Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

На по-стари версии на Firefox, стойностите са следните:

browser.sessionstore.max_tabs_undo

-> 10

browser.sessionstore.max_windows_undo

-> 3

Поздрави!

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 373,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Здравейте! Има ли начин да се премахне какво е търсено в търсачката при Firefox, че ме дразни независимо колко нови таба съм отворил, набрания текст горе вдясно си остава...

Благодаря!

Ех...., това го знам, пък е близо до акъла... Иначе аз го премахвам със селектиране и backspace.

Но не това решение търсех... А подобно на Opera, където каквото и да въвеждаш - не остава в полето за търсене горе вдясно.

Десен бутон в/у търсачката (ключовата дума) -> Clear Search History

ctrl+shift+del
втората отметка
за колко време назад ще изтриеш е твой избор
не разбирам само защо ви е търсещо поле при положение че адресното такова играе ролята на търсачка
аз съм си нагласил всички търсачки на ключови думи (т.е. букви) и си търся направо

yt soldier of fortune в адресното поле ми дава директно резултатите от гугъл youtube
но чистенето на такова търсене е по-сложно и става само ръчно

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Здравейте! Има ли начин да се премахне какво е търсено в търсачката при Firefox, че ме дразни независимо колко нови таба съм отворил, набрания текст горе вдясно си остава...

Благодаря!

Аз лично ползвам частни настройки и всичко освен запаметени сайтове и пароли се изтрива при изход. Само съм махнал отметката на бисквитките и кеша.

Здравейте, нещо се омаца изведнъж и започна половината текст (когато е на кирилица) да ми се появява катo квадратчета..?

большой собаке. Мы из Строгино, гуляя у реки познакомились с Людмилой и Хрюшей. Меня восхитила эта древняя, вековая какая-то природная мощь этих. Заинтриговала их универсальность...

Някакъв съвет как да го оправя?

Ех...., това го знам, пък е близо до акъла... Иначе аз го премахвам със селектиране и backspace.

Но не това решение търсех... А подобно на Opera, където каквото и да въвеждаш - не остава в полето за търсене горе вдясно.

Искаш като въведеш ключовата дума и натиснеш Enter, да ти отвори резултатите от търсенето и автоматично да се изтрие думата от търсачката?

Не ми е известно да има такава опция във Firefox, освен да са направили адон (добавка/разширение), за която не знаем (като гледам други не са отговорили). Но и това е под съмнение.

Здравейте, нещо се омаца изведнъж и започна половината текст (когато е на кирилица) да ми се появява катo квадратчета..?

Някакъв съвет как да го оправя?

Операционна система?

Версия на Firefox?

Линк към сайта?

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Искаш като въведеш ключовата дума и натиснеш Enter, да ти отвори резултатите от търсенето и автоматично да се изтрие думата от търсачката?

Не ми е известно да има такава опция във Firefox, освен да са направили адон (добавка/разширение), за която не знаем (като гледам други не са отговорили). Но и това е под съмнение.

Операционна система?

Версия на Firefox?

Линк към сайта?

Точно, само където искам след отваряне на следващ таб - търсачката да е "празна", а в таба където съм търсел да си стои набрания текст...

Операционна система?

Версия на Firefox?

Линк към сайта?

ОС - Windows 7 23.0 - След като стана така си изтеглих последната версия от сайта на мозила и преинсталирах, но пак същото... Сайта е - http://www.litmir.net/  , но и при други ми прави същите номера.

Точно, само където искам след отваряне на следващ таб - търсачката да е "празна", а в таба където съм търсел да си стои набрания текст...

Засега мога да ти предложа да се отварят намерените резултати на нов таб (раздел) и да си чистиш ключовите думи ръчно (Ctrl+K -> Del). Набери в адресната лента:

about:config

Натисни Enter Съгласи се, че ще бъдеш внимателен ...и в полето Search, въведи:

browser.search.openintab

кликни 2-пъти и го постави от false -> true

ОС - Windows 7

23.0 - След като стана така си изтеглих последната версия от сайта на мозила и преинсталирах, но пак същото...

