Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

Сложилите отметки тук Preferences -> Privacy & Security -> Allow Firefox to install and run studies вече трябва да са с работещи добавки.

Ъпдейта става автоматично при включен браузер. След включването на добавките, отметките в горните настройки може да се махнат отново.

Така стана. А отметките пречи ли да си останат маркирани?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 364,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

преди 2 минути, ncl написа:

Така стана. А отметките пречи ли да си останат маркирани?

Не пречи и да останат, ако не те притеснява че от  Мозила ще си правят понякога експерименти с твое съгласие.

Има вече RC версия, която оправя проблема:

http://ftp.mozilla.org/pub/firefox/candidates/66.0.4-candidates/build1/win64/en-US/Firefox Setup 66.0.4.exe

Явно има проблем, защото пак го изтеглиха..явно ще се чака. Иначе поправката от Allow Firefox to install and run studies си работи, но не могат да се обновяват добавките.

Но пак е по-добре от нищо де.

Gw9uIa0.png

Понеже при мен не сработиха никакви варианти...и от както се получи проблема с Мозила се опитвам да намеря решение на "голямата излагация на Мозила" ..днес намерих временен вариант при братушките от Comss:

Цитат

Для тех кто не хочет ждать автоматического обновления хотфикса, можно поставить вручную по ссылке:

https://storage.googleapis.com/moz-fx-normandy-prod-addons/extensions/hotfix-update-xpi-intermediate%40mozilla.com-1.0.2-signed.xpi

Правой клавишей по ссылке с расширением .xpi "сохранить как", затем установить через about:debugging -> "загрузить временное дополнение" не забыв включить отладку дополнений

Временно нещата тръгнаха..!

https://www.comss.ru/page.php?id=6031#comment-4449740560

..А и да добавя че плъгините на Касперски ..въобще нямам идея как да ги вдигна....!!!

111.png

Gw9uIa0.png

HTTPS Everywhere се оправи като премахнах старата версия и инсталирах новата ръчно. Явно заради промяната на интерфейса между версиите на добавката е имало някакъв проблем с прилагането на обновлението. Сега всички добавки работят коректно.

преди 1 час, icotonev написа:

..А и да добавя че плъгините на Касперски ..въобще нямам идея как да ги вдигна....!!!

111.png

Не забравяй, че това с включването на developer режима трае само докато е отворен браузъра. Като се затвори трябва да ги зареждаш отново ръчно. Затова по-добре да провериш все пак за наличието на Allow Firefox to install and run studies

в секцията Privacy & Security.

Колкото до добавката на Касперски виж на предната страница какво съм писал за нея.

Цитат

Да, намерих и плъгина на Kaspersky. Той не е в папката на Mozilla в %Appdata%, а явно в папката на самата програма в %ProgramFiles%

C:\Program Files (x86)\Kaspersky Lab\Kaspersky Free 19.0.0\FFExt\light_plugin_firefox

Просто трябва да намериш ръчно XPI файла и да го посочиш ръчно. В случая при безплатната версия се казва addon.xpi

Да така е ..прав си Георги..! Аз затова и казвам временно решение ..Между другото излезе инфо и за фикс с днешна дата ...Ще го чакам ...казват до 24 часа ще влезе автоматично ..!

преди 2 часа, icotonev написа:

Временно нещата тръгнаха..!

image.jpg

всичките тръгнаха - дори и след рестарт на браузера , дори и на компа 😀

преди 2 минути, Петроff написа:

image.jpg

всичките тръгнаха - дори и след рестарт на браузера , дори и на компа 😀

Касперски + Аваст ... най-добрата комбинация...

66.0.5

Цитат

Fixed

на 5.05.2019 г. в 12:47, Joss Bomon написа:

КART + Аваст ... най-добрата комбинация... 

има малко разлика нали ???

Някой има ли проблем с отварянето на comodo.forums с последната версия на лисицата?При мен постоянно излиза проблем с невалиден сертификат на сайта.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,в последно време като дам на голям екран в Youtube и не се отваря целия клип на голям екран а само се разширява и от горе има бяла лента.Пробвах с друг браузър и го отваря както трябва.Това от самата туба ли е или проблем с Мозила?Бях с най новата версия,после си върнах 60.7.0 esr,но проблема остава СНИМКА

преди 23 минути, zygi123 написа:

Бях с най новата версия,после си върнах 60.7.0 esr,но проблема остава

Не знам откъде се връщаш, но последната версия си е 67.0

Направи рефреш на браузера с изключени добавки и виж дали има проблем.

• 2 седмици по-късно...

Mozilla подготвя пускането на платена версия на Firefox. По думите на корпорацията става дума за браузър с допълнителни функции за сигурност.
В интервюто на T3N със CEO на Mozilla Chris Beard е споделил, че ще има защита на облачните хранилища и предоставена VPN услуга

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 5 часа, DarkEdge написа:

По думите на корпорацията става дума за браузър с допълнителни функции за сигурност

Става дума само и единствено за едни ПАРИ!Като гледам не са приритали за този браузър,камо ли пък за платена версия!Трябва наистина да си много напред и като пазарен дял и като функционалност,технологии и възможности пред другите браузъри,за да има успех платена версия.Мозила са мнооооого далеч от всичко това,а пък като чуя и теорията за сигурност и тръпки ме побиват!

Не коментирам!
Само споделям видяна новина!.
Дано правиш разлика.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

Става дума само и единствено за едни ПАРИ!Като гледам не са приритали за този браузър,камо ли пък за платена версия!Трябва наистина да си много напред и като пазарен дял и като функционалност,технологии и възможности пред другите браузъри,за да има успех платена версия.Мозила са мнооооого далеч от всичко това,а пък като чуя и теорията за сигурност и тръпки ме побиват!

с кое точно са назад че не ми става ясно? ама имам идея какво ще повториш, така че май може и без отговор

преди 1 минута, Aquaris написа:

с кое точно са назад че не ми става ясно? ама имам идея какво ще повториш, така че май може и без отговор

А с кое са напред,че аз пък нямам идея,за разлика от теб!

щом покриват всички съвременни уеб стандарти значи са на достатъчно добро ниво

преди 10 минути, Aquaris написа:

щом покриват всички съвременни уеб стандарти значи са на достатъчно добро ниво

Друг ми беше въпроса!То тези стандарти ги покриват поне 20-30 браузъри,но щом си влюбен в лисицата никой не може да те спре да им плащаш! P.S.на всички(3-4)теста дето съм си играл да правя,лисицата неизменно е зад chrome базираните браузъри google chrom,opera,vivaldi ,cent и т.н.

преди 17 минути, Слави Маринов написа:

Друг ми беше въпроса!То тези стандарти ги покриват поне 20-30 браузъри,но щом си влюбен в лисицата никой не може да те спре да им плащаш! P.S.на всички(3-4)теста дето съм си играл да правя,лисицата неизменно е зад chrome базираните браузъри google chrom,opera,vivaldi ,cent и т.н.

многократно съм пробвал лисичи браузъри и съм установил същото, а освен това разчита на джама да има инсталиран H264
не знам сега как е, но от любимец изпадна от моята класация и вече доста време не съм ползвал такъв

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.