Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с цифровизацията

Featured Replies

Имам телевизор sony bravia модел kdl-32u2000

Трябва ми помощ за настройките. Прихваща програмите, но се чува само звук и никаква картина.

Почти цял ден се мъча и нищо не се получава.

Това е така защото цифровия ти тунер е MPEG2 а за да гледаш цифрова ефирна ти трябва MPEG4 :)

ако не искаш да сменяш TV ще ти се наложи да си купиш допълнителен MPEG4 цифров тунер :)

Като купуваш щифровия тунер,ще гледаш да има изход HDMI !Защото по евтините нямат,а с тях изхода е чист аналогов сигнал.Т.е. няма да гледат HD картина.

• Автор

Ех, и аз си мислех че имам читав телевизор :(

Да ми препоръчате устройства които ще ми вършат работа?

Мога от ebay да си взема нещо което да дойде до септември да не е на някакви безумни пари.

Ех, и аз си мислех че имам читав телевизор :(

Да ми препоръчате устройства които ще ми вършат работа?

Мога от ebay да си взема нещо което да дойде до септември да не е на някакви безумни пари.

Тази вечер в Карфур видях такива устройства и цената беше 35лв и 45лв---- бяха два модела.

http://katalogpromocii.com/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%84%D1%83%D1%80-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3-26-%D1%84%D0%B5%D0%B2%D1%80%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B8-24-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82-2013

втората страница

Редактирано от dred (преглед на промените)

Единственото преимущество на HDMI свързването в твоя случай ще бъде липсата на загуби по трасето между декодиращото устройство и телевизора. HD няма да гледаш, тъй като мултиплексите пръскат сигнал в SD резолюция, а тва на твоя 32 инчов flat panel ше изглежда грозно с къвто и кабел да го свържеш. Така че, според мен, като за начало можеш да започнеш с евтинджос устройство, пък било то и без HDMI.

• Автор

Ако мина на някой кабелен оператор, няма ли да се оправят нещата?

Аз съм на кабелната на интербилд.

Ако си на кабелна или сателитна не те бърка ефирната. Разликата е че тя не е безплатна което не ги спира да продават и отдават под наем приемници.  ;)

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ако мина на някой кабелен оператор, няма ли да се оправят нещата?

Аз съм на кабелната на интербилд.

Обърнете сериозно внимание на пост #2. Аз не съм гледал какъв е тунера на телевизора ви, но ако нямате MPEG4 - няма да стане без  допълнителен цифров тунер!

Нищо няма да стане. Антени, усилватели, който са боклуци и изведнъж гледаме цифрова телевизия. Но нека да се пробва,

Добре де за какъв ни е тогава цифрова  телевизия като изключвам договореностите с евро съюза на тая тема ? Както ви чета постовете  излиза ,че ще се ръснем  от 30 до 1000 лева за тунери и телевизори  с маса екстри на които  ще гледаме картина с ниска резолюция. Кяра ни ще е  липсата на снежинки и смущения в сигнала. Някой да сподели кои канали се очакват да станат цифрови на първо време  .  Много хора си накупиха  чинии и ще си ги ползват  макар и с такси от по 7-до 15 лева и ще си гледат  1080p . Хубавите канали  едва ли ще станат ефирни и който иска да ги гледа пак ще си е на някой от операторите  под някаква форма дали с чиния или по кабел се тая. Идея си нямам как е в европейските  страни относно цифровите канали  и заслужава ли си човек да се откаже  от платената услуга за сметка на безплатната. 

Добре де за какъв ни е тогава цифрова  телевизия като изключвам договореностите с евро съюза на тая тема ? Както ви чета постовете  излиза ,че ще се ръснем  от 30 до 1000 лева за тунери и телевизори  с маса екстри на които  ще гледаме картина с ниска резолюция. Кяра ни ще е  липсата на снежинки и смущения в сигнала. Някой да сподели кои канали се очакват да станат цифрови на първо време  .  Много хора си накупиха  чинии и ще си ги ползват  макар и с такси от по 7-до 15 лева и ще си гледат  1080p . Хубавите канали  едва ли ще станат ефирни и който иска да ги гледа пак ще си е на някой от операторите  под някаква форма дали с чиния или по кабел се тая. Идея си нямам как е в европейските  страни относно цифровите канали  и заслужава ли си човек да се откаже  от платената услуга за сметка на безплатната. 

Не си заслужава да се отказваш. И не е опасно, че ще похарчиш 1000 лева. Могат да са около 50-60 до към 80. Това е лично мое мнение. За каналите - погледни по-горе линковете и ще се запознаеш какво следва на първо време. По трудно ще е  приемането от хората, живеещи във силно пресечен терен за което ще са необходими и по- добри насочени антени.Също ще видиш в твоя район какво е излъчването. Има го по окръзи на карта!

