Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Имам същия проблем само във фейсбук.  Да, хард. ускорение е пуснато. Няма смисъл от него ако не се ползва.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 365,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Да не би да е пуснато хардуерното ускорение в браузъра?

Току що го спрях и рестартирах браузера. За сега размазания текст го няма, ако се появи ще пиша :)

Виждам от подписа - ATI видео карта. Нормално. А уж го бяха оправили в новите версии.

Опитай следното:

1. В адресната лента напиши about:config, потвърди, че ще бъдеш внимателен.

2. Търси във филтъра за gfx.content.azure.enabled.

3. Промени стойността от true на false с двойно кликане.

4. Рестартирай Firefox.

Ако няма ефект - трябва да пробваш последната Nightly версия.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Виждам от подписа - ATI видео карта. Нормално. А уж го бяха оправили в новите версии.

Опитай следното:

1. В адресната лента напиши about:config, потвърди, че ще бъдеш внимателен.

2. Търси във филтъра за gfx.content.azure.enabled.

3. Промени стойността от true на false с двойно кликане.

4. Рестартирай Firefox.

Ако няма ефект - трябва да пробваш последната Nightly версия.

Направих го и пуснах хардуерното ускорение отново. За сега няма проблеми ако се появи ще докладвам.Благодаря за помощта на всички :)

В нормален режин на браузера не ми отваря вбокс7 снимка, а като избера поверителен режим отваря сайта снимка. Моля, дайте съвет как да го оправя. С гоогле хром го отваря.

Хардуера ми е i5-4570 , 2x4 GB ram

ОС Windows 7 Ultimate Service Pack 1

Редактирано от mrD (преглед на промените)

Колегите ползващи последната стейбъл версия под Windows 8.1, забелязали ли са от време на време при скролиране на страницата картината да се бъгне от части, нещо като размазване/натрупване на изображения или текст едно в/у друго и като рефрешнеш или минеш с курсора през него се оправя?

• 5 седмици по-късно...

[Полезно] За феновете на лисицата [2].

Сложи % във url search бара на firefox, за да търсиш само твоите отворени табове.

Един стар проблем си продължава с пълна сила и даже по често.Дали някой може да каже какво може да се направи?При спиране на браузера ми се появява грешка и това е често,ето точно какво пише:

Сигнатура на проблем:  Име на проблемно събитие:  APPCRASH  Име на приложение:  firefox.exe  Версия на приложението:  27.0.1.5156  Времево клеймо на приложението:  52fc0faa  Име на неизправния модул:  xul.dll  Версия на неизправния модул:  27.0.1.5156  Времево клеймо на неизправния модул:  52fc0f79  Код на изключението:  c0000005  Отместване на изключението:  001560c7  Версия на ОС:  6.1.7601.2.1.0.256.1  ИД на езикова променлива:  1026  Допълнителна информация 1:  a7aa  Допълнителна информация 2:  a7aa91f17ea749d42a4de3b390fa5b3d  Допълнителна информация 3:  a7aa  Допълнителна информация 4:  a7aa91f17ea749d42a4de3b390fa5b3d

[Полезно] За феновете на лисицата [2].

Сложи % във url search бара на firefox, за да търсиш само твоите отворени табове.

Оп, сега го мернах (преместен съм (на гости тук :)) )

Мерси тази тема нея знаех!

trifon81,пробвай:

1.рестартиране с изключени добавки и после ги включвай една по една да не би някоя от тях да прави мизерията.

2.преинсталация на Лиско като изтриваш и папките mozilla,които намериш.

3.ако искаш пробвай най-новата БЕТА версия,аз поне проблеми нямам с нея.

trifon81,пробвай:

1.рестартиране с изключени добавки и после ги включвай една по една да не би някоя от тях да прави мизерията.

2.преинсталация на Лиско като изтриваш и папките mozilla,които намериш.

3.ако искаш пробвай най-новата БЕТА версия,аз поне проблеми нямам с нея.

1.правил съм го и пак ще го направя,но лошото е че грешката не я прави винаги и не знам кога да ги изключвам.

2.Лиско е прясно инсталиран понеже инсталирах Windows.

3.В момента съм с 27.0.1 слагах 28 но една добавка foxtab не ми вървеше нормално.

Здравейте. Отскоро имам проблем с Mozilla 27. След известно време започва да ми гълта 50% от CPU и забавя работата не само на браузера, но и на цялата система. Деинсталирах напълно браузера, пак инсталирах - същата работа. Опитах с 28 бета, същият проблем. Сега опитвам и с Aurora, но се повтаря пак. Явно имам проблем с някоя добавка, но не мога да я хвана, макар че ги изключвам една по една. Затова молбата ми е следната. Ако някой знае процес експлорър, с който да хвана натоварването на CPU вътре в браузера, нека да ми помогне. Използвал съм някои такива, но ми дават натоварване на firefox.exe като цяло, а не вътре. OS ми е Windows XP. Не искам да изпозвам други браузери за сега.Благодаря предварително.

