Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Дава ли някаква грешка или съобщение , когато даваш да се изтрие историята?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 364,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Справих се

Дава ли някаква грешка или съобщение , когато даваш да се изтрие историята?

Не дава просто не става нищо.Но сега намерих друг начин за триене Ctrl+H после Ctrl+А и delite.Явно така вече ще е,само странното е защо с другия вариант не иска!

Справих се

Не дава просто не става нищо.Но сега намерих друг начин за триене Ctrl+H после Ctrl+А и delite.Явно така вече ще е,само странното е защо с другия вариант не иска!

Ами може да е бъг от самия браузър. Ако работи по този начин и всичко друго е ок, така процедирай.

Ами може да е бъг от самия браузър. Ако работи по този начин и всичко друго е ок, така процедирай.

Така ще е,благодаря за отговора.Лек ден!

Така ще е,благодаря за отговора.Лек ден!

На теб също приятна почивка.

Здравейте, сварих и аз да се разпиша в тази тема.

Скоро преинсталирах браузера от версия 8 с версия 12. Също преинсталирах и флаш плеъра. За IE (не се използва често) сложих последната версия (11.8) с забранени ъпдейти, а за мозилата понеже не работи с новата версия сложих стара 10.2. Проблема е, че при влизане в сайт в който има елементи, които изискват флаш плеър всеки път ми изписва това http://i41.tinypic.com/2uokx2e.jpg

Как да направя да си стои с старата версия и да не ми мрънка, че иска новата?

И как така да не работи с последната версия...аз съм с последната бета на добавката + последната бета на браузъра!

Нея пробвал ли си я? => Кликни тук.

Как да направя да си стои с старата версия и да не ми мрънка, че иска новата?

1. Отворете about:config и потвърдете, че ще бъдете внимателни. 2. Във филтъра напишете extensions.blocklist.enabled, и щракнете два пъти върху намереният ключ така, че стойността му от true да стане на false.

3. Рефрешнете страницата със флаш съдържание.

Done.

П.С: Понеже виждам, че се налага много често да се дават инструкции за един и същ проблем, предлагам в началният пост на темата по някакъв начин да се добавят тези най-често срещани решения на най-честите запитвания относно браузъра с цел да не се пита за едно и също нещо по много пъти и да се спести лутане из темата на този, който има проблем. :)

Редактирано от programings (преглед на промените)

1. Отворете about:config и потвърдете, че ще бъдете внимателни. 2. Във филтъра напишете extensions.blocklist.enabled, и щракнете два пъти върху намереният ключ така, че стойността му от true да стане на false.

3. Рефрешнете страницата със флаш съдържание.

Благодаря, много! Вече не ме пита постоянно. Забелязах, че това блокира обновленията на всички добавки, което също е добре.

Относто най-новата версия на браузера, не мога да си я позволя, компютъра ми е доста слаб и ще се мъчи с най-новата версия на всичко. IE 7 работи добре с flash player 11.8, но му я сложих колкото да има.

Търся да работи бързо и да не се товари, не шарений и излишни бутони и функции, които няма никога да използвам.

Благодаря, много! Вече не ме пита постоянно. Забелязах, че това блокира обновленията на всички добавки, което също е добре.

Относто най-новата версия на браузера, не мога да си я позволя, компютъра ми е доста слаб и ще се мъчи с най-новата версия на всичко. IE 7 работи добре с flash player 11.8, но му я сложих колкото да има.

Търся да работи бързо и да не се товари, не шарений и излишни бутони и функции, които няма никога да използвам.

Правилно сте се ориентирали. :)

Здравейте!

Надявам се на вашата помощ по следния въпрос.

Почти на всяка страница,която зареждам,се получават грешки и предупреждения,на които не намирам отговор за причините.

Ето нагледно за какво иде реч,за да се добие по-ясна представа:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от bobi444 (преглед на промените)

Това са грешки на уеб страницата, която зареждате. Ако сайта се вижда правилно, то не бива по никакъв начин да ви притесняват.

Имате ли някакви проблеми с браузъра при разглеждането на сайтове? :)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте , здравейте пак съм аз :D така имам проблем с мозилата най-вероятно е от флаш-плеаъра или плугина му .... Незнам защо и дали не е от нета ми , обаче от време на време например игри които изискват флаш плеър давам пример сайта djagi.sportal.bg някои бутони не ми работя като например Влез с фейсбук, - също и игрите неискат да заредят . оправя се от само себе си , обаче този проблем с някои бутони го имам и в този сайт включително . Само от Интернет експлорър 8 , няма такива проблеми и с опера а за гъгъл хром не го ползвам защото интернета ми е много слаб за него, понеже ползвам от телефона интернет за компа.  въпроса ми е как да оправя този проблем с бразйузера .

Ако интернета ти е слаб няма да ти върви с никой браузър. Почисти си кеша на браузъра, който използваш и опитай пак. 