Ето ти линк:  http://www.cifronim.com/излъчване-покритие/цифрова-ефирна-телевизия-dvb-t-в-плевен.html

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Имам телевизор sony bravia модел kdl-32u2000

Трябва ми помощ за настройките. Прихваща програмите, но се чува само звук и никаква картина.

Почти цял ден се мъча и нищо не се получава.

Освен закупуването на mpeg4 декодер,може да се използва и mpeg4-mpeg2 конвертор.Мушка се в CI слота на тв-то и готово.  http://www.cifronim.com/цифрови-приемници/cam-module-mpeg4.html  или  http://www.adverts.ie/tv/neoton-converter-card-mpeg4-mpeg2-cam-ci-module-dvb-t-soarview-np4/1205873

Редактирано от pavel66 (преглед на промените)

Спестява едно дистанционно ама с цена от 109 лв излиза по-скъпо от повечето DVB-T приемници,

а и много от тях имат функция за запис и възпроизвеждане на видео от флашка или USB диск.

• Автор

Освен закупуването на mpeg4 декодер,може да се използва и mpeg4-mpeg2 конвертор.Мушка се в CI слота на тв-то и готово.  http://www.cifronim.com/цифрови-приемници/cam-module-mpeg4.html  или  http://www.adverts.ie/tv/neoton-converter-card-mpeg4-mpeg2-cam-ci-module-dvb-t-soarview-np4/1205873

Освен да го сложа в слота, нещо друго трябва ли да направя?

http://www.ebay.com/itm/Neoton-CONVERTER-Card-MPEG4-MPEG2-CAM-CI-MODULE-DVB-T-NP4-/121019984574?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item1c2d5a6abe  това е 77 лева с доставката която ще е не повече от 10 дни

Според мен, това с цифровизацията на няколко ефирни канала си е преливане от пусто в празно и да направят още някой лев и да усвоят още пари от еврофондовете.

Редактирано от varnahack (преглед на промените)

... Много хора си накупиха  чинии и ще си ги ползват  макар и с такси от по 7-до 15 лева и ще си гледат  1080p ...

Може ли подробности по тоя коментар - какви чинии се купуват, от кого, кои канали и откъде ще се гледат на 1080р?

Ето колега виж как си отговаряш сам. Просто ще се изпере някой и друг лев и съответно българина ще пръсне пари за антени и приемници и после ще си скубе косата.

Ето колега виж как си отговаряш сам. Просто ще се изпере някой и друг лев и съответно българина ще пръсне пари за антени и приемници и после ще си скубе косата.

Така е с много стоки в България. Емо! Помниш колко пъти променяха касовите апарати. Даже за последните си направиха малък и много красив "завод" във Велико Търново.

Освен да го сложа в слота, нещо друго трябва ли да направя?

http://www.ebay.com/itm/Neoton-CONVERTER-Card-MPEG4-MPEG2-CAM-CI-MODULE-DVB-T-NP4-/121019984574?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item1c2d5a6abe  това е 77 лева с доставката която ще е не повече от 10 дни

Тия работи съм ги виждал , но дали е поредната китайска измишльотина :( никой не знае :)

Дай един пример от БГ че такова устройство работи - предлагат се ама ........

Може ли подробности - какви чинии се купуват, от кого, кои канали и откъде ще се гледат на 1080р?

Kaбелните оператори,предлагат и тази услуга.Която е за предпочитане,понеже един цифров сателитен тунер,комплект с чинията,струва почти колкото предлаганите цифрови тунери.Аз лично си го купих от Булсатком за 40 лв.с чинията,още преди една година!Трябваше обаче да предплатя,месечните такси,за една година напред.В този случай се гледат НD програмите с 1080I (същото качество като 1080P).Плаща се като кабелна,но всички канали са с максималното качество.

• 1 месец по-късно...

Аз съм с Samsung UE40F6400 имам вграден тунер  мушнах му една външна антена но имам големи проблеми с смущенията :( постоянно картината се размазва става на цветни квадратчета спира звука ...направо е ужас ,затова мисля (понеже наще са на виваком) да си взема 2-ри приемник хем ще имам HD хем няма да има смущения ... :)

Аз съм с Samsung UE40F6400 имам вграден тунер  мушнах му една външна антена но имам големи проблеми с смущенията :( постоянно картината се размазва става на цветни квадратчета спира звука ...направо е ужас ...

Така се получава,когато приеманият сигнал е слаб!

Здравейте, някой знаели какво става с цифровата ефирна телевизия защо спряха излъчването на бтв, нова тв, тв7 и news7 от предавателя в град Белоградчик. Благодаря за информацията предварително!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.