Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Мозила прекратява МЕТРО версията

http://thenextweb.com/insider/2014/03/14/following-multiple-delays-mozilla-scraps-metro-firefox-windows-8-due-low-adoption/?awesm=tnw.to_g4XF7&utm_medium=Spreadus&utm_campaign=social%20media&utm_source=Twitter#!zIqfd

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 365k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Днес излезна финалната версия на билд 28 на Мозила...пробвай с нея...ако не се оправил или ще се наложи да използвате алтернативен браузър или да преинсталирате Windows (може да се е омазал). Наистина опитахме всичко и лично аз не видях зловредни неща в логовете ви.

Не стана ясно дали пробвахте деинсталация с Revo Uninstaller (в режим на Advanced почистване - четвъртата опция) или след деинсталацията дали претърсихте регистрите по ключови думи: Mozilla, Firefox и т.н. и да почистите и тези остатъци (важно преди да търкате каквото и да било направете бекъп на регистрите с този инструмент).

В registry editor можете да се прехвърляте на следващия резултат с помощта на бутона F3 и така докато не преровите целия регистър.

Днес излезна финалната версия на билд 28 на Мозила...пробвай с нея...ако не се оправил или ще се наложи да използвате алтернативен браузър или да преинсталирате Windows (може да се е омазал). Наистина опитахме всичко и лично аз не видях зловредни неща в логовете ви.

Не стана ясно дали пробвахте деинсталация с Revo Uninstaller (в режим на Advanced почистване - четвъртата опция) или след деинсталацията дали претърсихте регистрите по ключови думи: Mozilla, Firefox и т.н. и да почистите и тези остатъци (важно преди да търкате каквото и да било направете бекъп на регистрите с този инструмент).

В registry editor можете да се прехвърляте на следващия резултат с помощта на бутона F3 и така докато не преровите целия регистър.

Всичко направих от описаното само това с търсенето в регистрите не знам дали съм правил,ако може да подскажете как се прави!

Нормално ли е Файърфокса да ми заема 212 МБ РАМ без никакви отворени прозорци в него, при условие че VMware Workstation при пусната и работеща виртуална машина ми заема само 32 МБ РАМ.

И изобщо нормално ли е Файърфокса да ми заема най-много РАМ от всички възможни програми които работят на компютъра ми. И то при условие че няма никакви отворени прозорци във Файърфокса.

Публикувано изображение

Нормално ли е Файърфокса да ми заема 212 МБ РАМ без никакви отворени прозорци в него, при условие че VMware Workstation при пусната и работеща виртуална машина ми заема само 32 МБ РАМ.

И изобщо нормално ли е Файърфокса да ми заема най-много РАМ от всички възможни програми които работят на компютъра ми. И то при условие че няма никакви отворени прозорци във Файърфокса.

Да, при мен се случва да заеме до 1.5Г

Разбира се, че е нормално.

Ако ти се струва много и нямаш ресурс (привидно имаш, при все, че ползваш Window$ 8), може да използваш по-стара версия.

Все пак, може да провериш за боклуци, интегрирани в лисицата от инсталатори с AdwCleaner.

При мен също се случва често. До автора нормално е не се притеснявай.

Е хубаво де - какво толкова има в един прост браузър че заема повече РАМ от цяла една работеща виртуална машина и то без нито един отворен прозорец в браузъра. Бахти Файърфокса, бахти чудото... то излиза едва ли не че целия ми компютър работи за един кирлив браузър .... какво толкова има в него, какво толкова прави един браузър че да заема толкова много РАМ. Това не мога да разбера

Хах, и при мен е така даже понякога качва до 400mb рам(при положение, че на личния компютър имам 2gb). А това, че като гледам видео Flash Player-а и той харчи още 400mb прави двете неочаквано (не)добра комбинация, но какво да се прави. :)

Нормално ли е Файърфокса да ми заема 212 МБ РАМ без никакви отворени прозорци в него, при условие че VMware Workstation при пусната и работеща виртуална машина ми заема само 32 МБ РАМ. ...

Е хубаво де - какво толкова има в един прост браузър че заема повече РАМ от цяла една работеща виртуална машина и то без нито един отворен прозорец в браузъра. ...

За да видите колко памет заделя виртуалната машина трябва да настроите Task Manager-а да показва споделената памет. Прекалено много ме дразни Task Manager-а на 8-мицата и не съм го разучавал много, ама ако не се лъжа това става някъде в раздела "Details".

Здравейте.!

Имам проблем с "Enable folder upload" функцията в Google Drive. Имам инсталирани последна версия на Java и FlashPlayer, а версията на Firefox е 28.0.

