Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, имам вирус в системата, сега работим над отстраняването му с колегата @B-boy[styLe] , той ми каза, че имам проблем с хард диск/а , проверих кабелите нещо да не са излезнали не са сега сканирам с HD tune, искам да ми кажете има ли му нещо на хард/а или всичко е добре.!? Благодаря предварително. ще дам линк към отговора.

http://www.kaldata.com/forums/topic/211239-съмнение-за-вирус/?p=2549943

1. Снимка от Benchmark - 

Когато, дам на My Computer => десен бутон на всеки един от дяловете => Properties => Tools => Check now => слагате двете отметки и натиснате Start , ми излиза тази грешка? http://prikachi.com/images.php?images/91/6126091H.png

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Здравей, грешката предполагам е от вируса, но все пак и колегата B-boy[styLe] трябва да каже как точно работи конкретният вирус... Просто да сме сигурни. Диска при проверката не показва лоши сектори. Има един драстичен спад в производителността, но го отдавам на вируса... Просто останалите стойности са в норма. Не си дал информация, но от снимакта считам, че си с Windows 7. Ако имаше сериозен проблем с харда, той щеше да извади съобщение, което нямаше как да пропуснеш. а щом не си го обявил, занчи (предполагам по наличната информация) го няма. Аз не виждам проблем. Поздрави!

• Автор

Благодаря ти много quickJO , най-добре и колегата B-boy[styLe] , да се изкаже впрочем преди малко рестартирах компютъра и ми излезе следното:  

П.с. А защо не мога да направя и това? Properties => Tools => Check now => слагате двете отметки и натиснате Start.?? П.с. Забиването/Забавянето може ли да се дължи на малката памет дето имам? от 2 ГБ при наличието на Windows 7 Ultimate 32 бита?

Диска според мен е добре. Което ме подсеща, че е крайно време да си допиша темата за тесттовете с Victoria

Благодаря ти много quickJO , най-добре и колегата B-boy[styLe] , да се изкаже впрочем преди малко рестартирах компютъра и ми излезе следното: 

Публикувано изображениеIMAG0144.jpg

П.с. А защо не мога да направя и това? Properties => Tools => Check now => слагате двете отметки и натиснате Start.??
П.с. Забиването/Забавянето може ли да се дължи на малката памет дето имам? от 2 ГБ при наличието на Windows 7 Ultimate 32 бита?

Можеш, снимката която си дал е резултата

Не, 7-цата работи съвсем приятно с толкова памет, виж с 1GB малко се лагва.

• Автор

Ем добре щом , на хард/а нищо му няма и вируса почти е премахнат, от къде идва това забива не програмите? и игрите? от рода на Counter-Strike , понякога? забива/забавя най-вече когато пускам някоя програма или филм.

Пак прочетох и двете теми и изникнаха следните въпроси:

1.Колко диска има в компютъра?

2.В момента на тестовете  По това време: "17.5.2013 г. 18:37:20" имало ли е включен външен (USB) диск (флашка) ?

Защото "Error: Disk [11] - The driver detected a controller error on DeviceHarddisk1DR1." съвсем недвусмислено гласи, че проблема е с "диск1" а това е втори диск, тъй като първия се означава с "диск0" !

ЕДИТ: промених въпрос 2.

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

• Автор

1. Има само 1 диск
2. Не нямаше нито включена флашка нито нищо....

Преди малко пак рестартирах компютъра, и когато изписва "Добре дошли" и ми заби/забави за 20-30 секунди.

Пак прочетох и двете теми и изникнаха следните въпроси:

1.Колко диска има в компютъра?

2.В момента на тестовете  По това време: "17.5.2013 г. 18:37:20" имало ли е включен външен (USB) диск (флашка) ?

Защото "Error: Disk [11] - The driver detected a controller error on DeviceHarddisk1DR1." съвсем недвусмислено гласи, че проблема е с "диск1" а това е втори диск, тъй като първия се означава с "диск0" !

ЕДИТ: промених въпрос 2.

Не днеска цял ден не съм включвал външни устройства като USB, диск или нещо др.

• 4 седмици по-късно...

