Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

здравейте,да попитам как да направя в адрес бара различна търсачка от сърч бара ? в момента каквато е главната търсачка в сърч,такава е и в адрес бара.

в about:config - keyword.URL пиша каквото трябва,но не се получава.

Публикувано изображение

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 365,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

здравейте,да попитам как да направя в адрес бара различна търсачка от сърч бара ? в момента каквато е главната търсачка в сърч,такава е и в адрес бара.

в about:config - keyword.URL пиша каквото трябва,но не се получава.

В адресната лента пишеш:

about:config

-> I'll be careful, I promise! (ще бъда внимателен, обещавам)

В Search набираш:

keyword.URL

-> маркираш го, десен бутон -> Reset (нулиране)

После в Search набираш:

browser.search.defaultenginename

-> кликаш 2-пъти и променяш на търсачката, която искаш -> Google

Примери: Гугъл -> Google, Бинг -> Bing, Яху -> Yahoo

Рестартирай Firefox

angel*,и така не става - променят се и двете търсачки,пак са еднакви.

Аз съм на по-стара версия и по описания начин се получава, но явно в новите версии са го променили.

[*]инсталираш тази добавка - keyword.URL Hack!

[*]наглася си търсеща машина по желание

[*]отново промени стойността на keyword.URL на Google:

[*]

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=

За други търсачки по ключова/и дума/и в адресната лента, променяш keyword.URL на някои от следните:

For Bing, enter

http://bing.com/results.aspx?q=

for Ixquick, enter

http://ixquick.com/do/metasearch.pl?cat=web&query=

for Yahoo!, enter

http://search.yahoo.com/search?p=

For DDG (DuckDuckGo), enter

https://duckduckgo.com/?q=

Източник

П.П. На последната стабилна версия 23.0 - методът работи, без Scroogle

Поздрави! :)

Редактирано от angel* (преглед на промените)

На по-стари версии на Firefox, стойностите са следните:

browser.sessionstore.max_tabs_undo

-> 10

browser.sessionstore.max_windows_undo

-> 3

Поздрави!

Благодаря Ви! :)

Здравейте на всички отново!

Извинявам се за глупавия въпрос, но как се изключва Java Script на браузъра Мозила (но във версия 23.0 и по-нова, ако въобще има такава...)

На по-старите го знаех: Tools > Options > Web Features... Ама сега тази опция не я откривам?!

Касае се за възможносттта да мога да копирам текст от защитени страници...

Как става? Може ли някой от Вас да ми помогне?

Благодаря предварително!

:)

П.П.: Също така ме интересува как мога да разбера когато някой  ми напише, в даден сайт на лична  поща съобщение (например във V-box7) от кой IP пише (или някак да го идентифицирам). Случи ми се да пиша под псевдоним, от нов профил, на един човек и той ме разпозна, че това съм аз. Каза ми, че е видял нещо в кода на писмото ли, кода на страницата ли, не помня, което ме идентифицирало.... със стария ми профил... Как става така? И откъде се извиква тази информация?! Тогава бях с Мозила Файърфокс... Има ли значение с кой браузър си... Как може да се скрия и да не може да ме идентифицират по този начин? Има ли начин/настройки? Не да се скрия съвсем в Интернет, а само за да не ме разпознават по този начин, де! :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Тази статия ще ти бъде полезна -

JavaScript settings and preferences for interactive web pages

Най-долу има и добавки ;)

По втория въпрос разгледай темата -

Анонимно уеб сърфиране и криптиране на данни

Тази статия ще ти бъде полезна -

JavaScript settings and preferences for interactive web pages

Най-долу има и добавки ;)

По втория въпрос разгледай темата -

Анонимно уеб сърфиране и криптиране на данни

Много Ви благодаря! Чест и почитания!

Малко съм изморен сега,  но ще разгледам темата и ако има нещо неясно ще попитам пак, ако разрешите.

;):handshake:

Приятна вечер! И сърдечно благодаря за бързия и учтив отговор!!!!!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Много Ви благодаря! Чест и почитания!

Малко съм изморен сега,  но ще разгледам темата и ако има нещо неясно ще попитам пак, ако разрешите.

