Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

помощ относно смяна процесор

Featured Replies

Мерси на всички ! А как се нанася термопастата ... звучи смешно ама трябва да се науча ?

Само трябва да се внимава, като се четат тия таблици, защото в някои от тях са описани всички процесори от поколенията със съответният слот или сокет и срещу тях в колонката на коя версия на БИОС-а поддръжката на съответния процесор е осъществена, се мъдри едно голЕмо "N/A" :D

Благодаря , но специално за този процесор който съм си избрал пише F3 на БИОСА

Мерси на всички ! А как се нанася термопастата ... звучи смешно ама трябва да се науча ?

Благодаря , но специално за този процесор който съм си избрал пише F3 на БИОСА

Ето в тази тема в момента се дават съвети за поставяне на термопаста

http://www.kaldata.com/forums/topic/213251-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0/

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Багодаря ти jonov ... а понеже трябва да си ъпдейтна биоса до F3 а той ми е F2 в сайта gigabyte.bg има 3 платки като моите но са с различен rev. 1.0 , 1.1 , 1.3 .В CPU-Z на мен ми излиза че чипеста ми Intel G41 Express Chipset е rev.A3 а southbridge ми е А1 и сега се чудя за коя платка да сваля биоса ....

Платката ми е Gigabyte GA-EG41MF-US2H

има една подсказка че  Gigabyte GA-EG41MF-US2H (rev. 1.3) е единствената платка с DDR2 каквато е и мойта ... Но не разбирам много затова питам дали да сваля този който е на платка rev. 1.3

Точно при това дъно BIOS-ите за различните ревизии са абсолютно еднакви, така че ъпдейтвай спокойно с последната F7/F5 версия. Може да ползваш @BIOS

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Точно при това дъно BIOS-ите за различните ревизии са абсолютно еднакви, така че ъпдейтвай спокойно с последната F7 версия. Може да ползваш @BIOS

Добре  аз ще ъпдейтна до F7 но процесорът пише че е за F3 ? Ще може ли да се монтира ако е F7 версията на моя БИОС ?

Междудругото ти ми даваш F7 BIOS за тази дънна платка http://www.gigabyte.bg/products/page/mb/ga-eg41mft-us2hrev_14/ -

GA-EG41MFT-US2H а моята е GA-EG41MF-US2H без Т - забеляза ли ?

най-високата версия на биос за моята дънна платка е F5 ... http://www.gigabyte.bg/products/page/mb/ga-eg41mf-us2h_10/download/bios  или аз нещо се бъркам , но мисля че съм прав ..

Прав си. Инсталирай си F5. А и доколкото се сещам, програмата на GB @BIOS  има опция за автоматичнен ъпдейт от сървър на GB

Междудругото ти ми даваш F7 BIOS за тази дънна платка http://www.gigabyte.bg/products/page/mb/ga-eg41mft-us2hrev_14/ -GA-EG41MFT-US2H а моята е GA-EG41MF-US2H без Т - забеляза ли ?  

Всъщност не, не забелязах. Слягай последния BIOS за твоето дъно. Аз уж дадох на гугъл да търси 41MF-xxx, ама това Т от къде е излязло не съм обърнал внимание. Извинявам се, това е BIOS-a за твоето дъно - http://download.gigabyte.eu/FileList/BIOS/mb_bios_ga-eg41mf-us2h_f5.exe

Всъщност не, не забелязах. Слягай последния BIOS за твоето дъно. Аз уж дадох на гугъл да търси 41MF-xxx, ама това Т от къде е излязло не съм обърнал внимание. Извинявам се, това е BIOS-a за твоето дъно - http://download.gigabyte.eu/FileList/BIOS/mb_bios_ga-eg41mf-us2h_f5.exe

Да , мерси . Няма проблеми но нали процесора ще стане нищо че пише че е за F3 ? А и има ли някакъв риск с ъпдейта ? Може ли нещо да стане на компютъра ?

Да , мерси . Няма проблеми но нали процесора ще стане нищо че пише че е за F3 ? А и има ли някакъв риск с ъпдейта ? Може ли нещо да стане на компютъра ?

При флашване на биоса винаги има рискове. Най-малкото спирането на тока по време на флашване и машината после няма да тръгне защото биоса не се е качил целия. Трябва да си голям карък да спре тока докато флашваш но не е невъзможно. Дори и тогава в сервиз с  програматор ще префлашнат биоса за около 15лв и си ОК.

Това че за тоя процесор се изисква версия на биоса F3 това е минималната версия която е нужна за да работи. Ще работи и със всичките следващи версии.

При флашване на биоса винаги има рискове. Най-малкото спирането на тока по време на флашване и машината после няма да тръгне защото биоса не се е качил целия. Трябва да си голям карък да спре тока докато флашваш но не е невъзможно. Дори и тогава в сервиз с  програматор ще префлашнат биоса за около 15лв и си ОК.

Това че за тоя процесор се изисква версия на биоса F3 това е минималната версия която е нужна за да работи. Ще работи и със всичките следващи версии.

Благодаря ... Като си купя процесора ще зема да флашна БИОС-а че тези дни ми спират тока на ден по 2,3 пъти поради някаква профилактита ... Не искам да съм такъв карък та да го нося в сервиз ... Затова ще изчакам .. Мерси пак ..

А колко време трае едно флашване ?

Секунди та едва ли ще си чак такъв карък. Аз поне не съм чувал за такъв случай но несъмнено е възможно. Все пак хората и от тото печелят.  :D

Дъното има Dual-BIOS, така че и да спре тока няма страшно и ако нещо се омаже при следващия рестарт BIOS-a ще се възстанови от резервния. Обновявай смело.

ами имам да ... аз пиша от този компютър .. а кой файл да натисна когато ъпдейтвам от файл с @BIOS ? в смисъл те са 3 ?

Здравейте хора ! И аз ще си сменям процесора и искам да попитам този процесор

Intel E1500 2,2 GHz s.775  ще стане ли на това дъно Gigabyte GA-EG41MF-US2H ? С програмата CPUZ пише че сокета е 775 LGA и ако може да ми кажете ако махна охлаждането на стария процесор дали ще стане на новия и ще се прецака ли пастата ? Благодаря предварително !

става, всички ревизии на това дъно поддържат процесора след ъпдейт на биоса

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Хора ъпдейтнах си БИОС-а и сега всичко е ОК .. Но имам един тъп въпрос .. Тези 3 файла мога ли да ги изтрия или да ги оставя ?

и колко вата трябва да ми е захранването за да работи този процесор Intel Celeron E1500 CPU 2.20 GHz  добре ? Или някой друг - по-силен ...

Трий спокойно. А захранването е важно да е качествено, иначе цялата конфигурация с тоя процесор ако я ползваш с вграденото видео няма да има и 80W консумация. Тоест 300W(по-малко няма и да намериш) качествено захранване е предостатъчно за такъв клас система със среден клас видеокарта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.