Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox - въпроси и проблеми (част 3)

Featured Replies

Здравейте. Някой знае ли добавка, която да презарежда страниците на всички сайтове като ютуб? Имам предвид презареждането на ютуб с включен за сайта им  ХТМЛ5. Някакъв скрипт е. Преди време му знаех името, но го забравих. Ако има такава добавка ще е супер. Опитах да търся в добавките на мозила, но не знам точно какво да напиша и нищо не намерих. Поне името на скрипта някой да даде а аз ще търся с него име или с подобни. Пробвах с думата reload, но нищо не се получи при търсене. Дано сте ме разбрали.

Редактирано от oziris811 (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 364,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако не е секретно и прикачиш PDF-файла, ще можем (всички от форума) да разберем дали е от регионалните настройки, шрифтовете или се дължи на нещо друго.   1. За да забраниш вградения четец на Лиско,

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Новата версия на Mozilla Firefox 98.0 дойде с една нова непотребна за мен опция: https://www.kaldata.com/софтуер/mozilla-firefox-2-51239.html След започване на изтегляне на даден файл, автом

• Joss Bomon
    Joss Bomon

В обща тема не можеш, но рейтинга не е най-важното. Важното е, че проблема ти се е оказал лесен за решаване.

Публикувани изображения

То за разбиране сме разбрали,но това няма как да стане според мен.Просто много сайтове не поддържат този формат за видео(HTML5)и няма как да го активираш с добавка.Ютуб може да го гледаш и с HTML5 и с флаш плеар,но повечето засега са само чрез флаш плеара.

Не сте ме разбрали правилно. Може би и аз не задавам въпроса както трябва. Не питам за гледане на видео в др. сайтове чрез хтмл5 а за самото презареждане на страниците да е навсякъде като в ютуб или търсачката на гугъл. Забележете как се разлистват стр. в двата сайта и сравнете с този примерно. Най-лесно се забелязва като им погледнеш favicon не се въртят при презареждане на стр. това е някакъв скрипт и си мислия, че има и добавка такава. По този начин разлистването става много бързо.

Редактирано от oziris811 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Привет,

Работя с Мозила близо 6 г., но сега пиша от Хром. Преди около час прозорците се затвориха и излезе съобщение, че Файрфоксът се ъпдейтва и след малко ще тръгне отново. Мозила обаче не се отвори повече, дори след като рестартирах компютъра два пъти.

Моля технически грамотните колеги за напътствия за възстановаването на моята стара и удобна Мозила. И благодаря предварително.

Привет,

Работя с Мозила близо 6 г., но сега пиша от Хром. Преди около час прозорците се затвориха и излезе съобщение, че Файрфоксът се ъпдейтва и след малко ще тръгне отново. Мозила обаче не се отвори повече, дори след като рестартирах компютъра два пъти.

Моля технически грамотните колеги за напътствия за възстановаването на моята стара и удобна Мозила. И благодаря предварително.

По принцип така ,но при Вас не се стартира.

http://malwarefixes.com/images/fixes/reset-firefox.png

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Привет,

пробвай с друг профил run->firefox.exe -p или пък си изтегли инсталационния файл на 41.0.2 от някъде и инсталирай.

Или първо стартирай браузъра в безопасен режим:

Run->firefox.exe -safe-mode

тук в новините за Лиско е даден линк за 64 битова версия на 42,мисля за първи път - значи ли,че това е официална разработка на Модзила?

започва да се тегли от същото място като 32 битовата.

На мен ми прилича на 32 бит версия,но като я инсталирах ми отиде в папката за 64бит програми:(Иначе като от настройките погледнеш относно весрсията не пише да е 64 бит,както би трябвало да е,интересно.......https://www.mozilla.org/en-US/firefox/developer/all/ Освен тази найстина 64 бит ,но бета версия да е станала официална:)

преди 1 час, Слави Маринов написа:

На мен ми прилича на 32 бит версия,но като я инсталирах ми отиде в папката за 64бит програми:(Иначе като от настройките погледнеш относно весрсията не пише да е 64 бит,както би трябвало да е,интересно.......https://www.mozilla.org/en-US/firefox/developer/all/ Освен тази найстина 64 бит ,но бета версия да е станала официална:)

64-битовата версия е вече официална, има я добавена за новата 42.0 версия на Mozilla Firefox - https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=51239

преди 46 минути, Underwater написа:

64-битовата версия е вече официална, има я добавена за новата 42.0 версия на Mozilla Firefox - https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=51239

