Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Използвайте клавишната комбинация Ctrl+Shift+Delete за да отворите менюто за изтриване на историята, след което за Времеви обхват за изчистване от падащият списък изберете Всичко. Натиснете Изчисти сега. Готово.

Изтегленията не би трябвало да се виждат, ако сте ги изчистили от Library (при новите версии на Mozilla с новият DM), и едновременно с това сте изчистили историята на браузъра по описаният по-горе начин, тъй като в новите версии на лисицата вече историята на изтегленията не се разграничава от тази на самият браузър.

Тази функция неизтрива запаметените пароли по сайтовете нали..? Какъв е варианта за това?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 365,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Тази функция неизтрива запаметените пароли по сайтовете нали..? Какъв е варианта за това?

Напротив, би трябвало.

За най-сигурно, може да ги изтриете от Инстуремни -> Настройки -> Сигурност -> Показване на паролите -> Премахване на всички.

При положение, че не искате въобще да записва пароли, махнете отметката на Запомняне на паролите на сайтовете в раздела Пароли на таба Сигурност.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Да имате на идея защо не се разбират Мозилата и мишката ?

17.0.1 версия е Мозилата, и от няколко дни премигва курсора на мишката

Не мисля че повредата е в мишката, защото в скайп, в корела и навсякъде другаде извън Мозилата си работи

Та затварям и наново отварям, и така се оправя, ама аман

:(

Аз да питам сега някой виждал ли е разработка на разширението location bar enhancer? Гледам на тяхния сайт няма и дума за такова.

Освен това ако никой не е  виждал такова да попитам дали някой е успял да докара на Status4Evar грейдиънт стайлинг когато става дума custom style?

Да имате на идея защо не се разбират Мозилата и мишката ?

17.0.1 версия е Мозилата, и от няколко дни премигва курсора на мишката

Не мисля че повредата е в мишката, защото в скайп, в корела и навсякъде другаде извън Мозилата си работи

Та затварям и наново отварям, и така се оправя, ама аман

Разширения ползваш ли?

Разширения ползваш ли?

Няма такива, сега погледнах в настройките й.

Няма такива, сега погледнах в настройките й.

А ново създаден профил има ли го пак проблема или не?

Пробаш Help->Troubleshooting Information->Reset Firefox ще получиш копие на настоящия си профил на десктопа.

Евентуално ако след това решиш да го върнеш - %appdata% в адресната лентна на експлорера намираш папката мозила подпапка профил. И там го пействаш обратно.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

А ново създаден профил има ли го пак проблема или не?

Какво значи това

Какво значи това

Идеята ми беше да си създадеш нов профил и да видиш дали пак ще ти прави магарии курсора на мишката...

Идеята ми беше да си създадеш нов профил и да видиш дали пак ще ти прави магарии курсора на мишката...

аха вдянах, мерси, сега ще се образовам, това намерих

https://support.google.com/chrome/answer/142059?hl=bg

аха вдянах, мерси, сега ще се образовам, това намерих

https://support.google.com/chrome/answer/142059?hl=bg

За  по лесно можеш да си изтеглиш mozbackup и със нея да си направиш цялостен профил на мозилата.

Сега инструкция със скрийншоти как да си направиш профил на мозилата.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Скрийншотите ако мозилата е на английски как да стигнеш до рисет на профила...

А самата директория на профила се намира като напишеш във адресната лента

C:UsersAdministratorAppDataRoamingmozillaFirefoxProfiles

От там също можеш директно да изтриеш цялото съдържание на папката и като стартираш мозилата тя ще си направи конфигурационния файл на ново. Както и  всичи останали и нужни файлове за да работи.

Така само да ти кажа че меню бутона при мен е къстъм и за това са ми толкова странно разпложени менютата...

A чрез мозбекъп ще можеш да си направиш бекъп на сегашния профил заедно със всичките му данни точно със 2 клика.

Eто и една кратка видео инструкция.

Ето и видео инструкция как да си рисетнеш профила на ФФ

Чакам да споделиш дали се е оправило или не е.

Колега, защо давате подобни съвети, когато може при изпълнение на firefox.exe с параметър -p (което ще отвори Profile Manager-а на лисицата) да се създаде напълно нов профил с настройки по подразбиране, без да се засяга сегашният и основен, и след като се установи дали проблема е от някоя настройка, то този нов профил да се премахне, и потребителят да се върне към стария?

Пълно описание на процедурата е налично тук.

Защо е нужно да се прави бекъп, та да се трие сегашният, та чак след това да се създава нов, като проверката може да бъде направена много по-лесно?

Мисля да я изтрия Мозилата и да я инсталирам наново.

На български ми е.

Не мога да се оправя изобщо с тоя висш пилотаж.

Благодаря ви ама кой не знае английски тъй тя

Мисля да я изтрия Мозилата и да я инсталирам наново.

На български ми е.

Не мога да се оправя изобщо с тоя висш пилотаж.

