Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво се случва с тялото след пиене на кока-кола?

Featured Replies

Сега какво да пием ? Я кажете нещо за натуралните сокове, дето се продават в нашата мрежа. Имам чувството, че в някои от тях слагат натриева основа. Някакви идеи, дали сокоизтисквачката решава проблемите с жаждата? Вода отдавна не пия така, че не ме вълнува. Има ли нещо сигурно, което може да погълнем, без притеснение за здравето си?

Можеш да пиеш в неограничени количества зелен чай.Но и тук има едно "но",както обикновенно :( .Купувай качествен насипен зелен чай.
  • Отговори 98
  • Прегледи 22,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой да е успял да разтвори около 100гр. захар в 250гр течност? 10 чаени лъжички захар ~100гр (някъде дават и 120гр) 1 чаша кока кола 250гр След като за захарта не е вярно, останалата част дали е вярна?

Напълно си прав. Половината от тези факти са градски легенди. Иначе колата, както абсолютно всичко което слагате в устата си, е вредна от оределено количество нагоре. Просто на колата това количество е по-малко от на повечето други неща които ядем и пием. Например водата има LD50 около 100г на килограм... Тоест 8-10 литра вода могат да убият човек...

редакция:

Можеш да пиеш в неограничени количества зелен чай.Но и тук има едно "но",както обикновенно :( .Купувай качествен насипен зелен чай.

Абсолютно не си права - "неограничено" - :D - виж по-горе. Освен това прочети тук. LD50 на зеления чай го дават 2170 mg/kg.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

Кока-колата е вредна за костите

Това е становището на учени от университета в щата Кънектикът (САЩ), като причините според специалистите са няколко, съобщава Би Би Си.

Напитката замества употребата на мляко и сокове и в резултат на това организмът страда от недостиг на калций и витамини. Освен това тя съдържа кофеин, който способства за развитието на остеопороза.

Третият недостатък е съдържанието в газираната напитка на фосфорна киселина. Организмът се опитва да я неутрализира чрез калция, който се извлича от костите, правейки ги по този начин по-тънки и податливи.

Източник: http://www.zdrave.bg/?c=n&id=3916

Статията е малко стара, но реших да я споделя. :)

Напълно си прав. Половината от тези факти са градски легенди. Иначе колата, както абсолютно всичко което слагате в устата си, е вредна от оределено количество нагоре. Просто на колата това количество е по-малко от на повечето други неща които ядем и пием. Например водата има LD50 около 100г на килограм... Тоест 8-10 литра вода могат да убият човек...

редакция:

Абсолютно не си права - "неограничено" - :D - виж по-горе. Освен това прочети тук. LD50 на зеления чай го дават 2170 mg/kg.

:)Спецове по дълголетие,за мен, са китайците.Те имат зад гърба си над 2000 години натрупан опит в това отношение.Когато бях в Китай,най-силно впечатление ми направи това,че там се пие зелен чай непрекъснато.Преди ядене,след ядене,по време на ядене,между храненията...Не съм чула,нито видяла да мрът като мухи ;) ,макар че живота на обикновенния китаец е доста труден.Пък и тези осреднени данни,които цитираш,звучат смешно на фона на видовото разнообразие от зелен чай който съществува.

Редактирано от Apoli (преглед на промените)

Аз не съм добър с математиката, но поглъщам около 1-1.5 литра зелен чай на ден, не всеки ден, примерно да кажем миналата година да съм пропуснал около 35 дни. Изпил съм минимум 330(навярно доста повече) литра зелен чай миналата година- това дали е смъртоносно. В същото време съм свалил доста килца, нивото на холестерола в нормални граници и се чувствам като машина.

Apoli и spielberg, нито пия кола повече от колкото каквото и да е друго, нито мисля че е светена водица. Също и не съм казал че зеления чай е аналог на калиевия цианид.

Само че тези прокламации тип "вижте колко вредно е това" са просто празни приказки. Както писах по-горе всичко е вредно в достатъчна доза. Никой не може да ме убеди че да пиеш 1 чаша кола на 2 дена е по-вредно от всички останали неща, които яде/пие всеки от нас... Или, че е полезно да пиеш само зелен чай, без никакви други течности.

