Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Ами после със какво видео да комбинирам

• Отговори 171
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Амии това Про Стрййтче на макс дали ще успее

Не знам с каква резолюция си,но сигурно ще върви.

Амии това Про Стрййтче на макс дали ще успее

Би трябвало се пак тия игри са много стари и никак не са тежки.

Ами вмомента екрана ми е на резолюцияя 1360x768

Ще ти върви и със стабилно fps,но ако сложиш поне 7770,7750 също би се справила.

Редактирано от not (преглед на промените)

Съгласен съм само с едно нещо - Haswell.Доколкото знам ще ги пуснат на 3ти юни и ще си заслужат заради добрата вградена видео карта.Тука вариант е да чака,защото процесорите ще са доста силни и след време когато събере пари ще си купи отделно и видеото.Няма смисъл да вземе i5 и да комбинира с такава слаба видео карта,яко ще спъва процесора...Също да спомена,че захранването,което той има не си струва,че само бог знае ако се случи нещо кои компоненти ще си отидат...За игри пък особено е по-важна видео картата,отколкото процесора,а с i5 няма да види голяма разлика с менте като неговата карта.. i5 са мощни само ако ги комбинираме с добро видео,с по-слабо няма да си покаже цялата "мощ".Вариант тука е предложението на наруто,или да изкача Haswell,които ще са с доста добро вградено видео,но същевременно и доста хубави процесори и след време като си събере малко парички + една добра видео карта.

Никъде не прочетох с каква резолюция си,но ако си на 720p или някоя като 1280x1024,с 750K клокнат + 7770 няма да имаш проблеми с игрите,поне на високи настройки ще ги играеш,на макс се съмнявам малко,зависи от играта все пак.

@not, почваш много да заблуждаваш аудиторията. Говори се за спъване на виеокартата от процесора, а не обратното. Процесорът не може да бъде спъван, защото неговата работа не е да подава картина към монитора, а да върши изчисления. Освен да работи заедно с видеокартата, той върши и много други странични неща. Изясни си първо нещата и след това давай съвети. Когато видеокартата е мощна, а процесора слаб, проблемът е налице. Обратното не е никакъв проблем, защото видеокартата показва пълния си потенциал с много по-силен процесор. Тогавя тя и на милисекунда не работи на празен ход и от нея се изстисква максимума. При обратната ситуация видеокартата работи толкова, колкото и позволява процесора. В случая, който давам за пример, GTX 650Ti boost  ще даде около 3 пъти по-малко кадри с E5200, отколкото ако е с процесор като I5 3570,  който не я ограничава. 

Никой не е казал, че като се вземе i5 сега, то кадрите с HD6450 ще скочат. Напротив. Няма да мръднат и с 0.5fps,  защото и E5200  е достатъчен за тая видеокарта. Проблемът обаче е, че за 500 лева не може да се купи добра конфигурация, дори това да не е цял ъпгрейд. Затова вариантите са два - добро захранване с добра видеокарта за около 400-500 лева или добър процесор с дъно и памет за същите пари. След това се добавят липсващите компоненти. В първия случай няма да може да ползва потенциала на картата и вероятно ще има доста проблеми с картината, но пък това се решава със смяна на дъно, процесор и RAM  след събиране на достатъчно пари. Тогава и кадрите при почти всички нови игри скачат почти 3 пъти. Гаранция.  Във втория случай с ъпгрейда на процесор нещата не се променят в игрите. просто се чака подходящ момент за покупка на добра видеокарта. Лично аз предвид скорошната поява на haswell бих избрал първия вариант - добра видеокарта със захранване, а примерно на есен, някаква нова платформа. Тогава вече ще се види какво е изгодно, но предвид обещаващия клок на процесорите Haswell,  вероятно ще е възможно да се мине и тънко с по-бюджетни процесори, които да бъдат клоквани по шина. А ако се мине с ъпгрейд само на процесор дъно и РАМ, може да се мине временно и с това захранване

Половинчатите решения със слаб процесор, слаба видеокарта и посредствено захранване, за да се вмести в бюджета, не са никакво решение, ако човек е решил да си направи сериозен компютър, а не след година да се чуди какво пак да сменя. С тая конфигурация на naruto  ще трябва да сменя всичко. Нито нова видеокарта ще помогне със слабия процесор, нито пък има някаква възможност за по-добър процесор за тая платформа. 

