Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Crysis 3

Featured Replies

Кулата се унищожава с извънземния снайпер,намира се като следваш дадените ти задачи.

И да си имаме оважението,ама i7 950 не е осемядрен,а четириядрен.Hyper threading не оказва почити никакъв ефект във игрите.

Редактирано от zedd (преглед на промените)

• Отговори 263
  • Прегледи 29,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кулата се унищожава с извънземния снайпер,намира се като следваш дадените ти задачи.

И да си имаме оважението,ама i7 950 не е осемядрен,а четириядрен.Hyper threading не оказва почити никакъв ефект във игрите.

Снайпера няма патрони. Никакви инструкции не ми дава. Унищожавам минното поле, тръгвам и някъде по пътя ме убива. Естествено, че I7 e четириядрен с HT. Не се занимавам от вчера с компютри. Не си никак прав обаче, че HT  няма значение. Ако бе така, мноят G860 щеше да е равен на I3, че и отгоре, защото съм го пуснал на 3.2 GHz. Да, ама не!

• Автор

Ето и от мен: (характеристиките ги дадох)

Публикувано изображение

Видеото се товари на 98% макс темп 68 С'.

Как я унищожи тая кула? Откъде взе патрони, защото аз не можах да открия? Два пъти преиграх нивото, но все тая. Сега даже пуснах играта отначало. Появява ми се някакво съобщение в горния ъгъл - внимание, неподдържан хардуер. Какво може да означава това? Нещо от играта ли е или открива проблеми при мен? 

А сега някой да каже, че осемядрените процесори не влизали в работа :)

ПП: май ще трявба да преровя постовете си назад, където бях обещал да поговорим пак, когато процесори като i7 станат необходимост. Очаквах това да стане на малко по-късен етап, заради ширещите се мнения във форума, стигащи до еретичните препоръки за G860  като геймъртски процеср, ама простено е на незнаещите. 

Обикалях насам-натам, правих се на невидим когато излизах на открито и накрая на последната точка гепсах снайпера и той си беше зареден - с три изстрела свалих оръдията и това беше. С фикса на Reloaded съм.

Относно проца...откак съм с него направо се родих, товаря го както си искам и никакви проблеми. Даже съм правил опит по време на конвертиране на HD клип съм пускал и игра - вървеше си идеално. Вярно, че играта не беше нещо тежко, но все пак. 

Първо поколение i7 e, но не се дава хич. Представям си новите 7-ци какви зверчета ще са.

Ето и от мен: (характеристиките ги дадох)

Публикувано изображение

Видеото се товари на 98% макс темп 68 С'.

Какъв ти е процесора? 4 х 3,5?

• Автор

4х3,5 да

Наложи се и аз да направя упражнението с триенето на папката и смяна на името на компютъра, всичко пак е наред.

С бета драйверите на АМД съм, не  забелязвам голяма промяна.

Публикувано изображение
Ето и при мен натоварването,със всичко на макс.

А като понижа някои настроики леко и пусна resolution timer всички ядра са на 100% през цялото време.

Пък относно предишните коментари за HT.

Публикувано изображение

Редактирано от zedd (преглед на промените)

4х3,5 да

Наложи се и аз да направя упражнението с триенето на папката и смяна на името на компютъра, всичко пак е наред.

С бета драйверите на АМД съм, не  забелязвам голяма промяна.

Питам те за модела на процесора. Phenom, Athlon, I5 .... ?

Обикалях насам-натам, правих се на невидим когато излизах на открито и накрая на последната точка гепсах снайпера и той си беше зареден - с три изстрела свалих оръдията и това беше. С фикса на Reloaded съм.

Относно проца...откак съм с него направо се родих, товаря го както си искам и никакви проблеми. Даже съм правил опит по време на конвертиране на HD клип съм пускал и игра - вървеше си идеално. Вярно, че играта не беше нещо тежко, но все пак. 

Първо поколение i7 e, но не се дава хич. Представям си новите 7-ци какви зверчета ще са.

