Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Впечатлението ми от Linux

Featured Replies

В линукс темите Лина не го кефи в Уин темите Уин не го кефи някол казал нещо за нещо и да веднага трябва да коментираш дори и от коментара ти да няма смисъл .

Ползвам Amiga, за това не ме "кефи" нито свин, нито лин. И да, мога да кажа кое е безсмислено, защото то това с трите OS е като да си вземеш три коли - не можеш да ги шофираш едновременно и само складираш и хабиш място.

Нито възстановяването на GRUB е някакъв проблем.

Не по-сложно от възстановяване на NTLDR.
  • Отговори 462
  • Прегледи 29,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ах за КДе, незнам никога не съм бил фен на него, 3-ката, тоест старата версия беше добра но, както всичко старо но добре и удобно направено изчезна за съжалени,също Гноме2 (Еххх, спомени!!).  

КДЕ4 - Прекалено натоварващо изисква мощен хард, всичко-то това старание да се гони уиндоус малко ми идва в повече,и тези светлинки като го вклучиш, незнам, не съм ползвал у не съм бил никога фен на КДЕ пак казвам.  

ГНОМ3 - И тук нещата не са цвете за мирисане, този нов интерфайс всичко да е уж-минимално и симпле, и да се крият толкоз от опции-те, неме кефи грам, човек иска като си пусне компа, що годе елементарните разботи да са му нагласени за да може да работи, не както сега първо да се мотам из нета, за да разбера как-да си го настроя. И айде аз разбирам мен ме остави но ако си нов в линукс, какво ще правиш.?

Единсвено мога да похваля XFCE4, със всяка версия става все по добро,  и идва в удобен за работа вид, може да си го инсталираш и да започнеш да работиш, тва е.. 

"Linus Torvalds (Татко)"  за новите десктопи - https://plus.google.com/+LinusTorvalds/posts/DbmEE8kXLDA

Но така или иначе:

Ако искате компютър, който никога не се нуждае от защита и няма вируси избери Linux!!, Ако искате гъвкавост и бърза скорост изберете Linux!!! ... Знаете, също така искате да се учите и да проучвате повече възможности, обичате компютрите изберете Linux!!!!

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

КДЕ4 - Прекалено натоварващо изисква мощен хард, всичко-то това старание да се гони уиндоус малко ми идва в повече,и тези светлинки като го вклучиш, незнам, не съм ползвал у не съм бил никога фен на КДЕ пак казвам.  

???

???

Говора за на-предварата с Windows кой да е по прозрачен и кой да натоварва повече с излишни widget-и. 

Sorry не съм се изказал добре.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте!

От доста време се кефа на CrunchBang 11 Waldorf, но постоянно ме трови един голям и нерешен проблем. След инсталация, при първи опити за някакъв download, независимо торент или както и да е /конзола, по време на update/, скоростта ми умира :( от 2.5 - 3.0 м/б отивам на 40-60 К. Всички пц-та закачени на моя рутер също умират и нямат почти никакъв нет. Когаото спра свалянето, нещата се оправят. Пробвал съм доста от писаното в нет-а, пробвал съм и други дистрибуции - убунту и разновидностите му, федора, и т.н. В повечето от случаите, след disable ipv6, нещата са ок. Но тука закъсах :(

Никакви подобни проблеми не съм имал, въпреки, че ползвам рутер в офиса, на който са закачени поне 5-6 компютъра. На този в моята стая съм слагал почти всички базови дистрибуции, без Slackware.

Възможно е рутерът да е проблемен. Преди 2 години купих един скапан D-link, който изтърпях не- повече от седмица. Подарих го и купих най- евтиният TP- Link, който намерих. Рутерът и досега си работи и никога не е правил проблеми.

Никакви подобни проблеми не съм имал, въпреки, че ползвам рутер в офиса, на който са закачени поне 5-6 компютъра. На този в моята стая съм слагал почти всички базови дистрибуции, без Slackware.

