Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Голям и тежък е, ама си го ползвам. Няколко ъпдейта назад по форумите ги заплашиха с побой и пооправиха поне ползването на паметта. В един прозорец тогава за първи път получих лек лаг - гледам 94% памет??? Вече е по-кОлтурно. ;)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 364,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Миналата седмица се оплаках, че когато отворя настройките браузърът зацикля и почва да лапа памет. Причината е в омазан профил. Направих нов, като основните неща при използването на браузъра ги възстанових като копирах следните файлове от стария:

content-prefs.sqlite    - съдържа настройки в сайтовете (увеличение на страниците, къде е бил свален последния файл и т.н.);
cookies.sqlite            - съдържа бисквити;
formhistory.sqlite        - съдържа въведени думи при търсене в търсачките;
places.sqlite            - съдържа отметки, история;
sessionstore.jsonlz4    - съдържа сесия;
webappsstore.sqlite        - сайтовете съхраняват някаква информация в него.

Инсталирах наново добавките (изключването им в стария профил не оправи нещата). Сега браузърът работи нормално. За съжаление не успях да разбера кой точно файл се е повредил. Тоя профил използвах от години. Имаше файлове от 2017 г., та явно му е било дошло времето.

Здравейте, 

Някой ползва ли password manager add-on във Firefox и ако да, от кой pass manager е най-доволен?

Аз ползвам вградения (LockWise) и си е пушка. Ако се сложи Master Password си става съвсем приличен мениджър на паролите, защото същите вътре са криптирани.

Мозила ми отваря страница без търсачката на гугъл,бял екран не дава нищо,това е след ъпдейт,помощ!

преди 45 минути, boboturbo написа:

Мозила ми отваря страница без търсачката на гугъл,бял екран не дава нищо,това е след ъпдейт,помощ!

Проверете дали стартира с изключени добавки:

https://support.mozilla.org/bg/kb/Безопасен режим

преди 52 минути, boboturbo написа:

https://appuals.com/fix-firefox-blank-or-white-screen/

Не дава нищо дори и в настройки,ползвах рефреш,деинсталирах,инсталирах и пак нищо,не ми дава дори и в настройки да влезна,изчистил съм историята от начало до сега и пак същото.Да страница без гугъл търсачка,а горе в http,като предприема нещо само посинява и тва е.

преди 4 минути, boboturbo написа:

ей това ми дава :The application was unable to start (0x000005) click Ok to close the application.

А бе, заразена ти е машината. Не си губи времето в друга посока, а посети раздела -> https://www.kaldata.com/forums/forum/137-премахване-на-зловреден-софтуер/

преди 1 час, boboturbo написа:

ей това ми дава :The application was unable to start (0x000005) click Ok to close the application.

Да не би да ползвате Optach заедно с Firefox?

https://0patch.zendesk.com/hc/en-us/articles/360011227079-Mozilla-Firefox-73-can-crash-upon-launching-when-0patch-Agent-is-installed

Не каза успя ли да стартираш в безопасен режим? Ако не си - ползвай следното:
Застани върху икона на препратка към браузъра, натисни и задръж клавиш Shift и кликни (двукратно) върху иконата.

моля за помощ за един проблем който дискутирахме с DarkEdgе  на лични но не можахме да решим :

с негова помощ преди време направихме бат файл чрез който автоматично да си вписва паролата и да влиза в интетнет

и сега е така - но се забавя

а мозилата го изпреварва и се отваря и иска вписване  преди бат файла

има ли начин да спрем мозилата да изкача ?

и да остане само бат файла да си се стартира ?

ето видео:

https://dox.abv.bg/download?id=2161282fb2

• 4 седмици по-късно...