Два пъти пробвах и двата пъти имаше точно 0 патрона след вземане на оръжието. Рекох си, че може би е трябвало да ги взема някъде по пътя, затова преиграх наново чекпойнта. Обаче не видях нищо по пътя. И пак с 0 патрона. Сега почнах играта наново и се появих вече в началото на джунглата. Ще видя, дали ще ми даде патроните, но мисля, че няма, защото не ми даде тоя път нанитите или както се казват. Тоест, не мога да си ъпгрейдвам костюма. Взех ги уж, но ми показва, че имам точно 0 ъпгрейда на костюма! Това нещо го имаше и при Crysis 2  - уж събирам енергия, а не мога да ъпгрейдвам. Все си мисля, че виновни са разните шпагати, които правих. А то като не мога да ъпгрейдвам костюма, не виждам смисъл да продължавам нататък. Явно ще се търси руска, работеща версия, че поне да прочета и разбера това, което не ми е ясно. Опитът ми показва, че досега не съм изиграл докрай нито един шутър на английски. 

Публикувано изображение

Ето и при мен натоварването,със всичко на макс.

А като понижа някои настроики леко и пусна resolution timer всички ядра са на 100% през цялото време.

Пък относно предишните коментари за HT.

Публикувано изображение

Е ти какво очакваш? Като вземеш 10 ядрен процесор да вдигнеш десет пъти кадрите ли? Ами не става така, както си го мислиш и това, което искаш да докажеш е съвсем различно от това, което казвам аз :) Когато процесорът е достатъчен за видеокартата, няма значение колко ядра са натоварени, стига разбира се да не се случи така, че да се товарят 1-2 ядра на макс, а останалите не. Има и такива случаи и лично аз доста често попадам в тая ситуация - първо ядро се товари и от играта и от системата, а второто едва едва. Тогава почват едни насичания, не е истина. та се налага в движение да пренасочвам ядрата.  А и целта на многото ядра не са само в това, да осигурят видеокартата, а имат и съвсем простичка цел  - да направят така, че системата да работи независимо. Тоест, да не отнема от времето на процесора, докато той е зает с видеокартата. 

Аз пък ти казвам, че моята видеокарта не се влияе от клока, когато ядрата ми са на 100 % Ти какво би казал по въпроса? За сметка на това клокът на процесора влияе изцяло върху кадрите. И обратното разбира се е вярно - когато процесора се товари под 80 %, никакъв клок не му влияе, докато видеокартата почва да пари и естествено колкото повече клок, толкова повече кадри. Средните положения няма да коментирам, щото е ясно. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

4x Phenom II X4 Black 940  3500 MHz  Gigabyte GA-MA770-UD3 v1.0  AMD770  Unganged Dual DDR2-1066  5-5-5-15 CR2  29841

Пускайте и по един коментар/въпрос и за играта, че излиза като спам .

:)

Тази високата трева, където са я сложили навсякъде е инт. като идея, но трудно се ориентираш сред нея.

Мен лично не ми допада идеята с хакването наляво-надясно.  

Явно не успяхме да се разберем в предните постове,но сега разбрах за какво говореше :) .За мощен процесор HT не оказва влияние в игрите,това се опитах да кажа по-рано.

При по-слабите процесори има разлика,да.

Кофти е като се получи ботълнек като цяло,но все пак повечето съвремени игри са нужни повече от 2ядра.

Графиката на играта е невероятна ,просто неописуема !

Доста е тежичка на Very high съм с 25-28 fps и не е много приятно,но на хай е добре.

Доста са се постарали производителите :)

Аааа, на мен хакването ми харесва :) Не знам защо. А с тоя малкия монитор изобщо не мога да се ориентирам като съм се прицелил и се въртя като пумпал. Дразнещо е понякога. Не ми харесва, че като съм невидим не мога да видя оръжието си и нерядко се оказва, че съм не с това оръжие, което очаквам. Освен това ме дразнят и клавишите за оръжията. Тая двойка често я бъркам с тройката или единицата и в напечени моменти се оказва, че съм на единична стрелба. . Не ми харесва и това, че е намалено влиянието на управление с мишката или по-точно отново наличието на клавиши Q и E  за броня и невидимост. При първите Crysis  бе по-добре направено. 