Възможно е рутерът да е проблемен. Преди 2 години купих един скапан D-link, който изтърпях не- повече от седмица. Подарих го и купих най- евтиният TP- Link, който намерих. Рутерът и досега си работи и никога не е правил проблеми.

Ами аз си мисля за ядрото. Със стари дистрибуции не си спомням да съм имал такива проблеми. Рутера ми е Netgear WGR 614.

3.2 ядро не е чак толкова ново, ако твоята версия е базирана на Wheezy. Щом имаш връзка, проблема едва ли е в ядрото на ОС, защото пада скоростта на връзката от рутера, което не зависи от ОС. Не съм ползвал такъв рутер, но дари и да е по принцип добър, няма гаранция, че този не е повреден.

3.2 ядро не е чак толкова ново, ако твоята версия е базирана на Wheezy. Щом имаш връзка, проблема едва ли е в ядрото на ОС, защото пада скоростта на връзката от рутера, което не зависи от ОС. Не съм ползвал такъв рутер, но дари и да е по принцип добър, няма гаранция, че този не е повреден.

Даааа.. може би си прав... остава само да пробвам :)

• Автор

Bodhi Linuks има ли я на БГ? Харесва ми,но първо,че не мога да и пусна моб. нет и второ не намирам как да я настроя на БГ.

Bodhi Linuks има ли я на БГ? Харесва ми,но първо,че не мога да и пусна моб. нет и второ не намирам как да я настроя на

Ами злоупотребявал съм с него, доста лек и удобен за работа, ама много ми шарено :) за БГ не знам, би било нормално да има превод.

Ами злоупотребявал съм с него, доста лек и удобен за работа, ама много ми шарено :) за БГ не знам, би било нормално да има превод.

Би било, наистина.

http://openbox.org/wiki/Openbox:Contribute#Translations

Регистрирайте се и почвайте да превеждате. Каквото посяваш, това жънеш.

E, честито на мен :) И голямо благодаря на теб :) Смяната на рутера, псуване по доставчика, и клонирането на МАК-а доведоха до спокоен неделен следобяд :)

Защо изобщо клонираш MAC адреса ? Доставчикът ти само една машина ли разрешава да се свързва към рутера. Ако е така - направо го смени.

Защо изобщо клонираш MAC адреса ? Доставчикът ти само една машина ли разрешава да се свързва към рутера. Ако е така - направо го смени.

Ми не, няма проблем с него. По - скоро е въпрос на някаква регистрация, иначе трябваше да им дрънна за "смяна"-та на хардуер.

Много доставчици ползват PPPOE и заключване по MAC, дори и да разрешават използването на рутери. Такава е практиката в някои мрежи и заедно с друга информация се ползва, за да бъде невъзможно ползването на чужд акаунт. ... Все повече съм на кантар между Windows и Linux, понеже нещо новите версии неистово ме побъркват с техните безумия. Искам да попитам, според вас статуса на Trinity проекта какъв е(KDE 3.5 fork), дали е стабилен и жизнен или може да приключи преждевременно, защото съм се занимавал с опън сорс проекти, които са приключвали преждевременно и разочароващо?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ми не, няма проблем с него. По - скоро е въпрос на някаква регистрация, иначе трябваше да им дрънна за "смяна"-та на хардуер.

Значи става въпрос за адреса на самият рутер. Това е нормално - и при мен е така, но просто им се обаждам, когато се наложи. Помислих, че филтрират адресите само за един компютър.

... Все повече съм на кантар между Windows и Linux, понеже нещо новите версии неистово ме побъркват с техните безумия. Искам да попитам, според вас статуса на Trinity проекта какъв е(KDE 3.5 fork), дали е стабилен и жизнен или може да приключи преждевременно, защото съм се занимавал с опън сорс проекти, които са приключвали преждевременно и разочароващо?

