Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Впечатлението ми от Linux

Featured Replies

Е , щом работата опря до КДЕ , че се включим . Къв е проблема 4 да изглежда като 3 - отнето време за маневри, но пък явно ще си заслужава за някои . Липса на някоя важна ( пак за някой ) функционалност , за сметка на нова такава любима на други . Ха , много товарило 4-ката - а , стига , бе ; кога - кога е било в начален стадий на развитие . На мен сега МАТЕ ми товари повече от КДЕ . И Линукс не е само КДЕ , няма връзка да се говори за нещо от малък опит ( въх , пък моя щот много голям :D ) . Ай сега аз пък да кажа що не харесвам Сузе-то , ми щайгата ми е слаба и не мога да си го пусна да върви както на нова машина . Е , Сузето ли е виновно . За мене -да . ;)

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

• Отговори 462
  • Прегледи 30k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да ,но един потребител на Уин едва ли ще разбере какъв му е чипа на Wlan драйвера дали е Atheros или Via или някакъв друг ,а и в Manager не изписва точно какъв му е чип.Как ли ще стане много ми е интересно.Що се отнася до usb3 ,едва Уин 8 не изисква да си слагаш някакви драйвери за да ти тръгне usb3 .

Повечето потребители на Уин не знаят,как да си преинсталират системата ,да си деинсталират програма или да си премахнат някакъв вирус,ти ми говориш под Уин Wlan се пускало само един драйвер.

Как да го узнае човека,кой е тоя драйвер .

VLC и MPC са опънсоурс ,нали вашия гуру Балмър каза че Линукс е рак.Ми ползвайте си тогава друг софтуер и система,който не GPL или LGPL.И за какво им е на уин рак ,нали си имат hd dvd  и wmv.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

На диска с Open Suse има няколко графични среди.

Е , щом работата опря до КДЕ , че се включим . Къв е проблема 4 да изглежда като 3 - отнето време за маневри, но пък явно ще си заслужава за някои . Липса на някоя важна ( пак за някой ) функционалност , за сметка на нова такава любима на други . Ха , много товарило 4-ката - а , стига , бе ; кога - кога е било в начален стадий на развитие . На мен сега МАТЕ ми товари повече от КДЕ . И Линукс не е само КДЕ , няма връзка да се говори за нещо от малък опит ( въх , пък моя щот много голям :D ) . Ай сега аз пък да кажа що не харесвам Сузе-то , ми щайгата ми е слаба и не мога да си го пусна да върви както на нова машина . Е , Сузето ли е виновно . За мене -да . ;)

На инсталационният диск има няколко грифични среди. От официалният сайт, нова грифична среда може да се добави с едно кликване. KDE в последната версия на Open Suse наистина е най- красивият десктоп по подразбиране, поне за последните 2-3 години, но софтуерът трябва да е съобразен с хардуера.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Първия ми досег с Линукс е бил без да разбера за какво е ставало дума - исках да си преоразмеря дяловете , дето някой друг беше решил , че е добре да са така ; четох , четох и се спрях на Gparted-диска - бум и готово , няма загуба на данни , всичко на 6 , и аз доволен , откъде да знам , че това било Линукс . Чак по-късно разбрах , след по-внимателно четене и гледане , когато вече се бях запалил . Добре , запалих се , ама кое да е , с каква среда да е - пак четене ( и пробване, то се разбира ) , е - имаше Tilix тогава , беше едно от първите дето пробвах , ама като има избор трябва да се провери дали не съм се минал , ха-ха ... Та така бяха нещата при мене в началото . Сега отвреме-навреме като прочета това-онова и се изкуша да го видя как е като жив диск .

Жена ми веднъж настоя да има и Уйндоус , ама и се видя сложен и го разкарах по живо , по здраво . Та в домашни условия си имам доказателство кое е по-практичното .

