Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъно рам захранване и процесор до 450 лева

Featured Replies

Интересувам се кои игри ще тръгнат поне някоя фифа и gta sa ? Иначе доста време съм карал с вградена видео карта така че съм свикнал .

Не съм привърженик на тия игри и не съм ги играл, но минималните изисквания за fifa13   е GF 6800GT, която е по-слаба от вградената HD 2500 и то доста. Процесорът е пушка, а от там следва, че може да смъкнеш детайлите на картината до минимум ако се налага. Освен това имаш възможност за клок на графичното ядро, откъдето ще получиш още малко буст. Изискванията за GTA  SA  са още по-смешни - P4  на 1.5 GHz  и някаква видеокарта. Предвиждам, че направо ще лети. 

За каква карта да събирам пари?

300-400 лева. Това е общо взето минимума за комфортна игра на fullHD резолюция, а и се оказва най-изгодната покупка във времето. Демек по-дълго ще изкараш с тая карта, по-бавно ще се обезцени и най-малко ще се набуташ с парички. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Отговори 100
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Здравейте отново нещо с амд може ли да се предложи?

в това видео има сравнение между два процесора ако може да го погледнете и да датете съвет дали амд-то си заслужава и колко струва ? Благодаря отново.

Както сам забелязваш Intel е за предпочитане пред AMD, поради факта, че се справя по-добре в изчисленията, има по-малка консумация на енергия и е по-студен. AMD-то обаче е с по-добро графично ядро, което оказва влияние в графичните приложения, но използва по-старата 32 нм технология и от там е по-горещ (интегрирания графичен чип също може би има вина), консумира повече енергия и т.н. Избора все пак е твой. Ако в близко бъдеще не смяташ да инвестираш в отделна видеокарта - взимаш AMD-то, а ако смяташ да купуваш отделно видео - Intel-а.

• Автор

Ако може дайте нещо примерно с амд защото докато събера пари за видео ще мине време ? Как се представят вградените видео карти при игри ако може да мо покажете къде да проверя ?

• Автор

То амд-то направо скъса интела по всички е това е процесор дайте конфигурация с него ако може . Благодаря на всички които ще предложат нещо . Честита нова година на всички !

ASROCK FM2A75M-DGS/BULK/
AMD A10-5800K X4 Quad Core, HD 7660D, 3.80GHz
GEIL 2X4GB DDR III 1866 EVO LEGGERA
CORSAIR Захранване 430W CX

502лв от sky.bg

Хубаво е като си с вградено видео да си с по-бърза рам. Това според мен е абсолютния минимум за да се играе що годе прилично. Ако се вземат 4гб рам на 1600мхц ще си в рамките на бюджета, но според мен така е идеално. Всичко зависи от теб и от това колко пари си събрал по Коледа и Нова Година :D

Ч.Н.Г : )
  • Автор

От никем може ли да предложиш нещо от там ?

ASROCK FM2A55M-DGS/A55 FCH/FM2 - 1 бр. - 87.46 лв.
AMD A10-5800K X4/3.8G/FM2/BOX - 1 бр. - 232.96 лв.
4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX - 2 бр. - 77.04 лв.
Corsair 430W Builder Series CX V2 430W - 1 бр. - 84.89 лв.

Обща стойност - 482.35 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/47237p1r47066p1r43857p2r1000578p1rf.html

ПП: Ако две пръчки рам натоварват в повече бюджета ти, може да вземеш само едната (http://nikem-bg.net/cart/47237p1r47066p1r43857p1r1000578p1rf.html)

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

• Автор

Нали не е проблем ако се махне едната плочка рам ? Доколкото видях в едно ревю на процесора видеото подкарва bf3 с 25 FPS на FULLHD.

Ами че то 4GB първоначално ще си му стигат :). Винаги можеш да добавиш още една плочка рам памет. И с това видео можеш да играеш доста от новите заглавия, но ако искаш стабилен FPS играй на средна графика, и зависи какъв монитор имаш за резолюцията

И честита нова година на всички във форума :)

• Автор

Монитора ми е Асус 19 инча 1440 на 900 резолюция. Добре ли ще се играе на тази резолюция ? 

Ами честно да ти кажа зависи от заглавията, които ще играеш. Фифа 11-12-13 би трябвало да ти вървят без проблем на тази графика, а колкото другите заглавия ще зависи от това играта дали е направена да иска повече ресурси за процесор или видео. Но би трябвало с тази резолюция на средна графика да играеш нормално :)

• Автор

Игри като фифа gta mw3  f1 и дърт!

