Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Впечатлението ми от Linux

Featured Replies

Това което казва че Лина не на всеки върши работа се отнася и за Уин казах вече в по предните постове всяка Оп система си има плюсове и минуси и тези коментари кое е по лесно кое не е са абсолютно излишни за някой Лина е лесен за други Уина.

Приятели идват на гости и сядат на компа и що да видят или както е в момента Гном 2 или КДЕ 10 на магея , сядат и за секунди се оправят да си пуснат музика браузър филми че и прочие даже бях набарал единия да ръга команди в терминала видял отворена страница в мозилата с команди и решил че ще му е интересно :)

П.п. Флаш във линукс върви перфектно на HD по добре от на Уина даже Личен опит и то за сеганите версии на флаш, 8-цата е на другия дял и там само игри играя всичко друго го правя на лина

Публикувано изображение

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

• Отговори 462
  • Прегледи 29,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Как се обединяват в едно сървари , фотошопи , 3д проектиране , видеообработка , ОС-и ... Само у Българско , насекъде другаде са тесни специалисти .

Ясно . Не можеш да се пишеш разбирач без някой да разбере , че не си такъв . Оставаш си "разбирач" , а не "авторитет" .

Лошо Седларов .

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Ползвай Google Chrome те си правят флаша. Локални какво ?Аз такова не ползвам това го има само в "умните" дистрибуции разрешаващи зависимости.Ама аз съм тъп и ползвам Слакуер И в отговор на незададения ти въпрос - Хром защото те пишат качествени неща за Линукс а не оня шит Адоб.Ама споко гледай сега Html5

Wow - препоръчваш ми да си сложа вируса, наречен Google Chrome - ти сериозен ли си? Да, локално таковата, това че ти ползваш Слак и там нещата са по-различни не представя положението с някои мажорни дистрибуции. А HTML5 нито го има навсякъде, нито е толкова лек, колкото твърдят, че е. Всъщност HTML5 просто описва, че има поточно видео, като контейнера му/формата му няма общо с HTML5.

@simtech -Аха, а знаеш ли как върви 1080p Flash под Linux? Моята видео карта в момента е ATi9000.

Знам как върви, при мен лично добре въпреки скапаната Nvidia 9600GT.

С карти от серията Radeon HD 6XXX 7XXX няма абсолютно никакви грижи с 1080p на линукс.

За симтех само разгледай няма ли същите проблеми или май са повече а

Публикувано изображение

"Впечатлението на simtech от Linux" трябва да е темата , или пък да се пусне друга със такова заглавие . Всъщност и така , както е сега зададена темата , пак не е правилна ( по моему) , Линукс е много обощено и се получава , каквото се получава ...

Аз не харесвах Юнити , но пък още повече не харесвам Гном 3 в класическия му вид . От появата на първото измина доста време и сега , благодарение на външните разработчици, Убунту  като визия и функционалност си е направо супер ( с уговорката , че трябва да се натъманява много повече ,като време, от преди) . Така че времето е най-добър съдник .

Не му давай идей ,че ще направи такава тема  "Впечатлението на simtech от Linux" .Симтеч си е луд и всеки го знае и проси много глупости понякога.

А къде е ftpkid  да ви прати във "Пълни" приказки,спам и бира ...

Тук съм. Пращам ги!

Симтеч си е луд и всеки го знае и проси много глупости понякога.

Спокойно, не ти е конкуренция.

Не му давай идей ,че ще направи такава тема  "Впечатлението на simtech от Linux" .Симтеч си е луд и всеки го знае и проси много глупости понякога.

Човека просто търси някой, който да му обръща внимание. Затова е способен да пише всякакви глупости, само за да си намери някой наивник да му отделя време за това. Според мен, ще се чувства по- добре, ако си намери любовница, но всеки решава за себе си.

Аз предлагам да направим тема Впечатлението ми от уиндоус и да започнем като симтех да осираме уиндоус и цялото им ръководство, и да викаме колко е смотана и за нищо не става (което си е вярно де), и да се аргументираме с факти, а не с приказки за разлика от спеца симтех.

В момента към 7-цата съм сложил и Linux Mint 14 KDE, много съм доволен от линукса. Даже ми показва след колко време ще се зареди батерията на лаптопа. Къде у джама го има това? :)

Редактирано от Касперски (преглед на промените)

В седмицата го няма, ама леново имат софтуер към Т сериите, който я върши тая работа (отделен индикатор с тая и други функции).

Човека просто търси някой, който да му обръща внимание.

И таз добра... Така ли стана? Една глупост посочи, която съм написал.

И таз добра... Така ли стана? Една глупост посочи, която съм написал.

По-лесно ще ми е да посоча поне една глупост която не си написал.

Имам предложение към модераторите на форума. Нека се създаде секция в Операционни системи с име Военна зона или подобна, която да бъде само и единствено за всякакви спорове относно операционните системи. Нека просто всички спорове на кого операционната система е най-......... да се водят там. Мисля, че скоро това ще стане най-посещаваното място, а в секцията Линукс да си останат само полезните неща.

Ето например тук как е:

http://arstechnica.com/civis/viewforum.php?f=14&sid=45b69f4fc0d15fc1756dc545f4da029e

ХАХХАХАХХА Това е страхотно предложение " Военна зона " хахахах

Здравейте . На мен Mint 15 Mate ми прилича на windows XP . Конзолите в  Windows отдавна не се ползват . Ако Linux се бори за модерна ОС , всичко трябва да работи с едно докосване . Не зная как е положението при KDE .

Здравейте . На мен Mint 15 Mate ми прилича на windows XP . Конзолите в  Windows отдавна не се ползват . Ако Linux се бори за модерна ОС , всичко трябва да работи с едно докосване . Не зная как е положението при KDE .

А XP бил най-убавия Уиндоус :D

@veselinkodi : Да си чул за подобни ленти http://s19.postimg.org/yogpvnz1v/Plank.png

Има ги десетки. Ако си с някакво *book устройство е трябвало да се насочиш към Unity и Gnome Shell. Може би ще ти е по удобна.

Първо научи разликата между операционна система и графична среда.

След това коментирай.

Linux не се бори за "модерна ОС". Просто, повечето "модерни" устройства работят именно под нея. Не знам защо. Просто така се получава.

А, относно конзолите в Linux - държим да си ги ползваме. Извини ни за това наше извратено и назадничаво мислене.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

.....

А, относно конзолите в Linux - държим да си ги ползваме. Извини ни за това наше "извратено" желание.

+1

За мен операционната система командва компютъра . Тя трябва да бъде разбираема , удобна и лесна за използване от всички .

За мен операционната система командва компютъра . Тя трябва да бъде разбираема , удобна и лесна за използване от всички .

Първото ти изречение е тотално грешно.

Второто е без коментар.

А XP бил най-убавия Уиндоус

Най-хубавият! ;)

А XP бил най-убавия Уиндоус :D

Добър си е за едно леко meterpreter backdoor със

Metasploit :shock11:

Добър си е за едно леко meterpreter backdoor със

Metasploit :shock11:

То само той да беше ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.