията на ефира.

Те тогава ще видим кой си вкарва автогол в момента.

Иначе можем само да седим и да хрупаме фъстъци пред телевизора и да четем за ударите между Булсатком и бТВ.

Обвииняваш ме в лъжа ли?

Показвам своя скептицизъм просто, задавайки  въпрос.

Нито изказвам твърдение, нито обвинявам.

Принципът ми е известен от библейски времена :  Ръка да пипне-око да види.

Прецедент е, защото една медийна групировка си позволява да изнудва безогледно зрители и разпространители. Това си е именно изнудване по простата причина, че те категорично отказват да преговарят, отделно манипулациите. Ако те сега успеят да надвият без отстъпки, какво ще стане по-нататък, включително и, както ти казваш, наесен? Всеки, който спечели някаква популярност, ще започне да си налага подобни ценови условия? Първо телевизиите, после и кабеларките, после разни фирми-доставчици на салами без месо? Ако това се случи, ще си патим всички. Със сигурност има неща, които и двете страни (а ако броим и разните сдружения и асоциации - три) не казват. Пак за наесен - представи си ситуацията същата bTV да реши да си кодира и ефирния сигнал, ако спечели сегашната битка, защото шефовете й са решили, че продуктът им е незаменим? Или да вдигне цените на рекламите, което ще се отрази нали се сещаш на кое? Няма такъв прецедент - търговец да реши да си налага некачествения продукт силово, и всички да са принудени да го купуват. И не дай, Боже, да се създаде... Пазарът е и трябва да си остане определящ, иначе се връщаме повече от 20 години назад.

Поне аз така мисля.

И още, за трети път: има филми по bTV, които от време на време гледам. Новините и "шоутата" им съм ги игнорирал отдавна. По този начин ми се ограничава и изборът, колкото и напоследък той да става все по-беден.

....... Няма такъв прецедент - търговец да реши да си налага некачествения продукт силово, и всички да са принудени да го купуват. И не дай, Боже, да се създаде... Пазарът е и трябва да си остане определящ, иначе се връщаме повече от 20 години назад.

....

Само че в случая бТВ не е търговеца, а производителя.

Продуктът, който се произвежда е "цялостна телевизонна програма" в който има и авторски продукции, или закупени от други производители и всичко останало, с което е пълна 24-часовата програма.

Търговецът е Булсатком, който се явява посредник межу тези, които създават продукта ( бТВ) и купувачите (потребителите на услугата) 

Замисли се и ще видиш.

Всъщност, май с теб застъпваме една и съща теза и сме против прецедента, но изхождаме под различен поглед въру участниците в процеса  :D

Но пък пазарът и без това си е изкривен - бТВ все още, заедно с  БНТ1 са единствените  телевизии, които се излъчват безплатно в ефир.

А всеки рекламодател се интересува каквъ ще му е маркетшеъра - колко са му потенциалните клиенти, което се определя от колко зрители гледат програмата.И колко повече зрители има една телевизия - толвкоа по-съко може да продава рекламното си време.

И докато всяка една друга кабеларка трябва да показва колко са и абонатите, с чийто брой да докаже пред рекламодателя колко зрители има. бТВ все още може да лъже съвсем спокойно като казва че всеки телевизор в страната гледа програмата и. :whist:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

На нашта кабеларка още не са ги спрели, ама EPG има само за bTV Action на другите бтв канали дава само "Няма информация за събитието"

Продуктът, който се произвежда е "цялостна телевизионна програма" в който има и авторски продукции, или закупени от други производители и всичко останало, с което е пълна 24-часовата програма.

Търговецът е Булсатком, който се явява посредник между тези, които създават продукта (бТВ) и купувачите (потребителите на услугата)

Замисли се и ще видиш.

Всъщност, май с теб застъпваме една и съща теза и сме против прецедента, но изхождаме под различен поглед върху участниците в процеса :D

Но пък пазарът и без това си е изкривен - бТВ все още, заедно с БНТ1 са единствените телевизии, които се излъчват безплатно в ефир.

