Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде може да се изповядам?

Featured Replies

Привет.

Имам много елементарен въпрос. Къде ще ми препоръчате да се изповядам в София или на друго място? Може би има подобна тема, но аз не я намирам. Вероятно ще ми отговорите - във всяка църква, храм, синагога. Това е ясно. Може да е малко неетично, но аз съм готов да понеса  всякакви критики.

Давай във форума ! Така и така те там всички по църквите си изтърсват ушите в близкото РПУ ... все едно е кой ще знай след това.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Няма да стане. Имам въпрос, който не е свързан с този форум. :)

Ама тя изповедта е да разказваш не да питаш !!! Уж да ти олекне греха.

• Автор

Ама тя изповедта е да разказваш не да питаш !!! Уж да ти олекне греха.

Извини ме, но аз не говоря за грях, а за място. Нещо си се объркал, прочети пак.

Защо не попиташ някой свещеник? Доколкото знам, можеш да се изповядаш на всеки такъв...

Където и да отидеш, кейлогъри и троянци, добре покрити от рууткити - много. Не че ако нямаш нещо интересно за държавата или за мафията ще последва някаква реакция, но ако имаш все пак, да не се чудиш, ако ти падне гръм от ясно небе. По-добре се изповядай на жена си и ако не те изгони, значи си достатъчно безгрешен, че да идеш в рая :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Привет.

Имам много елементарен въпрос. Къде ще ми препоръчате да се изповядам в София или на друго място? Може би има подобна тема, но аз не я намирам. Вероятно ще ми отговорите - във всяка църква, храм, синагога. Това е ясно. Може да е малко неетично, но аз съм готов да понеса  всякакви критики.

Във всеки един храм, който е от твоята религия.

Ако си православен -в православна църква, ако си католик-в католическа.

Не се притеснявй от свещенника -тайнството изповед е свещенно, и той нито ще каже на някого, нито пък нещо друго.По принцип е добре човек да се изповядва в енорийскта си църква -там, където ходиш всяка неделя да се черкуваш, но ако нямаш подобни предпочитания -във всяка една можеш да отидеш.

За предпочитане е да се подготвиш за изповедта с няклко дневен пост, но то и без това сега сме Велики пости, тъй че си готов.

След тайството изповед ще можеш и да се пречистиш с тялото и кръвта Христови.

Православните християни се изповядват пред Бог, а католиците пред отче. Православните християни не е нужно дори да ходят в църква.Имаше цитат в Библията, че където има двама или трима вярващи то Бог е там и мястото е свещено. С протестантите не съм запознат.

Редактирано от Anonymous. (преглед на промените)

Православните християни се изповядват пред Бог, а католиците пред отче. Православните християни не е нужно дори да ходят в църква.Имаше цитат в Библията, че където има двама или трима вярващи то Бог е там и мястото е свещено. С протестантите не съм запознат.

няма такова нещо - запознай се малко повече с религията, моля.

ръсиш глупости, меко казано.

В последните си мигове Левски се изповядва пред архиерейския наместник на София – отец Тодор Митов. 
В изповедта си казва: "Каквото съм правил, в полза народa е. Моли се, отче, не за мене, а за отечеството България."
И един виц:
Млада монахиня се изповядва:
- Свети отче, грешна съм.
- Какъв е твоят грях, дъще?
- Налегнала ме е суетата, отче. По няколко пъти на ден се поглеждам в огледалото и виждам колко съм красива.
Отецът надниква през прозорчето на изповедалнята с любопитство, след това казва:
- Можеш да продължаваш, дъще. Това е заблуждение, това не е грях!

няма такова нещо - запознай се малко повече с религията, моля. ръсиш глупости, меко казано.

Това ми го каза свещеник в наша православна църква и не искаше да ме изповяда. Вие ми казвате друго.На кого да вярвам сега? Прости ми глупостта, но не съм много набожен.

Редактирано от Anonymous. (преглед на промените)

Това ми го каза свещеник в наша православна църква и не искаше да ме изповяда. Вие ми казвате друго.На кого да вярвам сега? Прости ми глупостта, но не съм много набожен.

Ако си от София, можеш да се изповядаш в Руската църква, която се намира на бул. "Бъкстон".

Доколкото знам, там не връщат никого.

Простено ти е :D 

Давай във форума ! Така и така те там всички по църквите си изтърсват ушите в близкото РПУ ... все едно е кой ще знай след това.

