Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Crysis 3

Featured Replies

Аз пък никакви проблеми нямах с подкарването и вече съм към края на първата мисия и съм се подготвил за номера с конзолата. За играта какво да кажа...Доволно си върви игрицата и действително е много красива. На 1920х1080 и като повечето нещица са на high (имам и 1 на low, но имам 2 на very high) AA е на минимумa и никъде не ми е падало под 50 фрейма, в затворени помещения вдига и до 100. Геймплеят го бива, но в момента играя един мод на Сталкер - Тайные Тропы 2 - и трябва да ви кажа, че и 3-те Кризи събрани на едно, не могат да се мерят по геймплей с украинската геймка. Някои неща освен с много пари, се правят и с много желание, душа и идеи.

Иначе моят i7 се товари нейде на 70% - тъй че си правете сметката какъв проц иска, за да върви добре. Видеото обаче направо му се изпива соса и се товари на макс.

• Отговори 263
  • Прегледи 29,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Подкрепям те,Сталкер е любимата ми игра досега.За мен самата атмосфера на играта е просто уникат.

Но Crysis е next-gen graphics shooter който е доста забавен.Все пак е добре да има разработчици които до някаква степен подтикват другите да правят по-напреднали от технологична гледна точка игри.

Редактирано от zedd (преглед на промените)

Аз пък никакви проблеми нямах с подкарването и вече съм към края на първата мисия и съм се подготвил за номера с конзолата. За играта какво да кажа...Доволно си върви игрицата и действително е много красива. На 1920х1080 и като повечето нещица са на high (имам и 1 на low, но имам 2 на very high) AA е на минимумa и никъде не ми е падало под 50 фрейма, в затворени помещения вдига и до 100. Геймплеят го бива, но в момента играя един мод на Сталкер - Тайные Тропы 2 - и трябва да ви кажа, че и 3-те Кризи събрани на едно, не могат да се мерят по геймплей с украинската геймка. Някои неща освен с много пари, се правят и с много желание, душа и идеи.

Иначе моят i7 се товари нейде на 70% - тъй че си правете сметката какъв проц иска, за да върви добре. Видеото обаче направо му се изпива соса и се товари на макс.

Най-сетне да прочета един смислен коментар ;)

Имам предвид сравнението със STALKER и пояснението, колоко се товари i7. А би ли казал, колко от неговите ядра се товарят и по-точно всичките 8 ли са заети равномерно или не? И с каква видеокарта беше? 

Най-сетне да прочета един смислен коментар ;)

Имам предвид сравнението със STALKER и пояснението, колоко се товари i7. А би ли казал, колко от неговите ядра се товарят и по-точно всичките 8 ли са заети равномерно или не? И с каква видеокарта беше? 

Товарят се и 8-те, почти равномерно. Картата е GTX570 Sonic на Palit. Градусите ѝ стигат до 80 по време на играта.

Товарят се и 8-те, почти равномерно. Картата е GTX570 Sonic на Palit. Градусите ѝ стигат до 80 по време на играта.

Ами направили са си добре сметката ЕА. С GTX680  явно всичко ще си е на мястото. Обаче ме притеснява малко това, което казваш - 70 % товарене на процесора. При една много по-бърза видеокарта със сигурност ще хвръкне на 100 % и от там вече решенията са или клок или нещо ново, неизлязло още на пазара. Имам предвид Haswell  разбира се. Ето една причина да чакам и тях с нетърпение :)

ПП: А според мен е нормално видеокартата да  загрява толкова, при положение, че се товари максимално. Моята например при една хърватска игра - GasGuzzlers  се товари на 100 % и държи 71 градуса в тоя студ. Представям си лятото какво ще е, ако не пусна вертикалната синхронизация на 30 fps,  че едва едва играта стига 40-60 и то след много як клок. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Моето Athlon-че направо си ляга, три от ядрата удрят 100%, четвъртото 93% :) Иначе играта върви гладко, като има лек спад на кадри в "дъждовните" сцени. Като цяло се играе комфортно на high/medium. Не знам, дали да пробвам с бета драйвърите, като така или иначе процесора ме спъва.

