Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

При нов подпрозорец  имам само текста на връзките без картинките,само тези на kaldata.com имат снимка,как да възстановя и другите да имат снимки?( win 7)

Редактирано от Леймърът пита...? (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 364,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Може ли някой да обясни как да накарам Firefox да ми отвори google.com а не google.bg?  Колкото и да се мъчих, google.com не мога да го заредя по-никакъв начин. Дори в търсачката написах google.com и като се появи в резултатите чукнах на него, и пак ми отваря google.bg?

В регионалните настройки на Windows смени България с United States.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Може ли някой да обясни как да накарам Firefox да ми отвори google.com а не google.bg?  Колкото и да се мъчих, google.com не мога да го заредя по-никакъв начин. Дори в търсачката написах google.com и като се появи в резултатите чукнах на него, и пак ми отваря google.bg?

www.google.com/ncr

Редактирано от Underwater (преглед на промените)

От линка на Underwater ми го отвори, но имам още един въпрос който пропуснах да го задам в началото. Значи до сега за начална страница си ползвах тази:

http://www.google.bg/firefox

която си беше с логото на Firefox но от днес вече не ми се зарежда, явно от google са и спряли поддръжката и реших да си я сменя. Сега в браузъра Firefox google.com (заредена от линка на Underwater)  изглежда по-този начин който на мен не ми харесва:

http://prikachi.com/images.php?images/247/7774247q.jpg

а същата страница пак заредена от линка на Underwater като я заредя в браузъра Opera изглежда по-този начин:

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=viu1418225870c.jpg

Защо се получава това различие в 2 та браузъра, и какво да направя и във Firefox страницата да изглежда както е в втория линк (като в Opera)?

Редактирано от pranjev (преглед на промените)

Изтрих кеша на Гугъл и рестартирах браузъра с изключени добавки и малко по-добре я зареди но пак не е оформена по-същия начин както е в Opera, и не мога да си обясня защо? Явно иска и нещо друго да се пипне.

Интересно какво ли?

изтрий бисквитките на Гугъл в самия браузер,обнови браузера до последна версия,ако не е.

ако напишеш google.com в адресбара отваряш ли го като .com ?

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

Start->Run->в полето за писане постави
"%programfiles%\mozilla\filrefox\firefox" -safe-mode google.com
и натисни ОК.

Браузърите имат нещо наречено UserAgent (или "потребителски агент") който най-общо казано праща към сайта, който посещаваш, информация с каква операционна система си, на каква резолюция, кой е браузъра, коя версия е, дали е мобилен или не. Това се прави с цел "оптимизация", тъй като някои браузъри интерпретират код леко различно, а също така различните им версии подържат различни неща. Съответно, според това "как точно" се представи браузъра ти на Google, сървъра избира каква точно "версия" да му покаже. Целият този увод, за да разбереш как работят нещата и че е съвсем нормално (и възможно) Opera да показва 'google.com' по различен начин спрямо начинът по който биха я показали Chrome или пък Firefox. Един мобилен браузър пък (на Android, iPhone/iPad или PlayStation Vita) биха я показали пък по още по-различен начин.

Това Google.com да те пренасочва на Google.BG е напълно очаквано и зависи пък от гео-локацията ти, тоест по IP-то ти, Google знаят в коя държава се намираш. Ако в Англия отвориш google.com, ще те прати на google.co.uk. Ако го отвориш в Германия, ще те прати на google.de. Ако го отвориш в Китай, ще те прати в google.cn. И така нататък.

Картинката която си дал от Opera е със "стария вид", като по някаква причина Google са решили, че за потребителите на Опера ще оставят него. Chrome, Firefox и Internet Explorer използват модерния вид. Той е актуалният за момента. Google.com пък отворен на смартфон, може да изглежда така. Надявам се разбираш, че това е умишлена и нормална практика. Въпросът по-скоро не е "защо Firefox не показва Google.com като Opera", а "Защо Opera не показва Google.com така както би трябвало да бъде при останалите популярни компютърни браузъри.

Редактирано от Teos (преглед на промените)

Щото в момента в куукито или някой гуугъл профил така е зададено. Виждаш ли си оня бутон на скрийншота най-долу "Use google.bg"? Натисни го и ще пише Google.BG. Ако изобщо има разлика какво пише горе.

Както и да е. Google явно никога няма да спрат с тяхните простотии. Това е поредното тяхно глупаво безумие. Те никога не се съобразяват с мненията и вкусовете на потребителите им и какви предпочитания имат. За това и толкова много хора ги мразят въпреки че ползват услугите им. Особенно когато спряха поддръжката на www.google.bg/firefox с логото на firefox и премахнаха отдолу бутоните "търсене на български" и "търсене в мрежата", какво толкова им пречеха - незнам. Тъкмо човек си е свикнал с нещо което си го харесва и го кефи и изведнъж - оп неприятна изненада и повече го няма.

Редактирано от pranjev (преглед на промените)

какво толкова им пречеха - незнам.

Не им пречат, ама не си помагат - Google и Mozilla Fondation вече нямат договор.
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте,

Явно нещо се бъгна и сега не зарежда страниците от първия път, без значение какви. Първоначално се появява това - post-208561-0-64579600-1419513864_thumb. и едва след като натисна 3-4 пъти refresh тогава си тръгва и се зареждат..? Някакви съвети?

Редактирано от Докс (преглед на промените)

с друг браузер пробва ли,възможно е нещо нетът да те е в ред,изчисти кеша на Лиско,пробвай с друг профил като стартираш профил мениджера с run->firefox.exe -p.

С друг браузер няма проблем, а и със новосъздадения профил си работи нормално без да се налага да рефрешвам.  Но не ми се иска да изтривам стария заради отметките...?

п.п.Изчистих кеша му, но не се оправи.

С друг браузер няма проблем, а и със новосъздадения профил си работи нормално без да се налага да рефрешвам.  Но не ми се иска да изтривам стария заради отметките...?

п.п.Изчистих кеша му, но не се оправи.

Защо не експортнете отметките от стария и ги импортнете в новия профил?

рестартирай основния профил с изключени добавки(опцията е под "помощ"),може някоя от тях да прави мизерията и наистина експортирай отметките в HTML файл и после ги внеси в новия профил от този файл - отметки->показване на всички отметки->внасяне и резервно копие.

Не ми се щеше защото се струпват на едно и после пада голямо подреждане по начина на които съм свикнал, но накрая се принудих и го направих все пак, сега всичко е ок.
Благодаря.

Редактирано от Докс (преглед на промените)

Направи си тематично разделение на отметките по папки. Така след внасянето, ще има по-малко пренареждене на последователности.

А в -safe-mode пробва ли браузването? Има ли го пак проблемът?

Така и ще направя когато ми остане време, а иначе в -safe-mode го нямаше този проблем. Сега като изтрих default профила и остана само ново създадения всичко си работи без засечки. Благодаря за помоща!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.