А всеки рекламодател се интересува какъв ще му е маркетшеъра - колко са му потенциалните клиенти, което се определя от колко зрители гледат програмата.И колко повече зрители има една телевизия - толкова по-съко може да продава рекламното си време.

И докато всяка една друга кабеларка трябва да показва колко са и абонатите, с чийто брой да докаже пред рекламодателя колко зрители има. бТВ все още може да лъже съвсем спокойно като казва че всеки телевизор в страната гледа програмата и. :whist:

ПП. http://www.btv.bg/za btv/spetsialno/story/1823613630-Bulsatkom_nalaga_bezpretsedentna_tsenova_diskriminatsiya_na_bTV_Media_Group.html - хи-хи, махнаха рейтинга на "новината". :)

ОК, моя е грешката, аз не се изразих както трябва. Имах предвид, че въпросната телевизия се опитва да си наложи силово и изкуствено некачествения продукт, в това беше същината. А "Булсатком" просто доставя това, което те произвеждат. Впрочем, много от продукциите са външни за bTV, така че в тесния смисъл на думата и двете страни са търговци.

Пазарът и болшинството потребители им показаха, че техният продукт не струва толкова, колкото те искат за него, само че не им изнася и се правят на ударени.

Ще видим как ще се развият нещата. Може и да има някакъв компромис в крайна сметка. Времето ще покаже.

Колкото до лъжите на bTV, попаднах преди време на това:

http://www.novini.bg/news/108207-Ñекламен-лиÑÑопад-доÑи-да-не-излÑÑва-бÑв-пак-Ñе-бÑде-Ñ-ÑекоÑден-ÑейÑинг.html

Дори да не излъчва, БТВ пак ще бъде с рекорден рейтинг!
(т.е. пак изхождаме от силова позиция). Само че поне аз не съм видял в касите на "Булсатком" на някого да не му е даден касов бон, т.е. всичко това при добро желание може да бъде доказано. Или едните не искат да го докажат, или на другите доказателствата не им изнасят.

ОК, моя е грешката, аз не се изразих както трябва. Имах предвид, че въпросната телевизия се опитва да си наложи силово и изкуствено некачествения продукт, в това беше същината. А "Булсатком" просто доставя това, което те произвеждат. Впрочем, много от продукциите са външни за bTV, така че в тесния смисъл на думата и двете страни са търговци.   Пазарът и болшинството потребители им показаха, че техният продукт не струва толкова, колкото те искат за него, само че не им изнася и се правят на ударени.   Ще видим как ще се развият нещата. Може и да има някакъв компромис в крайна сметка. Времето ще покаже.

Съгласен съм че са наглеци :) 

Да не говорим, че от целия им пакет гледам основно бТВ и мачовете бТЕ екшън.

Останалото за мен е скрап, създаден единствено за да качва цената за доставчиците.

Но пък и Булсатком не са ми пример за коректна фирма.Даже

не мога обаче да нализирам и интерпретирам какво ще стане есента след старта на цифровата ефирма телевизия.

Ето в това е разликата. bTV все още излъчва ефирно, а аз имам всички основания (изхождам само и единствено от личния ми опит с тях чрез мои близки) да се жалвам от Булсатком - арогантност, пренебрежително отношение към несведущи по разни въпроси зрители. Уместно ли е аз да се намесвам от 100 км и да разрешавам с повишен тон казуси, които имат повече от елементарно решение? Да, всичко е въпрос на гледна точка. Сигурно има мнозина зрители, които са доволни от услугите на оператора, но моите близки не мислят така.

...Търговецът е Булсатком, който се явява посредник межу тези, които създават продукта ( бТВ) и купувачите (потребителите на услугата)...

