Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Впечатлението ми от Linux

Featured Replies

Жалко че през 2014 ги спират :help wanted4: 

[offtopic]

Абе кога ша ми вдигнат рейтинга, неска толкоз писах :shy11: 

[/]

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

• Отговори 462
  • Прегледи 29,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Жалко че през 2014 ги спират :help wanted4:

[offtopic]

Абе кога ша ми вдигнат рейтинга, неска толкоз писах :shy11:

[/]

Хаха просиш ли ,просиш ли .... :D

Оцветена в син цвят с бели букви  ;)

Може би само заради никнейма ти е безсмислено да споря с теб, но доста сайтове из мрежата работят на IIS и ASP.NET. Stackoverflow е един доста популярен такъв. ASP.NET има десетки предимства пред целия опънсорс стек, сред които може би най-важния е производителността. Има причина enterprise-овете да бягат от Линукс като от огън.

edit: синият екран вече е много рядко срещано явление

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Може би само заради никнейма ти е безсмислено да споря с теб, но доста сайтове из мрежата работят на IIS и ASP.NET. Stackoverflow е един доста популярен такъв. ASP.NET има десетки предимства пред целия опънсорс стек, сред които може би най-важния е производителността. Има причина enterprise-овете да бягат от Линукс като от огън.

edit: синият екран вече е много рядко срещано явление

Поради същата причина няма да ти отговоря щото ника ти е достатъчно прост!

Редактирано от tux (преглед на промените)

Поради същата причина няма да ти отговоря щото ника ти е достатъчно прост!

Ника съм го правил преди 8 години и го пазя единствено по сантиментални причини. Би било много хубаво да ми пуснеш някои аргументи, за да стане цивилизована дискусия, а не замеряне с лайна.

Ника съм го правил преди 8 години и го пазя единствено по сантиментални причини. Би било много хубаво да ми пуснеш някои аргументи, за да стане цивилизована дискусия, а не замеряне с ла**а.

Ти почна първи със ла***та ми се струва

Ако ASP.NET бе такова "велико нещо", то най-влиятелните евреи ( с адски много пари ) в web-а, Сергей Брин и Мордехай Zuckerberg, отдавна да са сложили куфарите с пари на масата на съответните enterprise-и, а последните отдавна да са пренаписали платформите им от PHP на ASP.NET.

На днешен ден Apache държи 66% пазарен дял, докато IIS се задовлява с 15%. Това е показателно и да ... синият екран стана сив, а в близко време го очаквам розов.

enterprise-овете да бягат от Линукс, защото не го владеят в буквалния смисъл.

Относно Stackoverflow - е няма такава тъпня. Имитацията им на форум е подобие на готварска книга. Не че dell.com е писък на авангардизма, но по-приляга като пример за постижение на ASP.NET.

поздрави

Ако ASP.NET бе такова "велико нещо", то най-влиятелните евреи ( с адски много пари ) в web-а, Сергей Брин и Мордехай Zuckerberg, отдавна да са сложили куфарите с пари на масата на съответните enterprise-и, а последните отдавна да са пренаписали платформите им от PHP на ASP.NET.

На днешен ден Apache държи 66% пазарен дял, докато IIS се задовлява с 15%. Това е показателно и да ... синият екран стана сив, а в близко време го очаквам розов.

Относно Stackoverflow - е няма такава тъпня. Имитацията им на форум е подобие на готварска книга. Не че dell.com е писък на авангардизма, но по-приляга като пример за постижение на ASP.NET.

поздрави

Колега ... говориш много на изуст.

Нито facebook нито  google се движат от една единствена технология, в твоите очи явно всичко е PHP, защото явно не си се занимавал подробно с нищо. В тези две конкретни компании се ползва най добрата технология за конкетната цел.

ASP MVC 4 е доста широко разпространена технология, защото има много добра потдръжка в Visual Studio и е много лесно да се развива. Но в света на Майкрософт има много други Web-ррелевантни технологии :), не е само ASP MVC 4.

поздрави

За толкова умен човек тук разсъждаваш много повърхностно... както desdinova каза, Facebook и Google са огромни системи, които далеч не се движат от една единствена технология. А пък да минеш на уеб платформата на основния си конкурент в толкова много направления, колко и добра да е тя, е немислимо.

Stackoverflow - дизайна може да не ти харесва. Субективно. Но е факт, че 5-6 сървъра обработват по не знам си колко милиона рекуеста на ден, нещо което е невъзможно на PHP, дори да ползваш платените компилатори и кешатори на Zend.

Освен PHP, има и други алтернативи на ASP.NET в отворения свят, а именно RoR и Python/Django, ако защитаваш тях е възможно да ти повярвам повече...

Ти почна първи със ла***та ми се струва

Едно лайно и няколко валидни аргумента, на които ти ми отговори само с едно лайно, мисля че все още си ми длъжник.

Колега ... говориш много на изуст.

Нито facebook нито  google се движат от една единствена технология, в твоите очи явно всичко е PHP, защото явно не си се занимавал подробно с нищо. В тези две конкретни компании се ползва най добрата технология за конкетната цел.

