Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Ясно!

Тогава си преинсталирай Firefox-а и опитай отново! ;)

И това опитах. Не знам дали не трябва да инсталирам по-стара версия (30 например)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 364,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Имам въпрос: Може ли Firefox да се накара да заобиколи инсталиран Adobe Flash и да пуска клиповете в youtube с html5, но без използване на добавки и без да го активирам от тубата. Забелязвам, че когато нямам инсталиран флаш плейър, клиповете тръгват директно без да правя каквото и да е, обаче тъпия плейър ми трябва за други сайтове. В about:config-а дали няма нещо, не знам какво да търся там. Благодаря

Отговор: Може, и си работи много добре с youtube ;)

Оказва се, че с версия 33 на лисицата е планирано клиповете да тръгват по подразбиране с HTML5 плеъйра. За текущата финална версия 31 (32 бета) или по-ниски е необходимо User Agent-а да съобщава, че се използва версия 33 или по-висока. Ето три варианта как да се направи това:

• Вариант 1 (подходящ за обикновени потребители): Инсталира се добавката User Agent Switcher. След като се стартира, се избира бутон New > New User Agent... В появилия се прозорец на първия ред (Description) се въвежда някакво име по желание. На втория ред би трябвало да пише Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0 или нещо подобно (ако не пише го напишете/копирайте). Тук задължително се променя rv:31.0 на rv:33.0 и незадължително, но желателно Firefox/31.0 на Firefox/33.0. Натискате бутона OK и сте готови, остава да изберете новосъздадения агент и да проверите на този сайт "новата" си версия.

• Вариант 2 (подходящ за напреднали потребители): Тук не се инсталира нищо. Посещава се горепосочения сайт за проверка на текущия User Agent. Отваря се about:config и ако не същестува такъв, се създава нов низ (string) с име general.useragent.override със стойност (value) Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0 или се слага стойността от сайта, като се променя rv: .Извършва се повторна проверка на същия сайт за "новата" версия.

• Вариант 3 (подходящ за мазохисти): Във файла user.js се въвежда user_pref("general.useragent.override", "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0"); или се слага стойността от сайта, като се променя rv: . Извършва се повторна проверка на същия сайт за "новата" версия.

Забележка 1: Използвате на свой риск и отговорност!

Забележка 2: Минимума на стойността за rv: трябва да е 33 (може и повече, пробвано и работи с 80)

Забележка 3: По този начин всички сайтове ще регистрират, че ги посещавате с версия 33 на Firefox

Забележка 4: Това е временно решение. С излизането на финалната версия 33 тези промени няма да имат смисъл и следва да бъдат премахнати/върнати към стандартните за версията стойности

Забележка 5: В случая е работено на Windown 7 x64 с Firefox 31, за другите Прозорци някои стойности ще са различни, но rv: си остава на 33+

Успех на всички и приятно гледане :)

Редактирано от psytrip (преглед на промените)

Firefox 31.0 под Windows Xp

Проблемът е следният : при опит за зареждане на страница с поточно видео ( например това ) , в прозореца се изписва :

7578120y.jpg

в същото време на същата страница отворена с Google Chome  или IE  видеото си върви  без никакви проблеми :

7578125N.jpg

На какво може да се дължи това и как да оправя проблема ?

1. Пробвай с версия 32, която излезна вчера => software.gif Изтегли: Mozilla Firefox 32.0 Final за Windows на български

2. Виж ако използваш Adblock Plus и Noscript и други подобни дали сайта е разрешен (ако трябва го добави в белите списъци).

3. Инсталирай последната версия на Adobe Flash Player за Лиско => software.gif Изтегли: Adobe Flash Player 14.0.0.149 Final за (Firefox, Safari, Opera)

4. Инсталирай последната версия на SilverLight => Microsoft Silverlight 5.1.30514.0 Final

Иначе при мен видеата се показват с Mozilla:

CmEvUeY.jpg

Отначало не пускаше видеото, блокирах една реклама и всичко се оправи.

Както е написал Жорката: „с лиско 31 съм“ :)

http://prikachi.com/images.php?images/162/7578162h.png

1. Пробвай с версия 32, която излезна вчера => software.gif Изтегли: Mozilla Firefox 32.0 Final за Windows на български

2. Виж ако използваш Adblock Plus и Noscript и други подобни дали сайта е разрешен (ако трябва го добави в белите списъци).

3. Инсталирай последната версия на Adobe Flash Player за Лиско => software.gif Изтегли: Adobe Flash Player 14.0.0.149 Final за (Firefox, Safari, Opera)

4. Инсталирай последната версия на SilverLight => Microsoft Silverlight 5.1.30514.0 Final

Иначе при мен видеата се показват с Mozilla:

CmEvUeY.jpg

Изпълних и четирите стъпки - ефект няма :lock:

не използвам adblok /Noscript или други подобни.

Интересно...клипа е в mp4 формат (ако беше WMV трябва да се инсталира и плъгина Microsoft® Windows Media Player Firefox Plugin, ако беше в mov - QuickTime), но не...той е в mp4.

Направи един Reset на настройките на браузъра (защото има такива в about:config които забраняват използването на Adobe Flash и други плъгини по редица показатели).

https://support.mozilla.org/en-US/kb/reset-firefox-easily-fix-most-problems

Интересно...клипа е в mp4 формат (ако беше WMV трябва да се инсталира и плъгина Microsoft® Windows Media Player Firefox Plugin, ако беше в mov - QuickTime), но не...той е в mp4.