;):handshake:

Пиятна вечер! И сърдечно благодаря за бързия и учтив отговор!!!!!

Ако опцията Enable JavaScript (при махната отметка изключваш опцията) липсва в Tools -> Options -> Content, можеш да използваш тази добавка за да я получиш обратно: SettingSanity

Също така с помоща на QuickJava можеш да включваш и изключваш Java, Javascript, Cookies, Image Animations, Flash, Silverlight, Images, Stylesheets and Proxy.

Лека Вечер! :)

Ако опцията Enable JavaScript (при махната отметка изключваш опцията) липсва в Tools -> Options -> Content, можеш да използваш тази добавка за да я получиш обратно: SettingSanity

Също така с помоща на QuickJava можеш да включваш и изключваш Java, Javascript, Cookies, Image Animations, Flash, Silverlight, Images, Stylesheets and Proxy.

Лека Вечер! :)

Невероятен сте!

Благодаря Ви от сърце... 

Поклон и признателност за всички Човеци, като Вас... готови да помагат на другите!...

:):yanim::wors::handshake::beer:

Даже ще споделя:

На един г-н добавих нов профил по стандартния начин firefox.exe -P, като при стартиране избираше от кой от двата профила да зареди Лиско. На единия профил едни добавки (разширения), на другия - други. Така си беше решил, така и направихме. И един ден ми звънна да го оправям. Какво се беше случило?

Решил че новия профил не му трябва и от менюто за избор с кой от двата да стартира, маркирал втория и го изтрил. Не можеше да стартира Firefox. Това се получи, защото стария профил се явява вътрешна папка на новия, тоест подпапка. И като забърсал новия, забърсал всичко. Тръгнахме да инсталираме отгоре - даде го като upgrade тъй като позна, че има папка на C:Program FilesMozilla Firefox и пак не създаде профил. Накрая деинсталирахме и наново.

Това е разликата м/у методите. При единия си прави отделна папка, а при другия трябва да внимаваш.

Поздрави! :)

П.П. И да не бъда разбран погрешно, може да се създаде отделна папка, на по-късен етап го направихме, но трябва много да се внимава къде се избира да бъде създадена. А при анулиране на Firefox (Reset Firefox) нещата са автоматични.

Гледай сега - За да не се бъркат профилите си има опция за целта те да бъдат създавани във различни папки. Това че някой е недогледал и не е направил нова папка за новия профил е отделен въпрос. И за да не се чудите къде е тази прекрасна опция направо реших да я покажа нагледно със скрийншот.

Публикувано изображение

Ако трябва да сме напълно коректни и точни то трябва да се спомене че и двата метода работят.

Имам проблем с flash player-а, когато гледам клипче то спира ако не движа мишката някъде по екрана? Някой да може да помогне :help wanted4:

И след като надаваш зов би ли споменал коя е версията на Лисгуера и както и версията на флаша? Във противен случай само на гадаене няма как да ти се помогне.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Гледай сега - За да не се бъркат профилите си има опция за целта те да бъдат създавани във различни папки. Това че някой е недогледал и не е направил нова папка за новия профил е отделен въпрос. И за да не се чудите къде е тази прекрасна опция направо реших да я покажа нагледно със скрийншот.

Хубо че ме светна, аз въобще "не я знаех"! :D

Ти като ме цитираш, четеш ли внимателно?

Писал съм, че трябва да се внимава, демек да се доглежда, къде се създава профила. И изрично съм писал, че по-късно се оправихме и да не бъда разбран погрешно - може да се създаде профил, но трябва да се внимава къде се създава. Няма нужда да ми обясняваш на мене, а има нужда да четеш внимателно. Това че съм споделил опит от преди години, когато съм експериментирал с Firefox, не означава, че не знам за опцията или как да я ползвам.

И именно благодарение на опита знам, че се използва за няколко профила на Firefox, а не за създаване на нов профил и после да се трие стария, като всичко това може най-бързо и лесно да се направи с бутона Reset Firefox. Ето ти го цитата:

...............