Снощи гледах някакъв репортаж за производител на домати и краставици. Човекът полага усилия и е много доволен, ако успее да продаде продукцията си по 1 лв/кг на прекупвачите (той няма достъп до сергията), а неговите краставици, които сам е откъснал от филизите им и е продал за лев, на пазара се продават по 2 - 2,50 лв/кг. От тоя 1 лв , айде 1,50 да е горницата, търговецът да има 1/3 разходи, пак му остават 2/3 чиста печалба. Каква ли чак толкова е разликата между продаващите краставици и тв канали? Кой кого гледа да прецака и кой всъщност се оказва прецакан?

И още: до преди 3 г плащах 25 лв за 40 мегабитов интернет + 17 лв за 80-тина канала аналогова телевизия, общо 42 лв. Появи се нов играч изведнъж за 25 лв започнах да получавам 80 мегабитов интернет (при това обикновено е около 100 мегабита) + 150 цифрови канала, които непрекъснато и безплатно полека-лека се превръщат в HD. Значи са ме драли зверски години наред, със сигурност ме дерат и сега. Ако Булсатком и bTV имаха реални, истински конкуренти, нямаше и през ума да им минава да се надхващат зрелищно по медиите.

Ето в това е разликата. bTV все още излъчва ефирно, а аз имам всички основания (изхождам само и единствено от личния ми опит с тях чрез мои близки) да се жалвам от Булсатком - арогантност, пренебрежително отношение към несведущи по разни въпроси зрители. Уместно ли е аз да се намесвам от 100 км и да разрешавам с повишен тон казуси, които имат повече от елементарно решение? Да, всичко е въпрос на гледна точка. Сигурно има мнозина зрители, които са доволни от услугите на оператора, но моите близки не мислят така.   Снощи гледах някакъв репортаж за производител на домати и краставици. Човекът полага усилия и е много доволен, ако успее да продаде продукцията си по 1 лв/кг на прекупвачите (той няма достъп до сергията), а неговите краставици, които сам е откъснал от филизите им и е продал за лев, на пазара се продават по 2 - 2,50 лв/кг. От тоя 1 лв , айде 1,50 да е горницата, търговецът да има 1/3 разходи, пак му остават 2/3 чиста печалба. Каква ли чак толкова е разликата между продаващите краставици и тв канали? Кой кого гледа да прецака и кой всъщност се оказва прецакан?
Казах по-рано: с мен конкретно те са били винаги повече от коректни. Претенциите на bTV обаче са за броя зрители, който не бил коректно подаден. Според тях те са повече, оттам и твърдението за дължими суми. Т.е. те пак искат по-голям процент от печалбата. ОК. Както казах по-горе, това се доказва много лесно. Ако ли пък не може, има си контролни органи, съд и т.н. Но не, те "случайно" занимават цяла България, че и еврокомисар даже. Какво ще стане с производителя на домати, който тропне с крак и каже "Аз няма да продавам на тази цена!"? За колко дни ще фалира? Именно това е пазарът, никой не е казвал, че е справедлив. Аз плащах 25 лв. на месец първо за 25, после за 35 килобита. Сега плащам 6 лв. на месец (в пакетната услуга) за 14 мегабита, от които ми доставят... 100. Доставчик: "Булсатком". Така че пак е въпрос на гледна точка. Помня времето, когато си купих първия компютър, и ми доставяха 64 kbit/s (8 KB/s) за 25 лв. месечно. После станаха 256 kbit/s за същата сума, после лека-полека скоростта нарастваше, без да расте таксата. Техниката се развива, времената се менят. Не ми сравнявай нещата отпреди години, тогава условията по цял свят бяха различни.

..Какво ще стане с производителя на домати, който тропне с крак и каже "Аз няма да продавам на тази цена!"? За колко дни ще фалира? Именно това е пазарът, никой не е казвал, че е справедлив.

В един пазар винаги едната страна е ощетена спрямо другата, но позициите често се променят и балансират в някаква степен, инак какъв пазар ще е по догмите. 

