Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъно рам захранване и процесор до 450 лева

Featured Replies

Да доуточня нещата тогава, макар днес да нямам много време за по-обстойно сравнение, че утре ставам в 5 часа. Та в момента в името на истината съм с HD Graphics, която в игрите е повече от 2 пъти по-бавна от HD4000, която пък от своя страна изостава с около 40-50% от HD7660D ( да ме извиняват привържениците на точните науки).

Та Сега си пуснах F1_2012, направих клипчета и тестове с вградения бенчмарк и лично мое пилотиране, но нямам време да давам точна информация. Ако някой има желание, ще го направя утре като съм свободен. Дотогава ще кажа, че с тая мижава вградена видеокарта и лек клок, се играе абсолютно гладко на 800х600 с 4хMSAA  с около 30 fps. Може да ви се струват малко, но вградената карта и процесора си партнират идеално и няма никакви насичания в картината. Така човек ако не знае с колко кадъра играе, би предположил едно доста по-голямо число от рода на 50. При 1024х768  без АА се получават приблизително толкова кадри, но пък е гадно да се играе с толкова ръбове. Значи, ако нал;ожа HD4000  ще получим, че реалноп може да се играе на Low ( не супер Low) с AA  вероятно при 1280х720 с лек клок на графичното ядро. Иначе, ето и как изглеждат нещата при GRID,  с който тествах тая вградена видеокарта:

http://vbox7.com/play:88003bd3b6

Имайте предвид, че клипът е компресиран, FRAPS  е включен да записва, като отнема доста кадри. В реалността картината е чудесна и липсват каквито и да било насичасния в картината. Дал съм и информация под клипа кое как. 

• Отговори 100
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Е всички не харесват амд. Кажете защо? Всичките ми приятели играя новите игри а аз само гледам клипчета. За парите искам най-доброто.

Никой не харесва АМД защото:

Използват по стара NM технология

Загряват МНОГО

При голямо натоварване вдигат до 90 градуса (като моя процесор, но той си е атомче и си е нормално за него)

Ето разликите в цените (както пожела cyborg_):

Core i7 - http://nikem-bg.net/computer-components/I7-3770--3.4G-8M-BOX-LGA1155

AMD "Уж 8 ядрен" - http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-FX-8350-4.2G-X8-BOX-AM3

Ето един Core i3 срещу AMD  A10:  http://nikem-bg.net/computer-components/I3-2125-3.3GHZ-3MB-LGA1155-BOX VS  http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-A10-5800K-X4-3.8G-FM2-BOX

Избора си е на автора. Само да кажа, че тези "Уж 8 ядрени" според мен само си делят нишки. Иначе щяха да бъдат много по скъпи. И както казах използват стара NM технология :) За това почти никой не харесва AMD :) Все пак ИЗБОРА Е НА АВТОРА!

п.п Обърнете внимание колко вата използва AMD A10 - 100 вата

Редактирано от andreas500 (преглед на промените)

Още не си изтрезнял от празника ли?

• Автор

Замислете се ако ги нямаше АМД какво щеше да стане на пазара на процесори ? Интел щахя да правят каквото си искат с цените на процесорите и намаме избор докато амд ни позволява да избираме . Всеки си има мнение и подкрепям това всеки да го изразява . Не всеки може да си позволи отделна карта зада играе се пак сме в криза и амд ни предоставят процесори с вградени видео карти на добра цена според мен пак казвам всеки си решава . Докато вградените карти на интел са пълна трагедия в сравнение на тези на амд.

Още не си изтрезнял от празника ли?

Това към мен ли се отнася защото аз не пия !

Някои хора чели-недочели прибързват с коментарите. Никой не отрича AMD. Може да се каже, чe подобриха доста последната си платформа, и това си проличава в графичните приложения най-вече. AMD не се стремят да водят битка с Intel, а просто се специализрат в производството на съвременни графични решения.

В нета ревюта има доста, така че всеки сам според бюджета си решава към кое да се насочи, като преценява за какво ще се ползва машината (дето се казва - за всеки влак си има пътници ;) ).

ПП: До автора - не е за теб. ;)

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Това към мен ли се отнася защото аз не пия !

Не, за поредните глупости сътворени от andreas.

