Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Такаа здравейте..Мисля да правя конфигурация до 350 лева но незнам какво да сменя вмомента съм със
Видео карта: Asus EAH6450
Процесор: Pentium E5200 2.5Ghz

Хард Диск: Western Digital Caviar Blue 320GB
Захранване: PSION 400W
Дъно: Gigabyte GA-G31M

За предпочитене да е АМД конфигурация до 500 лева
Ще изслушам идеята на всеки! !!

Редактирано от Nasko_to0 (преглед на промените)

• Отговори 171
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

И как, ще ни изслушаш като не си дал телефон за връзка за да се чуем :D

По темата провери си харда за лоши сектори ако е наред, ще го използваш. Бих използвам и захранването, но не прикачай външна карта към него, че е под съмнение. След време като събереш пари си вземи друго. За тези пари АМД конфигурация. Ако си нямал проблеми с температурите досега може да използваш старата кутия каквато и да е тя. И за какво, ще го използваш компютъра ?

От тази твоя конфигурация може единствено да използваш диска. Във форума има доста теми за хардуер до 500 лв. Поразгледай ги за да се ориентираш,докато колегите ти предложат. И не е лошо да уточниш кутията ще се ползва ли или нова ще се купува.

Количка

Може да смениш процесора, дъното и паметта. Ако искаш да играеш игри ще трябва да събереш пари и за ново захранване и видеокарта.

Да кажем още толкова за HD7790 и някво читаво захранване. Разбира се може първо тях да смениш но кел файда с този процесор. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Много е малък бюджета.Като гледам от стария може да запазиш само харда,захранването не знам,понеже тази марка ми е неизвестна и ми се струва,че е китайско менте.Аз така и така не разбрах,350 лева или 500?Защото наистина ще има разлика,но въпреки всичко парите са малко. Ето за 500 лева.

ASROCK FM2A75M-DGS BULK FM2

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO  може да се вземе 2х2,което ще е от полза за вграденото,но губиш ъпрейд на рам.

CM K350 W/600W PSU

AMD A10-5800K X4/3.8G/FM2/BOX

Обща стойност - 508.56лв.

Количка

Всъщност,може и така да се мине:

ASROCK FM2A55M-DGS BULK FM2

ATHLON X4 740 /BOX/FM2

4GB DDR3 1600 A-DATA

CM K350 W/600W PSU

SAPPHIRE HD6670 1G GD5 BULK

Обща стойност - 520.99лв. Ако 20те лева не са проблем.А за 550лева се взема по-доброто видео HD 7750

Редактирано от not (преглед на промените)

Автора каза,че ще го използва за игри така че сега няма ли да е по-добре да се вземе i5 ,мисля че заедно с едно B75 дъно и 4 рам няма да минем бюджета от 500 лв. и след време както каза наруто се взима хубаво захранване,нова видео карта,евентуално и кутия,през това време ще кара със старите кутия и захранване!

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

Автора каза,че ще го използва за игри така че сега няма ли да е по-добре да се вземе i5 ,мисля че заедно с едно B75 дъно и 4 рам няма да минем бюджета от 500 лв. и след време както каза наруто се взима хубаво захранване,нова видео карта,евентуално и кутия,през това време ще кара със старите кутия и захранване!

И какво?След време пак ще трябва да си закупи добро видео,кутия + захранване и пак същите пари ще му излезнат...а вграденото на i5 няма да се справи колкото вграденото на AMD-то или 6670/7750,поне доколкото аз знам.Освен това не знаем каква е кутията,а захранването изглежда,че е китайско менте...

Да, за 500 лева и аз бих направил така, както казва @Нико_. Твърде малко са парите, за да се мисли за нещо по-сериозно, освен ако не се разтегли във времето. Другият вариант е сега една мощна видеокарта и след време да се види какво ново ще излезе като дъно и процесори. Визирам Haswell.  Захранването ще стигне, защото тоя процесор ще спъва видеокартата, а тя от своя страна няма да харчи много ток. Личен опит, само дето бях не с една, а с две средно лакоми карти. 

ПП: Ако все пак захранването е за притеснение, взема се едно качествено + видеокарта като GTX650ti boost. И се вмества дори до 400-450 лева. 

После вдига кадрите 3 пъти, сменяйки процесора и дъното.