Не съм чула,нито видяла да мрът като мухи ;) ,макар че живота на обикновенния китаец е доста труден.

Ми то и аз не съм чул новина "100 души умряха от масово препиване с кола...". Аналогията е глупава. Казах, че не можеш да изпиеш "неограничено" количество зелен чай.

Изпил съм минимум 330(навярно доста повече) литра зелен чай миналата година- това дали е смъртоносно. В същото време съм свалил доста килца, нивото на холестерола в нормални граници и се чувствам като машина.

Аз пък не пия зелен чай, ям и пия каквото и колкото искам (+ кола) и теглото ми от 13 години варира с +/- 2кг. Това какво доказва?

Apoli и spielberg, нито пия кола повече от колкото каквото и да е друго, нито мисля че е светена водица. Също и не съм казал че зеления чай е аналог на калиевия цианид.

Само че тези прокламации тип "вижте колко вредно е това" са просто празни приказки. Както писах по-горе всичко е вредно в достатъчна доза. Никой не може да ме убеди че да пиеш 1 чаша кола на 2 дена е по-вредно от всички останали неща, които яде/пие всеки от нас... Или, че е полезно да пиеш само зелен чай, без никакви други течности.

Ми то и аз не съм чул новина "100 души умряха от масово препиване с кола...". Аналогията е глупава. Казах, че не можеш да изпиеш "неограничено" количество зелен чай.

Аз пък не пия зелен чай, ям и пия каквото и колкото искам (+ кола) и теглото ми от 13 години варира с +/- 2кг. Това какво доказва?

Ти си от късметлиите, които генетично им е заложено да не напълняват. Но има и други които трябва да полагат и повече усилия. Иначе си напълно прав.

Имам наблюдения директни в/у познати които с насмешка вземат пристрастеността на едното им дете към кола-та. И то говорим за 6-7 годишно момиченце!

Това вече е друго.. Наистина има пристрастеност към тези продукти, особено към колата, но за съжаление в този случай вече опира до родителска намеса, каквато явно няма. Повечето хора не са толкова добре информирани за това какво приемат и може би това е една от причините подобни случаи да се приемат "с насмешка".

bildera_ попита какво друго може да се пие в неограничени количества освен вода и аз споделих мнение.Никъде не съм казала,че колата е вредна или полезна,или че някой умира от кола.

И тъй като твое величество не пие зелен чай,значи е вреден...НО...пък ако пиеш по една чаша кола на на два дена няма как колата да е вредна...

Не знам какво пиеш или ядеш,но от постовете ти ,в които ме цитираш ,се забелязва протичане на мозъчна дейност с прекъсване от време на време.

bildera_ попита какво друго може да се пие в неограничени количества освен вода и аз споделих мнение.Никъде не съм казала,че колата е вредна или полезна,или че някой умира от кола.

И тъй като твое величество не пие зелен чай,значи е вреден...НО...пък ако пиеш по една чаша кола на на два дена няма как колата да е вредна...

Не знам какво пиеш или ядеш,но от постовете ти ,в които ме цитираш ,се забелязва протичане на мозъчна дейност с прекъсване от време на време.

Твърде лично го приемаш. Единственото от твоите цитати не съм съгласен беше, употребата на думата "неограничени" и опитах да цитирам данни, че дори и от изпиване на достатъчно количество вода може да се умре, какво остава за чай...

Наистина се извинявам се ако е прозвучало като заяждане, надявам се да не доведе до пълното спиране на мозъчната ми дейност...

Твърде лично го приемаш. Единственото от твоите цитати не съм съгласен беше, употребата на думата "неограничени" и опитах да цитирам данни, че дори и от изпиване на достатъчно количество вода може да се умре, какво остава за чай...

Наистина се извинявам се ако е прозвучало като заяждане, надявам се да не доведе до пълното спиране на мозъчната ми дейност...

Лично лично..колко да е лично ;):handshake: Извинен си.А мозъчната дейност спира в един момент...дали от това или от друго нещо...май няма много голямо значение. :D

Хайде спрете се с тия платени антиреклами.

Вредна вредна ... колко да е вредна ? То уискито по полезно.

Всичко в голени количества е вредно но не всичко в малки е полезно.

