Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво се случва с тялото след пиене на кока-кола?

Featured Replies

Пиенето на количка вдига либидото. :D Но голямата консумация на газирани напитки води до качване на килограми. :(

• Отговори 98
  • Прегледи 22,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Но голямата консумация на газирани напитки води до качване на килограми. :(

Особено в коремната област :ph34r:

Колкото до водата - изворната вода е незаменима.Дори чешмите по кварталите предлагат по-добра вода от бутилираната.

Вече каквато и вода да пиеш си е равна на чиста отрова и ние нищо не можем да направим. Знам само, че от толкова изпита минерална вода се чувствам много по-добре, в сравнение с всички литри изпити кола и фанта, а за мен само това има значение!

/да не забравяме,че те са съставени от вода,за това се изразих ''чиста вода'' / :)

Да, в някакви минимални количества, а за да извлече организмът тази вода трябва да преработи цялата химия..

Пък и човек като си науми какво да пие и какво не, ходи да го убеждаваш ,че е вредно за него ...... :D;)

Еми както се казва - в крайна сметка то си е за него! ;)

Особено в коремната област :ph34r:

Става въпрос, че напълняваш като цяло.

Fixt00l. Ех как аз не получавам никакви болки от соковете Cappy ... Боже ,болки от първия път когато сте опитали сок Cappy ? Не,просто няма как да се получи това,заболяло ви е от нещо друго,но не и от сока ... Интерсно вие какво пиете ? И каква е водата която тече от чешмичките на който тръбите им са над 50 години ....

Няма как да ви заболи когато сте го опитали поради факта,че някой хора всекидневно се наливат с това и нищо им няма.

Колкото и газирано да пия /и съм пил.../ не пълнея и нямам тумбак като на жепеец... Не може да се стои вкъщи и да се ядът меса,хлебни изделия,сладки,да се попийва биричка,алкохол,цигарки и после да се каже ''То безалкохолното е виновно,от него напълнях и корема ми вече го използвам за маса''. Просто не трябва да се води застоял живот и после да се търсят причините за напълняването.

''Болки големи '' от соковете и безалкохолното,а от цигарките и алкохола няма такова нещо ..... ;)

Има 100 пъти по-вредни стоки на пазара от соковете и безалкохолните,само едно от тях ще спомена кашкавала,който се внася от Гърция в България на цена от около 1 евро килограма ...

НЕ казвам че не вредят тези напитки напротив вредни са,но не може изведнъж да те заболи нещо от една чаша сок ...

Все едно да те ощипят по ръката и да те заболи ухото .

Fixt00l Като гледам снимката на профила ви,ако това сте вие ви мислех за по корав тип,а не едно сокче да ви повали.След това сокче можете да си махнете надписа над снимката на профила ви . ;)

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

След тази статия, мога да си представя с каква критика може да се опише Ред була. Но то ако се замисля с много неща е така, особенно при известните евтини марки.

Ласков, със сигурност имам 20х повече познания от Вас и в двете области.А и когато човек е в един отрасъл, със сигурност лесно се получава информация от колеги в него.Вие явно дори не знаете какви реакции протичат, ако не се изпие натуралния сок до десет минути след приготвянето му ( а някои сокове и до 3 минути).Направете си сок от ябълки, наблюдавайте го и го оставете да престои малко. Нека спомена, че в тема, която цели да помогне на всички нас, е крайно неуместно да се пишат неща от сорта на " аз съм корав като камък, тъпча всичко като контейнер за боклук и съм много добре ".Корифеят на здравословните книги Пол Брег пише " Хората, които са способни да вървят на два крака, без да имат болежки, се мислят за по-здрави от бикове.Много такива съм видял в 50-годишната си кариера, които рано отидоха в гроба ". P.S Много поздрави от " коравия тип ", и нека не изместваме темата.

Нека спомена, че в тема, която цели да помогне на всички нас, е крайно неуместно да се пишат неща от сорта на " аз съм корав като камък, тъпча всичко като контейнер за боклук и съм много добре

P.S Много поздрави от " коравия тип ", и нека не изместваме темата.

Да сте видели нещо от сорта на това в изказванията ми ?? Ако желаете да разберете с точност изказванията ми прочетете и усмислете написаното от мен.

''Представете'' си че и моята работа е свързана с хранителни продукти.Писал съм ''система за самоконтрол'' ,която е одобрена от здравни инспектори.А предполагам знаете колко писане се изисква за една такава...Не винаги възрастта говори за знанията !