Ммм даа. Добро беше Тиликс-чето. 2.1 предполагам. Още имам няколко диска. Инсталираш и работиш. После излезе Убунту 8.04, която още ми е еталон за работоспособност. Независимо от новите ядра, все още не съм виждал дистрибуция с такава стабилност и работоспособност. И сега ползвам Ubuntu, но вече не е като едно време. Новите версии зареждат и изключват по- бързо, разпознават повече хардуер, но ми се струват някак недъгави.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Да ,но един потребител на Уин едва ли ще разбере какъв му е чипа на Wlan драйвера дали е Atheros или Via или някакъв друг ,а и в Manager не изписва точно какъв му е чип... .... VLC и MPC са опънсоурс ,нали вашия гуру Балмър каза че Линукс е рак.Ми ползвайте си тогава друг софтуер и система,който не GPL или LGPL.И за какво им е на уин рак ,нали си имат hd dvd  и wmv.

Аз ползвам предимно безплатен софтуер, една немалка част от която е и Open Source. Има и затворени програми, които са и безплатни и пак можеш да си отваряш .mkv - например KMPlayer е пример за такава. Потребителят не трябва да знае какъв му е чипът за безжичната мрежова карта - Windows7 го инсталира през Windows Update, а за по-ранните версии се инсталира на ръка от диска на производителя. В краен случай може да си качи неграмотният потребител програмка като DriverMax и да намери драйвера.

Е , щом работата опря до КДЕ , че се включим . Къв е проблема 4 да изглежда като 3 - отнето време за маневри, но пък явно ще си заслужава за някои . Липса на някоя важна ( пак за някой ) функционалност , за сметка на нова такава любима на други . Ха , много товарило 4-ката - а , стига , бе ; кога - кога е било в начален стадий на развитие.

Пробвах версия 4.0 и след това обърнах гръб както на KDE, така и на Linux. Не, не е съвпадение, нито е случайност. Да, 4 товареше старият лаптоп, на който бях го пробвал тогава, на същият KDE 3.5 летеше.

...четох и се спрях на Gparted-диска - бум и готово , няма загуба на данни , всичко на 6 , и аз доволен , откъде да знам , че това било Линукс . Чак по-късно разбрах , след по-внимателно четене и гледане , когато вече се бях запалил .... Жена ми веднъж настоя да има и Уйндоус , ама и се видя сложен и го разкарах по живо , по здраво . Та в домашни условия си имам доказателство кое е по-практичното .

Windows не е по-сложен от писане в Linux конзолата, нито пък след поредният ъпдейт да заседнеш на команден ред, поради неуредица с видео драйверите със затворен код, които си инсталирал по-рано. Аз като мръсен гаден комерсиал ползвам Acronis Disk Director, освен GParted. Но и GParted съм ползвал, също както ползвам LiveCD, за да правя backup при нестартираща операционна система, т.е предимно Windows. п.п Аз сега изчезвам да...дефрагментирам :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Много ми е чудно,как да си сваля нещо като нямам интернет.

Имам само безжичен интернет.Wireless LAN USB Adapter,ако си чувал какво е това.И за съжаление е на USB3.Нито USB3 тръгва ,нито пък WLAN.

Освен да си купя рутер или модем,после да си намеря провайдър и тогава да си платя над 60 лв  ,за да имам жичен интерент и тогава да си сваля драйвера за безжичния ми интернет през чудото Windows Update  и едва ли ще ми го намери.

Браво страшна логика.То от един потребител на Уин ,какво да очакваш.Некст,Некст и ок и после рестарт.

Kmplayer какви кодеци ползва ,че нещо не схващам сигурно техни си.Има и един приятен сервиз Пандора ТВ и един адуер.Чудно !

DriverMax струва пари ,въпреки че си се регистрирал и потвърдил от ймела си .

На ден можеш само 2 3 драйвери да свалиш.

Много ми е чудно,как да си сваля нещо като нямам интернет.

