Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво се случва с тялото след пиене на кока-кола?

Featured Replies

Аз по 4-5 литра вода на ден. :)

Сега колко е вредна колата няма да говорим. По същия начин трябва да спрем и бирата, защото в България и тя се прави само от химикали и нищо друго. Вероятно имаш непоносимост към колата, щом не ти харесва и я мразиш. Не я пии тогава.

• Отговори 98
  • Прегледи 22,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Водата също може да е вредна в такива количества. Особено като знам с какво качество е "минералната" включително и течащата по водопроводната мрежа. Отделно, че честото и обилно уриниране изнася доста соли от организма и може да дебаласнира, някои важни йонно-обменни процеси.

Сега колко е вредна колата няма да говорим. По същия начин трябва да спрем и бирата, защото в България и тя се прави само от химикали и нищо друго. Вероятно имаш непоносимост към колата, щом не ти харесва и я мразиш. Не я пии тогава.

Не я пия, и не искам. :) Тази тема е за хората, които не могат без нея. :)

Не я пия, и не искам. :) Тази тема е за хората, които не могат без нея. :)

Не бива да се прекалява прав си. Аз пия понякога с кафе.

Хм, такива теми, за вредата от еди какво си -  бол в световната мрежа. Не знам Кока Кола-та, дали и тук не е спомената, макар и не във собствена(, а примерно в темата За или против ограничаване на пушенето на публични места... или в подобна.

Водата също може да е вредна в такива количества. Особено като знам с какво качество е "минералната" включително и течащата по водопроводната мрежа. Отделно, че честото и обилно уриниране изнася доста соли от организма и може да деб*ласнира, някои важни йонно-обменни процеси.

Обмислям да я намаля на 3 литра на ден, защото не стоя постоянно в нас... :D

Хм, такива теми, за вредата от еди какво си -  бол в световната мрежа. Не знам Кока Кола-та, дали и тук не е спомената, макар и не във собствена(, а примерно в темата За или против ограничаване на пушенето на публични места... или в подобна.

Да, има подобни, Какво се случва с тялото след пиене на кока-кола?...

Редактирано от Greak (преглед на промените)

То и в пастата за зъби се съдържа вещество,което е токсично,но си миете зъбите... И аз чистя злато и сребро с така наречената ''сода за хляб'' ,но се използва в хранителната промишленост.

А,ако си мислите че ще ви се увреди зрителния нерв и ретината заради ''метанола в кока-колата'',то да не би да изпиете 200 литра кола за 3-4 часа.

Има си ПДК,а в организма претърпяват биотрансформации...

Това за минералната вода... :ph34r:

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

А, де! Докладвай си сега темата, че да я присъединят към онази :)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

То ако тръгнем да разследваме какво става по БГ в храните и напитките май ще трябва да се преместим на село/гората и да ядем плодчетата по дърветата и да си садим ние доматите и краставиците. А и да си правим сок от Бъз, който е много хубав и го предпочитам пред колата, но като няма от къде да си взимам и само като ходя на гости ме черпят със сокче от Бъз :D

А, де! Докладвай си сега темата, че да я присъединят към онази :)

Не знам как. :)

Тая кола е ужас просто - докарва ти киселини и ти се подува корема адски много. За капак ти се ходи до тоалетна през 10 минути. Бях спрял да я пия, но наскоро пак започнах, и пак ще я спра, че е много вредна.

То всичко в този свят е вредно в големи количества, но за колата съм съгласен. Преди години дядо ми беше разказвал, как на старата жигула един от винтовете бил раждясъл и не можел да го отвие.. Е с малко кола всичко се постига :D . Та аз аз лично избягвам да пия Кола. Колкото за минералната вода тя се пренася в пластмасови шишенца, а всеки знае че при пряка слънчева светлина от тях се отделят вредни токсини във водата. И познайте естествено как ги транспортират до малките магазинчета.  

Не мога да разбера какви организми имате пишещите в темата. Няколко милиона души в България пият кока-кола и нищо има няма.