ASP MVC 4 е доста широко разпространена технология, защото има много добра потдръжка в Visual Studio и е много лесно да се развива. Но в света на Майкрософт има много други Web-ррелевантни технологии :), не е само ASP MVC 4.

То какво ми е пред очите явно не е от твоя уста. Трудно се разбира от напъна ти за внимание каква  връзка има отговора ти  към темата "Впечатлението ми от Linux". Ти такова нямаш!!!

Не че си работил/работиш/ще работиш в посочените компании, за да ми се изтъкваш на тема технологии, но е свръх явно е, че изцепките ти за Майкрософт и разните му други Web-релевантни технологии са нонсенс тук.

Имам допир с Visual Studio. Привидно безплатен, изисква регистрация. Нищо особено, препоръчвам за ECMAScript в случай, че сте под джама.

Минус - освен собствена си инсталация довлачи над 150МВ лайна, което направи инсталацията тегава.

Минус 2 - ориентиран на най-дървения браузър.

За толкова умен човек тук разсъждаваш много повърхностно... както desdinova каза, Facebook и Google са огромни системи, които далеч не се движат от една единствена технология. А пък да минеш на уеб платформата на основния си конкурент в толкова много направления, колко и добра да е тя, е немислимо.

Stackoverflow - дизайна може да не ти харесва. Субективно. Но е факт, че 5-6 сървъра обработват по не знам си колко милиона рекуеста на ден, нещо което е невъзможно на PHP, дори да ползваш платените компилатори и кешатори на Zend. Освен PHP, има и други алтернативи на ASP.NET в отворения свят, а именно RoR и Python/Django, ако защитаваш тях е възможно да ти повярвам повече...

Едно лайно и няколко валидни аргумента, на които ти ми отговори само с едно лайно, мисля че все още си ми длъжник.

Какво искаш да ти кажа ?

Моите аргументи съм ги написал отдавна.

Всичките 13 ДНС сървъра са базирани или са на Линукс.Без тях никой от нас намаше да има интернет.

Да не говорим за другите глиобални сървъри.

"Големите" вече бягат от Уиндоус.

За СЕРИОЗНА работа хората избират Линукс не Уиндоус.

edit

О да забравих оная смешната търсачка Google,оня смешния сайт Facebook на какво вървят ?

Оня другия смешния Youtube ? Ами този сайт калдата ?

Редактирано от tux (преглед на промените)

То какво ми е пред очите явно не е от твоя уста. Трудно се разбира от напъна ти за внимание каква  връзка има отговора ти  към темата "Впечатлението ми от Linux". Ти такова нямаш!!!

Не че си работил/работиш/ще работиш в посочените компании, за да ми се изтъкваш на тема технологии, но е свръх явно е, че изцепките ти за Майкрософт и разните му други Web-релевантни технологии са нонсенс тук.

Имам допир с Visual Studio. Привидно безплатен, изисква регистрация. Нищо особено, препоръчвам за ECMAScript в случай, че сте под джама.

Минус - освен собствена си инсталация довлачи над 150МВ ла**а, което направи инсталацията тегава.

Минус 2 - ориентиран на най-дървения браузър.

Visual Studio Express e безплатно, но Visual Studio Всивко останало не е. Аз ползвам Ultimate, струва малко повече от колкото твоята кола или много повече от твоята кола :). Това че не работя за компаниите за които говоря, не означава че не ги познавам. Все пак всички разработчици сме една голяма общност и редовно обменяме информация :), нещо което ти явно не разбираш.

Инсталацията на Visual Studio Ultimate продължава около 3 минути на SSD :) и 16Gb RAM.

Какво искаш да ти кажа ?

Моите аргументи съм ги написал отдавна.

Всичките 13 ДНС сървъра са базирани или са на Линукс.Без тях никой от нас намаше да има интернет.

Да не говорим за другите глиобални сървъри.

"Големите" вече бягат от Уиндоус.

За СЕРИОЗНА работа хората избират Линукс не Уиндоус.

Тукси, ти мислиш, че щом съм платил над 10К € само за софтуера с които работя не върша сериозна работа?

Редактирано от Desdinova (преглед на промените)

Visual Studio Express e безплатно, но Visual Studio Всивко останало не е. Аз ползвам Ultimate, струва малко повече от колкото твоята кола или много повече от твоята кола :). Това че не работя за компаниите за които говоря, не означава че не ги познавам. Все пак всички разработчици сме една голяма общност и редовно обменяме информация :), нещо което ти явно не разбираш.

Тукси, ти мислиш, че щом съм платил над 10К € само за софтуера с които работя не върша сериозна работа?

Която е в услуга на Глобалния потребител?

Да мисля :)

За толкова умен човек тук разсъждаваш много повърхностно... както desdinova каза, Facebook и Google са огромни системи, които далеч не се движат от една единствена технология. ..

ОК, щом аз съм повърхностен разтвори широко очи. Какво пише между точката и въпросителния знак?