PandoraTV може да се разкара/да не се инсталира, има и други алтернативи, например PotPlayer - стига да имаш желание, ще намериш. Имаш само безжичен интернет? Ами щом си го ползвал, значи си имал операционна система. Щом си имал - можел си да направиш backup на драйверите от нея с DoubleDriver или да си ги изтеглиш. То и Linux не ми познаваше Broadcom-ската WLAN карта и нямах безжична мрежа, докато не добавих драйвер с NDIS Wrapper - не виждам положението да е различно, дори беше по-сложно. За адаптера с компютъра ти има диск, а USB3 е обратно съвместим на USB2 и адаптерът може би би работил и на USB2 порт, не го знам какъв точно модел е, за да мога да направя справка. Та не ти трябва интернет да си изтеглиш драйвера за интернет - тоя драйвер за мрежовата карта пристига на дискче с мрежовата карта на USB. Дори при най-евтините китайски боклуци, ако трябва драйвер - пристигат с някакво дискче там. DriverMAX е платен и безплатно можеш да теглиш до 2-3 драйвера на ден след регистрация. Но можеш да я използваш, за да идентифицираш хардуера и след това на страницата на производителя да си изтеглиш драйвера. Търсиш кусури за неща с лесни решения.

....

Със всеки следващ пост си противоречиш.А дефрагменирането идва от кофти файлова система  :P Уиндоус идвал със всичко да бе да.Тегля драйвер за лан картата от Линукса и я  мятам на онова NTFS парченце за да мога да си изтгеля софтуера който ми е нужен.щото за да ми инсталира драйвера на Реалтека трябва да имам интернет :) Я това не е ли тъпо.След всеки ъпдейт рестарт или някакъв драйвер за звука.Определено след толкова години ползване на Линукс не мога да кажа че,Уиндоус е с нещо по-специален или по-добър.Напротив!Гола ОС.Принуден си да си теглиш софтуер за да подкараш елементарни неща.Да не говоря за уникалния Windows Media Player.Линукс става и за десктоп и за сървър а Уиндоус само за игри (чети десктоп)

Те дори и M$ не си вярват на своята сървърна дистрибуция и за това бичат на Линукс.О и уникалния C# .

За да инсталираш софтуер в Уиндоус трябва да отвориш Убавия IE и да ровиш.В Линукс света е на един ред в "онова черното с белите букви" или в Софтуерния център. Е аз нямам такъв ама ..... :)

Поввечето хора които имат пари не си купуват Уиндоус а МАК.Хората които им трябва сериозна сигурност,стъбилност и производителност избират Линукс Дистрибуция.

Спри да го хвалиш вече че,стана една...

Еле оня със буквата.Диска не бил C а D и ся кво преинсталация,щот нашия бил свикнал системния му диск да е C а не D.

Уиндоус можел и "простак" да го ползва.Затова за инсталиране на някъв си драйвер се пишат фермани от по 5 страници.

Това че Уина всеки можел да го ползва а Лина е труден са глупости. На комшията му сложих УСУ 7 още като излезе демек миналата година , човека не се обади нито веднъж да ме пита това как защо и по какъв начин се прави а той не разбира дай му да си пусне филм или някоя игра на фейса. Оня ден му сложих Уин че се нуждаел от преинсталация а лапето му свикнало с уин някъде си, не е спрял да ме вика това как, това защо, това къде и това от къде. А де, защото Уин е супер :)

@simtech ти наистина си говедо. Върви си удари една чикия и спри да сипеш глупости..

Цитат от simtech

Кажи ми, защо след като не трябвало да си обновяваш хардуера, машинка на която вървеше дистрибуция с KDE3.5 вървеше добре, а същата дистрибуция с KDE4, което бях пробвал няколко месеца, след като излезе - лагеше неописуемо на хардуера и процесорът беше забит на 100% при елементарни действия?

Ами купи си нова видеокарта бе, какво е виновна линукс общността че си с машина от ерата на динозаврите ?

То всеки може да плюе Линукс, като не може да си го нагласи.

Всеки като теб вика че гроздедо кисело щото не го достига.

