Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Много благодаря! А възможно ли  е чрез програма да ми шпионира сърфирането в интернет и ако е така мога ли да разкрия и премахна?

Възможно е, но въпроса е дали човека в който се съмнявате има тези знания да сложи и конфигурира подобен софтуер?

Първо си отговорете на този въпрос.

Начините за откриване не се свеждат до един, и това е строго специфично от шпионският софтуер, който се използва. Най-често обаче тези програми са маскирани с цел да не ги разкриете.

Ако имате основателни съмнения, може да се обърнете към колегите от антивирусният раздел за контролна проверка.

Едва ли обаче брат ви шпионира компютъра. По-скоро е било това, че не сте изчиствали историята правилно. :)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 365,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Възможно е, но въпроса е дали човека в който се съмнявате има тези знания да сложи и конфигурира подобен софтуер?

Първо си отговорете на този въпрос.

Начините за откриване не се свеждат до един, и това е строго специфично от шпионският софтуер, който се използва. Най-често обаче тези програми са маскирани с цел да не ги разкриете.

Ако имате основателни съмнения, може да се обърнете към колегите от антивирусният раздел за контролна проверка.

Едва ли обаче брат ви шпионира компютъра. По-скоро е било това, че не сте изчиствали историята правилно. :)

Де да знам...  но знае подробности от кореспонденцията между мен и хора с които работя без дори да е припарвал до служебния лаптоп. Бива го доста с копютърите(за разлика от мен) и вече почвам да си мисля, че ми е закачил някоя джаджа към мозилата или комютъра.  Както казах трия всичко само от Library , а ми показаха  и CCleaner като слагам отметката за Saved Paswords въпреки, че не запаметявам пароли... 

Докато го смятах само залюбопитството не ми пречеше, но последното раздухване на лична информаци ми коства доверието и следователно загубата надвама клиенти.

Де да знам...  но знае подробности от кореспонденцията между мен и хора с които работя без дори да е припарвал до служебния лаптоп. Бива го доста с копютърите(за разлика от мен) и вече почвам да си мисля, че ми е закачил някоя джаджа към мозилата или комютъра.  Както казах трия всичко само от Library , а ми показаха  и CCleaner като слагам отметката за Saved Paswords въпреки, че не запаметявам пароли...  Докато го смятах само залюбопитството не ми пречеше, но последното раздухване на лична информаци ми коства доверието и следователно загубата надвама клиенти.

В такъв случай препоръчвам контролна проверка при колегите от антивирусният раздел с цел да се хванат евентуални зловредни програми, регистриращи дейност, ако има такива на системата ви.

Следвайте инструкциите в тази тема, като опишете детайлно съмненията си.

Ако не за друго, то една профилактична проверка никога не е излишна. :)

Редактирано от programings (преглед на промените)

Добър вечер. Има ли начин да се използват два отделни Firefox-а на един компютър? Различни версии, инсталация в различни директори или..?

Добър вечер. Има ли начин да се използват два отделни Firefox-а на един компютър? Различни версии, инсталация в различни директори или..?

Различни профили. :)

Може да прочетете тук. Просто изпълнете Firefox с параметър -p от Run (firefox.exe -p), и настройте профилите така, както желаете.

Всеки профил е нова инстанция с една физическа инсталация на браузъра. Това е удобството.

Не става пак си прави тоя проблем и то го прави при затваряне на браузера!Какво друго решение може да се измисли?

да питам за един дребен проблем - http://www.sofiatraffic.bg/routes тук не ми изписва маршрут м/у 2 адреса,Лиско ми е последната BETA версия,да не би от това да е проблемът ? С IE е сайтът е на ред.

Здравейте, искам да ви попитам как да си оправя проблема с началната страница, а именно направил съм си за начална страница да ми се отваря "about;newtab", или по точно казнано, когато цъкнете на нов подпрозорец и се отварят последните няколко сайта, отваряни от вас, в квадратчета. Та въпроса ми е може ли да си направя определени мой сайтове които да са в тези "квадратчета", както и да ги настроя да не се запаметяват всички ползвани сайтове. Блаодаря предварително.

Здравейте, искам да ви попитам как да си оправя проблема с началната страница, а именно направил съм си за начална страница да ми се отваря "about;newtab", или по точно казнано, когато цъкнете на нов подпрозорец и се отварят последните няколко сайта, отваряни от вас, в квадратчета. Та въпроса ми е може ли да си направя определени мой сайтове които да са в тези "квадратчета", както и да ги настроя да не се запаметяват всички ползвани сайтове. Блаодаря предварително.

Прочетете тук. :)

Поздрави!

Прочетете тук. :)

Поздрави!

Извинявам се за невежеството, може и да е от слабите ми познания по английски език, но никъде не намерих, или респективно не прочетох, как да предотвратя запаметяването на всеки нов сайт или страница, във новия таб.

Извинявам се за невежеството, може и да е от слабите ми познания по английски език, но никъде не намерих, или респективно не прочетох, как да предотвратя запаметяването на всеки нов сайт или страница, във новия таб.

