Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Виж и това

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 364,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Помощ за възстановяване на Mozilla-та.
Всичко се омаза след вмъкването на istart webssearches.
Успях да изчистя всичко свързано с този наглец.
Но Mozilla-та вече не е същата. Изчезна всичко: букмаркси, пароли, адонси, плъгини и какво ли не...
Прочетох доста за профилите в Мозила и още неща, но не смея да предприема нищо.
Може и да го има някъде написано, не го открих.

Още: на десктопа ми се появи папка Old Firefox Data  със съдържание:nsnwnurq.default  nsnwnurq-1.default

Бихте ли ми помогнали с практически съвети?

Значи не сте почистили, както трябва и сте направили Refresh на Мозила-та...това почиства от бацила, защото създава нов профил, а стария го мести на десктопа.

За да си възстановите всичко или върнете съдържанието на папката от десктопа отново в папката на Мозилата - C:\Users\username\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\

и след това почистете както си трябва - с MBAM, Junkware Removal Tool, adwcleaner (или с помощта на нашия раздел - Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?), защото връщането на папката ще върне и бубите или оставете нещата така, само си импортнете букмарките от папката bookmarkbackups (тази, която е на десктопа) и си копирайте файловете отговарящи за паролите и т.н. от папката на десктопа в папката в Roaming, където е новия ви профил - https://support.mozilla.org/en-US/kb/profiles-where-firefox-stores-user-data

И занапред си правете бекъп на профила с Mozbackup или добавката FebE преди да действате с голямата прахосмукачка. :)

Здравеите защо с Мозила немога да отворя следния линк http://www.planetwin365.com/Sport/Default.aspx.А с Опера се отваря.

Здравеите защо с Мозила немога да отворя следния линк http://www.planetwin365.com/Sport/Default.aspx.А с Опера се отваря.

Заради закона за хазарта. А опера ползва прокси за да достъпи оригиналния сайт и предава после на потребителя компресирана информация

...Заради закона за хазарта.

А опера ползва прокси за да достъпи оригиналния сайт и предава после на потребителя компресирана информация

При мен защо се отваря линка тогава?И с Mozilla и с Chrome!

7812601K.png

Трябва да говорите с доставчика си на интернет. Един приятел имаше подобен проблем с HBOGO.bg сайта (който отново е aspx и е базиран на Microsoft Silverlight) и след като пробвах всички методи които знам (сканиране с инструменти, почистване на, бисквитки, временни файлове, ъпдейт на плъгините и добавките към него, създаване на нов профил на браузъра, деинсталиране на мозилата, триене на всички папки и регистри свързани с нея и повторна инсталация) и т.н. все ядец...Той се обади на доставчика си и те ми занулиха акаунта в сайта и вече можеше да си го отваря. Като цяло aspx изискват и последната версия на .Net Framework. Windows 7 си има вградена 3.5, но е добре да се надгради до 4.5.2.

Трябва да говорите с доставчика си на интернет. Един приятел имаше подобен проблем с HBOGO.bg сайта (който отново е aspx и е базиран на Microsoft Silverlight) и след като пробвах всички методи които знам (сканиране с инструменти, почистване на, бисквитки, временни файлове, ъпдейт на плъгините и добавките към него, създаване на нов профил на браузъра, деинсталиране на мозилата, триене на всички папки и регистри свързани с нея и повторна инсталация) и т.н. все ядец...Той се обади на доставчика си и те ми занулиха акаунта в сайта и вече можеше да си го отваря. Като цяло aspx изискват и последната версия на .Net Framework. Windows 7 си има вградена 3.5, но е добре да се надгради до 4.5.2.

В случая мисля че става дума за филтриране:

wget http://www.planetwin365.com/Sport/Default.aspx
--2014-12-29 10:58:36--  http://www.planetwin365.com/Sport/Default.aspx
Resolving www.planetwin365.com... failed: Unknown host.
wget: unable to resolve host address `www.planetwin365.com'

Докато от хост във Франция:

[root@mailmx tmp]# wget  http://www.planetwin365.com/Sport/Default.aspx
--2014-12-29 10:00:06--  http://www.planetwin365.com/Sport/Default.aspx
Resolving www.planetwin365.com... 81.2.199.135
Connecting to www.planetwin365.com|81.2.199.135|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 175583 (171K) [text/html]
Saving to: “Default.aspx.1”

100%[======================================================================================>] 175,583      459K/s   in 0.4s

2014-12-29 10:00:06 (459 KB/s) - “Default.aspx.1” saved [175583/175583]

Значи не сте почистили, както трябва и сте направили Refresh на Мозила-та...това почиства от бацила, защото създава нов профил, а стария го мести на десктопа.