Това че Уина всеки можел да го ползва а Лина е труден са глупости. На комшията му сложих УСУ 7 още като излезе демек миналата година , човека не се обади нито веднъж да ме пита това как защо и по какъв начин се прави а той не разбира дай му да си пусне филм или някоя игра на фейса. Оня ден му сложих Уин че се нуждаел от преинсталация а лапето му свикнало с уин някъде си, не е спрял да ме вика това как, това защо, това къде и това от къде. А де, защото Уин е супер :)

Брат ми е с 64 битова Ubuntu 10.04 от излизането на дистрибуцията. Не разбира и не пипа по настойките. Не знае и паролата. Само ползва. И нищо не се поврежда при него. Не ме и търси. Племенницата ми не е ползвала Windows откакто се е родила. Интересно ми е, как ще реагира, като почнат да и преподават информатика в училище и почне да работи под тази ОС.

@simtech ти наистина си говедо. Върви си удари една чикия и спри да сипеш глупости..

Цитат от simtech

Кажи ми, защо след като не трябвало да си обновяваш хардуера, машинка на която вървеше дистрибуция с KDE3.5 вървеше добре, а същата дистрибуция с KDE4, което бях пробвал няколко месеца, след като излезе - лагеше неописуемо на хардуера и процесорът беше забит на 100% при елементарни действия?

Ами купи си нова видеокарта бе, какво е виновна линукс общността че си с машина от ерата на динозаврите ?

То всеки може да плюе Линукс, като не може да си го нагласи.

Всеки като теб вика че гроздедо кисело щото не го достига.

Мисля че,simtech не е обидил никой лично като го е нарекол говедо или тем подобни.Ти го правиш за втори път.Коменитрай му коментарите а не неговата личност.На мен вече ми е много забавно да пиша в тази тема така че....

Мисля че,simtech не е обидил никой лично като го е нарекол говедо или тем подобни.Ти го правиш за втори път.Коменитрай му коментарите а не неговата личност.На мен вече ми е много забавно да пиша в тази тема така че....

В един от коментарите си ме засегна поне мен. Не знам за теб но.. Когато продължава да го прави не сме му длъжни да го търпим и да му коленичим.

Със всеки следващ пост си противоречиш.А дефрагменирането идва от кофти файлова система

А не е ли тъпо софтуерът за Linux да се тегли през пакетен мениджър, където без интернет нищо не можеш да инсталираш? Windows7 идва с много по-широка драйверна база от XP, който е на преклонните 10години вече. Та - имаш диск от производителя, а ако си имал интернет, то си можел да изтеглиш драйвер, можел си да направиш backup на текущите - ако пък не си направил нито едно от тези и драйверите за мрежовата карта ти ги няма в Windows7 - ще трябва да ги изтеглиш от другаде. Да, иска рестарт, но това е чисто подсигуряване, в повечето случаи и да не му разрешиш да рестартира - каквото си инсталирал ще работи. Хората, които имат пари си купуват MAC и си слагат Windows на него. MAC също има по-ограничена поддръжка от Windows, а отгоре на това вече са открити уязвимости, които от Apple се правят, че не съществуват. За буквите пък - ами добре, това си е негова работа. Наистина ако не натъкмиш нещата, както ти си поискаш - може да те дразнят. За него е достатъчна причина да направи нещо, щом го дразни - той си ползва компютъра. В Linux света не по-малки менуали се пишат за елементарни неща, отколкото за Windows и драйверите - зависи на какво ниво адресираш потребителите. Аз мога да инсталирам драйвер по 4 различни начина и без да ползвам менуал от 4 страници - значи може? От друга страна че някой в Линукс дистрото, за което пуснах тема с матричката, беше орязал модул, а аз се боря като прасе с тиква да подкарам LPT принтера, който под Windows макар и осакатено се инсталира с няколко клика всеки път. п.п Това за дефрагментирането беше шега. Да, веднъж в месеца го пускам на фонов режим, когато не се използва лаптопа, не че води до значително забавяне на системата, освен ако не стане значително фрагментиране, което трудно става на по-голям твърд диск, освен ако вечно не го дължиш почти препълнен.