Ето видео на BF3 :

FIFA:

CS GO: Която излезна 2012 година:

Би трябвало да добиеш представа, че видеото е добро за игри, но не на много високи резолюции. Така че на твоята би трябвало да нямаш проблеми :)

F1 иска доста процесор, а AMD  в случая е шит. Dirt 3 пък обратно и видеокартата ще окаже по-голямо влияние. Трябва да инвестираш поне в 2 плочки рам и то на колкото се може по-висока честота с ниски тайминги.  След това клокваш колкото може и процесорната и графичната части. Една препоръка и за F1_2012 и за DIRT 3. Не слагай опцията за отражение на колите на Ultra и дори на High. Така може да спечелиш поне 15 кадъра и ще се учудиш, как игрите могат да вървят на Ultra  с AA  с единй компромис от страна на отблясъците по автомобила. 

Ама както описах нещата, тая AMD  конфигурация се оказва не толкова изгодна, заради изискванията за добра RAM  и клок. След това като вземеш външна карта ще се окаже, че тоя процесор още повече ограничава нещата. Ще се чудиш как да клокваш, как да охлаждаш процесора и компонентите в кутията. Ама както си решиш. 

Добре тогава кои игри ще играе с интелското вградено видео? Като ги сравниш амд мачка отвсякъде и защо е нужно клок?

Редактирано от Vil4o (преглед на промените)

С интелското видео ще можеш да играеш заглавия от Супер Марио до заглавия 2009-2010 с компромиси в графиката. :)

Предлагам да си вземеш интелска конфигурация. Въпреки, че АМД мачка на някой тестове Core i3, не случайно го наричат "печка" и ти трябва мощно захранване, защото процесора използва 135 вата (ако не се лъжа). А пък с Core i3 и вграденото видео играеш спокойно игри от 2011 на ниски настройки а от 2010 надолу на по-високи.

Така, че не прави грешката да вземеш AMD + ти излиза по скъпо само за 10 кадъра повече. Просто няма смисъл. Но избора си е само твой. Ние даваме препоръки :)

Предлагам да си вземеш интелска конфигурация. Въпреки, че АМД мачка на някой тестове Core i3, не случайно го наричат "печка" и ти трябва мощно захранване, защото процесора използва 135 вата (ако не се лъжа). А пък с Core i3 и вграденото видео играеш спокойно игри от 2011 на ниски настройки а от 2010 надолу на по-високи.

Така, че не прави грешката да вземеш AMD + ти излиза по скъпо само за 10 кадъра повече. Просто няма смисъл. Но избора си е само твой. Ние даваме препоръки :)

Не са точно 10 FPS, повече са 20+ зависи от играта. Колкото до процесорите това вече си е негов избор. Аз бих взел i3 и бих играл CS (поне аз) и дота защото това си играя най-често. Та ако имате няколко игрички 2-3 (FIFA, PES, CS, GTA), които ще вървят на HD3000 и докато събера парички ще ги разцъквам тях :)

Е да, то може би си личи, че и аз се опитвам да кажа че предпочитам I3, но все пак избора си е лично на автора. Другото, което е, не съм геймър и не бих могъл да кажа коя игра как ще се държи при определен процесор, видео и т.н. ... ;)

ПП: Не съм фен на Intel ! Да не си го помислите. ;)

ПП2: Сори ако вече досаждам и пиша глупости, но наздраве за новата година :wub::cheers:

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Според мен интелите неслучйно са по-скъпи. Разцъках се из интернет и забелязах: AMD - 8 ядрен 685.90 лв. Intel Core i5 (4 ядра) - 476лв. Intel Core i7 (4 ядра) 765лв

За малко над 450лв (интел)

ASROCK H61M-DGS /H61/1155 - 1 бр. - 70.64 лв.
G640 2.8GHZ/3MB/LGA1155/BOX - 1 бр. - 99.91 лв.
4GB DDR3 1333 A-DATA - 1 бр. - 31.62 лв.
SAPPHIRE HD7750 OC 1G GD5 BULK - 1 бр. - 187.55 лв.
PSU CM ELITE POWER 460W PFC - 1 бр. - 73.17 лв.

Обща стойност - 462.90 лв. с ДДС

Ако се вземе неовърклокваната 7750 ще си точно в бюджета.

Редактирано от Company Of Heroes (преглед на промените)

Според мен интелите неслучйно са по-скъпи. Разцъках се из интернет и забелязах: AMD - 8 ядрен 685.90 лв. Intel Core i5 (4 ядра) - 476лв. Intel Core i7 (4 ядра) 765лв

Офф://

Може ли линкове ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.