Към автора: според мен имате проблеми с твърдия диск. Аз забелязах нещо нередно с един от дяловете и писах за това в тази тема.

...Направи ми впечатление някакъв дребен проблем с дял от харддиска, затова няма да е лошо да се пусне проверка...

Най-добре е да се тества с програма от производителя. Ако HDD е Hitachi, може да се провери с HGST Windows Drive Fitness Test (WinDFT). Ето упътване, където е описана работата на тази сервизна програма. Има картинки за това как се проверява стъпка по стъпка, като начало Short Test & S.M.A.R.T. За WinDFT Utilities нещата са по-сериозни и т.н.
  • Автор

Извинявай, @nologo, но забавянето на интернет/а започна след като работих ме с програмите който ти ми даде. Сега положението е още по-зле.

Как точно се работи с тази програма?

• Автор

Дава ми следната грешка: не ми дава да избера нито един от двата диск/а

Публикувано изображение

Ем добре щом , на хард/а нищо му няма и вируса почти е премахнат, от къде идва това забива не програмите? и игрите? от рода на Counter-Strike , понякога? забива/забавя най-вече когато пускам някоя програма или филм.

MB: ASRock N68C-GS FX - първа причина VC: NVIDIA GeForce 210 (1024 MB) втора причина PSU: Power Supply Goldenfield Power Box ATX 450W-120mm - трета причина може и други да има - прахоляци, лош контакт на паметите, драйвери, друг софтуер...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

MB: ASRock N68C-GS FX - първа причина VC: NVIDIA GeForce 210 (1024 MB) втора причина PSU: Power Supply Goldenfield Power Box ATX 450W-120mm - трета причина може и други да има - прахоляци, лош контакт на паметите, драйвери, друг софтуер...

Днеска, разглобих целия компютър, почистих всичко, преинсталирах уиндоус/а пак има проблем? Да пробвам ли с друг хард?

Пак прочетох всички постове по въпроса, претърсих наново интернет за споменатата грешка и стигнах до следното:

1. На няколко места се споменава за решение на проблема с грешката след инсталацията на съответния драйвер за контролера от производителя - виждам че за вашето дъно освен "всичко в едно" драйвера има и специфичен за SATA2 контролера

2. В една малко странна тема са отстранили появата на грешката след връщане към по-стара версия на БИОС-а - при някакъв лаптоп дел

3. Аз също навремето имах много странен проблем със забиване/забавяне и също мислех че е вирус - оказа се че чипсета на дъното прегрява и от там идва всичко. От тогава заобикалям "котлоните"

Като решения предлагам: инсталиране на драйверите(ако не са инсталирани). Ако това не помогне - тест с монтиране(поставяне) на допълнително вентилаторче, което просто да духа към радиатора на чипсета. Аз навремето просто поставих един 80мм. вентилатор на дъното на кутията който да духа срещу чипсета - във вашия случай можете да го поставите между видеокартата и радиатора на процесора.

• Автор

Пак прочетох всички постове по въпроса, претърсих наново интернет за споменатата грешка и стигнах до следното:

1. На няколко места се споменава за решение на проблема с грешката след инсталацията на съответния драйвер за контролера от производителя - виждам че за вашето дъно освен "всичко в едно" драйвера има и специфичен за SATA2 контролера

2. В една малко странна тема са отстранили появата на грешката след връщане към по-стара версия на БИОС-а - при някакъв лаптоп дел

3. Аз също навремето имах много странен проблем със забиване/забавяне и също мислех че е вирус - оказа се че чипсета на дъното прегрява и от там идва всичко. От тогава заобикалям "котлоните"

Като решения предлагам: инсталиране на драйверите(ако не са инсталирани). Ако това не помогне - тест с монтиране(поставяне) на допълнително вентилаторче, което просто да духа към радиатора на чипсета. Аз навремето просто поставих един 80мм. вентилатор на дъното на кутията който да духа срещу чипсета - във вашия случай можете да го поставите между видеокартата и радиатора на процесора.

Сега, барнах чипсета, много,много не беше горешта. Да ми препоръчаш вентилаторчето? кутията е Delux (BMW) , има място на страничния капак да сложа един вентилатор, ще го завържа с нещоо? Там дали ще има ефект.?