• Автор

Да разбирам ли че амд процесора който искам да взема е добър или i3 ?

• Автор

За близката година не знам дали ще взимам карта но ако взема амд нали не е проблем да добавя отделна карта ? Един от коментарите в темата пишеше че ще имам проблем с температурите ако сложа на този процесор външна видео карта и + това трябва да овърклоквам това така ли е ?

Няма проблем да сложиш отделна карта, независимо от процесора. Просто вграденото видео в AMD APU процесорите е доста по-производително в сравнение с интелското и можеш да играеш по-спокойно игри с него. Външната видео карта и централният процесор нямат никаква пряка взаимовръзка по отношение на температурите им.

За овърклока никой не те кара насила - ако искаш, ако решиш, че можеш и ти се рискува и смяташ, че процесорната производителност не ти достига. Ако не искаш, не клокваш.

Външна карта може да се добави по всяко време, като до тогава се кара на вградената. Едва ли в близко време ще се наложи овърклок, но знаеш ли ?

ПП: Проблем с температурите след добавяне на външна карта няма да имаш. ;)

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

• Автор

Вече е ясно ще взема амд конфигурацията благодаря на всички посали в темата но ще в нагърбя с още едни въпрос . С едната плочка рам ще се играе ли комфортно или ще иска още една плочка рам ?

ПП: Автоматично ли се дига честотата на процесора до 4.2 при нужда или трябва през биос да се клоква ?

Редактирано от Radeon98 (преглед на промените)

Няма да има проблем с една плочка RAM, но ще се губи двуканалния режим, което не е повод за притеснение. По-добре е една плочка от 4 GB, отколко 2x2 с оглед бъдещ ъпгрейд с още 4.

• Автор

Защото докато карам на вградено то ще ползва част от рамта затова питам . До края на седмицата ще взема частите и ще пусна снимки и видео да видите как се представя вградената карта . Благодаря отново на всички които писаха в темата !

ПП: Автоматично ли се дига честотата на процесора до 4.2 при нужда или трябва през биос да се клоква ?

Автоматично е с Turbo Core и е според натоварването.

• Автор

Защо се го няма последния пост?

• Автор

Здравейте отново днес ще поръчвам частите но видях че захранването което киборг ми препоръча е свършило . Може ли да дадете друго захранвана на същата цена еквивалент на това ? Благодаря предварително !

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-CM-EXTREME-400W Това ще стане ли ?

• Автор

Ако може направо линк към количката с мойте части ?

http://nikem-bg.net/cart/47237p1r47066p1r43857p1r1000578p1r44260p1rf.html така е точно !

Виж, не знам кои са твоите части, кристалната топка каза, че си си харесал конфигурацията, предложена от cyborg_:

ASROCK FM2A55M-DGS/A55 FCH/FM2 - 87 лв.

AMD A10-5800K X4/3.8G/FM2/BOX - 231 лв.

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX - 2 бр. - 76 лв.

PSU CM GX 450W APFC - 100 лв.

Общо: 494 лв.

От самото захранване имаш увеличение на бюджета от около 15 лв. Не спестявай точно от него, още повече щом смяташ да добавяш бъдеще и видео карта. Това е много вредно мислене.

• Автор

Аз спестих от рам и всичко е точно в бюджтета !

ПП: Частите са поръчани но знаете ли до кога трябва да дойдат горе долу поръчах ги преди половин час ?

• Автор

Частите са поръчани в 5 и половина следобед горе долу докога трябва да дойдат?

Спестил си от РАМ? Какво означава това? Точно пък тая конфигурация иска RAM памет поне на 1600 MHz  и поне две плочки от 4 GB. Иначе губиш доста от производителност и реално се изравняваш с вградената карта на i3 3225 - HD4000.  Не виждам логика в това решение, ама карай. Да си я ползваш със здраве тая конфигурация! Купувайки на по-късен етап и външна карта, няма да достигнеш потенциала, който предлагат IB  процесорите от i3  нагоре, без да се налага клок. Само дето тия процесори не държат толкова на клок и реално плащаш за почти завършен продукт, ако изключим лакомията за памет, че и за нея трябва да доплащаш.

ПП: Поне не слагай 64 битов Windows,  че системата става мамата си трака. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.