Публикувано изображение

800млн маймуни всеки ден са тук и техните рекуести са поети честно от PHP.

Tа какви други технологии от страна на сървъра? Хайде стига глупости!

Чакам отговор, защото великите ентърпрайзъри с разните ASP MVC 4 или каквото там величаите не могат да достигнат такива висоти.

ОК, щом аз съм повърхностен разтвори широко очи. Какво пише между точката и въпросителния знак?

Публикувано изображение

800млн маймуни всеки ден са тук и техните рекуести са поети честно от PHP.

Tа какви други технологии от страна на сървъра? Хайде стига глупости!

Чакам отговор, защото великите ентърпрайзъри с разните ASP MVC 4 или каквото там величаите не могат да достигнат такива висоти.

душа ... това че ползват в конкретният случай php за да редиректват запитванията не означава нищо :). Явно е че нямаш идея за какво говориш!

Ако ASP.NET бе такова "велико нещо", то най-влиятелните евреи...

Абе ти пак ли с тези "евреи" се набута у темата? Само като ти чета еврейските хвалби и ми се повдига вече. Синият екран ставал сив - аз син екран съм виждал про все много малко за всичките тези години на компютри, при които няма действителни хардуерни проблеми, при които и Linux се дъни с Kernel Panic. Между другото не е само Апаха и IIS. Lighthttpd и nginx също са в играта и ги има като порт за Windows. Това, че Апаха е мажорен не означава, че във всеки случай е единствен и най-добър отговор. ASP.NET е напълно конкурентносособна платформа, но през Linux/PHP фанатизма си не можеш да го видиш. Въпреки, че за сървър бих ползвал по-скоро Linux, отколкото Windows, подобно влизане с бутонките напред не допада.

душа ... това че ползват в конкретният случай php за да редиректват запитванията не означава нищо :). Явно е че нямаш идея за какво говориш!

И какво точно означава?

А душа наричай онзи путьо маринкин, сина на майка ти!

Ох, цъфна и другата мижитурка с мажорните лафове.

И какво точно означава? А душа наричай онзи путьо маринкин, сина на майка ти!

Хаха, какво да те направим, че си толкова невеж, че не си виждал един форум, използващ ASP.NET. Ако искаш мога да ти дам един, който работи на посочената платформа и общо взето е интересно парченце софтуер. Въпреки, че лично аз поддържан PHP форум под Linux, няма как подобно влизане с бутонките няма как да остане "безнаказано". И по-полека с обидният език към хората!

И какво точно означава?

А душа наричай онзи путьо маринкин, сина на майка ти!

Най-малкото е доста къстомизирано PHP, което минава през техен собствен компилатор. На кратко, като Джавата на Андроид - уж е Джава, ама не точно. 

За система от мащабите на Facebook и PHP, и C#/.NET са дребосъци. А за системи от такъв мащаб, почти винаги си се прави нещо custom. Реален пример - HHVM(виртуална машина за PHP) и HipHopForPHP(статичен компилатор за PHP). Но front-end-ът си е изцяло и единствено на PHP, потвърдено от Yishan Sparklepants, който е работил във Facebook от декември 2005г. до март 2010г.

Има много open-source библиотеки на Facebook, които са разработени на C++. C++, не Java, не Mava и в никакъв случай - C#/.NET! Back-end си е резервиран за C++, а front-end-ът е под владението на PHP. Точка. Код на C# навярно има само в Windows Phone приложението.

А това, че във Facebook използват в над 90% Линукс-инструменти си е съвършен факт, който само глупаците могат да поставят под съмнение!

А това, че във Facebook използват в над 90% Линукс-инструменти си е съвършен факт, който само глупаците могат да поставят под съмнение!

И за суперкомпютри също се използва Линукс, факт е че няма алтернатива при огромни системи, но в повечето случаи не пишем Facebook.

Редактирано от maxim4o (преглед на промените)

Най-малкото е доста къстомизирано PHP, което минава през техен собствен компилатор. На кратко, като Джавата на Андроид - уж е Джава, ама не точно. 

Поредна порция глупости. В PHP няма компилатор! Той е интерпретируем език и допустимо понятието транслатор. HipHop.

За съжаление твоите мнения плюс на "мажорния разбирач", включително на душата с женския ник са шлака в тази тема.

Андрогинът се изниза с някакви малоумия за съпоставка на материално състояние и всячески отбягва конкретните ми въпроси. "Малката глава" пък не спира с напъна си за внимание и излива водопад от бълвочи за мажорни тъпотии.

Не работите в facebook, не работите в google. Toва е! И напъните да ме уборите са смешни. Не че разбирате от linux, а това е цел на темата "Впечатлението ми от Linux"! Вие такива нямате, не че и от PHP разбирате.

И за суперкомпютри също се използва Линукс, факт е че няма алтернатива при огромни системи, но в повечето случай не пишем Facebook.

Това е заради ограничената архитектура на която върви Уиндоус.Просто таргет групата му е съвсем ралична :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.