Сайта е - http://www.litmir.net/  , но и при други ми прави същите номера.

Отворих няколко книги, текста се визуализира нормално.

Изпробвай това:

• Затвори Firefox,
  • Win+R (Уиндоус бутона + R) или от Start меню -> Run (Изпълнение), поставяш в диалоговия прозорец
  • %LocalAppData%MozillaFirefoxProfiles
  • Натисни OK/Enter
  • Вътре ще намериш папка на профила - хххххххх.default (xxxxxxxx - комбинация от букви и цифри)
  • Отвори папката и изтрий всичко в нея
  • Виж има ли промяна

Намерих ти това, което търсиш - Clear Search 2.0

Набрания текст остава на страницата, не в търсачката.

:)

10X! Златен си!

Много ти благодаря! :beer:

Намерих ти това, което търсиш - Clear Search 2.0

Набрания текст остава на страницата, не в търсачката.

:)

Отворих няколко книги, текста се визуализира нормално.

Изпробвай това:

• Затвори Firefox,
  • Win+R (Уиндоус бутона + R) или от Start меню -> Run (Изпълнение), поставяш в диалоговия прозорец
  • %LocalAppData%MozillaFirefoxProfiles
  • Натисни OK/Enter
  • Вътре ще намериш папка на профила - хххххххх.default (xxxxxxxx - комбинация от букви и цифри)
  • Отвори папката и изтрий всичко в нея
  • Виж има ли промяна

Направих го, но няма промяна... :(

Направих го, но няма промяна... :(

Приемам, че си почистил кеш и бисквитки. Предполгам използваш CCleaner, затова остава да направиш нов профил или да преинсталираш Firefox с изтриване на лични данни.

Изтегли MozBackup и снимката с настройките

Стартирай програмата и запази само: логините, паролите и отметките (както е на снимката).

Съхрани backup файла на работния плот.

Как се създава нов профил:

От Menu Bar (Лента с менютата) -> Help (Помощ) -> Troubleshooting Information (Информация за отстраняване на неизправности) -> Reset Firefox (Анулирай Firefox)

След което пробвай отново да отвориш LITMIR.net

Ако всичко е наред с MozBackup върни запазената информация, като посочиш новия профил (новосъздадения).

Ако това не помогне  -

Деинсталирай Firefox с изтриване на лични данни:

Control Panel -> Programs and Features (програми и компоненти)

По време на деинсталация сложи отметка за изтриване на настройките и накрая рестартирай компютъра.

Пусни търсенен на C: с ключова дума Firefox и изтрий всички папки.

Инсталирай последната версия на Firefox и импортирай информацията от backup-a на работния плот с MozBackup

Накрая пробвай да отвориш LITMIR.net

Свалих  Mozilla Firefox 24.0 Beta 1  и след инсталациятя при опит за отваряне на браузъра се появява този прозорец post-43009-0-92901900-1376234047_thumb.j

и браузъра не работи. Какъв може да е проблема?

Свалих  Mozilla Firefox 24.0 Beta 1  и след инсталациятя при опит за отваряне на браузъра се появява този прозорец Публикувано изображениеScreenShot006.jpg

и браузъра не работи. Какъв може да е проблема?

Не препоръчвам използването на толкова ранни бети...поне да беше бета 6/7 или поне RC :)

От Menu Bar (Лента с менютата) -> Help (Помощ) -> Troubleshooting Information (Информация за отстраняване на неизправности) -> Reset Firefox (Анулирай Firefox)

Ако всичко е наред с MozBackup върни запазената информация, като посочиш новия профил (новосъздадения).

Еми не се създава така нов профил но както и да е. Нов профил в мозила се прави като се постави горе на Шорткъка параметър -p

Еми не се създава така нов профил но както и да е. Нов профил в мозила се прави като се постави горе на Шорткъка параметър -p

И по двата начина се създава.

Като анулираш стария се създава нова папка комбинация от 8 символа.default, а инфото от старата обикновено се появява на работния плот.

А по метода, който ти си обяснил Start -> Run -> firefox.exe -P , се прави най-вече с цел да ползваш и двата, като на всеки от тях имаш различни настройки. В случая това не му върши работа.