В "Device Manager" , показва че всички, драйвери са инсталирани.?

За мен харда си е наред

пробвал ли сте с дефрагментиране на харда може от това да се управи при мен така забавяше забиваше с едно дефрагментиране се пооправиха нещата

• Автор

За мен харда си е наред

пробвал ли сте с дефрагментиране на харда може от това да се управи при мен така забавяше забиваше с едно дефрагментиране се пооправиха нещата

Как да го дефрагментирам? с програма ли се правише това.?

П.с. Ще следвам стъпките от тук: http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows7/improve-performance-by-defragmenting-your-hard-disk

П.с. Това ми показва когато, давам на анализ

Публикувано изображение

Как да го дефрагментирам? с програма ли се правише това.?

П.с. Ще следвам стъпките от тук: http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows7/improve-performance-by-defragmenting-your-hard-disk

П.с. Това ми показва когато, давам на анализ

Публикувано изображение

Кликни върху диск  "C" за да укажеш че ще го Анализираш, при положение, че операционната ти система е на него. Маркирал си го вече. Сега натисни "Анализирай диска" и изчакай. Ако е необходима дефрагментация, накрая ще получиш съобщение за дефрагментиране и ще пуснеш да се дефрагментира. Това е всичко!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

заради грешката ли е цялата патардия? нормално е да вади грешка. в същност ти казва че не може да провери диска щото се ползва - от теб и по точно от операционната система (page file, системни файлове). за това те пита дали искаш да направиш скандиск след рестарт (за другите дялове не пита щото тях chkdsk може да ги unmount-не за да направи проверката). ако държиш да удължиш живота на диска си спри windows update, indexing (сервиз windows search) и дефраг-а

ако компютъра замръзва най вероятния проблем е:

http://www.google.bg/search?q=nvidia+bad+chips

при проблем в чипсета е по вероятно да има замръзвания (които може да са за примерно около минута и после оправяне за няколко секунди и последвано от тотално замръзване) а при проблем с чипа на видеото - артефакти, черен екран (при инсталиран драйвер) или син екран/рестарт (при инсталиран драйвер)

от рам обикновено се получава син екран и рестарт, същото важи и за проблем с диска. ако диска се изключва може да местиш мишката, но не и да цъкнеш с нея

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

http://www.google.bg/search?q=nvidia+bad+chips

залагам на прецакан чипсет, захранването отваря ли го да видиш дали няма надути кондензатори?

Захранването е ново, на един месец, отворих го няма надути кондензатори. Да ми кажеш как/къде да сложа вентилаторчето.?

Кликни върху диск  "C" за да укажеш че ще го Анализираш, при положение, че операционната ти система е на него. Маркирал си го вече. Сега натисни "Анализирай диска" и изчакай. Ако е необходима дефрагментация, накрая ще получиш съобщение за дефрагментиране и ще пуснеш да се дефрагментира. Това е всичко!

Изписва ми на "Ход на изпълнение 100 %"  "последно изпълнение 8% фрагментирани" , и спира? нищо не ми изписва?

• Автор

Спира ?а колко свободно място има ? И въобще не си мисли че ще хвръкне след дефрагментирането :no-no:

Локален диск C:/ имам още 32 GB свободни. Локален диск D:/ имам около 198 ГБ свободни. Операционната ми система е заела 16.2 GB. със инсталирани програми

Няма да усетиш разлика , пробвай това  при съвременна машина и диск едва дали ще се усети разлика :no-no:

ПП. По добре изпълни това .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Колеги извинявайте че се намесих, но имам въпрос към  този "войник". Я си кажи честно с каква версия на Windows си и от къде си я свалил. Ако ще пишеш, то напиши го честно, а не да лъжеш!

• Автор

Колеги извинявайте че се намесих, но имам въпрос към  този "войник". Я си кажи честно с каква версия на Windows си и от къде си я свалил. Ако ще пишеш, то напиши го честно, а не да лъжеш!

Аз никой, не лъжа. Windows/a , го свалих от маймунката.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.