Това че Уина всеки можел да го ползва а Лина е труден са глупости. На комшията му сложих УСУ 7...

Хаха, УСУ. И ти като един друг съфорумец да не почнеш да го пропагандираш? Всяка втора дума на него му беше УСУ. :D А това, че някой не разбира и викал теб за нещо нищо не значи. По същата воля няма да знае и в Linux как да инсталира програма през пакетният мениджър и пак ще те извика. Просто единият пипа повече от другият.

Ами купи си нова видеокарта бе, какво е виновна линукс общността че си с машина от ерата на динозаврите ? То всеки може да плюе Линукс, като не може да си го нагласи.

Виновни са, защото под Windows нищо не ми лаги, а под Linux решиха да развалят не една графична среда. Защо да си купувам нова видео карта, като ако просто сменя OS - нищо няма да лаги? В случая не е виновен Linux, а разработчиците на средата KDE.

Дам, не е лошо да не се отклоняваме от темата, която беше за Линукс.

Аз да си чопля моето... За любимото КДЕ. Когато излезе КДЕ 4 - 4.1 хората (разработчиците) честно и почтено си казваха, че всичко е в начален етап, изпробват се концепции и така нататък. Всичко си беше алфа и ползващите тогава средата просто трябваше да докладват проблеми, за да се решават. Никой не е очаквал още от тази версия средата да е бърза и безпроблемна. Що годе използваема стана след версия 4.4 може би.

Е, сега като стабилност и функционалност КДЕ си е вече изпечено и извадено от фурната. Симтеч, насили се сега да го използваш един месец и тогава говори. А ако ти липсва фейса на Уиндоус, има теми, иконки, може да си го нагласиш и сам да не разбереш на уин ли си, на линукс ли си. Е, трябва ти видеокарта за 3д ускорение. Ама ако си с Интел ядове никакви.

А не е ли тъпо софтуерът за Linux да се тегли през пакетен мениджър, където без интернет нищо не можеш да инсталираш? Windows7 идва с много по-широка драйверна база от XP, който е на преклонните 10години вече. Та - имаш диск от производителя, а ако си имал интернет, то си можел да изтеглиш драйвер, можел си да направиш backup на текущите - ако пък не си направил нито едно от тези и драйверите за мрежовата карта ти ги няма в Windows7 - ще трябва да ги изтеглиш от другаде. Да, иска рестарт, но това е чисто подсигуряване, в повечето случаи и да не му разрешиш да рестартира - каквото си инсталирал ще работи. Хората, които имат пари си купуват MAC и си слагат Windows на него. MAC също има по-ограничена поддръжка от Windows, а отгоре на това вече са открити уязвимости, които от Apple се правят, че не съществуват.  

Сериозните дистрибуции имат ДВД образ така че,няма нужда от интернет.Каква драйверна база ? Я да видим сега Vista излезе 2006 нейните драйвери стават за 7 и 8 какво говорим.Xp драйвер на 7.

simtech

Компютъра е купен със система Win7 ,имам

Wireless LAN USB Adapter  и нямам диск и не ми тръгва Wlan.Изобщо чаткаш ли от компютри ?Аз не ти говоря ,че не тръгва Usb2 адаптер  на Usb3 порт,а самата система не разпознава usb3 и wlan.То естествено,че ще тръгва и ще е възможно usb2 адаптер на usb3 порт.

Другия компютър има лан карта Via и уин не можа да я разпознае,а Линукс я разпозна веднага.Както и въпросния WLAN.

PotPlayer е fork на Kmplayer.

