Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

Спам!

Редактирано от algor (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 88,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Спам!

Повод, да започнем да се обиждаме отново във форума, а това никак не е желателно.

Конституционният съд няма нищо общо с кабинета.

Редактирано от algor (преглед на промените)

Добре де ,толкова ли не можаха наглите мърши от ДПС да го държат далече тоя шопар за няколко месеца.

А дано да ги изринат тоя път!!! Очевидно там се взимат решения без да се взима предвит мнението на народа

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Повод, да започнем да се обиждаме отново във форума, а това никак не е желателно.

Конституционният съд няма нищо общо с кабинета.

Една трета от съдиите се избират от парламента, тоест имат общо с кабинета.

не съм за този кабинет, но решението да остане е правово издържано

според закона е бил в листата на "избраниците ни" и не може да се махне докато не се смени кабинета, само ако той подаде оставка, тогава може да го няма / в случая партията сложила го в листата си носи пълната вина за него и неговите действия и единствено тя може да го премахни / остави

След като беше назначен за шеф на ДАНС ,това отнема правото му да продължи като депутат.

Освен това неговите съпартийци би трябвало да го отзоват заради народните вълнения.Все пак това петни партията наред с всичките им издънки през последните месеци.

Лично за мен,всичко негативно ,случило се от 12 Май насам (по-специално назначенията),идва точно от ДПС.Не защото са етническа партия,а защото кофти хора има там,без значение на кой бог се молят.

• Автор

Ако ще коментирате Делян Пеевски, моля, направете го в подходяща тема.

Благодаря!

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• Автор

и ти опираш до партията / "съпартийци" ;)

Ако имаш желание, прегледай това.

Авторът обяснява много неща.

Малко смях през сълзи в иначе сериозната тема:

Возят Орешарски без гражданска отговорност

Публикувано изображение

Отколешният принцип, че всички са равни, ама някои са по-равни от другите... Щом никой няма да го провери - значи може.

• Автор

Публикувано изображение

Отколешният принцип, че всички са равни, ама някои са по-равни от другите... Щом никой няма да го провери - значи може.

А да знаеш колко полицаи има, които карат без гражданска отговорност!

Аз лично познавам двама от тях.

Манталитет български...

А да знаеш колко полицаи има, които карат без гражданска отговорност!

Аз лично познавам двама от тях.

Манталитет български...

Не знам колко са, но самият аз се натъкнах на един такъв (или по-точно той се надяна на мен). Преди два месеца на светофар ме удари един идиот - оказа се полицай без гражданска. Последиците бяха нулеви. Т.е. наложи се за своя сметка да си оправям спуканата броня - не че е голям праз, но е показателно. Него не го глобиха, нито го писаха виновен, въпреки че ми взе предимството, а за пластмасов инцидент не ми се занимаваше да го съдя.

Не е в това работата обаче. Самият премиер едва ли се интересува от състоянието на колата - да не е негова. Въпросът е дали някой ще посмее да глоби, както се полага - него или този, на когото се води машината. И дали от утре вече ще има гражданска, след като това изтече в публичното пространство.

• Автор

Не е в това работата обаче. Самият премиер едва ли се интересува от състоянието на колата - да не е негова. Въпросът е дали някой ще посмее да глоби, както се полага - него или този, на когото се води машината. И дали от утре вече ще има гражданска, след като това изтече в публичното пространство.

В абсурдна държава като нашата е трудно да се каже какво ще последва, но се надявам премиерът да разпореди както плащането на глобата и гражданската отговорност, така и проверка дали всички автомобили, обслужващи правителството, президентството и НС имат такава.

• Автор
ГЕРБ внесоха втори вот на недоверие

Темата: за провал в регионалната политика

ГЕРБ внесоха втори вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски.