Някой с HD 6850 да сподели какви настройки ползва за графиката, не ги разбирам тия FXAA и тем подобните и затова съм ги спрял :)

Пробвай малко клочец на атлона, при мен клока оказва голямо влияние.Даже и едни 300-400MHz вдигат драстично кадрите.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Пробвай малко клочец на атлона, при мен клока оказва голямо влияние.Даже и едни 300-400MHz вдигат драстично кадрите.

Мислех да пробвам, даже си имам профил в биоса на 3,4 и 3,6 Ghz, ама не смея да рискувам заради захранването.

Аз съм доволен как ми върви,на 1280х1024 резолюция,повечето са ми на medium,имам 1-2 на high и 1 на low и докарвам около 45 фрейма,проца се товари на макс,видеокартата също и температурата и е 65 градуса,не съм фен на Crysis,предишните части не съм ги играл,но тази ми харесва доста !

Най сетне я подкарах с друг профил. С тоя обаче ми крашна след тренировъчната мисия. Първите ми впечатления са, че ще трябва доста да се намалят настройките на системата. Не на видеокартата, щото тук настройките доколкото виждам са разделени. Това е добре, явно някой е помислил, че ще играем със слаби процесори. Иначе, на Veri High  се влачи с 10-20 fps и то без да насилвам АА. на 1280х960. 1024х768  не оправя нещата. Ама това се очакваше с моя хардуер. 

Аз съм доволен как ми върви,на 1280х1024 резолюция,повечето са ми на medium,имам 1-2 на high и 1 на low и докарвам около 45 фрейма,проца се товари на макс,видеокартата също и температурата и е 65 градуса,не съм фен на Crysis,предишните части не съм ги играл,но тази ми харесва доста !

Първата и Warhead са най-добрите от поредицата.

Ето и как се получава сеч черно на бяло:

Публикувано изображение

Това е всичко на High ( не на Veri High), 1152x864  и SMAA Low 1X .  Кадрите подскачат 20-30-40, което не ме топли заради накъсаната картина. 

Казвам го за протокола и за бъдещите препоръки за нови, евтини конфигурации за игри. Видеото направо си почива, за разлика от процесора. Както се вижда и 60 градуса не може да стигне, а съм го клокнал доста. Не, че има значение при тия графики де...

Поиграх си с настройките, спрях motion blur-а, сложих водата на low, обектите на high, останалото на medium, без АА. Играта върви доста добре, не съм засичал с fraps, но видимо няма спад на кадрите или  ако има аз не го забелязвам, което по важно. С тези настройки ядрата на процесора се товарят до 90%, като едно стига до 100%.(Общо за CPU- 91-92%) на 1600х900. Мисля, че така ще я изиграя, ако не я изтрия тия дни (бързо губя интерес) За сега само Far cry 3 ме задържа :)

Видеото направо си почива, за разлика от процесора. Както се вижда и 60 градуса не може да стигне, а съм го клокнал доста. Не, че има значение при тия графики де...

Спри Vsync, с него и при мен видеото си почива не знам защо, ще чакам 13.2 драйверите.Доста ниска резолюция и пак яде много видео памет.Тоя дроп на кадри е при всички, явно играта не е оптимизирана или си трябват новите драйвъри за нея.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Добре, че се появиха няколко фикса за крака, който отваря всички мисии...аз искам само да докладвам за друг бъг...ако някой смени Interact бутона от F (който е по-подразбиране) с друг, после след хакването на вратат в първата мисия (то вратата няма да се отвори). Аз съм на някоя от последните мисии и чета, че нещо последния бос бил бъгав и нямал трепане...ще проверим. :)

Приятна игра на всички!