Благодаря ви ама кой не знае английски тъй тя

Сложи си ,това .И си превеждай всичко.https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/quick-translator/?src=ss

Колега, защо давате подобни съвети, когато може при изпълнение на firefox.exe с параметър -p (което ще отвори Profile Manager-а на лисицата) да се създаде напълно нов профил с настройки по подразбиране, без да се засяга сегашният и основен, и след като се установи дали проблема е от някоя настройка, то този нов профил да се премахне, и потребителят да се върне към стария?

Пълно описание на процедурата е налично тук.

Защо е нужно да се прави бекъп, та да се трие сегашният, та чак след това да се създава нов, като проверката може да бъде направена много по-лесно?

Това го знам. При метода който съм описал със видеото ФФ си прави бекъп на настоящата директория във вида във който е на декстопа и фактически нищо не се губи.

Метода който и вие описвате работи напълно коректно. Но там трябва малко повече да се внимава какво точно се прави.

Бекъп, не съм казал никъде че е нужно да се прави. Желателно е да има такъв ако случайно и се прииска да извади нещо от стария профил като база данни.

Начина с трабълшуута през хелпа не е нещо фрапиращо и сложно за изпълнение.

Извинявам се за тъпия въпрос ,но не намерих отговора...Фейсбука ми стана с много голям шрифт и не намирам как да го намаля.Сигурно е много лесно но просто не знам как става...останалите страници са ми нормални

Извинявам се за тъпия въпрос ,но не намерих отговора...Фейсбука ми стана с много голям шрифт и не намирам как да го намаля.Сигурно е много лесно но просто не знам как става...останалите страници са ми нормални

Crtl+0 - нормален шрифт

Изтри ли папката на Мозила в C:Documents and SettingsuserLocal SettingsApplication Data след деинсталацията на браузера? Това не става автоматично и се налага да се направи ръчно. Понякга създава проблеми. Предполагам че сетъпа си го изтеглила от официалният сайт?! Колко битова версия изтегли и коя е версията и с какво разширение е Уиндоуса ти?

Виж в лога на събитията Administative Tools -> Event Viewer  дали и какви грешки е показвало. Дали и какви ъпдейти на ОС си приемала да се инсталират(?), защото има оплаквания от тази посока. С най-различни симптоми.

Все пак прочети това. Проблеми след ъпдейт. Една нова инсталация, ако не е затрита:

Изтри ли папката на Мозила в C:Documents and SettingsuserLocal SettingsApplication Data

минава все едно е ъпдейт(сетъпа я прихваща, в тази папка са и настройките от предишната инсталация, отметки и какво ли не още, които се зачитат към определен потребител, поради което иска достъп като администратор), а не като чиста инсталация. Затриването на папката от Program files става автоматично при деинсталацията, но посочената от мен в цитата си остава.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Здравейте, имам въпрос за настройките. Дълго време бях с хром и реших да сменя браузъра, но забелязах някои проблемчета с мозилата. Едното е, че в някои сайтове, да кажем има връзка да харесам или споделя във фейсбук, в мозилата не ми излиза линка или колкото и да го натискам просто не го споделя/харесва. Отварям същия сайт в хром и воала - става номера.

Другото е, че във вбокс (само за този сайт съм забелязала до момента) като отворя някое клипче с десен бутон - отвори връзката в нов подпрозорец, отваря се новия подпрозорец при което стои само бяла страница и уж зарежда зарежда и нищо. Пробвам веднага след това в хром и става.

Гледах в настройките за изкачащи прозорци нещо, но не знам дали е от това и в крайна сметка иска да сложа конкретни сайтове, а аз от къде да знам кои ми ги отваря и кои - не. :/

Здравейте, имам въпрос за настройките. Дълго време бях с хром и реших да сменя браузъра, но забелязах някои проблемчета с мозилата. Едното е, че в някои сайтове, да кажем има връзка да харесам или споделя във фейсбук, в мозилата не ми излиза линка или колкото и да го натискам просто не го споделя/харесва. Отварям същия сайт в хром и воала - става номера.

Другото е, че във вбокс (само за този сайт съм забелязала до момента) като отворя някое клипче с десен бутон - отвори връзката в нов подпрозорец, отваря се новия подпрозорец при което стои само бяла страница и уж зарежда зарежда и нищо. Пробвам веднага след това в хром и става.

Гледах в настройките за изкачащи прозорци нещо, но не знам дали е от това и в крайна сметка иска да сложа конкретни сайтове, а аз от къде да знам кои ми ги отваря и кои - не. :/

Изчистете кеша на браузъра (клавишна комбинация Ctrl + Shift + Del, Времеви обхват за изчистване - Всичко, маркирайте всички отметки, след което Изчисти сега) и проверете дали имате активен флаш плъгин във Firefox (Инструменти -> Добавки -> Приставки, вижте дали присъства Shockwave Flash). Ако не присъства, значи или нямате инсталиран отделен флаш плъгин (Google Chrome има вгарден такъв, и за това не ви е направило впечатление, ако нямате), или при инсталацията си Firefox не го е разпознал. Проверете дали присъства по описаният начин, и пишете.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.