Еми кажете някоя по-нова игра дето ще тръгне (рейсинг ако може)

Явно не си ми хванал мисълта или аз не се изразих правилно.Процесорът (i5) ще се справи във всеки случай,но именно за игрите е по-важно видео картата,която няма да се справи добре в игрите и именно затова смисъл от i5 няма,това исках да кажа,просто е overkill за това видео.

Явно не си ми хванал мисълта или аз не се изразих правилно.Процесорът (i5) ще се справи във всеки случай,но именно за игрите е по-важно видео картата,която няма да се справи добре в игрите и именно затова смисъл от i5 няма,това исках да кажа,просто е overkill за това видео.

Ама и ти явно не си ми схванал мисълта. Аз казах, че с i5 промяна в игрите няма да има, но пък ще има платформа за в бъдеще. Затова и препоръчах като по-добър вариант директна покупка на GTX650Ti boost  или HD7850  с добро захранване за около 500 лева. Така ще има много повече кадри от предложените други конфигурации за 500 лева, дето се дават много пари за съвсем малко кадри и то без почти никакво бъдеще. 

• Автор

Я чакай малко кое е по-добре бе хора http://nikem-bg.net/cart/47474p1r47525p1r46784p1r1003235p1rf.html

Или моите части Pentium E5200,2GB DDR2 Ram Gigabyte GA-G31M със добро захранване и GTX650Ti boost

+ още 1 плочка 2ГБ рам

Ама и ти явно не си ми схванал мисълта. Аз казах, че с i5 промяна в игрите няма да има, но пък ще има платформа за в бъдеще. Затова и препоръчах като по-добър вариант директна покупка на GTX650Ti boost  или HD7850  с добро захранване за около 500 лева. Така ще има много повече кадри от предложените други конфигурации за 500 лева, дето се дават много пари за съвсем малко кадри и то без почти никакво бъдеще. 

След като няма да има промяна за какво да го вземе изобщо и да играе със лаг и т.н?То i5 ако ще се вземе,се взима с добро видео,а не за ъпгрейд,а след като бюджета е 400,дори и 500 да е,смисъл от i5 няма.Ако пък вземе GTX 650 Ti Boost или някоя друга карта,неговият процесор ще спъва видеото и няма да може да се играе добре.

• Автор

Я чакай малко кое е по-добре бе хора http://nikem-bg.net/...003235p1rf.html

Или моите части Pentium E5200,2GB DDR2 Ram Gigabyte GA-G31M със добро захранване и GTX650Ti boost + още 1 плочка 2ГБ рам

На кое ще се играе по-добре на видеото + 2гб рам + захранка или на другото

Редактирано от Nasko_to0 (преглед на промените)

Я чакай малко кое е по-добре бе хора http://nikem-bg.net/cart/47474p1r47525p1r46784p1r1003235p1rf.html

Или моите части Pentium E5200,2GB DDR2 Ram Gigabyte GA-G31M със добро захранване и GTX650Ti boost

+ още 1 плочка 2ГБ рам

След като няма да има промяна за какво да го вземе изобщо и да играе със лаг и т.н?То i5 ако ще се вземе,се взима с добро видео,а не за ъпгрейд,а след като бюджета е 400,дори и 500 да е,смисъл от i5 няма.Ако пък вземе GTX 650 Ti Boost или някоя друга карта,неговият процесор ще спъва видеото и няма да може да се играе добре.

Отива тогава в ТП и си взема каквото му трябва. няма смисъл от теми тук, след като целта не е да се направи най-доброто, а да се направи нещо. Всякакви неща има в технобакалиите и едва ли ще са проблем за човек без интерес към доброто. 

А за процесора...да, слаб ще е  за GTX650 Ti  и то доста слаб. Това не означава, че няма да работи. Включва вертикалната синхронизация на 1280х1024 ( ако такъв е монитора) и си играе до покупката на по-добър процесор. Картата е достатъчно добра, за да предложи поне 60 fps  на ултра при GRID  примерно, за да не се чувства слабия процесор. 