Има и единици като автора на темата, който има някаква непоносимост и почва да търси под дърво и камък колко е вредна колата. Не е съвсем безвредна, но не и толкова вредна, че да докара проблеми след консумацията и. От години пия всякакви газирани включително и кока-кока и нищо ми няма, както и на още милиарди по света. Като имате алергия не я пийте. Никой не ви я налива в устата и не ви налага задължително да я пиете. А и е най-продаваната безалкохолна напитка все пак.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не мога да разбера какви организми имате пишещите в темата. Няколко милиона в България пият кока-кола и нищо има няма.

Има и единици като автора на темата, който има някаква непоносимост и почва да търси под дърво и камък колко е вредна колата. Не е съвсем безвредна, но не и толкова вредна, че да докара проблеми след нея. От години си пия всякакви газирани включително и кока-кока и нищо ми няма, както и на още милиарди по света. Като имате алергия не я пийте. Никой не вия налива в устата и не ви налага задължително да я пиете. А и е най-продаваната безалкохолна напитка все пак.

Ти си машина, какво да ти кажа. :D

По-вредно безалкохолно от колата няма, и доста хора споделят това мнение ! Преди я пиех, и то доста, но вече не си позволявам повече от 0,5 л. на ден, макар дори това също да е много.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Не знам как. :)

Бутон докладвай под първия коментар. В полето обясняваш, защо и какво искаш да се направи.

Колкото за минералната вода тя се пренася в пластмасови шишенца, а всеки знае че при пряка слънчева светлина от тях се отделят вредни токсини във водата. И познайте естествено как ги транспортират до малките магазинчета.  

Попринцип, пия ледена вода от стъклени бутилки. :) А водата която пия не е от магазин, а от извор от където ходя. А чешмяната вода тук в този район е просто ужас - мерише та не се издържа на хлор, ползваме я само за къпане, пералня, цветя и т.н.

Защо ти се наложи да пиеш кока-кола,след като не я харесваш?

Защото трябваше да изляза навън а ми се спеше много (не бях спал много тази нощ) и единствения начин да се събудя беше да си взема кола. После съжалявах, че съм я взел защото я изхвърлих в кофата... От друга страна се радвам, че имам непоносимост към колата. :)

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Кажете ми купешки продукт, който да няма и грам вредно вещество в себе си. Това се отнася и за лекарствата, защото не знаеш дали помагайки ти не ти и вредят в друг аспект.

На прима виста има решение - домашна градина, която се сещате, че не може да обхване всичко онова, което после да хапвате/пийвате. А и препарати против болести и прочие, прочие... Но да, поне знаете какво вие слагате.

Та за колата... Би показала евентуални нежелани реакции при редовна консумация и в големи количества. Но и както написаха преди мен, то и водата не е "светица".

Всичко с мярка, простичко е!

П.П. Само не ми е ясно защо темата е в тийн раздела.

Редактирано от petinka90 (преглед на промените)

Даммм.Всичко с мярка е полезно,та дори и вредните неща :) Аз много си любя колата и си пия почти всеки ден и като гледам още не съм се разложил.Пийте си и са небойте :)

Защото трябваше да изляза навън а ми се спеше много (не бях спал много тази нощ) и единствения начин да се събудя беше да си взема кола. После съжалявах, че съм я взел защото я изхвърлих в кофата... От друга страна се радвам, че имам непоносимост към колата. :)

Не се ли сети да си купиш енергийна напитка вместо кола?

Не се ли сети да си купиш енергийна напитка вместо кола?

А да бе много по-добър съвет, няма що... Тия енергийни напитки са още по-големи боклуци !

И накря какво се оказа, че е най-добре да минем на фотосинтеза. :D  Но не се знае и тя колко е безпоасна с тази озонова дупка!? :whist:

Защото трябваше да изляза навън а ми се спеше много (не бях спал много тази нощ) и единствения начин да се събудя беше да си взема кола.

Друг път може да опиташ с чай или кафе. :)

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

То и пръжките са вредни , но българина набива.Истината е , че всички газирани напитки в голямо количество вредят.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.