Вотът на недоверие към правителството, който внесохме, е заради провала в политиката на регионалното развитие и инвестициите. В мотивите подробно сме изложили в какво точно се състои той, обясни пред журналисти депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева, която бе един от вносителите на вота днес в деловодството на НС към 11.20 часа. През идната седмица ръководството на Народното събрание да организират работещ парламент, за да може да се проведе една смислена дискусия, в която да се чуят аргументите на ГЕРБ относно това, което се случва в тази секторна политика, надяват се от партията на Бойко Борисов.

Според правилника вотът трябва да бъде разгледан от парламента в рамките на седем дни.

Първият вот – за новото министерство на инвестиционното планиране – беше отхвърлен от мнозинството. Той ще бъде запомнен с кориозната ситуация вносителите да не присъстват в залата по време на разглеждането му, след като депутатите на ГЕРБ не се регистрираха за заседанието.

http://pressadaily.bg/publication/25377-%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91-%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5-/

Буруджиева предлага глоба и за пияни пешеходци

Тия да почнат да си пият хапчетата редовно ли?

Искам всички депутати да положат тест за интелигентност и всички депутати с по-малко от 130 IQ - ВЪН! 

Писна ми от малоумни боклуци!

• Автор

Искам всички депутати да положат тест за интелигентност и всички депутати с по-малко от 130 IQ - ВЪН! 

Какво общо има това с темата?

oFF

Виж как го охраняват,дали някой катаджия ше смее да му провери документите :)

Какво общо има това с темата?

Аз бих казал че има :) Даже бих добавил още някои изисквания,не може всеки тиквеник само защото има връзки ,да става депутат и да решава на хората съдбите.

Хайде , стига сме се заблуждавали ! Имат си акъл колкото всеки от нас , а даже и повече ! Нали те се кандидатират , а "ние си ги избираме" !

Системата преди да ги "поеме" ги пресява със съответните им качества , а после ги развива и прави такива каквито са !....Създадена за да се граби безконтролно и безнаказано , системата "прибира" в себе си такива които отиват с ясното съзнание , че отиват там за да грабят безнаказано...всеки друг системата го отхвърля... 

Ако не си такъв , никога няма да бъдеш там ! Системата не го позволява !...Както ако не си с качества за художник или инженер , никога няма да станеш такъв ...иначе пак може да си с много акъл...има и изключения разбира се...

Такъв е общественият договор който прави системата и на който сме се съгласили , а този договор се нарича Конституция ......Ако бяхме царство да кажем - какви депутати , какви "избрани" правителства? Че сега да не сме нещо по-различно като сме Мафиотска република? Само дето вместо цар си имаме Мафия....

И не става дума само за правителството , а изобщо ! Такива са законите на живота , а тях никой не може да ги измисля , променя или да не се съобразява с тях....Каквито са изходните условия , такива са резултатите ! Няма какво друго да се случи! Като не ни устройва това което е , следва да се променят изходните условия , а не това което произлиза от тях ! ....Иначе всичко се повтаря , под вънкашност чужда и под име ново ....вече 23 години...

А правителството на Орешарски произлиза от условията , то е следствие....самият Орешарски беше и в други кабинети ако си спомняте...

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

Аз бих казал че има :) Даже бих добавил още някои изисквания,не може всеки тиквеник само защото има връзки ,да става депутат и да решава на хората съдбите.

Не знам кого от тиквениците визираш, но всички те не са виновни.

Виновни са тези, които гласуват за тях. :)

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Кой прави списъците за да гласуваме за тях?  :)

Е , тогава какъв е моят избор ?  :) ......

Да сте чували някой , някъде и някога да е гласувал за банка или корпорация ....или пък за цар?! :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор
Орешарски: Текущата издръжка ще е намалена с 10% в следващия бюджет
Според вицепремиера Бобева съкращенията няма да засегнат контролната функция на държавата

В проектобюджета до този момент сме съкратили разходите за текуща издръжка с приблизително 10%, за да останат средства за други политики. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след среща с областния управител и с кметовете от област Разград, съобщиха от правителствената информационна служба.

В отговор на въпрос на медиите за съкращения в администрацията, премиерът каза, че този въпрос предстои да се обсъжда в хода на бюджетната процедура.