Аз пък нямах проблеми с препядствията при инсталирането и подкарването на играта.Всичко тръгна от първия път.Играта е наистина много красива и повече сякаш гледам пейзажа,отколкото бойното поле.С 6850 на High вадя 30-35 fps и върви много гладко,но на 1366х768."Добре" че се изпариха финансите за нов монитор с 1920х1080 резолюция,че щях да играя на минимум сигурно.Утре вечер ще пробвам бета драйвера 13.2 да видим как ще е.

Редактирано от HectorDomingez (преглед на промените)

Графиката на играта е невероятна ,просто неописуема !

Доста е тежичка на Very high съм с 25-28 fps и не е много приятно,но на хай е добре.

Доста са се постарали производителите :)

С каква конфигигурация я играеш? На high с колко фрейма си в тревата?

С каква конфигигурация я играеш? На high с колко фрейма си в тревата?

След като му е тръгнала гладко отначало, едва ли е слагал фикса, за да стигне до тревата.  Айде някой да помага, че вече за незнам кой път питам. Къде се намира файла за настройките на текстурите и как да направя така, че като ги дам на low  и в играта да са на low? По препоръки на Людмил изтрих папката EA. Нямам си представа какво е имало там. Намерих някакъв файл с настройки, където срещу текстури пишеше 1, сложих го на 2 за проба, но същата работа. Промяна няма никаква. А мисля, че точно там е разковничето към по-гладката игра за мен и естествено повечето равномерни, а не накъсани кадри. Когато видеопаметта ми е достатъчно под 750 MB,  се играе доста добре и няма големи скокове в кадрите.  

След като му е тръгнала гладко отначало, едва ли е слагал фикса, за да стигне до тревата.  Айде някой да помага, че вече за незнам кой път питам. Къде се намира файла за настройките на текстурите и как да направя така, че като ги дам на low  и в играта да са на low? По препоръки на Людмил изтрих папката EA. Нямам си представа какво е имало там. Намерих някакъв файл с настройки, където срещу текстури пишеше 1, сложих го на 2 за проба, но същата работа. Промяна няма никаква. А мисля, че точно там е разковничето към по-гладката игра за мен и естествено повечето равномерни, а не накъсани кадри. Когато видеопаметта ми е достатъчно под 750 MB,  се играе доста добре и няма големи скокове в кадрите.  

Разгледай този линк http://www.game-debate.com/news/?news=3873&game=Crysis%203&title=Crysis%203%20In%20Game%20Console%20Commands%20For%20Graphics%20Tweaks

пп

Ако още не си минал нивото Welcome to the Jungle и аз бях така на 3 пъти го пусках наново :) Просто трябва да се задържиш на чек пойнта повече и Психо ти казва cache is go или нещо подобно и продължаваш.Ако ползваш някаква кракната версия със редакция в профила(заради второто ниво което крашва)започни Нивото наново демек replay mission за да го почнеш на чисто.Един приятел имаше подобен проблем.

Редактирано от tux (преглед на промените)

Разгледай този линк http://www.game-debate.com/news/?news=3873&game=Crysis%203&title=Crysis%203%20In%20Game%20Console%20Commands%20For%20Graphics%20Tweaks

пп

Ако още не си минал нивото Welcome to the Jungle и аз бях така на 3 пъти го пусках наново :) Просто трябва да се задържиш на чек пойнта повече и Психо ти казва cache is go или нещо подобно и продължаваш.Ако ползваш някаква кракната версия със редакция в профила(заради второто ниво което крашва)започни Нивото наново демек replay mission за да го почнеш на чисто.Един приятел имаше подобен проблем.

Благодаря! Ще пробвам и това. 

KB2640148, C:Потребители/името тиЗаписани игриCrysis3

и там вече има два конфигурационни файла.