Носете паролите си навсякъде
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/lockwise/

преди 6 часа, DarkEdge написа:

Носете паролите си навсякъде
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/lockwise/

Не схащам смисъла на тази добавка . То винаги можеш да си видиш, ако искаш паролите:  настройки/поверителност/управление на регистрациите/показване на паролата

Чисто информативно я споделям - нова разработка на Mozilla.
Както се казва за всекиго по нещо или за всеки влак си има пътници.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Забраняване на  Firefox Captive Portal и връзка с detectportal.firefox.com:
about:config
в полето за търсене поставете следния текст
network.captive-portal-service.enabled
кликнете на
и задайте false
и сте готови след рестарт на браузъра. 
Някои потребители съобщават за проблем с firefoxVPN при задаване на false за network.captive-portal-service.enabled.
Ще забележите чувствително намаляване на времето за стартиране на браузъра.
Заобикалянето на detectportal.firefox.com може да се направи и със задаване на празен стринг за променливата captivedetect.canonicalURL
или със задаване в hosts файла:
127.0.0.1 detectportal.firefox.com

Може да блокирате и следните адреси:
127.0.0.1 ostats.mozilla.com
127.0.0.1 sostats.mozilla.com
127.0.0.1 metrics.mozilla.com
127.0.0.1 hardware.metrics.mozilla.com
127.0.0.1 incoming.telemetry.mozilla.org
127.0.0.1 crash-stats.mozilla.com
127.0.0.1 experiments.mozilla.org
127.0.0.1 getpocket.cdn.mozilla.net
127.0.0.1 qsurvey.mozilla.com
127.0.0.1 telemetry.mozilla.org
127.0.0.1 telemetry-experiment.cdn.mozilla.net
127.0.0.1 detectportal.firefox.com

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
на 18.03.2020 г. в 11:05, DarkEdge написа:

Забраняване на  Firefox Captive Portal и връзка с detectportal.firefox.com:
about:config
в полето за търсене поставете следния текст
кликнете на
и задайте false

Каква му е функцията на този портал, че го забраняваш?
Адресите по-лесно се блокират в настройките на рутера, ако имаш такъв. Така при евентуално преинсталиране на Уиндоус няма да се налага после пак да ги пишеш в хостс файла.

Firefox 75 днес донесе нови неща, едно от които е увеличаване на адресната лента при клик върху нея. Мен това изключително много ме дразни и след известно ровене из гугъл, намерих начин:

about:config --> browser.urlbar.update1 --> FALSE

и след рестарт на браузъра адресната лента вече се държи както преди.

Mozilla инсталира телеметрия в графика със задачи Windows с Firefox 75
Източник: ghacks.net

• 1 месец по-късно...

Възстановяване на класическата адресна лента в новия Firfox:
В нов раздел (таб) напишете about:config и потръдете риска:
Firefox-aboutconfig-warning.png
В полето за търсене напишете или поставете browser.urlbar.disableExtendForTests
Изберете Boolean за тип на стойността и кликете бутон [+]
Firefox-77-Restore-Classic-Address-Bar.png

Firefox-77-Restore-Classic-Address-Bar-2.png
Задайте True
Сега намерете browser.urlbar.openViewOnFocus, и задайте стойност false.
Рестартирайте браузъра
Firefox-Classic-Address-Bar-Restored.png

Само с глупости ни занимават.

Сложа ли True на browser.urlbar.disableExtendForTests не се показва падащото меню с посещаваните сайтове, а иначе са си там. Като натискам бутона надолу на клавиатурата се показват посещаваните сайтоне в самото адресно поле и с enter мога да ги заредя. Другата опция browser.urlbar.openViewOnFocus не видях да прави нещо. С рестарт, без рестарт, все същото.

Иначе това нали е за v77.0.1?

За v76.0.1 правих подобни глупости и мислех, че в тая тема бях намерил какво да променя в about:config, за да се върне стария начин на изобразяване на адресното поле, ама не мога да го намеря.

Използваният метод в линка работи за старите версии преди 77. От там отворих друг линк [Tip] The Best Working Method to Get Classic Address bar in Mozilla Firefox . Това изглежда, че ще работи, но използва CSS код, а пък на мен не ми се занимава. Така го зарязвам.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

да попитам FF само при мен ли прави такива странности. Крашва и показва някакъв код при гледане видеа от YouTube.

bbhhs9ph.png

5xip5ikm.png

Няма много инсталирани приложения

jhbzltm4.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.