А не е ли тъпо софтуерът за Linux да се тегли през пакетен мениджър, където без интернет нищо не можеш да инсталираш? Windows7 идва с много по-широка драйверна база от XP, който е на преклонните 10години вече. Та - имаш диск от производителя, а ако си имал интернет, то си можел да изтеглиш драйвер, можел си да направиш backup на текущите - ако пък не си направил нито едно от тези и драйверите за мрежовата карта ти ги няма в Windows7 - ще трябва да ги изтеглиш от другаде. Да, иска рестарт, но това е чисто подсигуряване, в повечето случаи и да не му разрешиш да рестартира - каквото си инсталирал ще работи. Хората, които имат пари си купуват MAC и си слагат Windows на него. MAC също има по-ограничена поддръжка от Windows, а отгоре на това вече са открити уязвимости, които от Apple се правят, че не съществуват. За буквите пък - ами добре, това си е негова работа. Наистина ако не натъкмиш нещата, както ти си поискаш - може да те дразнят. За него е достатъчна причина да направи нещо, щом го дразни - той си ползва компютъра. В Linux света не по-малки менуали се пишат за елементарни неща, отколкото за Windows и драйверите - зависи на какво ниво адресираш потребителите. Аз мога да инсталирам драйвер по 4 различни начина и без да ползвам менуал от 4 страници - значи може? От друга страна че някой в Линукс дистрото, за което пуснах тема с матричката, беше орязал модул, а аз се боря като прасе с тиква да подкарам LPT принтера, който под Windows макар и осакатено се инсталира с няколко клика всеки път. п.п Това за дефрагментирането беше шега. Да, веднъж в месеца го пускам на фонов режим, когато не се използва лаптопа, не че води до значително забавяне на системата, освен ако не стане значително фрагментиране, което трудно става на по-голям твърд диск, освен ако вечно не го дължиш почти препълнен. Хаха, УСУ. И ти като един друг съфорумец да не почнеш да го пропагандираш? Всяка втора дума на него му беше УСУ. :D А това, че някой не разбира и викал теб за нещо нищо не значи. По същата воля няма да знае и в Linux как да инсталира програма през пакетният мениджър и пак ще те извика. Просто единият пипа повече от другият. Виновни са, защото под Windows нищо не ми лаги, а под Linux решиха да развалят не една графична среда. Защо да си купувам нова видео карта, като ако просто сменя OS - нищо няма да лаги? В случая не е виновен Linux, а разработчиците на средата KDE.

Ти си интересен човек.

Баща ми например е на 55 години, свикна с линукс и от скоро има и уиндоус на друг дял и се обърква тотално.

При него няма проблеми с лаг в линукс системата, но в уиндоус системата има лаг.

Ползва Гном 3.8 с Cinnamon с всички ефекти при вградена карта Radeon X1250 която е боклук меко казано и върви перфектно всичко на нея, че дори и 720p HD върви, докато под уиндоус мъкааа. Света се развива, ето защо аз наскоро преминах на 4 ядрен процесор и 8ГБ рам, а не да си казвам като теб "ще сложа XP". XP не може да ми поддържа 8те ГБ памет нито 4те ядра, да ще кажеш има 64 битово XP но замисли се че то всъщност е build 3790 което е windows server 2003 и там нищо не върви, и още повече не върви като света.

Да единия пипа повече другия не ,ХАХАХХАХХА. Ехо човека е един и същ дали пипа повече в Уина а или това е друга негова самоличност сега .А за пропагандата защо не то ти не спря да пропагандираш Уин в форум за Линукс.

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Сериозните дистрибуции имат ДВД образ така че,няма нужда от интернет.Каква драйверна база ? Я да видим сега Vista излезе 2006 нейните драйвери стават за 7 и 8 какво говорим.Xp драйвер на 7.

И на един DVD образ е качен целият софтуер за Linux ли? И DVD образа е доста тесен и се изисква и интернет. Па ако си с бавна връзка да теглиш DVD образ не е чак толкова сполучливо. Да, драйверите за XP за 7 не стават, освен с пачване и без гаранции за стабилност. Проблем е, когато спрат да поддържат хардуера производителите и се налага да се разчита на разни конструкции "направи си сам". п.п И на мен ми е забавно да пиша в темата, въпреки че някои нещо се изнервят. Малко спам и циклене по аспектите на двете OS не вреди.

Но ако хипотетично и ние започнем да плюем уиндоус в темите за уиндоус ти ще почнеш да ревеш на модераторите да ни банват и наказват. Не се прави на пешо дъфката.

