Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Инсталирах мозилата ,защото преинсталирах с 8.1 върнах настройките и както и друг път с MozBackup но при влизане в повечето сайтове изписва това http://dox.bg/files/dw?a=88a2a634b7   Деинсталирах  я  с рево унистал и пак наново инсталирах и пак същото.Гледам добавки  да няма някакви блокиращи и нищо.Как да го оправя това.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 364,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Проблем със сертификата. Причина е профилът във firefox.

Пробвай да изтриеш %appdata%\Mozilla\Firefox\Profiles\XXXXXX.default\cert8.db

Другият вариант е при спрян firefox да изтриеш профила (папка %appdata%\Mozilla\Firefox\Profiles\XXXXXX.default и файл %appdata%\Mozilla\Firefox\Profiles\profile.ini) във firefox и да създадеш нов.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

изтрих от всякъде мозилата както си написал,на ново инсталирана няма проблеми.Имам в Sink профил от преди и влязох с него но ги няма отметките и сайтовете ми.Върнах с MozBackup настройките и отново греда,пак същата работа с тези блокировки.Сега ще направя от лаптопа с MozBackup нов файл и с него ще пробвам на настолният дали ще е всичко наред.Гледам на лаптопа не съм влязъл в профила си в Sink.И всичко си е точно с мозилата.

Ами в резервното ти копие е проблемът. Инсталирай https://addons.mozilla.org/firefox/addon/2109/. Изнеси с негова помощ паролите. Сега си извлечи само отметките(файл bookmark) някъде настрани, изтрий профила. стартирай лиско, спри го и върни обратно файла bookmark. Стартирай лиско и отметките трябва да са ти н място. Върни архивираните пароли. Заличи старото копие на mozzback.

изтрих от всякъде мозилата както си написал,на ново инсталирана няма проблеми.Имам в Sink профил от преди и влязох с него но ги няма отметките и сайтовете ми.Върнах с MozBackup настройките и отново греда,пак същата работа с тези блокировки.Сега ще направя от лаптопа с MozBackup нов файл и с него ще пробвам на настолният дали ще е всичко наред.Гледам на лаптопа не съм влязъл в профила си в Sink.И всичко си е точно с мозилата.

Виж си и системните настройките на датата и часа...може проблема да е в тях, не в профила на мозилата.

абе днес ми инсталира два ъпдейта,нещо не е в ред тази 36-та версия :huh:

Наред си е...просто имаше състезание на HP по откриване на уязвимости и след като платиха на експертите намерили дупките сега просто кърпят само...

https://www.mozilla.org/en-US/firefox/36.0.4/releasenotes/

https://www.404techsupport.com/2015/03/pwn2own2015-results/

http://www.eweek.com/security/hp-awards-240k-for-firefox-ie-chrome-and-safari-exploits.html

• 2 седмици по-късно...

Висшето няма нищо общо. Просто прочети правилата на форума и няма да имаш подобен проблем. Точни са и са ясни. Ако има нещо, за което да питаш може да пишеш към администрацията или към който и да е модератор.

След Update от страна на Mozilla до 3.7 Версия, трябва ли да трия Flash Playera, предната тема ми се заключи, тук и в заглавието и в темата ще сложа това което, мисля за правилно... извинявам се, ако пак, не съм точен, но нямам висше да пиша явно в форума Ви... ако не пак заключете. :shy11:

Не трябва да деинсталираш Flash player-а.

Клиповете в YouTube го изискват.

Добре, искам просто отговор по темата, или трябва да пусна 3-та тема... РАЗБРАХ. Извинявам се!

Не е въпроса до броузер а до сайт. И ако си ъпдейтвате редовно флаша какъв е проблема

Днес ми се обнови мозилата и гледам че е HTML5 както хрома, демек май не го иска вече от днес?

В момента имам флаш обаче като натисна дясно копче на клип в тубата ми излиза html5 флаша не ми излиза вече. затова питам, вече май е ненужен в новата версия? 3.7

Добре де, деинсталирай го тогава.

Винаги можеш пак да го инсталираш ако ти потрябва.

Днес ми се обнови мозилата и гледам че е HTML5 както хрома, демек май не го иска вече от днес?

В момента имам флаш обаче като натисна дясно копче на клип в тубата ми излиза html5 флаша не ми излиза вече. затова питам, вече май е ненужен в новата версия? 3.7

версията е 37, не 3.7. И вие съдите за нещата по ютюб, аз говоря за други сайтове!