При мен bTV върви и едва ли ще спре, но вече обясних защо се ровя из темата. Питам се коя от двете страни в момента лъже повече: bTV настоява, че предлага пакета си на много изгодна, ниска цена, а упреква Булсатком, че крие абонати. Последният пък твърди обратното - не крие абонати, дори твърди, че броят им е намалял, а офертата от bTV е изнудващо висока.

Ясно е, че няма как да знаем параметрите на тая гюрултия, но със сигурност от нея полека лека започват да изчезват комичните елементи. Въпросът, чисто риторичен, е за чия сметка става това. 

. Въпросът, чисто риторичен, е за чия сметка става това. 

Наистина е риторичен - всички които са абонати на Булсатком, разбира се.

• Автор

Ако по големите оператори се опънат на босфора :) ще се реши проблема , но все пак всички сега се таят и гледат сеира и се точат за бягащи абонати от булсата :)

Спор за брой абонати - има си органи , имат касови апарати имат компютри :D и понеже стана въпрос и за доматите - производителя не предлага всички домати на куп - изгнили , петносани :( нали :D

Даааа, риба в мътна вода се лови, та затова големите играчи ще си траят и ще си държат bTV, за да привлекат част от зрителите на Булсатком, това е старо като света. 

А доматите са си домати, има всякакви: екстра качество, позачервени, попрезрели, идеални, пукнати... пълен набор. Също като телевизите от пакетите - интересни, забавни, скучни, отвратителни, безлични... пълен набор, отново. Само дето някои хора предпочитат по-презрели домати, други пък залагат за напуканите, но по-евтинки, трети си падат по мазохизма и гледат само чалга или пък насядали около една маса дървени философи, бълващи мъдрости или тъпизми. Телевизии и салати - всякакви.

Продуктът, който се произвежда е "цялостна телевизонна програма" в който има и авторски продукции, или закупени от други производители и всичко останало, с което е пълна 24-часовата програма.

....

бТВ са производители, но произвеждат нещо, на което ме е срам да му кажа името... Що се отнася до мен, аз бТВ не гледам, единствено Comedy от време на време и то когато ми се гледа някой сериал, който съм го гледал 1000 пъти преди това. Ще се цитирам от един друг форум:

А според мен, телевизиите трябва да ни плащат, за да ги гледаме. Ако не, искам телевизии без грам реклама. Искам също така и обективна журналистика, критична към правителството (всяко едно което е на власт). Разбира се това далеч не е така, затова и в случая не съм на страната на bTV. Не може хем да искаш пари от рекламодателите, хем да искаш пари за това, че те гледат. Поне да излъчваха качествени филми и предавания, а не свръх глупави български сериали и шоу програми (изключвам "Столичани в повече", който е изключително сполучлив, според мен). Филмите които излъчват ги повтарят за n-ти път и колкото и любим сериали да са ми "Женени с деца", "Ало, ало" и други, рано или късно омръзват. Че то и аз така мога да правя телевизия, дори ще е много по-добра, защото ще махна всички затъпяващи шоута, с които сигурно перат пари или кой знае изобщо защо ги създават и продължават да съществуват, а на тяхно място отново и отново ще повтарям "Малкълм", "Ало, ало" и т.н. Веднъж ще ги въртя по едната телевизия, друг път по другата. Журналистите и новините са абсолютно излишни, тъй като правителството има пресцентър. Единствено ще се превеждат подбрани международни новини.

Не ползвам и Булсат, но според моите впечатления предлагат качествена услуга. Отдавна да съм им абонат, но имам два други оператора които ползвам, както за ТВ, така и за интернет. Нека сложат бТВ в отделен пакет, пък тогава да видим... Аз лично не бих плащал за да ги гледам, още повече че се излъчват ефирно, както май и през интернет.

п.п. Нова ТВ направиха много добре, като си пуснаха телевизията и през тяхно Android приложение. Много добър пример дадоха на останалите. С парите от нашите данъци би било редно да ги последва и националната телевизия. Разбира се не говоря само за Android, а за всички мобилни платформи. Лично за мен, най-редно е да плащаш за да те разпространяват, не обратното... Че ако никой не те гледа, как ще им вземеш парите на рекламодателите...