Мисля, че нямат достатъчно разработчици. Добра беше като замисъл, но няма особено бъдеще. Поне доскоро нямаха собствен network-manager, което е сериозен проблем, при условие, че не може да се ползва този за KDE, който е обвързан с kde4. Можеш да ползваш гномският, но се сещаш, че това не е идеалното решение.

От активните към момента работни среди, твърдо съм се спрял на Xfce. Писал съм доста  защо. С новото меню - Whisker, може да се докара визия, почти като на KDE, но при уникална стабилност и незначителен разход на ресурси.

http://s19.postimg.org/xe8xqy65v/whisker_menu.png

Все повече съм на кантар между Windows и Linux, понеже нещо новите версии неистово ме побъркват с техните безумия. Искам да попитам, според вас статуса на Trinity проекта какъв е(KDE 3.5 fork), дали е стабилен и жизнен или може да приключи преждевременно, защото съм се занимавал с опън сорс проекти, които са приключвали преждевременно и разочароващо?

Относно Линукс/Уиндоус и новите версии, неизбежно, ако искате светът да спре да се развива, това гаранция няма да стане. Ако все пак още се чудите, помислете, в Линукс има незнам си колко общо работни среди и други windows-manager-и , пример искате лъскав десктоп имате, Gnome/Kde/Xfce/Lxde.. ако искате класика имате Window maker :), ако искате сам да си направите, имате C/Xlib/Xcb и Dwm(dinamic windows manager) :)

Тринити - Както се вижда в сайта има новини от преди няколко месеца за някаква нова версия (стабилна) http://trinitydesktop.org/

Относно Линукс/Уиндоус и новите версии, неизбежно, ако искате светът да спре да се развива.

Развитие и деградация са две различни неща. В последно време забелязвам деградация и тъпизми.

От активните към момента работни среди, твърдо съм се спрял на Xfce. Писал съм доста  защо. С новото меню - Whisker, може да се докара визия, почти като на KDE, но при уникална стабилност и незначителен разход на ресурси. http://s19.postimg.org/xe8xqy65v/whisker_menu.png

XFCE просто ми е грозновата, бях си нагласил едно KDE 3.5 като писано яйце преди време.

Развитие и деградация са две различни неща. В последно време забелязвам деградация и тъпизми.  

Еми тогава остава само, да си направите сам ;)

Развитие и деградация са две различни неща. В последно време забелязвам деградация и тъпизми. XFCE просто ми е грозновата, бях си нагласил едно KDE 3.5 като писано яйце преди време.

Как пък ти хрумна, че XFCE е грозновато!? Виждал ли си Вояджър 12.04 и 13.04? На XFCE имам доста повече неща наготово, отколкото с КДЕ. На XFCE мога да подкарам КВИН, но на КДЕ не мога да подкарам нищо от XFCE. Не обиждай ей така за спорта само! XFCE има доста екстри, които не са налице в КДЕ.

Редактирано от ssb558 (преглед на промените)

И на мен ми мина тази мисъл, но не исках да влизам в спорове. Xfce e като кубчето на Рубик. Визията може да се сменя и да пасва на всякакви предпочитания. Тя е точно такава, каквато си я направиш.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Сигурно е виждал стандартен XFCE, но няма представа за потенциала на тази среда. Но някак си хейтърски ми прозвуча с дума като "грозновато". Сигурно е от непознаване. Друго обяснения нямам.

Редактирано от ssb558 (преглед на промените)

Сигурно е виждал стандартен XFCE, но няма представа за потенциала на тази среда. Но някак си хейтърски ми прозвуча с дума като "грозновато". Сигурно е от непознаване. Друго обяснения нямам.

Използвал съм го - не ми допада. Имам скромен набор от неща, които изисквам и не обичам да се занимавам с излишни неща. Един СинЗъб не поддържаше XFCE, че ще слагам GNOME аплет. То за това нещо бях го недолюбвал и нарочил за форк на гнома.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.