Кола отдавна не пия защото съм спрял силно газираните напитки ама иначе до по 5-6 редбула на ден стигам.

Абе 24 обикновено ги приключвам за по малко от седмица, много ми харесва на вкус иначе отдавна не ми деиства за подкачване на батериите.

Вредна е, баце, и то доста.Неслучайно е най-богатата компания в света, може би честно и почтено са успяли? Може би не си обработват " напитката " с пристрастяващи вещества, и не я подслаждат със сироп от ГМО царевица, който е силно токсичен...

Малко са нещата, които НЕ са вредни, още по-малко са тези, които са полезни......

Вредна е, баце, и то доста.Неслучайно е най-богатата компания в света, може би честно и почтено са успяли? Може би не си обработват " напитката " с пристрастяващи вещества, и не я подслаждат със сироп от ГМО царевица, който е силно токсичен...

Случайно да знаеш държава в която да е забранена продажбата на кока кола ?

Не ми казвай че Европа са много загрижени за печалбите на кока кола !

Redbull например във Франция е забранен но кока кола ... не !

Няма как да ги забранят, защото алчните еврейски медии ще ревнат веднага.По същата причина, поради която не са забранили Виваком у нас - защото са сред най-големите рекламодатели, и жалките, промиващи мозъка медии ще ревнат, като им вземат баницата от ръцете.Да не говорим, че всеки експерт, който разкрие колко е вреден продукт на голяма фирма, бива тихомълком уволнен.Така стана с най-големият европейски експерт в Англия, който разкри вредите от ГМО.

Какъв жизненоважен въпросТ баси

:ohmy:

Чакам теми от рода на Кво ни става кат пием бира, ам водка кат пием пречи ли ни да одим на училище

и тем подобни

Бе направо им направете на тийните един бар да се радват децата

:drunk:

отдавна съм спрял газираните напитки... гледайте филма "Sugar - The Bitter Truth"...

Някой да е успял да разтвори около 100гр. захар в 250гр течност?

10 чаени лъжички захар ~100гр (някъде дават и 120гр)

1 чаша кока кола 250гр

След като за захарта не е вярно, останалата част дали е вярна?

1 чаена лъжичка ~ 5 грама, в един литър кола ~ 110 грама сметни колко лъжички са... бая захар си е това... по лошото е че не се ползва вече захар, ами глюкозо-фруктозен сироп дето се прави от царевиица и е доста по вреден от бялата захар...

Най-важното: Не забравяйте,че каквото и да ядете и каквото и да пиете,живи от този живот няма да се измъкнете.

Случайно да знаеш държава в която да е забранена продажбата на кока кола ?

Не ми казвай че Европа са много загрижени за печалбите на кока кола !

Redbull например във Франция е забранен но кока кола ... не !

izabel1, във Франция имаше случаи на забрана на тая помия.Някакви дечица се бяха натровили, ако не ме лъже паметта.Помня как преди бях пристрастен и на ден отиваха не по-малко от 4 кутийки кола от 330ml, а като я подмениха с тоя подслаждащ сироп...Изненада...Обикалях и търсех, опитвах една след друга, тук-таме случвах на cola от старата партида, докато и тя не се изчерпа.Имам снимки как си правя пирамида от стотици празни кутийки.Голяма услуга ни направиха, че я развалиха и новият бъркоч не се отличава особено много от евтините имитацийки по 30 стотинки.Замених я с енергийни напитки, докато и за тях разбрах колко са вредни, и когато взеха да ми се отразяват - спрях ги.Енергийната напитка Monster на Coca-Cola със сигурност е обработена с пристрастяващи вещества, а не е евтина.Огромен зор, докато я откажа.Замених я с прясно изцедени сокове, които са далеч, далеч по-ценни, и дори по-евтини, да не говорим как помагат за формата, независимо дали спортуваме, или не.

Сега какво да пием ? Я кажете нещо за натуралните сокове, дето се продават в нашата мрежа. Имам чувството, че в някои от тях слагат натриева основа. Някакви идеи, дали сокоизтисквачката решава проблемите с жаждата? Вода отдавна не пия така, че не ме вълнува. Има ли нещо сигурно, което може да погълнем, без притеснение за здравето си?