1. Публикувано изображение

2. Публикувано изображение

И в края - Java Applet installation  failed.

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Имам проблем с отварянето на zamunda.se  и   rutraker като ползвам firefox.Бисквитките са активирани по упътването https://support.mozilla.org/bg/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences, въвеждам име, парола и нищо..

Редактирано от Kултуровед Гъмов (преглед на промените)

Здравейте.!

Имам проблем с "Enable folder upload" функцията в Google Drive. Имам инсталирани последна версия на Java и FlashPlayer, а версията на Firefox е 28.0.

1.

2.

И в края - Java Applet installation  failed.

Проблема е в Гугъл, не са описали в манифеста какви пермишъни иска аплета

Имам проблем с отварянето на zamunda.se и rutraker като ползвам firefox.Бисквитките са активирани по упътването https://support.mozilla.org/bg/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences, въвеждам име, парола и нищо..

И при мен беше така, но трябва да отидеш на забравена парола, въвеждаш си имейл адреса, те ти пращат на посочения мейл потвърждение. След потвърждението, ти изпращат новата парола с която се логваш. После може от профила си да я смениш. Това е с цел да се отсеят неактивните потребители.

Редактирано от st9vko (преглед на промените)

Не знам само при мен ли е това, когато и да инсталирам mozilla, винаги при първоначално стартиране на браузера, като натисна иконката има едно мислене и забавяне от поне 10 сеkунди. Други никакви проблеми няма, но този си е дразнещ. Като добавки имам adblock, ghostery и pdf viwer, с последна версия на mozilla съм, windows 7 ultimate 32

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Не знам само при мен ли е това, когато и да инсталирам mozilla, винаги при първоначално стартиране на браузера, като натисна иконката има едно мислене и забавяне от поне 10 сеkунди. Други никакви проблеми няма, но този си е дразнещ. Като добавки имам adblock, ghostery и pdf viwer, с последна версия на mozilla съм, windows 7 ultimate 32

поначало това си е проблем на Лиско,но и adblock има голяма заслуга.

Не е проблем на Лиско...лиско без добавки стартира веднага...Ghostery не е лека и тя, но проблема най-вече наистина е заради Adblock Plus...В зависимост от това, колко филтъра имате активни в настройките си, размера на конфигурационния файл нараства значително и това е причината Mozilla да изнемогва при стартиране. Проследил съм този процес с Process Monitor и виновника бе - C:UsersusernameAppDataRoamingMozillaFirefoxProfilesxxxxxxxx.default-xxxxxxxxxxxxxadblockpluspatterns.ini :)

ха,вярно стартира веднага без добавки.

аз отдавна съм се примирил с бавното стартиране на Лиско(на моя кошник) и не съм правил експерименти за забързването му.

И аз имах много бавен старт на мозила-та,но след инсталиране на добавката http://www.bitstorm.org/extensions/tweak/ работата се подобри.

Публикувано изображение
Това се получава като опитам да отворя Фейсбук. Всички други саитове се отварят нормално. Това се получи преди 4 дни , без дасъм променял нищо по браузера, хардуера и софтуера. С 20 версия на Мозилата съм. Пробвах с новата 28 версия, чистих кеша, спирах Adblock Plus - резултата същия. С Chrome се отваря нормално.
Някой има ли идея как може да се нормализира отварянето.

PS. Mного интересно, След като се мъчих снощи и тази вечер 3-4 часа да отстраня проблема и не успях, като побликувах горния пост и отново направих опит да отворя Фейсбука, той се отвори нормално, пробвах 5 пъти - вече няма проблем. Не съм правил нищо друго след като направих снимката, само написах поста, не съм рестартирал и Лисицата?!?!?!

Редактирано от Евгени (преглед на промените)

И аз имах много бавен старт на мозила-та,но след инсталиране на добавката http://www.bitstorm.org/extensions/tweak/ работата се подобри.

Добавката най-вече е за включване на pipelining опцията и влияе на скоростта на браузване, не на стартиране на браузъра. :)

Добавката най-вече е за включване на pipelining опцията и влияе на скоростта на браузване, не на стартиране на браузъра. :)

Добре, има ли с какво да се замени adblock, за да не влияе на скоростта на стартиране?

За мен няма, но просто не включвайте всички филтри, които той предлага....аз преди за теста бях накачулил всички easylist...и pattern.ini бе станал над 25 МБ и имаше забавяне при старт над 10 секунди...Сега използвам само следните + Custom правила:

Публикувано изображение

и е що годе поносима работата...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.