Не казахте какви течности поемате вие ? Както и да е ..Приятна вечер ви желая и по-полека със сокчетата ... ;)

По принцип всичко, което пием и ядем от магазина е боклук и аз досега не съм умрял от тия боклуци-пък и например безалкохолно от 40ст е доста-по зле от кока кола. Навсякъде казват тва е вредно, онова е вредно и то излиза, че нищо не трябва да ядем и да пием-аз като ям много сол го правя, щото така ми е вкусно например, въпреки че знам че е вредна и ще продължавам да сее тъпча с това, което ми харесва и да пия тва, което искам, но все пак освен всички боклуци от магазина аз ям домашни плодове и зеленчуци и месо от домашни животни поне го знам кво е и пия домашна ракия и вино, кола пия много рядко сигурно на 2-3 месеца веднъж, повече безалкохолни и понякога алкохол в умерени количества. Преди храните са били доста по-качествени-така казват всички и се разваляли по-бързо, понеже не са били натъпкани с боклуци, а кока-колата я има от 100 години и никой не е умрял от нея-кофеина е вреден, но в много кафето има повече кофеин, а всички го пият всекидневно, захарта я има навсякъде, Е-тата също са във всички безалкохолни, храни и други, тъй че колата в сравнение други неща не е чак толкова вредна-хамбургерите на Макдоналдс също са боклуци, но са супер вкусни и няма да спра да ги ям и картофките също, ако ще да ги пържат в 5 кила гранясало олио-вкусни са и това е, не ме интересува кво съдържа дадена храна или напитка, щом е вкусна я ям/пия/

Типичният и неграмотен пример за това, което казах - човек тъпче и не разбира как изразходва запасите си много по-бързо от предвиденото.Така няма да е здрав доживот, ами обрича себе си да бъде болнав и мъчещ се пенсионер.После, пенсията ниска, лекарствата скъпи...Домашните животни, ахахахаха, това някакъв виц ли е? Интересно какво се отделя в огромно количество в организма на животното при колене, което остава вътре (и е адски токсично), и какво ли се получава в човешкия организъм при разпада на неговата ДНК...Ще помоля безразсъдни дечковци да стоят встрани темата, след като са неграмотни и нямат аргументи, които да послужат за доброто на същата тема. " Здравето е най-голямото богатство " - народна мъдрост.

По принцип всичко, което пием и ядем от магазина е боклук и аз досега не съм умрял от тия боклуци-пък и например безалкохолно от 40ст е доста-по зле от кока кола. Навсякъде казват тва е вредно, онова е вредно и то излиза, че нищо не трябва да ядем и да пием-аз като ям много сол го правя, щото така ми е вкусно например, въпреки че знам че е вредна и ще продължавам да сее тъпча с това, което ми харесва и да пия тва, което искам, но все пак освен всички боклуци от магазина аз ям домашни плодове и зеленчуци и месо от домашни животни поне го знам кво е и пия домашна ракия и вино, кола пия много рядко сигурно на 2-3 месеца веднъж, повече безалкохолни и понякога алкохол в умерени количества. Преди храните са били доста по-качествени-така казват всички и се разваляли по-бързо, понеже не са били натъпкани с боклуци, а кока-колата я има от 100 години и никой не е умрял от нея-кофеина е вреден, но в много кафето има повече кофеин, а всички го пият всекидневно, захарта я има навсякъде, Е-тата също са във всички безалкохолни, храни и други, тъй че колата в сравнение други неща не е чак толкова вредна-хамбургерите на Макдоналдс също са боклуци, но са супер вкусни и няма да спра да ги ям и картофките също, ако ще да ги пържат в 5 кила гранясало олио-вкусни са и това е, не ме интересува кво съдържа дадена храна или напитка, щом е вкусна я ям/пия/

Доста повърхностно изказване относно последствията върху организма на "боклуците" от магазина,напитките и Е-тата.За съжаление веднага се умира от куршум например.При действието на тези така наречени консерванти и ГМО променени храни отражението върху организма може да е непредсказуемо и в дългосрочен аспект ,както посочи фиксит .Бавно и сигурно безвъзвратно увреждане на органи,което не се усеща веднага за съжаление...
ixt00l'" data-cid="2197065" data-time="1331068829">

Ще помоля безразсъдни дечковци да стоят встрани темата, след като са неграмотни и нямат аргументи, които да послужат за доброто на същата тема. " Здравето е най-голямото богатство " - народна мъдрост.

Вие не може да кажете кой какво да пише и дали да изразява своето мнение .Тук сме на доброволни начела,ако на вас не ви отърва си е ваш проблем ....Всеки може да изрази своето мнение по темата без значение пол,въздраст или раса и т.н /стига да се спазват правилата на форума/ .

И вие сте никакъв за да давате определения за непознати хора ! 'Кой какъв е '' ,това си е вашето мнение към непознати лица и може да си го запазите за вас.

Кока-кола и Пепси промениха рецептите си заради оцветител

Двете популярни по цял свят компании с безалкохолните си газирани напитки - Coca-Cola и Pepsi, ще променят рецептите си, за да избегнат законови изисквания, които ги принуждават да сложат предупреждения на бутилките, свързани с развиването на ракови заболявания. Новата рецепта за карамелово оцветяване на напитките съдържа по-малко 4-метилимидазол – химикал, който в Калифорния е включен в списъка на веществата, които могат да причинят рак. Промяната в рецептата вече е факт в този американски щат, но предстои да бъде въведена и в други.

....

В свое съобщение от Coca-Cola допълват, че производството в Европа ще остане по досегашните рецепти. Те посочват, че никой друг контролиращ орган освен този в САЩ досега не е приел, че поглъщането на този химикал, който присъства в карамела, не е признат за опасен.