Баце, не пиеш вода?! Да не си някакъв феномен?! За плодовите сокове е ясно, че се произвеждат от концентрат.От няколко различни места съм чувал как ги правят от тиквен концентрат, защото той няма мирис и на вкус не се усеща, и вече добавят аромати и оцветители.Все пак, няма как да се потвърди това, докато в тая тема има неоспорими доказателства за вредите от тая помия Coca-Cola.Най-богатата компания в света...Вие познавате ли един честен богаташ, да не говорим за най-богатата компания в света...

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Какъв жизненоважен въпросТ баси

:ohmy:

Всъщност е доста важен, защото тези продукти са много вредни за здравето, но друг е въпроса дали темата е за тук.

.Енергийната напитка Monster на Coca-Cola със сигурност е обработена с пристрастяващи вещества, а не е евтина.Огромен зор, докато я откажа.Замених я с прясно изцедени сокове, които са далеч, далеч по-ценни, и дори по-евтини, да не говорим как помагат за формата, независимо дали спортуваме, или не.

Аз веднъж опитах да я пия, но ми се разхлопа сърцето :D Сега разбирам защо - не съм обърнала внимание, че е продукт на Кока Кола (що се отнася до напитки то вече какво не е). Аз лично замених газираното с вода и натурални сокове. От време на време пийвам, но внимавам с количествата, защото няма да мога да се спра после. Искам да пия кола и тем подобни, но се спирам, защото виждам какъв ефект имат.

izabel1, във Франция имаше случаи на забрана на тая помия.Някакви дечица се бяха натровили, ако не ме лъже паметта.

Баце, не пиеш вода?! Да не си някакъв феномен?! За плодовите сокове е ясно, че се произвеждат от концентрат.

Да се натровят от кола ? ...... :D Оригинална ? Съмнява ме ! По скоро може човек да се натрови от почистващите вечества с който се измиват стъклените шишета,ако не се изплакнат както трябва .

А относно второто написано от теб ,има хора който не пият чиста вода,а всякакви други течности от рода на чай,безалкохолни напитки,сокчета и т.н.

/да не забравяме,че те са съставени от вода,за това се изразих ''чиста вода'' / :)

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

А относно второто написано от теб ,има хора който не пият чиста вода,а всякакви други течности от рода на чай,безалкохолни напитки,сокчета и т.н. :)

Организмът има нужда от чиста вода - всичките неща, които си изброил са толква сладки.. Аз също си мислех, че няма значение каква течност приемаш, но откакто спрях газираното и го замених с вода се чувствам много по-добре.

Организмът има нужда от чиста вода - всичките неща, които си изброил са толква сладки.. Аз също си мислех, че няма значение каква течност приемаш, но откакто спрях газираното и го замених с вода се чувствам много по-добре.

Не съм казал,че няма нужда от чиста вода,напротив.Но познавам хора който не пият чиста водица.Като гледам и bildera е пример за това .

Пък и човек като си науми какво да пие и какво не, ходи да го убеждаваш ,че е вредно за него ...... :D;)

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Всъщност е доста важен, защото тези продукти са много вредни за здравето, но друг е въпроса дали темата е за тук.

Аз веднъж опитах да я пия, но ми се разхлопа сърцето :D Сега разбирам защо - не съм обърнала внимание, че е продукт на Кока Кола (що се отнася до напитки то вече какво не е). Аз лично замених газираното с вода и натурални сокове. От време на време пийвам, но внимавам с количествата, защото няма да мога да се спра после. Искам да пия кола и тем подобни, но се спирам, защото виждам какъв ефект имат.

Е, аз от доста време съм свикнал да гледам произход на всичко, което купувам, и производител - навик ми стана, след като навлязох в хранително-вкусовата промишленост.Помня какви болки получих, когато за пръв път опитах " натурален " сок Cappy, и какво да видя - отново на Coca-Cola продукт...Трябваше да се досетя...Копеленцата лъжат в сайта им, че всичко им е сто процента.Да, така е...сто процента отровна химия, обаче.След като имат над 3500 продукта, най-добре е винаги да гледаме производителя.Колкото до водата - изворната вода е незаменима.Дори чешмите по кварталите предлагат по-добра вода от бутилираната.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.