Новите браузъри са хищници на ресурси!Не казваш параметрите на компютъра.Предполагам,че е слабичък.Затова,просто си инсталирай,по стара версия на браузъра и проблема ще отпадне.Те старите версии работят пак добре,но са с по-малко шаренийки,без които може да се мине...

Здравейте. Отскоро имам проблем с Mozilla 27. След известно време започва да ми гълта 50% от CPU и забавя работата не само на браузера, но и на цялата система. Деинсталирах напълно браузера, пак инсталирах - същата работа. Опитах с 28 бета, същият проблем. Сега опитвам и с Aurora, но се повтаря пак. Явно имам проблем с някоя добавка, но не мога да я хвана, макар че ги изключвам една по една. Затова молбата ми е следната. Ако някой знае процес експлорър, с който да хвана натоварването на CPU вътре в браузера, нека да ми помогне. Използвал съм някои такива, но ми дават натоварване на firefox.exe като цяло, а не вътре. OS ми е Windows XP. Не искам да изпозвам други браузери за сега.Благодаря предварително.

И какво не ви хареса в съществуващата тема към която се присъединява вашата?

И какво не ви хареса в съществуващата тема към която се присъединява вашата?

ОК е, не разбрах, че съм преместен, няма проблем! :)

Редактирано от jrec (преглед на промените)

Новите браузъри са хищници на ресурси!Не казваш параметрите на компютъра.Предполагам,че е слабичък.Затова,просто си инсталирай,по стара версия на браузъра и проблема ще отпадне.Те старите версии работят пак добре,но са с по-малко шаренийки,без които може да се мине...

Това ми е компа, мисля, че не е слаб:CPU DualCore , 2800 MHz (14 x 200)Дъно Gigabyte GA-MA69VM-S2  (2 PCI, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)RAM 3GbВидео NVIDIA GeForce GT 520  (1024 MB)Харддиск 1 Tb

Редактирано от jrec (преглед на промените)

ами пробвай 1-2 дни да караш без добавки и ако не ти дава тази грешка ги включвай една по една пак така за 1-2 дни.

Сега я пускам само в безопасен режим с изключени добавки,но пък един от проблемите го има пак(другия още не знам дали ще се появи пак).Не е споменатата грешка,а грешка на флаш пелъра доколото виждам,ето:

Публикувано изображение

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

Сега я пускам само в безопасен режим с изключени добавки,но пък един от проблемите го има пак(другия още не знам дали ще се появи пак).Не е споменатата грешка,а грешка на флаш пелъра доколото виждам,ето:

Това е случаен краш на флаш плеъра на Адобе. От време оно си е така и единственото, което оправя проблема (до следващия краш, който може да се случи пак в период от 1 минута до 1 година), е да цъкнеш Stop Plugin и да презаредиш страницата, та плъгинът да се рестартира.

ами пробвай 1-2 дни да караш без добавки и ако не ти дава тази грешка ги включвай една по една пак така за 1-2 дни.

Същия проблем ми го прави и с изкючени добавки в безопасен режим!Какво може да се направи?

Обнови си Adobe Flash Player-a и си сложи Adblock Plus с Element Hiding Helper, NoScript (и пускай флаша само за нужните неща)...явно страницата, която се опитваш да отвориш е бъкана с натоварващо съдържание и плъгина крашва...

Обнови си Adobe Flash Player-a и си сложи Adblock Plus с Element Hiding Helper, NoScript (и пускай флаша само за нужните неща)...явно страницата, която се опитваш да отвориш е бъкана с натоварващо съдържание и плъгина крашва...

Проблема не е сега във флаша а в нещо,което си е отдавна,а именно следното:

Сигнатура на проблем:  Име на проблемно събитие:  APPCRASH  Име на приложение:  firefox.exe  Версия на приложението:  27.0.1.5156  Времево клеймо на приложението:  52fc0faa  Име на неизправния модул:  xul.dll  Версия на неизправния модул:  27.0.1.5156  Времево клеймо на неизправния модул:  52fc0f79  Код на изключението:  c0000005  Отместване на изключението:  001560c7  Версия на ОС:  6.1.7601.2.1.0.256.1  ИД на езикова променлива:  1026  Допълнителна информация 1:  a7aa  Допълнителна информация 2:  a7aa91f17ea749d42a4de3b390fa5b3d  Допълнителна информация 3:  a7aa  Допълнителна информация 4:  a7aa91f17ea749d42a4de3b390fa5b3d

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.