Честно казано, идея си нямам, защо не ти запазва настройките. Може би тази папка "Crysis3" трябва да ѝ дадеш пълни права с десен бутон на нея и после табът "защита". Успех!

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Излезе крак фикс версия 2, но е възможно да се изтрият сейфовете . 

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Така. Пробвах препоръките. Явно проблемът е в това, че инсталирах играта с друг акаунт, а я пускам със сегашния ми. Така като отворих мястото, където са записани конфигурационните файлове, не открих нищо. Такива имаше в другия акаунт. Копирах ги и нещата се промениха. Тоест, успявам ръчно да променям настройките, но пък автоматично не искат и не искат тия текстури да се записват. По време на игра, успявам да ги променя също ръчно, според препоръките на @tux.  Изключих антивирусната, да не би тя да блокира нещо, но пак не записва. Ами така явно ще си я карам. като че ли тия насичания се получават, когато играта почва да записва нови текстури. Дори с по-малко от 650 MB  заета памет, пак има временно дропване на кадрите, но не е толкова силно, както при заета почти изцяло видеопамет. Не знам, дали нещата биха се оправили, ако картата имаше примерно 1 GB памет, а аз ползвам 600. Като гледам работата на ядрото на картата, прилича на кардиограма. Не е нормално това или по-точно, не съм го срещал досега при други игри или поне не съм обръщал внимание. Процесорът на макс, видеото играе. Към мисълта, че текстурите са виновни за тия насичания ме наведе и това, че при ръчна промяна на тяхното качество по време на игра, те се променят не веднага, а примерно след завъртане и някакво движение. Тогава и става това дропване. Явно дори и доста по-малко да е заета видеопаметта, като цяло не достига. Това са мои предположения, без да твърдя, че е точно така. Ако някой има карта с 2 ГБ  памет, нека сподели, дали има проблеми, ако примерно заетата видеопамет е два пъти по-малко. @Аgentpat, твоята май бе такава или греша?Можеш ли да симулираш някакви насичания в картината, примерно при максимални настройки и след това чрез намаляване качеството на текстурите да кажеш, дали се оправят нещата? Тоест, да бъде заета колкото се може повече видеопамет, а след това чрез поставяне текстурите на LOW  да видиш какво ще стане?  А ако не се получат насичания, се сещам и за един друг вариант - пускане на процесора примерно само с две ядра. Ако ти се занимава някой ден де :) Лично аз не бързам. По ме интересува защо играта върви така, отколкото това да я превъртя. 

Така. Пробвах препоръките. Явно проблемът е в това, че инсталирах играта с друг акаунт, а я пускам със сегашния ми. Така като отворих мястото, където са записани конфигурационните файлове, не открих нищо. Такива имаше в другия акаунт. Копирах ги и нещата се промениха. Тоест, успявам ръчно да променям настройките, но пък автоматично не искат и не искат тия текстури да се записват. По време на игра, успявам да ги променя също ръчно, според препоръките на @tux.  Изключих антивирусната, да не би тя да блокира нещо, но пак не записва. Ами така явно ще си я карам. като че ли тия насичания се получават, когато играта почва да записва нови текстури. Дори с по-малко от 650 MB  заета памет, пак има временно дропване на кадрите, но не е толкова силно, както при заета почти изцяло видеопамет. Не знам, дали нещата биха се оправили, ако картата имаше примерно 1 GB памет, а аз ползвам 600. Като гледам работата на ядрото на картата, прилича на кардиограма. Не е нормално това или по-точно, не съм го срещал досега при други игри или поне не съм обръщал внимание. Процесорът на макс, видеото играе. Към мисълта, че текстурите са виновни за тия насичания ме наведе и това, че при ръчна промяна на тяхното качество по време на игра, те се променят не веднага, а примерно след завъртане и някакво движение. Тогава и става това дропване. Явно дори и доста по-малко да е заета видеопаметта, като цяло не достига. Това са мои предположения, без да твърдя, че е точно така. Ако някой има карта с 2 ГБ  памет, нека сподели, дали има проблеми, ако примерно заетата видеопамет е два пъти по-малко. @Аgentpat, твоята май бе такава или греша?Можеш ли да симулираш някакви насичания в картината, примерно при максимални настройки и след това чрез намаляване качеството на текстурите да кажеш, дали се оправят нещата? Тоест, да бъде заета колкото се може повече видеопамет, а след това чрез поставяне текстурите на LOW  да видиш какво ще стане?  А ако не се получат насичания, се сещам и за един друг вариант - пускане на процесора примерно само с две ядра. Ако ти се занимава някой ден де :) Лично аз не бързам. По ме интересува защо играта върви така, отколкото това да я превъртя. 

