Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Амм видях, че в опцийте на лисицата има настройка за Performance та нека да го споделя, който не знае. (току що го научих аз) в Options->General->Performance има отметка на Use recommended performance settings. Можете да ънчекнете и да си изберете числото според вашия процесор по default е 4 моя е 2 ядрен CPU и го направих на 2 и се усеща голяма разлика в рамта и натоварването на процесора. Преди това беше много тромов, но след тази настройка е доста по-добре.

Untitled.jpg

1.jpg

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 364,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

преди 26 минути, iAppleBeats написа:

Амм видях, че в опцийте на лисицата има настройка за Performance та нека да го споделя, който не знае. (току що го научих аз) в Options->General->Performance има отметка на Use recommended performance settings. Можете да ънчекнете и да си изберете числото според вашия процесор по default е 4 моя е 2 ядрен CPU и го направих на 2 и се усеща голяма разлика в рамта и натоварването на процесора. Преди това беше много тромов, но след тази настройка е доста по-добре.

Аз пък що ли си мисля, че не става въпрос за ядрата на процесора, а за броя на стартираните процеси... което не е едно и също...

преди 25 минути, Joss Bomon написа:

Аз пък що ли си мисля, че не става въпрос за ядрата на процесора, а за броя на стартираните процеси... което не е едно и също...

Цитат

When the number of content processes is higher than the number of CPU cores on the specific machine, it will lead to high and inefficient CPU usage.

преди 3 часа, iAppleBeats написа:

А  hyper-threading дали няма значение тук?При наличие на 2 процесорни ядра и hyper-threading, системата,респективно браузъра вижда 4 логически ядра.....

преди 4 часа, Слави Маринов написа:

А  hyper-threading дали няма значение тук?При наличие на 2 процесорни ядра и hyper-threading, системата,респективно браузъра вижда 4 логически ядра.....

На това не знам, не мога да отговоря. Просто споделям това, което видях. Тествал съм го и при мене действа. Производителността и товаренето(преди да го направя това много тромав беше) на някой може да е от полза.

преди 50 минути, iAppleBeats написа:

На това не знам, не мога да отговоря. Просто споделям това, което видях. Тествал съм го и при мене действа. Производителността и товаренето(преди да го направя това много тромав беше) на някой може да е от полза.

Хах,ми направи го на 1 ядро да стане още по-бърз..........в това няма логика,няма как да се използват по-малко ресурси и мощ и да работи по-бързо и добре!Един добре направен и оптимизиран браузър би трябвало да използва наличният хардуер оптимално,без да му задаваш подобни неща.:)

преди 9 часа, Слави Маринов написа:

Един добре направен и оптимизиран браузър би трябвало да използва наличният хардуер оптимално,без да му задаваш подобни неща.:)

Да, ама Firefox е ламя и като имаш 160 отворени таба и компа не ти е последен писък на модата, сещаш се, че нещата ескалират до крашване и рестартиране на компютъра.

преди 14 минути, аm-аm написа:

като имаш 160 отворени таба

Покажи който и да е браузър със 160 отворени таба!

преди 20 часа, iAppleBeats написа:

When the number of content processes is higher than the number of CPU cores on the specific machine, it will lead to high and inefficient CPU usage.

Избора от падащото меню е на брой процеси, а не на брой ядра! Виждаш, че ограничението е от 1 до 7, при наличие на процесори с повече от 7 ядра. Елементарно е, че като ограничиш броя на процесите, това ще се отрази на работата на слаб процесор. Идеята на увеличения брой процеси е друга - при крашване на единия, това да не се отрази на останалите и целия браузер да забие /елементарно казано/.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Ти пак не си в час.

Страшно доказателство представи. Май, някой пак пише, колкото да регистрира активност...

*ах ги в хейтърите *ах ги в нещото то да не споделиш някаква информация за някой който може да му е полезна и всички те нападат

преди 4 часа, DarkEdge написа:

До сега не бях отварял 160 таба. Никакви проблеми.
8Jw40rSN

И дисплеят ти сигурно е 110", да? :ph34r:

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

на 7.10.2018 г. в 12:38, DarkEdge написа:

Страшно доказателство представи. Май, някой пак пише, колкото да регистрира активност...

Нови доказателства, че не си в час не са нужни. Това е доказано твърдение. Само в една от папките, които са на лентата ми с отметки, има 130 съхранени страници. Когато избера опцията да ги отворя наведнъж ми извежда съобщение точно колко са. 130. А отворените, с които всеки път стартирам FireFox при едно принудително затваряне ми изписа колко са - над 160.

на 7.10.2018 г. в 14:44, nikola_s написа:

Повече от 160 са.

преди 1 час, аm-аm написа:

при едно принудително затваряне ми изписа колко са - над 160.

Хм, как така двама потребители с един и същ брой табове. А и точно на теб без графично доказателство (само нещо написано) посмъртно не мога да повярваам. А ти си твърди каквото си искаш...
Що ли ми намирива на мултиакаунтинг?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 36 минути, DarkEdge написа:

Хм, как така двама потребители с един и същ брой табове. А и точно на теб без графично доказателство (само нещо написано) посмъртно не мога да повярваам. А ти си твърди каквото си искаш...

Много си смотан. Не стига, че не знаеш, ами и клеветиш. В крайна сметка потвърждаваш мнението ми за теб, както и че си попаднал на точното място. Успех like.png

преди 9 часа, DarkEdge написа:

"Щото" така ти изнася. Щото не знаеш кога да си траеш. Ако беше иезгледал клипчето щеше да видиш че отворените тебове са поне 200.
Двама различни човека сме за протокола.

• 2 седмици по-късно...

Здрасти! От днеска мозилата не ме пуска в фейсбука. Показва ми този прозорец. Защо така? Деинсталирах я с гекунинсталер и я инсталирах наново ама пак това показва.  Операта не ми показва така, и там е нормално. Как да оправя мозилата?

Само в фейсбука

Bez-imeD8zVV9BQTkBKtHd8EHrb1539876339.jp

Не мисля, че проблема е в браузъра. С каква антивирусна си?

1. Може да се опита да се смени следната настройка в about:config в адресната лента на Mozilla

security.ssl.enable_ocsp_stapling

и да се смени на false

2. По-добре да се провери настройката на антивирусната програма при сканиране на мрежовия трафик. Аз имах подобен проблем и го реших като спрях сканирането на криптираните връзки в Kaspersky Free Antivirus:

https://i.imgur.com/wiEgF7L.png

Но това е прекалено драстично и може просто да добавя проблематичните сайтове (които са доверени за мен) в изключенията на програмата и да видя как ще бъде положението.

Добавено: Да, слагането на проблемите сайтове в изключението помага и така не се налага спиране на сканирането за криптирания трафик.

Поздрави!

Алтернатива за решаван на проблема - добавяне на сертификата на защитата в склада за сертификати на машината:

https://kb.adguard.com/en/windows/solving-problems/connection-not-trusted

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.