Определено това ще е по-доброто решение от всички евтини варианти с вградени видеокарти или някакви мижави, дето едва пускат картина на 1280х720.

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Eто едно интелско предложение от мен.Може да продадеш твойте дъно,рам и проц и добавиш още пари и да смениш захранването и видео картата.Ако харда си е наред го остави.Може да пробваш вграденото видео в процесора,ако се справя по-добре от твоето видео да караш с него.Ако пък вграденото не е по-добро може да сложиш 1 вент отгоре на твоето видео за да не загрява много сега в тия жеги.Аз имам една такава карта с пасивно охлаждане и с 1 вент отгоре и си държи добри температури под товар.

Като захранвне ще ти препоръчам PSU SEASONIC SS-430GB BRONZE - 102 лева и за видео карта,ако се целиш в по-тежките игри може да вземеш SAPPHIRE HD7770 GHZ EDITION 1G G5 OC - 216 лева,а ако не са ти приоритет тежките игри като минимум вземи GB R775OC-1GI - 177 лева.

Сега,ако ти е до 500 лева лева сглобката,а не до 350 както каза в началото може да смениш захранването с това което ти предложих и една записвачка за 28 лева LG GH24NS95 DVD RW SATA BLACK,ако ти трябва.Ако твоята е със сата интерфеис си я запази.И ги докарваме около 500 с смяната на захранването.

Ако ще ти трябва нов хард WD caviar blue 500gb за 100 лева или ако искаш 5 години гаранция за хард-а тогава вземи WD caviar black 500gb за 128 лева.

Ако се целиш в игрите кажи на каква резолюция ще играеш.Сега с това твоето видео 1280-720 ще си играеш спокойно или на по-ниска също,но за по-висока резолюция или дори FULL HD няма да стане.

Питай,ако имаш въпроси.

Публикувано изображение

Редактирано от pepelnik (преглед на промените)

Чакай малко сега. С кое видео ще играе спокойно на 1280х720? Че аз с 30 % кклок на GTX460  не мога да играя всички игри спокойно на тая резолюция, какво остава за тая мижава видеокарта, по-слаба и от вградените решения?

Няма да играе на ultra настройки това е ясно :D .На medium/high ще може с 7770 или 7750.С минимум 30-40 кадъра или повече.Но с вградената в процесора или с неговата е ясно,че това няма да бъде възможно.

Поне аз нямам проблем с новите игри на тази резолюция с GTX 650 OC и с проц G630 :D на medium/high.А той,ако вземе i3 и 7750 или 7770 ще си е пак ок.

Разбира се има няколко отделни игри който са доста зле оптимизирани и процесора ми започва да кляка :D.Но те бяха някой по-старички.А за игри в интернет,ако му е добър нета и няма много лаг пак ще си играе спокойно.

И какво?След време пак ще трябва да си закупи добро видео,кутия + захранване и пак същите пари ще му излезнат...а вграденото на i5 няма да се справи колкото вграденото на AMD-то или 6670/7750,поне доколкото аз знам.Освен това не знаем каква е кутията,а захранването изглежда,че е китайско менте...

Не знам,аз предлагам това,което мисля за най-добър вариант!

Няма да играе на ultra настройки това е ясно :D .На medium/high ще може с 7770 или 7750.С минимум 30-40 кадъра или повече.Но с вградената в процесора или с неговата е ясно,че това няма да бъде възможно.

Поне аз нямам проблем с новите игри на тази резолюция с GTX 650 OC и с проц G630 :D на medium/high.А той,ако вземе i3 и 7750 или 7770 ще си е пак ок.

Разбира се има няколко отделни игри който са доста зле оптимизирани и процесора ми започва да кляка :D.Но те бяха някой по-старички.А за игри в интернет,ако му е добър нета и няма много лаг пак ще си играе спокойно.