При мен се получава този дефект, когато пусна играта и първите 10-15 сек. е така, после всичко си идва на мястото и започва да върви гладко. Промяна на качеството на текстурите по време на игра няма как да стане, защото след промяната, играта иска да бъде рестартирана, за да влязят промените в сила.

Картата ми е с 1280 мб.

При мен се получава този дефект, когато пусна играта и първите 10-15 сек. е така, после всичко си идва на мястото и започва да върви гладко. Промяна на качеството на текстурите по време на игра няма как да стане, защото след промяната, играта иска да бъде рестартирана, за да влязят промените в сила.

Картата ми е с 1280 мб.

Ами има как да стане :) Ако следваш линка на колегата @tux,  ще видиш тия команди. Специално за текстурите се извиква конзолата с "~" и се пише командата "r_TexturesStreamPoolSize = 192 [] "   със всички интервали, без кавичките. Това е за LOW  настройки на текстурите. Числото 192  показва битове. За medium  настройки стойността е 256, за high 384 и за ultrahigh 512. Ако напишеш само командата "r_TexturesStreamPoolSize" , се появява моментното състояние на текстурите. След написване на тая команда и промяна от high ( 384) на LOW ( 192),  промяната става не веднага, а едва след някакво движение, за да се заредят новите текстури. Това го наблюдавам чрез програмата MSI Afterburner  на десктопа. Та там се вижда, че паметта е заета на макс и не се променя, ако съм стоял на едно място или съм се движел малко. Едва след това става промяната и се вижда, как от 750 MB  заета видеопамет примерно, става 630 MB.  Тогава играта сече по-малко, но пак сече при движение и зареждане на нови текстури. Та затова ми бе интересно, ако поставиш на LOW и на Ultrahigh текстурите, какво ще стане. Вероятно и процесора дава своя дял за насичанията в тоя случай и нещата не са толкова прости, но все пак е интересно. Ако нямаш насичания дори при максимално заета видеопамет, явно проблемът ще се търси на друго място - или в тясната шина към паметта (моята) или в бавния процесор. Твоята карта мисля бе с шина към паметта доста по-голяма от моята. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Как я унищожи тая кула? Откъде взе патрони, защото аз не можах да открия? Два пъти преиграх нивото, но все тая. Сега даже пуснах играта отначало. Появява ми се някакво съобщение в горния ъгъл - внимание, неподдържан хардуер. Какво може да означава това? Нещо от играта ли е или открива проблеми при мен? 

В менюто на играта, натиснете бутон: Публикувано изображение след това напишете във полето: "MAP CANYON" така ви мести във друга карта, и избягвате проблема със кулата. Ако не сте минали вече това със кулата, разбира се.! :)

Поздрави и приятен ден.!

В менюто на играта, натиснете бутон: Публикувано изображение след това напишете във полето: "MAP CANYON" така ви мести във друга карта, и избягвате проблема със кулата. Ако не сте минали вече това със кулата, разбира се.! :)

Поздрави и приятен ден.!

При преиграването и след инсталиране на fix,  нямаше проблеми с патроните и кулата си я унищожих от раз. Само дето не ми даде още в началото да ъпгрейдвам костюма и пропуснах две възможности. След това вече си го ъпгрейдвам. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.