Спри Vsync, с него и при мен видеото си почива не знам защо, ще чакам 13.2 драйверите.Доста ниска резолюция и пак яде много видео памет.Тоя дроп на кадри е при всички, явно играта не е оптимизирана или си трябват новите драйвъри за нея.

Без ВС я играя. Явно дропването се дължи на малкото видеопамет. Когато успея да е сваля под максималните 768 MB  при мен, нещата тръгват. Освен това приложих и стария трик с намаляването честотата на ядрото на видеокартата. Пак тръгна гладко с достатъчно кадри. Преди малко пуснах адаптивната half refresh rate  синхронизация и работата заспа с 37.5 fps - наполовина честотата на монитора. Абе изобщо, доста настройки могат да се пипнат. А, да, смених и драйверите, но не забелязах някаква промяна. Докато ги инсталирах имаше някаква реклама на нещо, свързано с оптимизация за Crysis 3, но така и не можех да разбера какво е, че ми избяга бързо от погледа. 

А за почивката на видеото, аз ти писах преди десетина дена и ти май се поразсърди. Просто играта иска процесор и горе колегата го потвърждава с неговия i7 и 70 % товарене на всичките му ядра с GTX570, която пък от своя страна, понеже не е ограничавана от процесора, се товари на 100 % и вдига 80 градуса.  Освен процесор иска и доста видеопамет. Според мен, 2 GB  може и да не стигнат при максимални настройки, макар да няма как да разбера това, а и не съм чел мнения на играещи тая игра с други видеокарти. 

Без ВС я играя. Явно дропването се дължи на малкото видеопамет. Когато успея да е сваля под максималните 768 MB  при мен, нещата тръгват. Освен това приложих и стария трик с намаляването честотата на ядрото на видеокартата. Пак тръгна гладко с достатъчно кадри. Преди малко пуснах адаптивната half refresh rate  синхронизация и работата заспа с 37.5 fps - наполовина честотата на монитора. Абе изобщо, доста настройки могат да се пипнат. А, да, смених и драйверите, но не забелязах някаква промяна. Докато ги инсталирах имаше някаква реклама на нещо, свързано с оптимизация за Crysis 3, но така и не можех да разбера какво е, че ми избяга бързо от погледа. 

А за почивката на видеото, аз ти писах преди десетина дена и ти май се поразсърди. Просто играта иска процесор и горе колегата го потвърждава с неговия i7 и 70 % товарене на всичките му ядра с GTX570, която пък от своя страна, понеже не е ограничавана от процесора, се товари на 100 % и вдига 80 градуса.  Освен процесор иска и доста видеопамет. Според мен, 2 GB  може и да не стигнат при максимални настройки, макар да няма как да разбера това, а и не съм чел мнения на играещи тая игра с други видеокарти.

Ето я оптимизацията и то не само за Crysis: http://www.geforce.com/drivers/geforce-experience

Ето я оптимизацията и то не само за Crysis: http://www.geforce.com/drivers/geforce-experience

A работи ли изобщо? Аз нещо нямам вяра на подобни неща. 

A работи ли изобщо? Аз нещо нямам вяра на подобни неща. 

Да ти кажа, уж оптимизира, но на мен лично ми вдигна настройките и от там паднаха и кадрите леко - егати и оптимизацията.

Явно съм се разглезил и вече нещо не ми се играе FPS с под 50 кадъра.

В първия си пост се бях похвалил, че играя на сравнително високи настройки за моето видео - да, ама докато не излязох на "зелено" в буренясалия Ню-Йорк. Там кадрите слязоха до 35-40-50 и веднага сложих всичко на медиум (без текстурите - тях ги оставих на high) и всичко заспа както преди.

Да ти кажа, уж оптимизира, но на мен лично ми вдигна настройките и от там паднаха и кадрите леко - егати и оптимизацията.

Явно съм се разглезил и вече нещо не ми се играе FPS с под 50 кадъра.

