Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

за това дали дава х64 по-добра производителност може много да се спори в конкретния случай

официално х64 лисица няма

да, има nightly (=алфа) версия на firefox (Nightly 6.0а1) но не се препоръчва за ежедневна употреба поради множество фактори: нестабилност/бъгове на самата програма, нестабилност/бъгове на adobe flash player х64(също в бета разработка) и т.н. елементи, опосредстващи нормалната (и) ежедневна работа с браузъра

Пропуснал си да споменеш за Waterfox,която е 64-ботова и има стабилна версия,бих казал много добра. :)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 365,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

Ами опитах да го добавя, но не се получава във firefox, дава грешка. Утре ще опитам да ъдейтна. Текущия сертификат изтича 18.11.20, а е генериран 2010 година. Явно или е някакъв бъг или просто са спрели да поддържа това.

Виж това дали ще помогне:

https://support.mozilla.org/en-US/questions/824255

Мерси belivakov, да ти се връщат поздравите. :beer11:

Виж това дали ще помогне:

https://support.mozilla.org/en-US/questions/824255

Момчета много благодаря за помощта. B-boy[styLe] с линковете, които ми даде стигнах до това: https://support.mozilla.org/en-US/questions/967266 - (коментар 3), което се оказа решението на проблема и в момента нещата са си както преди. Или по-конкретно:

В адрес-бара се пише about:config, с търсачката намерих записа: security.tls.version.min, който явно в новите версии на лиско е със стойност по подразбиране 1, аз го промених на 0, с което всичко си дойде на място.

Още веднъж благодарности!

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Здравейте, използвам последна версия на Mozilla (x86) на 64 bit операционна система и имам един странен проблем. А  конкретно само и единствено не мога да вляза в www.zelka.org. Със другия сайт(zamunda) няма проблем. Windows 7 Professional x64 Ще съм благодарен на помощ.

Здравейте, използвам последна версия на Mozilla (x86) на 64 bit операционна система и имам един странен проблем. А  конкретно само и единствено не мога да вляза в www.zelka.org. Със другия сайт(zamunda) няма проблем. Windows 7 Professional x64 Ще съм благодарен на помощ.

с друг браузер влизаш ли ?

Налага се да преинсталирам Уиндоус ХР. Как да запазя папките с предпочитани страницив FIrefox?

Използвай програмата MozBackup, съхранява всичко и след преинсталация връща браузъра в същото положение, в което си го оставил.

Пробвахте ли тези: http://bg-zamunda.net/zamundase

http://zamunda.se/browse.php

с друг браузер влизаш ли ?

Да влизам с други браузери ще пробвам zamunda.se благодаря.

Странно...аз обнових до версия 38 final (бях пробвал бетите, но имах проблеми с тях и върнах на 37.0.2) и сега пробвах и нямам проблеми с достъпа до zelka.org с Мозила 38...

Определено обаче дори в Mozilla Firefox 38 Final проблемите от бетата стоят...при старата версия трябваше да минат няколко дни докато почнеше да бави браузъра и да се наложи рестарт на процеса, но при новата версия, както беше и при бетите положението се омазва за няма 2 часа работа...симптомите са два основни:

1. Бавно зареждане на страниците (не бавно стартиране на браузъра).

2. Бавно превключване между табовете...

Почистване с CCleaner, компресиране на MySQL с SpeedyFox, стартиране без плъгини не помага...писах им за проблема, който се надявах да са изчистили от бетите, но не и се върнах до 37.0.2 и забраних автоматичните ъпдейти. Да, риск за сигурността е, но поне имам HIPS, който да контролира нещата до излизането на адекватна за мен версия. Досега не съм имал проблеми никога след актуализации на Лиско...дано да го оправят (освен ако повредата не е в моя телевизор, но силно се съмнявам). Ръчно прегледах и всичките си конфиг файлове - prefs.js, user.js, about:config, extensions.ini и прочие.

Като имам време ще почолпя дали няма да се оправи ако забраня модерния нов панел, който замени стария при настройките.

Забравих да вметна, че причината за забавянето не е и използването на Junctions, за да може Лиско да не пише на SSD-то. Помислих да не би дяла, който използвам за кеш на Лиско да е пълен или преторавен от торент клиента, но не...дяла има място, а тегленето на торенти поне досега не е било причина за забавяне на 37.0.2, но пак мога да пробвам как ще се държи и без Junctions де (но тогава няма да е обективно, защото на SSD-то определено ще пише доста по-бързо, но това не значи, че ще се реши проблема, а само ще се заобиколи).

Неприятно, но ще видим какво ще излезне в другия release на програмата...

Пробвал ли си да спреш ipv6?

network.dns.disableIPv6     true

Пробвай Firefox Nightly (41.0a1 (2015-05-12)) https://www.mozilla.org/en-US/firefox/nightly/firstrun/?oldversion=40.0a1 Мисля, че ще останеш доволен от алфата.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

https://www.howsmyssl.com/

Гледам Лиско е получил

http://cdn.ghacks.net/wp-content/uploads/2015/05/firefox-preferences-tabs.jpg

Позволява и казва  какво потребителите копират,поставят или режат от уеб  сайта  :no-no: ???

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Mozilla/Preferences/Preference_reference/dom.event.clipboardevents.enabled

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Пускам Mozilla Firefox  и ми излиза това - post-357348-0-85042800-1431607371_thumb.

Цъкам на "Затваряне на Firefox" и ми излиза това - post-357348-0-73106900-1431607443_thumb.

След това нищо не става! :( Пробвах с преинсталация, пак нищо, ъпдейтнах до последната (38.хх.хх) и пак....

Редактирано от wASSabi (преглед на промените)

Еми край на стария профил. Трий тая папка и си прави нов.

Благодаря за бързите отговори!   :beer:

Я провери кой има права над папката с профила (ако не си я изтрил вече)

Еми край на стария профил. Трий тая папка и си прави нов.

Ей, как бързо ги решавате проблемите - ТРИЙ! :shock11:

Какви права над папката бе, ти знаеш ли изобщо какво трябва да има в тая папка? Като имаш два файла вместо десет, който и да има права над тях , от липсващите няма как да се заредят данните.

Ей, чшш! Я си оправи малко тона, БЕ!

В папка %appdata%\Mozilla\Firefox са папки Crash Report и Profiles, и два файла: pluginreg.dat и profiles.ini. Ако по някаква причина firefox.exe не може да прочете някой от файловете (основно profiles.ini) връща съобщение, че не е затворена друга инстанция на FF. Същият е ефектът, ако няма права за четене върху %appdata%\Mozilla\Firefox.

Има още една причина за това съобщение и тя е във файла parent.lock, който е в папка %appdata%\Mozilla\Firefox\Profiles\XXXXXXXXX.default - изтрива се файлът parent.lock и профилът се отключва.

Естествено не трябва да има стартиран firefox.exe в този момент!

Това разбра ли го, БЕ?!

А, сега възстанови изтрития профил на wASSabi! Ами ако има банков сертификат в профила? От къде ще го възстановява, ако няма резервно копие? Ти ли ще му покриеш причиненото неудобство, господин Последен Потребител?

И да е имало сертификат е изчезнал преди да направи снимката. Ти изобщо изобщо не знаеш какво трябва да има в тази папка. Къде ги виждаш на неговата снимка плъгинрег и парентлок? Само свободни съчинения-преразкази по прочетеното в търсачката.

Освен това при проблеми не се трие, а се преименува. А що се отнася до търсачката,, явно споделяш личен опит!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.