За да си възстановите всичко или върнете съдържанието на папката от десктопа отново в папката на Мозилата - C:\Users\username\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\

и след това почистете както си трябва - с MBAM, Junkware Removal Tool, adwcleaner (или с помощта на нашия раздел - Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?), защото връщането на папката ще върне и бубите или оставете нещата така, само си импортнете букмарките от папката bookmarkbackups (тази, която е на десктопа) и си копирайте файловете отговарящи за паролите и т.н. от папката на десктопа в папката в Roaming, където е новия ви профил - https://support.mozilla.org/en-US/kb/profiles-where-firefox-stores-user-data

И занапред си правете бекъп на профила с Mozbackup или добавката FebE преди да действате с голямата прахосмукачка. :)

Благодаря за бързата реакция.

Да, хаотично малко съм действал.

Оказа се, че съм ползвал Mozbackup.

Малко трудно, но се оправих. Ползвах най-добре Profile Manager-а на Mozilla-та.

• 2 седмици по-късно...

Едно от нещата които ми липсваха във FF, е да мога да си търся във Kaldata forums директно от търсачката ("Search Bar" или "search box") на лисицата. За това днеска направих една търсачка за тази цел - Цък!

h_1420625865_9306919_2dfe31c9aa.png

Надявам се да не нарушавам някакви права на форума!

Поздрави!

edit: Знам за съществуването на Add to Search - но тази представка не работи във ESR версиите и някои стари версии, или поне при мен не става.

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Здравейте!

Искам да попитам,има ли добавка equalizer за Firefox?! Ако има може ли да споделите? Благодаря предварително! ;)

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/graphic-equalizer/ дано свърши работа

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Благодаря колега,но имах в предвид не темичка,а например докато слушам онлайн от youtube,или някой друг сайт,за такъв equalizer говорех! Преди доста,доста време ползвах IndieVolume,но постепено с излизането на по новите версии на Firefox-а,програмата спря да работи.

Ако има някакъв подобен софтуер,също може да ми предложите,благодаря. :)

За Chrome  :mark:

Chrome не ползвам,но ако някога все пак се реша,ще я използвам,благодаря! :handshake:

Здравейте, имам проблем с адресната лента : виждам адресите на страниците от падащото меню, но когато кликна с мишката върху някои от тях нищо не става т.е. не зарежда страницата. Преинсталирах Mozila firefox, но положението си остава същото. Някакви съвети , че просто се уморих да въвеждам ръчно адресите  на страниците, които посещавам.

Здравейте, имам проблем с адресната лента : виждам адресите на страниците от падащото меню, но когато кликна с мишката върху някои от тях нищо не става т.е. не зарежда страницата. Преинсталирах Mozila firefox, но положението си остава същото. Някакви съвети , че просто се уморих да въвеждам ръчно адресите  на страниците, които посещавам.

рестартирай с изключени добавки(опцията е под "помощ")

пробвай с друг профил - стартирай профил мениджера(run->firefox.exe -p)

ако решиш да преинсталираш след деинсталация изтрий папките mozilla,които открие търсенето на Уиндоус-а.

Папката с профила е в папка "%appdata%\Mozilla\Firefox\Profiles". След като си архивираш паролите, сертификатите и отметките, смело можеш да триеш.

рестартирай с изключени добавки(опцията е под "помощ")

пробвай с друг профил - стартирай профил мениджера(run->firefox.exe -p)

ако решиш да преинсталираш след деинсталация изтрий папките mozilla,които открие търсенето на Уиндоус-а.

Още със първото имах успех. Благодаря, Благодаря, Благодаря !

Папката с профила е в папка "%appdata%\Mozilla\Firefox\Profiles". След като си архивираш паролите, сертификатите и отметките, смело можеш да триеш.

Благодаря !

След нова инсталация на WIndows 7 Pro едно от първите неща, което инсталирах, бе Mozilla Firefox. И след това започнах с антивирусна - AVG, Malwarebytes и още някои ... След някоя от инсталациите ми се промени стартовата страница на ФФ. Каквото и да направя винаги е активно "Show my home page". Променям го на "Show a blank page", но стартовата страница не се променя. Отново е активно "Show my home page". Така и не разбрах от коя инсталация дойде това. Скенирах с Malwarebytes Antimalware, откри някаква папка TNT2 с неща в нея и ги сложих в карантината. Без промяна. Деинсталирах ФФ, почистих регистрите, рестартирах и инсталирах ФФ наново. Пак без успех. Понеже е нова инсталация не ми е праблем да я направя отново, но не ми се занимава сега ...

Моля за мнения по проблема как да направя стартовата страница на ФФ да е "Show a blank page".

Пробвай да поставиш about:config в адресна лента, да напишеш homepage, като се намери за поменлива да поставиш about:blank

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.