В общи линии си прав, но за fullHD,  където е настоящето и бъдещето за много геймъри и не само, е необходимо нещо повече от HD7770  и дори от GTX650 Ti boost. Само че там паричките стават повече. Като че ли за тия пари най-добър вариант е захранване + HD7850, която да се клокне колкото може след време. Клоква се повече от GTX650Ti boost  и реално това е нейното предимство за малко по-високата цена. Но ще ти дам една игра да пробваш, как върви с твоята видеокарта на 1280х720  и да си кажеш мнението. Играта е оптимизирана за работа с видеокарти и PhisX  с FXAA. Демек с NVIDIA  би трябвало да покзва максимума на възможностите си. Става въпрос за Gas Guzzlers. Пусни я на 1280х720 и пробвай с различни настройки на графиката да видим, как се играе на LOW  и как на HIgh  и Ultra. Гаранция, че ако си с 23 инчов монитор като моя, пускайки играта на LOW  за повече кадри, все едно играеш Тетрис, ама от ония старите, със зелените квадратчета на Правец 82. Ама сам си провери за какво става дума. И там процесора не се товари. Други игри на 1280х720...Давай FC3, Crysis 3 и дори DIRT 3. 

Имай предвид, че ще се наложи да избегнеш и тиъринга, освен ниската резолюция.  Да, решение за 500 лева може да се намери за Тетрис и малко по-тежки игрички, но правилният подход в случая е да се ъпгрейдне на два етапа, щом няма пари наведнъж. 

Лично аз един единствен път съм купувал цяла конфигурация преди десетина години и от тогава само ъпгрейдвам. Не виждам нищо лошо в това. Отдавна ми останаха части за втори компютър, който работи, а имам и за трети. Само дето напоследък почнах да продавам старите неща и ще трябва да се понапъна още малко със събирането на "отработени компоненти". 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Със стар монитор съм.5:4.19'.1280-1024 макс резолюция и правя клипове и затова само на 720p играя.Значи няма да го има тоя спад при мене на low дето казваш щото съм с по-малък монитор.Ще я пробвам тази игра Gas Guzzlers днес или утре и ще кажа.Изглежда яка.За FC3 помня,че на ultra(или на high забравих кой бяха възможно най-високите настройки)и проца там беше към 95-100% и fps беше към 30-35.Но мисля,че тогава я бях пуснал на 1280-1024.За crysis 3 си е ясно,че енджина е доста тежък и нея я играех на medium с около 40-45 кадъра.Dirt 3 си е доста лека и сега гледам съм я карал с 45 fps ultra.BF3 и тя беше нещо като FC3.30-35 fps на ultra.

До автора.Може да спестите от проца като вземете вместо i3, например G2020.Той пак ще ви подкарва игрите на 720p на medium/high.I3 е просто чист двуядрен с hyper threading.Има малко предимство спрямо G2020,но по-добре направо i5 след време.А остатъка от 100 лева ще си го запазите за ъпгреид след време като поевтинеят процесорите.

AMD процесора е за предпочитане като е и по-евтин. Виж варианта които ти предложих както и втория които ти е дал not.

Интел под i5 няма смисъл да се гледа предвид алтернативата. i3 нито е по-добър нито е по-евтин от 750К.

Предложението което съм ти дал плюс кутията със захранване К350. Ето така.

Знам че излиза отгоре но това е най-евтиното дъно с чипсет А75 (клок, sata3, usb3) и най-изгодната оферта за бюджетна кутия и захранване.

Иначе по-добре ги отдели тия 50 лв. и посъбери още поне 20 лв. само за захранване. Номера е да вземеш нещо което си заслужава а не да изхарчиш парите.

• Автор

Ъъъ да попитам FX 4100 или А8 с кое ще върви по-добре видеото или Атлон

Щото с атлона вижте какво нещо става http://nikem-bg.net/cart/47474p1r47413p1r1003235p1r44057p1rf.html

Пък и на това видео му тръгва Battlefield 3

Пък и на това видео му тръгва Battlefield 3

Редактирано от Nasko_to0 (преглед на промените)

Не купувай видео преди да смениш захранването. За това всички ти предлагаме захранване вместо видеокарта.

4100 е доста по-скъп и не си заслужава. Не че имаш пари за такъв.

Твоето видео е на ниво вградено та и по-слабо. Точно за това е толкова икономично и не се налага смяна на захранването.

Просто трябва да разбереш че нямаш пари и не можеш да сглобиш цял компютър за игри дори да е бюджетен.

Може да вземеш дъно, процесор и рам и да събираш за видео и захранване или в обратен ред. Още в първото предложение ти го казах.

Разбира се може да накупиш всякакви боклуци и да изхарчиш парите ама после ще те е яд.

Дал съм ти предложение с по-добър процесор, дънна платка, двойно повече рам и кутия.

Просто резни едната плочка рам и ще стане на същите пари. И не се изхвърляй със разни Сеасоници.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.