Налии хем той ще се изповяда и ще му стане хубаво на душата хем и ние ще се вкараме пак в някой филм :D :D :D 

Ако си от София, можеш да се изповядаш в Руската църква, която се намира на бул. "Бъкстон". Доколкото знам, там не връщат никого.

Благодаря, но съм от Плевен и тук имаме една църква на центъра и от там ме върнаха. Веднъж исках да ми осветят едно кръстче и за тази услуга ми искаха 25 лева- та не им вярвам много на нашите свещеници.

Простено ти е :D

Благодаря за разбирането. Но спирам, че оспамих темата.

Благодаря, но съм от Плевен и тук имаме една църква на центъра и от там ме върнаха. Веднъж исках да ми осветят едно кръстче и за тази услуга ми искаха 25 лева- та не им вярвам много на нашите свещеници. Благодаря за разбирането. Но спирам, че оспамих темата.

Не си :) Това е свободен форум и всеки си пише каквото иска. Да и аз нямам добро мнение за свещениците като бяхме в Бачковския манастир имаше една кутия за дарения оставихме снимахме църквата и още преди да излезем кутията беше отворена и взети банкнотите,беше ми интересно че преди не бях стъпвала на такова място ама след това няма и да отида повече.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не си :) Това е свободен форум и всеки си пише каквото иска. Да и аз нямам добро мнение за свещениците като бяхме в Бачковския манастир имаше една кутия за дарения оставихме снимахме църквата и още преди да излезем кутията беше отворена и взети банкнотите,беше ми интересно че преди не бях стъпвала на такова място ама след това няма и да отида повече.

Във всяко стадо си има мърша. И при православните свещеници има такива които злоупотребяват, и сред имамите при мюсулманите има, и сред пасторите при католиците също. Няма идеални и безгрешни хора.

Всеки сам отговаря за постъпките си.

А иначе във Варна и Добрич, знам свестни и добри свещеници, при които можеш да се изповядаш или просто да поговориш ако имаш нужда, но естествено има и сребролюбци, чревоугодници.

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Вероятно ще ми отговорите - във всяка църква, храм, синагога. Това е ясно. Може да е малко неетично, но аз съм готов да понеса  всякакви критики.

А защо е нужно да е в църква,храм,или синагога?!

Не е ли по-добре да споделиш на приятел/и,или да отидиш при някой психолог?! :P;)

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

А да отидиш при някой психолог?! :P;)

По-скъпо ще му излезе... Не разбирам съвсем какво пита Nologo. Док нали обясни, макар че ми е чудно, че такива неща трябва да се обясняват. Ако човек е христянин отива в някой храм от неговата деноминация при съответното духовно лице. Но ако изобщо не е кръстен и не е христянин (като мен), тогава не виждам защо иска да се изповядва

Да аз съм грешка ама ми е чудно що ме изгониха? 7. Свето тайнство Покаяние По това тайнство римокатолиците казват следното: "Нито изповядващият трябва да знае кой е духовникът, който го изповядва, нито пък изповедникът трябва да знае кой изповядва." Този начин на изповед е въведен от тях може би с цел да се запази тайната на изповедта. Според Православието обаче, при изповедта има не по-малко значение психическото състояние на каещия се: той трябва да изпита известни мъчения на съвеста, даже и срам, когато се изповядва очи в очи пред свещеника. Това е така, защото при другия случай каещия се може без срам да изповядва един и същи грях безброй пъти.

Да аз съм грешка ама ми е чудно що ме изгониха? 7. Свето тайнство Покаяние По това тайнство римокатолиците казват следното: "Нито изповядващият трябва да знае кой е духовникът, който го изповядва, нито пък изповедникът трябва да знае кой изповядва." Този начин на изповед е въведен от тях може би с цел да се запази тайната на изповедта. Според Православието обаче, при изповедта има не по-малко значение психическото състояние на каещия се: той трябва да изпита известни мъчения на съвеста, даже и срам, когато се изповядва очи в очи пред свещеника. Това е така, защото при другия случай каещия се може без срам да изповядва един и същи грях безброй пъти.

Сигурно не ти е време за изповеди :D

По-скъпо ще му излезе... Не разбирам съвсем какво пита Nologo. Док нали обясни, макар че ми е чудно, че такива неща трябва да се обясняват. Ако човек е христянин отива в някой храм от неговата деноминация при съответното духовно лице. Но ако изобщо не е кръстен и не е христянин (като мен), тогава не виждам защо иска да се изповядва

на същото мнение съм :D :D :D 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.