Направи един Reset на настройките на браузъра (защото има такива в about:config които забраняват използването на Adobe Flash и други плъгини по редица показатели).

https://support.mozilla.org/en-US/kb/reset-firefox-easily-fix-most-problems

ресетнах го през about:support ( анулиране на firefox)

проблемът персистира :lock:

Между другото - САМО на тази страница е така.

С гледането на поточно видео през други сайтове като youtube /vbox7  и други сайтове нямам проблеми.

Експериментирай, добави Adblock Plus и блокирай рекламата, вдясно от „телевизора“!

добавих го, блокирах рекламите - няма ефект :

7578717c.jpg

Можеш да го сканираш и профилактично за гадинки с adwcleaner, junkware removal tools и malwarebytes anti-malware.

хммм.....

мислиш , че има буба ?

сега се заемам.

Докторе това на всичките клипчета ли се получава или само на показаното от теб ? Да не са сложили клипче със някое непознато разширение за плеара и той да  се озъбва от това.

Докторе това на всичките клипчета ли се получава или само на показаното от теб ? Да не са сложили клипче със някое непознато разширение за плеара и той да  се озъбва от това.

на всички клипчета от страницата и то само с firefox.

с IE и Google Chome си вървят нормално без никакви проблеми.

сега сканирам за буби с туулчетата, които ми препоръча Жоро.

ще видим какво ще излезе.

Хм, можеш да опиташ да инсталираш VLC, като при инсталацията му зададеш да инсталира и уеб-плъгина. После отиваш на Инструменти -> Настройки -> Приложения и му задаваш да отваря .mp4 с него. Или поне виж има ли зададено там нещо, с което да се отваря, да не му е непознато това раширение.

1jksrh.jpg

Имам много дразнещ проблем с Firefox.Когато разцъквам сайт с падащи менюта ,при десен клик върху такова меню, Firefox-а ми зацикля/лагва за 3-4 секунди и не мога да направя избор от менюто.Чак след тез 3-4 секунди вече мога да мърдам с курсора върху менюто както трябва.Пробвах в Safe Mode,върнах браузъра към начални настройки - все същото.Проблема още при 31 версия го имаше,изтеглих и новата преди дни с надеждата,че няма да го има ,но не ...

Може ли да дадеш подобен сайт за да тествам и аз. Като цяло ако имаш бекъп на профила си, това много помага. Наскоро имах неприятен проблем - download-ите зацикляха на 99% (1 сек. преди да се свалят) и не искаха да се довършват (т.е. те си се сваляха само, където Мозилата мислеше, че не са...не можеше да се паузират, нито да се почисти списъка със свалените файлове). Проблема се появи във версия 32 бета 8...върнах бекъпа с MozBackup за версия 31 и проблема изчезна...след това надградих до версия 32 и нямаше проблеми. Иначе преди да върна бекъпа пробвах всичко и нищо не помагаше (а проблема се появи от само себе си)...затова бекъп, бекъп, бекъп ако не искаш да почваш с нов профил от нулата...

Може ли да дадеш подобен сайт за да тествам и аз. Като цяло ако имаш бекъп на профила си, това много помага. Наскоро имах неприятен проблем - download-ите зацикляха на 99% (1 сек. преди да се свалят) и не искаха да се довършват (т.е. те си се сваляха само, където Мозилата мислеше, че не са...не можеше да се паузират, нито да се почисти списъка със свалените файлове). Проблема се появи във версия 32 бета 8...върнах бекъпа с MozBackup за версия 31 и проблема изчезна...след това надградих до версия 32 и нямаше проблеми. Иначе преди да върна бекъпа пробвах всичко и нищо не помагаше (а проблема се появи от само себе си)...затова бекъп, бекъп, бекъп ако не искаш да почваш с нов профил от нулата...

Например в cars.bg, нали има падащи менюта за избор на марка,модел и т.н. Та като цъкна с десен бутон върху менюто зацикля и 3-4 секунди не мога да избирам нищо.А относно това с бекъп не съм запознат и нямам такъв.

...като цъкна с десен бутон върху менюто...

А какво налага употребата на десен бутон по менютата - те се отварят (падат) с ляв бутон.

А какво налага употребата на десен бутон по менютата - те се отварят (падат) с ляв бутон.

моя грешка,имал съм в предвид ляв бутон ..

• 2 седмици по-късно...

Мозилата постоянно ми крашва дори и след преинсталацията на Уиндоса. Изписва ми следният текст:

Сигнатура на проблем:
  Име на проблемно събитие:    APPCRASH
  Име на приложение:    plugin-container.exe
  Версия на приложението:    32.0.1.5367
  Времево клеймо на приложението:    541259dd
  Име на неизправния модул:    mozalloc.dll
  Версия на неизправния модул:    32.0.1.5367
  Времево клеймо на неизправния модул:    541225d2
  Код на изключението:    80000003
  Отместване на изключението:    0000141b
  Версия на ОС:    6.1.7600.2.0.0.256.48
  ИД на езикова променлива:    1026
  Допълнителна информация 1:    0a9e
  Допълнителна информация 2:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Допълнителна информация 3:    0a9e
  Допълнителна информация 4:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402

преинсталирай си най-новия флашплайер.

Напрвих го, но не помага.

Проблемът идва от другаде. Мисля, че е от mswsock.dll, но как да го фиксирам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.