Даже ще споделя:

На един г-н добавих нов профил по стандартния начин firefox.exe -P, като при стартиране избираше от кой от двата профила да зареди Лиско. На единия профил едни добавки (разширения), на другия - други. Така си беше решил, така и направихме. И един ден ми звънна да го оправям. Какво се беше случило?

Решил че новия профил не му трябва и от менюто за избор с кой от двата да стартира, маркирал втория и го изтрил. Не можеше да стартира Firefox. Това се получи, защото стария профил се явява вътрешна папка на новия, тоест подпапка. И като забърсал новия, забърсал всичко. Тръгнахме да инсталираме отгоре - даде го като upgrade тъй като позна, че има папка на C:Program FilesMozilla Firefox и пак не създаде профил. Накрая деинсталирахме и наново.

Това е разликата м/у методите. При единия си прави отделна папка, а при другия трябва да внимаваш.

Поздрави! :)

П.П. И да не бъда разбран погрешно, може да се създаде отделна папка, на по-късен етап го направихме, но трябва много да се внимава къде се избира да бъде създадена. А при анулиране на Firefox (Reset Firefox) нещата са автоматични.

Приемам, че си почистил кеш и бисквитки. Предполгам използваш CCleaner, затова остава да направиш нов профил или да преинсталираш Firefox с изтриване на лични данни.

Изтегли MozBackup и снимката с настройките

Стартирай програмата и запази само: логините, паролите и отметките (както е на снимката).

Съхрани backup файла на работния плот.

Ако това не помогне  -

Деинсталирай Firefox с изтриване на лични данни:

Control Panel -> Programs and Features (програми и компоненти)

По време на деинсталация сложи отметка за изтриване на настройките и накрая рестартирай компютъра.

Пусни търсенен на C: с ключова дума Firefox и изтрий всички папки.

Инсталирай последната версия на Firefox и импортирай информацията от backup-a на работния плот с MozBackup

Накрая пробвай да отвориш LITMIR.net

Тц... :(  Може би проблема не е в браузера...

Тц... :(  Може би проблема не е в браузера...

По-назад спомена, че и с PDF-файловете имаш подобен проблем, остава да e от шрифтовете на уиндоус, намиращи се на

C:WINDOWSFonts

1. Ще опитаме да ги поправим:

Контролен Панел -> Всички елементи на контролния панел -> Шрифтове -> в ляво Настройки за шрифт -> в средата Възстанови настройките за шрифт по подразбиране -> Рестарт на компютъра -> Отваряш LITMIR.net

Ако няма промяна=>

2. Изтегляш, разархивираш в папка и драгваш всички фонтове (шрифтове) от получената папка в уиндоуската папка Fonts, спомената по-горе. В информация за клипа (About -> Show more) има линк за изтегляне

Original Windows 7 Fonts (320 files)

П.П. Ето пример за изтриване на всички шрифтове от папка Fonts + промяна на регионалните настройки -> English US

Резултата е квадратчета - Снимка 1 :)

По-назад спомена, че и с PDF-файловете имаш подобен проблем, остава да e от шрифтовете на уиндоус, намиращи се на

C:WINDOWSFonts

1. Ще опитаме да ги поправим:

Контролен Панел -> Всички елементи на контролния панел -> Шрифтове -> в ляво Настройки за шрифт -> в средата Възстанови настройките за шрифт по подразбиране -> Рестарт на компютъра -> Отваряш LITMIR.net

Ако няма промяна=>

2. Изтегляш, разархивираш в папка и драгваш всички фонтове (шрифтове) от получената папка в уиндоуската папка Fonts, спомената по-горе. В информация за клипа (About -> Show more) има линк за изтегляне

Original Windows 7 Fonts (320 files)

П.П. Ето пример за изтриване на всички шрифтове от папка Fonts + промяна на регионалните настройки -> English US

Резултата е квадратчета - Снимка 1 :)

Еми да... :) Така  се оправиха нещатата. Хиляди благодарности!

Поздрави!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.