В първия си пост се бях похвалил, че играя на сравнително високи настройки за моето видео - да, ама докато не излязох на "зелено" в буренясалия Ню-Йорк. Там кадрите слязоха до 35-40-50 и веднага сложих всичко на медиум (без текстурите - тях ги оставих на high) и всичко заспа както преди.

Инсталирах го това нещо и ми намали настройките на F1_2012, като най-дразнещо е, че постави 2XMSAA  и резолюция 1280х960. Иначе това и аз го знам и мога сам да си го направя. Мислех си, че променя нещо в контролния панел на NVIDIA,  ама явно само настройките ма играта бута или пък знам ли? BF3 пък директно пък ме праща да се логвам, което предизвика доста смях у мен. Crysis 3 ми крашна вече след първата мисия и ще трябва като другите да инсталирам кръпката. NFSShift  само резолюцията промени от 1600х1200 на 1280х960, което както и очаквах, влоши нещата :)

Хубава идея, ама може би за тъпите американци. Не за мен :) Тук не се взема под внимание процесора или по-точно се предполага, че той не спъва видеокартата. Ето затова при мен почти нищо не се получава, когато не видеокартата е причина за скапаната картина, а процесора. Единствено при F1_2012  успях да пусна ВС , ама това както казах, сам мога да си го направя ако искам. само че пък аз не се увличам по многото кадри, а по детайлите и гладката картина с ВС. 

Каквито и неща да измислят, решението е едно- най-мощния процесор с това:

Публикувано изображение

Смятайте за една си игра колко пари може сега да спечелят тези.... Всякакви луди лапета има нищо чудно само зареди играта да си закупят тези видео карти.... Да дават 15 хиляди за части... Луда работа :D Няма майтап, обаче не очаквах, че ще е така тежка играта...

Не знам, но оставам в недоумение как може да е толкова тежка тази игра. :ohmy:

i7 да бъде натоварен на 70% при high настройки.

Не съм геймър, ама не знам друга подобна игра да товари по този начин (поправете ме ако греша моля).

Не знам, но оставам в недоумение как може да е толкова тежка тази игра. :ohmy:

i7 да бъде натоварен на 70% при high настройки.

Не съм геймър, ама не знам друга подобна игра да товари по този начин (поправете ме ако греша моля).

Има. Примерно Arma 2,  която не съм играл, но я гледам все по тестовете. Там винаги конфигурациите с i7 имат предимство, а кадрите едва минават 30. 

Смятайте за една си игра колко пари може сега да спечелят тези.... Всякакви луди лапета има нищо чудно само зареди играта да си закупят тези видео карти.... Да дават 15 хиляди за части... Луда работа :D Няма майтап, обаче не очаквах, че ще е така тежка играта...

Ами един подходящ процесор - 250 долара. Една подходяща видеокарта - 400 долара. останалото може и за без пари. 

Има. Примерно Arma 2,  която не съм играл, но я гледам все по тестовете. Там винаги конфигурациите с i7 имат предимство, а кадрите едва минават 30. 

Ами един подходящ процесор - 250 долара. Една подходяща видеокарта - 400 долара. останалото може и за без пари. 

OFF://

Благодаря за поправката колега.

Прегледах някои бенчмаркa дaже,

При единия GTX 660Ti бива спъвана от Phenom II x4 965 на ultra high и дава средно 11 fps (макс 23 fps).

Явно има и други подобни игри, при които ясно си личи липсата на баланс между CPU и GPU.

OFF://

Благодаря за поправката колега.

Прегледах някои бенчмаркa дaже,

При единия GTX 660Ti бива спъвана от Phenom II x4 965 на ultra high и дава средно 11 fps (макс 23 fps).

Явно има и други подобни игри, при които ясно си личи липсата на баланс между CPU и GPU.

Аз не те поправям :) Винаги е имало игри, малко по-различни от другите.  Специално Crysis 3 идва навреме за Haswell. Познай сега колко хора ще се нахвърлят на новите процесори и как бързо пък друи ще изпразнят складовете от i7, които досега се смятайха за абсолютно ненужни при игри. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.