Искате да кажете, че дори да е вече с HTML5 , в някои друг сайт ще се наложи и флаш плеъра така ли?

Но нали ХТМЛ5 не го изисква, хром например, никой с този браузър не е слагал флаш до сега.

Защото хром го има вграден! И да, за трети път: други сайтове може да искат флаш

Да току що открих, че в друг сайт ми го иска, но нали уж вече и в mozilla  е вграден, защо в тубата не ми иска а в друг сайт иска, а с хрома насякаде не иска, как става тоя номер? след като го има вече мозила с тази версия не трябва ли да не го иска в никой сайт?

Четвърти път: не е вграден в мозила, само в хром. В ютюб не ви го иска защото сайта поддържа стрийминг с html5

Сега проверих старата версия, 36, на дясно копче на тубата ми дава флаш плеъра, а на 37 с дясно копче е хтмл, в вбокс пък пак е флаш плеър, щом уж са го вградили в новата версия, защо в някой сайтове е хтмл5 в други флаш, нещо не разбирам

Защото броузера вече поддържа и елементи от хтмл5, които се ползват от ютюб. ДОкато вибокс не знам да поддържа хтмл5

А значи на 37, започва да подържа елементи браузъра, а преди това не ги е подържал, но не е цялостно както хром , така ли да го разбирам?

Не знам до каква степен хром ги е поддържал, но хром има ВГРАДЕН флаш

И вземете да осмислите какво ви написахме до момента, не е толкова трудно да се разбере

и другия ми въпрос е, защо на единия ми комп ми даде да се обнови на 37, а ся гледам другия си комп и цъкам да се обнови, но пише че е обновена до крайна версия а тя е 36, не ми дава да обновя на 37?

Не съм се интересувал какъв алгоритъм ползват мозила за ъпдейтите, при мен също за сега не дава че има по-нова версия

Аз след втория въпрос, щях да съм го напсувал, защото нямам нерви да повтарям едно и също.

Иначе за Мозилата нещо бяха казвали, че флаша щял да е вграден или май, че няма да ползва флаша на адоби, а нещо нейно, някви такива неща се въртят в нета, не съм се интеерсувал, защото не ползвам флаш и съм още с 3.6 версия на мозила.

Аз след втория въпрос, щях да съм го напсувал, защото нямам нерви да повтарям едно и също.

Иначе за Мозилата нещо бяха казвали, че флаша щял да е вграден или май, че няма да ползва флаша на адоби, а нещо нейно, някви такива неща се въртят в нета, не съм се интеерсувал, защото не ползвам флаш и съм още с 3.6 версия на мозила.

До момента не съм видял нормално работещ флаш плъгин, който да не е на Адоб

А за майната - ами те заради това ИБМ и техническия ми лидер и мениджъра не спряха да ме хвалят че съм имам прекрасна комуникация с клиента (customer facing communication skills) :)

Хм, все още на другия ми комп не е обновена и не дава да се обнови до 37, а на онзи още когато пуснах темата се обнови, при вас достигна ли тази версия, това нормално ли е...

Да. И при мен е така

Значи са ги пуснали само за една маса потребители по-новата версия ли, винаги и на двата ми се обновява едновременно....

По-скоро за една маса компютри ;)

• 2 седмици по-късно...

Днес се сблъсках със следния проблем - преди като напиша ftp връзка в адресната лента на уиндоус експлоръра и я набера ми се отваряше през него.Скоро не бях го ползвал и сега като се опитах да избера връзката се оказа че тъпия файърфокс по някакъв начин е иззел функцията и въпреки че набирам в компютъра ми се стартира той и отгоре на това не ми върши работа.Някаква идея че вече ми иде да разбия дъртия компютър и да минавам само на таблети :mad:

Днес се сблъсках със следния проблем - преди като напиша ftp връзка в адресната лента на уиндоус експлоръра и я набера ми се отваряше през него.Скоро не бях го ползвал и сега като се опитах да избера връзката се оказа че тъпия файърфокс по някакъв начин е иззел функцията и въпреки че набирам в компютъра ми се стартира той и отгоре на това не ми върши работа.Някаква идея че вече ми иде да разбия дъртия компютър и да минавам само на таблети :mad:

Ползвайте специален клиент за ftp

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.