П.П. И да не бъда разбран погрешно, може да се създаде отделна папка, на по-късен етап го направихме, но трябва много да се внимава къде се избира да бъде създадена. А при анулиране на Firefox (Reset Firefox) нещата са автоматични.

Публикувано изображение

Ако трябва да сме напълно коректни и точни то трябва да се спомене че и двата метода работят.

И след като надаваш зов би ли споменал коя е версията на Лисгуера и както и версията на флаша? Във противен случай само на гадаене няма как да ти се помогне.

Лисугера е 23.0.1 а флаша е 11.8.800.94

Здравейте!

Доста често, когато отворя М.Ф и ми дава not responding, чакам няколко минути докато се махне, а после ми дава някаква грешка, че бил спрял някакъв plugin и не знам си какво, и там чакам няколко минути. Отварям линк от скайп например, пак not responding.

Ми.. компютъра ми не е от най-добрите, нямам и много програми, но не съм сигурен дали е точно, но от My computer > propertites пише че имам 1GB инсталирана.

Кой е точно плъгина за който лисицата ви известява, че е спрял да работи?

Ми не съм много сигурен, отваря едно прозорче на което ми изписва спиране на скрипта или продължаване на скрипта. Цъкам на спиране на скрипта и оправи се за 1 минута,или повече и след това пак същото и така продължава..

FIREFOX ми яде страшно много памет.. при пуснат фейсбук и клип и 247 000 кб .. но бавно качва до 1 000 000... и почва яко да цепи... Забеялзал съм, че като пусна някое видео почва да качва... много. Как да го оправя ?

FIREFOX ми яде страшно много памет.. при пуснат фейсбук и клип и 247 000 кб .. но бавно качва до 1 000 000... и почва яко да цепи... Забеялзал съм, че като пусна някое видео почва да качва... много. Как да го оправя ?

Като за начало, пробвай следното.

Горе от менюто избери Помощ, и след това Рестартиране със изключени добавки.

Пробвай да работиш така и виж във диспечера как е положението.

Браузъра обновяван ли е?

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

И при мен също се казва много.. не гледам клипове, нито слушам музика през браузъра, но в повечето случай е над 250 000, не знам дали е нормално. Отворил съм 3 страници и една снимка и това е.. пък нямам и никакви добавки!

А, за това какво ще кажете: http://www.whistle-bg.tk/uploads/13006450.png

Също така не мога да вляза в някой сайтове, ако не направя 3-4-5 рефреш :/

Редактирано от Slutinbedx (преглед на промените)

Здравейте. Ще бъда много благодарен ако някой успее да ми помогне. Та проблема е следния, незнайно как се появи ето това http://picbg.net/img.php?file=18c91a9103a7957d.png и като се цъкне на него излизат разни сайтове, пробхав да го премахна, но след рестарта на Мозила то си седи пак там, а освен това, когата цъкна на лентата за да ми излезнат надоло сайтовете видях, че са станали по малки и по сбити.(не е от мащаба)  Да допълня, че на това квадратче пише слято websiterecomenCation. Доста странен проблем нали ? 

Оправих се с проблема.

Редактирано от realfen7 (преглед на промените)

Здравейте,

Тъй като вече има нова версия на adwcleaner се наложи и промяна на инструкциите за инструмента...и затова:

Публикувано изображение

Моля изтеглете AdwCleaner от Xplode и го запазете на вашия десктоп.

[*]Кликнете с двукратен клик на мишката върху AdwCleaner.exe за да стартирате инструмента.(За потребителите на Vista/Windows 7/8 изберете с десен бутон върху иконата на инструмента и натиснете Run as administrator.

[*]Натиснете бутона Scan.

[*]Проверката ще започне...бъдете търпеливи докато тя завърши.

[*]След като проверката приключи, натиснете бутона Report...Ще се отвори текстов лог файл с името (AdwCleaner[R0].txt).

[*]Прикачете съдържанието на лог файла в следващия си коментар.

[*]Копия с логовете от дейността на инструмена ще бъдат съхранени в папката C:AdwCleaner, която ще бъде създадена след стартирането на инструмента.

Поздрави!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.