Да, аз я ползвам от началото на 41 бетите и се държи доста стабилно. Единствения и недостатък (я за добро или лошо) е, че ще поддържа само Adobe Flash плъгин...няма вече QuickTime, Java, SilverLight, Windows Media Player Firefox Plugin и т.н. Това намалява функционалността с малко (но и без това повечето сайтове вече ще минат изцяло на HTML5 не мисля, че ще е голяма загуба), но пък подобрява сигурността. По-големия проблем тук според мен е, че x64 битовата версия на Adobe Flash е леко бъгава и сайтове, които са базирани на този плъгин (като imgur.com) ще показват следното меню:

sXwU88x.jpg

Вместо това:

aU6seui.jpg

Разликите в левия панел са очебийни!!! Но това не е проблем на браузъра, а на Adobe добавката и на сайтовете, които са базирани на нея. Като цяло 64-битовата версия е доста по-бърза, стабилна и сигурна. Аз съм доволен. В комбинация в Malwarebytes Anti-Exploit (+ разбира се познатите добавки) просто става доста добра комбинация. ;)

преди 1 час, Underwater написа:

Това ясно,аз от там я изтеглих,но нещо не ми прилича на 64 бит,а и като отидеш от настроките относно версията не пише да е 64 бит,както би трябвало да е,и както е при другите 64 бит браузъри.

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

Това ясно,аз от там я изтеглих,но нещо не ми прилича на 64 бит,а и като отидеш от настроките относно версията не пише да е 64 бит,както би трябвало да е,и както е при другите 64 бит браузъри.

Достатъчно е да видите, че в Task Manager-a вече няма (32 bit) в скоби след името на процеса на firefox.exe...

интересна новост(за мен) е иконката за заглушаване на звука в отворения таб - полезно,ако има фонова музика,която не можеш да спреш по някаква причина.

Здравейте. Някой знае ли как да направя така, че при кликане на определени връзки да не ми се зарежда отделен прозорец в друга сесия а да се зареди в същата сесия. Давам пример. При сайта за субтитри суб.саб при кликане за гласуване се отваря отделен прозорец (по-долу слагам снимка) като при някоя изкачаща реклама. Едно време в старите версии всичко дори и реклами ми се зареждаше в същата сесия а не изкачащ прозорец. За това си мисля, че някъде в about.config има опция, която е спряна фабрично. Дали някой я знае? Може и някоя приставка, но чрез about.config ще е по-добре, за да не товаря допълнително браузъра.

Прочетох какво пишете последно за х64 мозила. Лично при мен уж официалната на Firefox 42 ми ядеше с отворен facebook около 900 - 1000мб (при 4 рам). А Cyberfox максимално и то при дълго ползване без рестарт до 700-800мб при нормално ползване 300-500мб., но рядко го ползвам. Не намирам някаква разлика между 64 и 32 версии освен ползването на повече рам.

Заснемане.PNG

Цитат
  1. In the Location bar, type about:config and press Enter. The about:config "This might void your warranty!" warning page may appear.
  2. Click I'll be careful, I promise!, to continue to the about:config page.
  3. At the Search area type(or copy/paste the next:

browser.link.open_newwindow.restriction

then, double-click on it and change the value to 0 (zero)

click OK.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

ExaFlop , благодаря за отговора. Точно това исках. Получи се от раз.
Лека вечер. :)

От години ползвам Mozilla и съм много доволен. От известно време, обаче, се появи един проблем. Някакви рекламни сайтове успяват да се "закачат" към него (прилагам изображение). В крайна сметка успявам да ги изчистя, но с цената на изгубени ок. 20-ина минути (чистене на регистри, рефрешване на браузъра, възстановяване на настройки и т. н.). Има ли някакъв add-on или нещо подобно, което да не допуска подобни случаи?

problem_1.png

problem_2.png

Sargon III, заразени сте с адуер.

Прочетете и изпълнете указанията зад линка. Изчакайте член на HJt  екипа да ви даде указания за по-нататъшни действия.

https://www.kaldata.com/forums/topic/132819-%d1%81%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bc%d0%b8-%d0%b5-%d0%b8%d0%bd%d1%84%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%8f-%d1%81%d0%b5%d0%b3%d0%b0/

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте! След обновяване на версия на Мозилла от 43.0.1 до 43.0.2 не ми отваря никакви страници, пишеш страницата, не реагира. Операционна система WIN XP SP 3  Благодаря предварително за помощта!

Редактирано от doctors (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.