Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

http://dox.bg/files/dw?a=4a66c966eb

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 365,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Предложете ми добра версия на Mozilla, която да ми зарежда няколко таб-а бързо, без да крашва. Сега съм с много стара версия 3.6, която не се поддържа от някои plugin-и. Тествал съм по-нови версии, но зареждането е тегаво и бавно и често mozilla крашва.

Предложете ми добра версия на Mozilla, която да ми зарежда няколко таб-а бързо, без да крашва. Сега съм с много стара версия 3.6, която не се поддържа от някои plugin-и. Тествал съм по-нови версии, но зареждането е тегаво и бавно и често mozilla крашва.

19.0.2 или 17.0 ESR.

здравейте аз имам от доста време на сам следния проблем

Грешка в кодирането на съдържанието                 Страницата не може да бъде показана, защото използва невалиден или неподдържан вид компресия.         Моля, свържете се със собствениците на сайта, за да ги информирате за проблема.

прави го пройзволно във всички страници,а не една определена,с най новата версия съм,но го има от доста версии на сам,пробвах да спра всички плугини,проблема остана,чистих историята кеша и всичко от до,но не се реши,някой от вас да знае как да се оправи ?

Евгени,това го видях някъде в нета - напиши в адрес бара about:config и намери network.http.accept-encoding,стойността му трябва да е gzip,deflate,рестартирай.ако не стане върни Firefox в стандартното му положение - помощ-информация за отсраняване на неисправности-цъкни бутона "анулиране на  Firefox".

Поста ми не бе към вас, а към потребителя над моя пост... :)

Все пак можете да изтриете намерените неща с Adwcleaner и бутона Scan и после Clean, но не вярвам проблема да се дължи на това.

Все пак елементите са безопасни за изтриване!

Поздрави!

Евгени,това го видях някъде в нета - напиши в адрес бара about:config и намери network.http.accept-encoding,стойността му трябва да е gzip,deflate,рестартирай.ако не стане върни Firefox в стандартното му положение - помощ-информация за отсраняване на неисправности-цъкни бутона "анулиране на  Firefox".

ами не,проблема все още е налице

Здравейте,

Купих нов лаптоп... този с който бях се счупи и не може да работи, от него извадих хард диска и го сложих в кутия за хард диск, която свързах към новия лаптоп... От съдържанието на хард диска в кутията искам да намеря отметките на Mozilla Firefox, но не мога да ги намеря... Моля, помогнете ми.

Здравейте,

Купих нов лаптоп... този с който бях се счупи и не може да работи, от него извадих хард диска и го сложих в кутия за хард диск, която свързах към новия лаптоп... От съдържанието на хард диска в кутията искам да намеря отметките на Mozilla Firefox, но не мога да ги намеря... Моля, помогнете ми.

Пусни да се виждат скритите папки.

След това трябва да влезеш във:

C:Dokuments and SettingsТвоят профилApplication Data

Ще видиш папка Мозила.

Моят съвет е -да я копираш и след това да заместиш съществуващата на твоят хард диск.

Ако държиш само на отметките, във същата папка ще ги намериш.

Ще видиш папка Мозила.

Моят съвет е -да я копираш и след това да заместиш съществуващата на твоят хард диск.

Как да пусна да се виждат скритите папки?

Здравейте на всички, от скоро съм със 64 битовата версия на Windows 7 Ultimate. Видях, че има Internet Explorer (64bit) и обикновен, който предполагам си е 32 битов.Предполагам, че 64 битовия би трябвало да дава по-добра производителност от 32-ката. :idea: Та, от тук следва, има ли 64 битова версия на Firefox ? В официалния сайт не открих нищо.Чрез Google успях да добия някаква бегла представа, че 64 битова версия има на Firefox Nightly, което до колкото се сещам беше някаква preview платформа или нещо такова.

64-битовата на IE е пълна шитня. Със 16-битов firefox ще надмина производителността и. Така че давай смело, няма смисъл от 64, освен ако не отваряш по 200 таба винаги и страниците са ти пълни с флаш,PHP и други глупости.

Ще видиш папка Мозила.

Благодаря ви за отговорите! Видях, че има отметка върху това да се виждат скритите папки.

Намерих папката Мозила, в нея има три папки - Extensions, Firefox и Plugins. Какво да направя след това? Отворих и трите под папки но отметките на Мозила не ги намирам...

Благодаря ви за отговорите! Видях, че има отметка върху това да се виждат скритите папки.

Намерих папката Мозила, в нея има три папки - Extensions, Firefox и Plugins. Какво да направя след това? Отворих и трите под папки но отметките на Мозила не ги намирам...

C:Documents and Settingsтвоето имеApplication DataMozillaFirefoxProfilesбукви.defaultbookmarkbackups - тук има файлчета .json

един начин за прехвърляне - отвори firefox - отметки - показване - внасяне и ....-възстановяване-избиране на файл.

Другият начин, е да изтриеш или да ирежеш съществуващата папка, и я постваиш на някой друг дял, а тази папка я постави на нейното място.

C:Documents and Settingsтвоето имеApplication DataMozillaFirefoxProfilesбукви.defaultbookmarkbackups - тук има файлчета .json

един начин за прехвърляне - отвори firefox - отметки - показване - внасяне и ....-възстановяване-избиране на файл.

Намерих и прехвърлих отметките на Мозила :) Най-сърдечно Благодаря за помощта!

Как мога да преместя "Tabs" да са под " Navigation Toolbar", а не отгоре?

1. В адресната лента напишете about:config, отворете и потвърдете, че ще бъдете внимателни.

2. Във филтъра на страницата напишете browser.tabs.onTop.

3. Щракнете два пъти върху намереният ключ, така че стойността му от true да стане на false.

Табовете ви вече ще са под адресната лента.

Как мога да преместя "Tabs" да са под " Navigation Toolbar", а не отгоре?

или десен бутон на лентата и махаш човката пред "Подпрозорците отгоре"

или десен бутон на лентата и махаш човката пред "Подпрозорците отгоре"

На предишната версия я имах тази опция, но на новата нещо изчезна.

1. В адресната лента напишете about:config, отворете и потвърдете, че ще бъдете внимателни.

2. Във филтъра на страницата напишете browser.tabs.onTop.

3. Щракнете два пъти върху намереният ключ, така че стойността му от true да стане на false.

Табовете ви вече ще са под адресната лента.

Много благодаря! :)

Здравейте , някой може ли да ми каже как да накарам мозилата да не  блокирва даден сайт с новата си защита  - Mixed Content Blocker for Firefox ?

Опцията която е дадена - Disable Protection on This Page ми решава проблема но само за сесията , ако рефрешна или изляза от сайта и пак вляза блокировката се включва отново , а това ми бави работата и е дразнещо . Има ли опция да се настрой този сайт винаги да се игнорира от защитата ?

https://support.mozilla.org/en-US/kb/how-does-content-isnt-secure-affect-my-safety?as=u&utm_source=inproduct

https://blog.mozilla.org/tanvi/2013/04/10/mixed-content-blocking-enabled-in-firefox-23/

Няма опция за филтрация или whitelist и трябва или да я спреш напълно или всеки път да използваш бутона:

http://plsqlnotes.blogspot.com/2013/09/firefox-disable-mixed-content-blocking.html

Да допълня колегата: има и добавка, с която въпросната настройка спомената на линка по-горе, може да се променя с натискане на бутонче - Toggle Mixed Active Content

Проблема е че не може да се изтрие историята по никакъв начин,бисквитките могат,но историята не иска.Моля някой да каже,как да се оправи това!Благодаря предварително!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.