Да проблема е в софтуера на Лина който без нет не можело ами да сега кой комп без нет може а ,сложи си уин и какво о чудо без нет не може да си сложи нищо а в диска инсталационния му няма нищо О ЧУДО.

simtech Компютъра е купен със система Win7 ,имам Wireless LAN USB Adapter  и нямам диск и не ми тръгва Wlan.Изобщо чаткаш ли от компютри ?Какво има общо USB2  с USB3 ,или SAta 2 и sata3.

Ти можеш и PATA диск да вържеш към SATA порт с преходник. USB3 е обратно съвместим с USB2 и да - можеш да сложиш SATA2 диск на SATA3 порт, както и SATA3 диск на SATA2 порт.

Ако си купил адаптера - има диск, това мога да ти кажа аз. Не може да няма и не ми поставяй изкуствени засукани сценарии. Преди преинсталация можеш да направиш backup на мрежовият драйвер. Ако не си направил нищо от посоченото - не е мой проблем. То и в Linux нямах WLAN без да сложа драйвер, че и драйвера беше от Windows. Въпрос на драйверна база и кой какво ще включи в нея, въпросът е индивидуален за всяка различна комбинация хардуер. Има много хардуер, който въобще няма свястна поддръжка под Linux - там какво да кажем?

Да единия пипа повече другия не ,ХАХАХХАХХА. Ехо човека е един и същ дали пипа повече в Уина а или това е друга негова самоличност сега .А за пропагандата защо не то ти не спря да пропагандираш Уин в форум за Линукс.

Ами като пиша повече в Windows, отколкото в Linux - какво да го направя? Аз не пропагандирам, защото се опитвам реалистично да представям действителността. Пропаганда ще бъде, ако ви обяснявам колко сте прости, понеже ползвате Linux. Но не го правя, просто казвам, че не на всички върши работа.

Ползва Гном 3.8 с Cinnamon с всички ефекти при вградена карта Radeon X1250 която е боклук меко казано и върви перфектно всичко на нея, че дори и 720p HD върви, докато под уиндоус мъкааа.

Аха, а знаеш ли как върви 1080p Flash под Linux? Моята видео карта в момента е ATi9000.

Да проблема е в софтуера на Лина който без нет не можело ами да сега кой комп без нет може а ,сложи си уин и какво о чудо без нет не може да си сложи нищо а в диска инсталационния му няма нищо О ЧУДО.

Ами аз пък си имам диск с избран специално за целта софтуер и като бучна някъде Свин, директно пускам диска и нищо не инсталирам от интернет. А в Linux ще организирам локални хранилища и още какво ли не, за да мога да използвам пълноценно offline системата.

Но ако хипотетично и ние започнем да плюем уиндоус в темите за уиндоус ти ще почнеш да ревеш на модераторите да ни банват и наказват. Не се прави на пешо дъфката.

В момента си представям една атака на Linux-аджиите в Windows раздела - ще бъде епична битка между операционните системи и потребителите им. Вие може и лазерни пушки да извадите, но Windows потребителите дори и въоръжени с винкеу са повече... Ще стане като 10 терански танка срещу зеглинг ръш. :D Извинявам се, отплеснах се в една игрица..която вие... няма да може скоро да играете :D

... Аха, а знаеш ли как върви 1080p Flash под Linux? Моята видео карта в момента е ATi9000. Ами аз пък си имам диск с избран специално за целта софтуер и като бучна някъде Свин, директно пускам диска и нищо не инсталирам от интернет. А в Linux ще организирам локални хранилища и още какво ли не, за да мога да използвам пълноценно offline системата.

Ползвай Google Chrome те си правят флаша.

Локални какво ?

Аз такова не ползвам това го има само в "умните" дистрибуции разрешаващи зависимости.Ама аз съм тъп и ползвам Слакуер :)

И в отговор на незададения ти въпрос - Хром защото те пишат качествени неща за Линукс а не оня шит Адоб.Ама споко гледай сега Html5 ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.