Не можете (възможно е да има добавка, която да позволява това, но лично аз не съм запознат с такава, за това да не казвам голяма дума), това е идеята и функционалността на новата таб страница. Лисицата винаги ще си добавя най-често посещаваните сайтове там. Отговора ми беше на първият ви въпрос, а именно как да насторите определени ваши сайтове да са на челните места при отварянето на нов таб.

Не можете (възможно е да има добавка, която да позволява това, но лично аз не съм запознат с такава, за това да не казвам голяма дума), това е идеята и функционалността на новата таб страница. Лисицата винаги ще си добавя най-често посещаваните сайтове там. Отговора ми беше на първият ви въпрос, а именно как да насторите определени ваши сайтове да са на челните места при отварянето на нов таб.

Благодаря за помощта, забелязах че максимума е общо от 9 сайта, така че други просто няма къде да се наместят,

Отваряте страницата която искате да запаметите и я влачите в квадратчето(позицията) която искате в десния ъгъл има иконка/бутонче за "забождане" на сайтовете, така че да не се сменят

Преинсталирах си  уиндоуса и след това не иска да ми работи foxtab добавката за иконите,просто стои син екран без никакви прозорци ето как трябва да е и как е всъщност!

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Преинсталирах си  уиндоуса и след това не иска да ми работи foxtab добавката за иконите,просто стои син екран без никакви прозорци ето как трябва да е и как е всъщност!

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Копирай линка от първата снимка.Тоьи който е във адресната лента,

И го постави във Инструменти>Настройки. Ето тук:

http://prikachi.com/images.php?images/188/6714188y.jpg

Копирай линка от първата снимка.Тоьи който е във адресната лента,

И го постави във Инструменти>Настройки. Ето тук:

http://prikachi.com/images.php?images/188/6714188y.jpg

Само да уточня първата снимка не е от моя компютър.взех я просто за показна!Какво ли не правих сменях версии на флаш плеъра,преинсталира втори път системата и сума ти неща!

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

Само да уточня първата снимка не е от моя компютър.взех я просто за показна!Какво ли не правих сменях версии на флаш плеъра,преинсталира втори път системата и сума ти неща!

Като за начало сложи това което е на моета снимка и виж дали ще се промени.

Като за начало сложи това което е на моета снимка и виж дали ще се промени.

Не не се променя!Имам чувството че нещо му липсва фона си го има прозорците липсват.

казваш,че след преинсталация се получава така - ти сърфирал ли си в нета,че да има какво да показва ?

пробвай за начална страница това about:newtab да видим какво ще покаже.

Не не се променя!Имам чувството че нещо му липсва фона си го има прозорците липсват.

Явно аз не съм те разбрал правилно.Това което ти показвам е за първоначалната страница на браузъра.

А ти си отворил нова страница.За нея ли искаш да е със картинките?

Явно аз не съм те разбрал правилно.Това което ти показвам е за първоначалната страница на браузъра.

А ти си отворил нова страница.За нея ли искаш да е със картинките?

По принцип дори да не съм сърфирал трябва да ми се появят прозорци има си зададени фабрични,но не се появяват никакви.а аз си пазя архива от настройки със сайтове които си слагам и винаги е било ок,но сега не иска ни с тях ни без тях.Проблема не ми е начална страница,а прозорците на тая добавка ги няма.ПРОЗОРЦИТЕ КОИТО СЕ ПОЯВИХА ОБАЧЕ СТОЯТ НЕАКТИВНИ,САМО КАРТИНИ СА.Тоя проблем явно е нерешим всичко опитах! :(

Ето как и кои прозорци ги няма тук сепоявиха ама там където се движат и местят ги няма пак:

Публикувано изображение

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

Значи имам следния проблем без да искам съм инсталирал нещо което направи моята начална страница на mozilla firefox на qoe8.com някаква търсачка опитах се да я променя но не ставаше и реших да изтрия браузъра и след което да го инсталирам отново но уви не мога защото ми иска някакъв administrator password.

post-343280-0-94091800-1383484069_thumb.

Някой може ли да помогне

Здравейте,

.Публикувано изображение
Моля изтеглете AdwCleaner от Xplode и го запазете на вашия десктоп.

• [*]Кликнете с двукратен клик на мишката върху
AdwCleaner.exe за да стартирате инструмента.(За потребителите на Vista/Windows 7/8 изберете с десен бутон върху иконата на инструмента и натиснете Run as administrator. [*]Натиснете бутона Scan. [*]Проверката ще започне...бъдете търпеливи докато тя завърши. [*]След като проверката приключи, натиснете бутона Clean. [*]Натиснете OK на диалоговия прозорец, който ще се появи подканвайки Ви да затворите всички активни приложения. [*]Натиснете OK отново за да позволите на AdwCleaner да рестартира компютъра и да довърши почистващия процес. [*]След рестарта ще се появи автоматично лог файл с името (AdwCleaner[s0].txt). [*]Прикачете съдържанието му в следващия си коментар [*]Копие на лог файла можеш да намериш и в папката C:AdwCleaner.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.