Ако интернета ти е слаб няма да ти върви с никой браузър. Почисти си кеша на браузъра, който използваш и опитай пак. 

Нее отначало нямах проблеми влизах и играех всеки ден и винаги ми си зареждаше всичко макар , че е слаб нета 20-30 kbps зареждаше , обаче сега или java или флаша прави проблем. включително и в калдата имам проблем само с мозилата не работят някои бутони обаче този проблем го нямам с другите бразуери , изчитех и кеша проблема си стои и когато си иска тогава се оправя!

Редактирано от vanko929 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Firefox 26 намалява рязко консумацията на памет

Версия 26 на браузъра Firefox внася значително подобрение в работата с оперативната памет. Оптимизацията е постигната чрез промяна на принципа за взаимодействие с изображенията, съобщи разработчикът Mozilla.До Firefox 23 всички изображения от уеб страниците се сваляха, обработваха (декодираха) и след това оставаха в паметта през цялото време, докато страницата е отворена. В резултат на това немалко оперативна памет се използваше напразно.
Публикувано изображение
При Firefox 24 изображенията, които не се показват на страницата, се премахват от паметта, дори ако са били предварително декодирани. Версия Firefox 26, която все още е на етап разработка, внася допълнителна оптимизация – само видимите изображения се декодират и съхраняват в паметта. Mozilla уверява, че новата технология не влияе на скоростта на разглеждане на страниците.Подобренията в работата с паметта се виждат ясно в диаграма с резултати от тестове, публикувана от Mozilla. При отваряне на страница във Firefox 23 използваната оперативна памет достига 3 гигабайта и остава на това ниво докато страницата е отворена. При Firefox 24 се наблюдава начален пик в използваната памет, след което нивото рязко пада, докато при Firefox 26 използваната памет остава на ниво няколкостотин мегабайта през цялото време.

Редактирано от Alex&Vanko (преглед на промените)

Абе то още при Mozilla 25 beta 6/7 се усети драстично подобрение на стабилността...няма го онова мислене и задиране от по-ранните билдове. Програмата е станала доста по-пъргава и адекватна....отговаря веднага на заявките. Доволен съм! :)

• 2 седмици по-късно...

От време на време при затваряне на браузера ми изписва грешка.Ето какво ми дава:

Име на проблемно събитие:  APPCRASH   Име на приложение:  firefox.exe   Версия на приложението:  24.0.0.5001   Времево клеймо на приложението:  522fd29f   Име на неизправния модул:  xul.dll   Версия на неизправния модул:  24.0.0.5001   Времево клеймо на неизправния модул:  522fd1a4   Код на изключението:  c0000005   Отместване на изключението:  001b72a8   Версия на ОС:  6.1.7601.2.1.0.256.1   ИД на езикова променлива:  1026   Допълнителна информация 1:  a7aa   Допълнителна информация 2:  a7aa91f17ea749d42a4de3b390fa5b3d   Допълнителна информация 3:  a7aa   Допълнителна информация 4:  a7aa91f17ea749d42a4de3b390fa5b3d  

Втората стъпка не се получава,дава ми системна грешка,като я изпълня.Преинсталирах браузера,сега времето ще покаже дали се е оправило!Благодаря!

Здравейте, как да премахна напълно историята на сърфирането и тегленето в браузера? Изтривам History-to и Downloads от Library, но по някакъв начин брат ми, пак разбкрива посетените сайтове и свалянията.

Здравейте, как да премахна напълно историята на сърфирането и тегленето в браузера? Изтривам History-to и Downloads от Library, но по някакъв начин брат ми, пак разбкрива посетените сайтове и свалянията.

Използвайте клавишната комбинация Ctrl+Shift+Delete за да отворите менюто за изтриване на историята, след което за Времеви обхват за изчистване от падащият списък изберете Всичко. Натиснете Изчисти сега. Готово.

Изтегленията не би трябвало да се виждат, ако сте ги изчистили от Library (при новите версии на Mozilla с новият DM), и едновременно с това сте изчистили историята на браузъра по описаният по-горе начин, тъй като в новите версии на лисицата вече историята на изтегленията не се разграничава от тази на самият браузър.

Използвайте клавишната комбинация Ctrl+Shift+Delete за да отворите менюто за изтриване на историята, след което за Времеви обхват за изчистване от падащият списък изберете Всичко. Натиснете Изчисти сега. Готово.

Изтегленията не би трябвало да се виждат, ако сте ги изчистили от Library (при новите версии на Mozilla с новият DM), и едновременно с това сте изчистили историята на браузъра по описаният по-горе начин, тъй като в новите версии на лисицата вече историята на изтегленията не се разграничава от тази на самият браузър.

Много благодаря! А възможно ли  е чрез програма да ми шпионира сърфирането в интернет и ако е така мога ли да разкрия и премахна?

в настройки->лични данни може да чекнеш "изчистване на историята при изход от Firefox" и да настроиш какво да изчиства така,

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.