Преди ден стана ясно, че финансовият министър Петър Чобанов е разпратил писмо до министерствата и останалите първостепенни разпоредители с бюджетни средства, с което нарежда ръководствата на ведомствата да подготвят и представят разчети за съкращения на щатния персонал с 10% от 1 януари следващата година.

По-рано в събота вицепремиерът Даниела Бобева заяви, че може да се наложат съкращения в държавната администрация, но това няма да засегне най-важната й функция – контролната.

Бобева заяви, че при условията на едни по-свити рамки на бюджета ще се наложат съкращения в държавната администрация.  ”През последните години се забелязва едно нарояване на агенции. Имаме едно увеличение на администрацията, така че ще трябват съкращения", коментира тя пред Дарик радио.

”Къде, как и доколко ще има съкращения, това е въпрос на дебат вътре в Министерския съвет. Едва ли има български гражданин, който счита, че не трябва да се намалява администрацията. Не виждам защо трябва да се сърдим за това, че ние искаме да намаляваме администрацията. Това е взаимообвързан процес. От една страна ние намаляваме административната тежест, опитваме се да ограничим режими, каквито не са необходими - да намалим такси или да премахнем там, където не са необходими, това е свързано с административна реформа. Всяко едно правителство прави програма за административна реформа. Когато стигнем до съкращенията и отказ от ненужни структури, тогава става трудно", посочи тя.

Според Бобева ограниченията в бюджета няма да бъдат залог на ограничаване на най-важната функция на администрацията - контролната: „Важното е да се гарантира, че държавата ще изпълни контролните си функции", заяви тя.

По думите й България като цяло има достатъчно голям капацитет за икономически растеж, благодарение на природните дадености и ресурси, изключително стабилната финансова рамка, ниската данъчна тежест, но това, което създава проблем, са административните тежести, бюрокрацията, регионалните диспропорции, монополите.

Бобева коментира още, че вотът на недоверие се превръща в техника за бавене на работата на парламента и правителството, заяви в събота вицепремиерът Даниела Бобева.

”Тези обсъждания ангажират голяма част от времето на Народното събрание, което прави невъзможно важните закони да бъдат приети бързо. Въпреки че това е нормална практика, и то добра практика, да се искат вотове тогава, когато има сериозни причини, в случая това се превръща в една техника за бавене на работата на депутатите и кабинета", коментира Бобева.

http://www.mediapool.bg/oresharski-tekushtata-izdrazhka-shte-e-namalena-s-10-v-sledvashtiya-byudzhet-news212223.html

Както казваш те не са виновни,но това не променя фактът ,че са тиквеници... Мисля ,че доста пъти го показаха вече.Освен това те са си платили ,купувайки гласовете на по-глупавата част от населението,която е доста голям процент от гласувалите.

Останалите пък нямат за кого да гласуват ,и така въпросните тиквеници са се наместили в парламента ,и нЕма мърдане ,освен ако не ги изритаме.

• 2 седмици по-късно...
Най-слабоумната сган с тия комунисти и смешната им порпаганда и очерняне на студентите, които явно не могат да купят.

Публикувано изображение

През нощта е бил забелязан катерещ се по парапетите на втория етаж на северното крило провокатор, който е побягнал, щом е бил видян. Също така тази вечер беше открит окачен транспарант с надпис "Укопиран" (sic!). 
АнтиУкОпационните сили обаче виждат всичко.

Гнусни еничари:

http://www.youtube.com/watch?v=gFNhc-WSohQ

Редактирано от Pontifex (преглед на промените)

Най гнусното обаче е, че вече е ясно кой стои за тези студентски протести - гебрбелчетата увехнали. И сещате се ,че не всички медии са на комунистите а и хората са умни, та не ядът доматите с колците. 

Соросидите, този път в лицето на пъпчасали студентчета, пак се активираха!

Боко-тиквата не разбра ли най-накрая, че ше го д#ха под вода!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.