Който има интернет - може да гледа онлайн, като мене, ако му е много тъжно за БТВ...

Истината е, че в тази игра няма добри и лоши. Трябва да има конкуренция за да се уравновесяват нещата. Гласувайте с дистанционното/мишката/портфейла за съдържанието, което ви хареса. 

Зрителите ли? Вас пък кой ви пита!

Свободното разпространение на свободни медии е важен елемент от здравето на обществото, пише Иван Бедров в коментар за Vesti.bg

Публикувано изображение

Иван Бедров

В празничните дни не остана човек да не е забелязал, че най-големият български телевизионен канал изчезна за кратко от мрежата на най-големия български доставчик на телевизия. Търговски спор - едните искали повече пари за един ТВ канал, отколкото за пакет от 6 различни канала, другите пък правели друго.

Няма логика ли? Няма само за по-младите, а останалите си спомняме как преди години беше по-лесно да си купиш Рей Бредбъри в пакет с 13-ти том от събраните съчинения на Ленин, отколкото само Рей Бредбъри. Пържените картофи се сервираха само ако поръчаш и пържола, а кока колата беше единствено разредител към твърдия алкохол. По отделно не можеше. Или може - на двойна цена. Харесва ли ви или не, право на търговеца е сам да избере как да продава стоката си.

Другата страна пък не казвала точния брой на абонатите си, защото таксата се плаща на калпак. Декларираш по-малко, плащаш по-малко. А колко е истинският брой на абонатите? А колко хора гледат даден канал, т.е. какъв е рейтингът му? А какви са тиражите на вестниците? Общото между тези въпроси е, че дори и да имат отговори, никой не вярва в тях. И това е основен проблем за целия пазар - и за медиите, и за рекламодателите, оттам и за потребителите.

Тази мъгла прикрива монополите - и в разпределението на рекламите, и в усвояването на рекламите, и в разпространението на сигнала. Можете да попитате собствениците на нови ТВ канали каква е цената, която е трябвало да заплатят, за да осигурят на програмата си присъствие в основния пакет на доставчиците. Аз ги попитах - непосилна. Затова появилите се през последните няколко години български канали все още не са в основния пакет и това не е патент само на един доставчик.

Ще кажете, че това са нормални търговски взаимоотношения - всеки сам търси начин как да продаде стоката си, а магазинерът не е длъжен да извади точно твоя кетчуп на витрината си. Така е. При пазара на кетчупи.

Свободното разпространение на свободни медии обаче е важен елемент от здравето на обществото. Затова в някои нормални държави разпространителите - и на вестници, и на ТВ канали, са длъжни да продават всички при равни условия. Това е част от демокрацията.

В България, ако имаш маси по улиците, ти решаваш кой вестник ще стига до читателите и кой не. Ако имаш кабелната или сателитна мрежа до домовете, ти решаваш какво ще гледат зрителите и какво не. Ако пък имаш Рей Бредбъри, опаковаш го заедно с Ленин.

Затова в телевизионния спор от празничните дни вие, зрителите, не присъствате. Това е спор единствено за пари и влияние, което също да се превърне в пари. Нищо че и двете страни повтарят, че всичко е "в интерес на зрителите".

Вашият интерес е да имате равен достъп до различни гледни точки. Досега едни ви го ограничаваха, скоро ще са други.

Напълно случайно скандалът съвпадна с началото на информационната кампания за цифровизацията. Дългосрочната цел на този скандал и следващите подобни (не се съмнявайте, че ще има) е прозрачна - повече зрители да започнат да разчитат вместо на доставчици на сигнал до домовете, на мултиплексите. А те са на когото трябва и точно той ще решава кой и при какви условия ще се излъчва и кой не. Резултатът от всичко: пак някой ще къса билетчета на входа, в момента само наблюдаваме смяната му.

vesti.bg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.