Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Заради хардуерен проблем се наложи да преинсталирам операционната система. В момента версията на Firefox е 40.0.3.

Проблема е, че не се помни zoom % на отделните сайтове. Преди преинсталацията, всяка отметка отваряше дадена страница като zoom % за всяка си беше различен и се зареждаше правилно. Сега, независимо дали стартирам Firefox като администратор или не, няма никакво мащабирана на страниците. Нищо не се помни и винаги се отварят при 0% zoom.

Задал съм кеш-а да се запизва на RAM диск, но и преди използвах RAM диск, но нямах проблем с мащаба на страниците.

Някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да знае решение?

Забравих да спомена - използвах две добавки, които променят мащаба на страниците, но проблема идва от това, че за мен най-подходящо е увеличение от 150%, но Yahoo Mail при това увеличение не работи правилно защото резолюцията на монитора била под 1024х760рх, Моят монитор е 1920х1080. А въпросните приложения не искат да помнят мащаб за всяка страница по отделно.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 373,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

По моя въпрос относно алтернативата на адблока. В крайна сметка обнових до версия 24 на Firefox и сложих това, което ми препоръча Слави Маринов - Ublock Origin последна версия (добавката се оказа, че работи само на версии от 24 нагоре на мозилата). 24 се оказа стабилна за моята слаба конфигурация. Резултата в момента е по бързо бразуване, по малко CPU и по малко ядене на RAM с около 20%. Благодаря на всички, които ми отговориха.

Mozilla няма 64 битова версия още. Само нейните разновидности WaterFox, CyberFox, PaleMoon и прочие проекти имат x64. Те са базирани на Mozilla, но не са от разработчиците на Mozilla.

Не си прав!Mozilla има 64битова версия!Ето я::https://www.mozilla.org/en-US/firefox/developer/all/

Ама това не е версия за широкия кръг потребители или поне не се препоръчва ползването й от тях!

Developer Edition

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Mozilla няма 64 битова версия още. Само нейните разновидности WaterFox, CyberFox, PaleMoon и прочие проекти имат x64. Те са базирани на Mozilla, но не са от разработчиците на Mozilla.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

Ми не знам за какъв кръг е,но аз съм от 2-3 седмици с нея и работи перфектно.На бг е и има повече възможности и инструменти,много е добра и не съм имал проблеми досега:)

"Една птичка пролет не прави" и "Едно нещо, ако има да се чупи, то се чупи"

Ненапразно разработчиците са го именували така(Developer Edition). Все ще са имали някакви страхове...

А всеки може да използва всичко, което прецени, че иска и може да използва.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Здравейте 

При отваряне на нов подпрозорец (ctrl+t)ми зарежда някаква гадна страница, как да върна настройките и да си отваря празно бяло поле отново?

Здравейте 

При отваряне на нов подпрозорец (ctrl+t)ми зарежда някаква гадна страница, как да върна настройките и да си отваря празно бяло поле отново?

виж в добавките дали не се е инсталирало нещо непознато,пусни adwcleaner да почисти.

Провери в настройките какво има за начална страница.

На мен пък ми излиза някакъв скрипт и всичко замръзва има ли оправия това с Firefox ESR 38.3.0 съм.

Има ли опция да си добавя дадена страница към любими и да ми се запазва, защото не мога да го намеря?

Има ли опция да си добавя дадена страница към любими и да ми се запазва, защото не мога да го намеря?

Ctrl+D  и навигираш до папката, в която да се запази.

виж в добавките дали не се е инсталирало нещо непознато,пусни adwcleaner да почисти.

Нищо освен Adblock Plus...

AdwCleaner и malwarebytes не откриват проблем

Провери в настройките какво има за начална страница.

начална страница - google.com

Редактирано от Докс (преглед на промените)

двоен клик горе на звездичката и избираш папката за запазване.

или десен бутон на празно място и цъкаш на звездичката.

Нищо освен Adblock Plus...

AdwCleaner и malwarebytes не откриват проблем

начална страница - google.com

отвори нов подпрозорец и горе вдясно на "зъбното колело" избери празна страница.

Здравейте, някой запознат ли е с новата функция Pocket? Някъде я има, но при мен все още не е налична, а съм с последната версия. Имате ли я и как се добавя?

отвори нов подпрозорец и горе вдясно на "зъбното колело" избери празна страница.

Да първо него потърсих, но липсва...

Редактирано от Докс (преглед на промените)

Да първо него потърсих, но липсва...

пробвай помощ->информация за отстраняване на неизправности->освежаване на firefox.

стартирай нов профил run->firefox.exe -p да видим как е.

в краен случай чиста преинсталация,като триеш папките mozilla,които открие търсачката на уиндоус-а.

Сподели какво си пропуснал,че не се разбира.

Пропуснал съм надписа с дребен шрифт. Там показват какво се прави, ако не ти се появи бутона. Трябва да aктивираш addons.

http://store.picbg.net/pubpic/45/69/85d1ccb83b484569.jpg

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

пробвай помощ->информация за отстраняване на неизправности->освежаване на firefox.

Така се оправи. Благодаря!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.