А за 2 GB RAM...няма смисъл от DDR2.  просто си караш с 32 битовo XP. Има и вариант да вземеш още 2 GB, но цената е висока. Ако намериш нещо на старо, става. После продаваш всичко за 130-150 лева и към тях добавяш за ново дъно, процесор и DDR3.

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Отива тогава в ТП и си взема каквото му трябва. няма смисъл от теми тук, след като целта не е да се направи най-доброто, а да се направи нещо. Всякакви неща има в технобакалиите и едва ли ще са проблем за човек без интерес към доброто. 

А за процесора...да, слаб ще е  за GTX650 Ti  и то доста слаб. Това не означава, че няма да работи. Включва вертикалната синхронизация на 1280х1024 ( ако такъв е монитора) и си играе до покупката на по-добър процесор. Картата е достатъчно добра, за да предложи поне 60 fps  на ултра при GRID  примерно, за да не се чувства слабия процесор. 

Картата наистина е добра,няма спор и на тази резолюция,и на неговата ще лети,но процесорът ще е много слаб...А за ТП не ставаше дори дума,аз просто споменах за i5,защото беше предложено такова.С такъв бюджет i5 няма да се вземе,нито пък карта като GTX 650 Ti BOOST

Каквито и компромиси да се правят просто,за тези пари с вградено видео,или си ползва неговата карта.

П.С - Лек ден,довечера пак ще погледна темата.

Аа и монитора ми е дърт и то доста

LG Flatron W1943SB незнам

но просто ми кажете

http://nikem-bg.net/...003235p1rf.html

или карта хубава с захранка и още 2гб ддр2

По-добре вземай добро захранване с видеокарта. Това, дето са ти предложили е с кутия. И кутия ли ти трябва?  

Събираш още пари, продаваш старите дъно, процесор и РАМ и купуваш нови наесен. За мен това е най-правилния път на тоя етап. Иначе да, ще вземеш по-добра конфигурация, но въпреки всичко посредствена, без бъдеще. Утре ако решиш, че не ти е достатъчна, ще трябва пак да продаваш всичко. А това захранване с кутията никак, ама никак не ми харесва. 

ПП: Между другото, не видях видеокарта. Дори вградена.

• Автор

кутия имам

Видеото ми казах че е Asus EAH 6450 менте чисто ново

А и ми предложи захранка, видео, колко още рам да взема и да е до 350-400

кутия имам

Видеото ми казах че е Asus EAH 6450 менте чисто ново

А и ми предложи захранка, видео, колко още рам да взема и да е до 350-400

Тази тема е голямо "Чудо, несрещанO"   :eek:

Редактирано от MU Online FTW :D (преглед на промените)

KB2640148

Предложи захранка, видео, и колко рам

Нещо се обърках и аз с цената. Нали се търсеше нещо до 500 лева? 

За малко над 400 може да се вземе това:

GB GV-N65TBOC-2GD

PSU SEASONIC SS-430GB BRONZE

Обща стойност - 416.63 лв. с ДДС

Набутвация е да се купува DDR2  сега, но ако толкова държиш, потърси една плочка от 2 GB  в продавалника. Ама ти казвам, че голяма разлика при игри няма да има, ако си с XP и дори с 32 битова седмица. Аз 4 години карах с 2 GB RAM  и две операционни системи. След като купих още 2 GB,  промяната бе главно в браузера Опера, който почна да гълта повече и да работи по-добре. При игри обаче ефект от 4 GB  не видях. 

Захранването може и да е по-евтино, но аз ти казвам, какво бих купил за себе си за тия пари, ако разполагах с твоята конфигурация и твоя бюджет. 

• Автор

Ами 400 пич ако може радеон всъщтност незнам кое е по-добре радеон или форс

Ама как ще се играе по-добре с тва cpu съно и рам или с онова линкче

И този палит по-добър ли е http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX650TI-BOOST-2GB-D5

Какво ще мога да играя и как

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.