Източник

Не ми се мисли какви отрови има в напитките и храните ,които се произвеждат и продават в безконтролна България...

Наздраве.

Always Coca-Cola.

Редактирано от Jimm (преглед на промените)

Айде са след като прочетете това си представете как до преди месец, изпивах на ден не по-малко от 2 литра кола, като колата ми беше основен източник на течности, водя не пия, и под "не пия" имам предвид наистина не пия, за последно пих вода, преди околко два месец, а ако пия то е няколко глътки ако няма друго за пиене. От един месец съм "чист", вече пия доста по-рядко, и само лайт. :D Абе не е хубаво, но и много други неща не са хубави, какъв живот си живял ако не си пил кола, пфф. :D

Редактирано от ToDiR0S (преглед на промените)

От един месец съм "чист", вече пия доста по-рядко, и само лайт. :D

Обикновената кола в България се подслажда със захар. Колата лайт - с аспартам. Захарта се разгражда в тялото от ензимите на глюкоза и фруктоза, поне първото от които е основния източник за енергия на организма, а второто (както и самата захар) се съдържа в плодовете и други естествени източници. Аспартамът, от друга страна е химичен подсладител, чийто ефект върху здравето е предмет на особено оспорвани дискусии. Според статията в Wikipedia аспартамът се разлага до фенилаланин и метанол в тялото.

Ти прецени дали кола или кола лайт е по-безопасно...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Винаги съм мразел Кола, ако ще се тровя, предпочитам да е с Фанта (лимон). :D Пия капи ягода и портокал, и вода от чешмата.

Ти прецени дали кола или кола лайт е по-безопасно...

Прочетох го това. Пия кола лайт, защото няма захар, а този аспартам може и да е вреден, също както и 90% от нещата които купуваме от магазините, дори и въздуха който дишаме е в известна степен вреден. Само ако си произвеждаме храните и напитките лично може да сме сигурни че не са вредни.

Редактирано от ToDiR0S (преглед на промените)

Прочетох го това. Пия кола лайт, защото няма захар, а този аспартам може и да е вреден, също както и 90% от нещата които купуваме от магазините, дори и въздуха който дишаме е в известна степен вреден. Само ако си произвеждаме храните и напитките лично може да сме сигурни че не са вредни.

Напълно си прав. Но не каза какво против захарта имаш.

Крайно време беше и тук да се обърне внимание на тази отрова. Въобще хубаво е българинът да се замисли какви боклуци слага в устата си, не само по отношение на течностите. Странно ми е как масово хората пият каквато и да е оцветена с химикали помия, само и само да не е вода. Какво толквоа имате против водата не мога да разбера? Човешкият организъм е съставен от около 80% вода при раждането. Водата е причината да има изобщо живот на планетата. Газираните напитки, алкохола и кафето не са вода. Дори напротив, те са диуретици и карат организма да изхвърля вода. И това е най-малката вреда, която могат да нанесат на човешкия организъм, особено при прекомерна употреба. Най-лошото, което хората не осъзнават, е че колата поради огромното съдържание на захар, е наркотик. Опасен наркотик, който се бърка точно там, където е най-слаб съвременния човешки организъм - баланса между инсулин и глюкагон. Тези два хормона са определящи за правилното функциониране на организма и липсата на баланс между тях поражда аномалии и от там идват основната част от болестите. Имам познат, който работи в Кока-кола и за два месеца беше качил 17 килограма от пиене на 1,5-2 литра кола на ден. Накрая шефът му е забранил да пие кола, като му е казал, че му нужен жив, но все пак е успял да си докара язва за това време и сега има сериозни стомашни проблеми. Всеки си казва, че не е страшно в малки количества да се употребява отрова и че за него няма отрицателни ефекти. Да, докато човек е млад, тялото има огромни възстановителни сили и успява донякъде да се бори с всичката помия, с която го заливаме. Но в съвременното общество взрастовата граница на болестите спада все повече и това е пряк резултат от отровите, които вкарваме през устата си. Вече масово се говори как децата имали все повече алергии, но положението е още по-зле. Масово децата са болни от тежки и трудноизлечими болести. И това се задълбочава и като резултат имаме едно изключително болно подрастващо поколение. Единствено поради факта, че не обръщаме внимание какво ядем и си казваме, че малкото отрова не вреди. Да, но тия трансмазнини, които ни засипват от всеки един пакетиран продукт, консервантите, които се съдържат в бързата храна, особено в МакШит се натрупват в организма, просто защото на него му е доста трудно да ги изхвърли, особено при недостатъчното количество вода, което приемаме. Диуретичните напитки способстват това количество още да се намали и в резултат получаваме двоен отрицателен ефект. Всеки си носи глава на раменете и си прави сметката. Разликата между здравето и белстта е една крачка. И под здраве не разбирам отсъствието на болест, на което повечето хора се радват, ами истинско здраве, нещо което съвременния човек е забравил какво означава.

Крайно време беше и тук да се обърне внимание на тази отрова...

"оцветена с химикали помия", "газираните напитки, алкохола и кафето", "пакетиран продукт", като добавиш и вносните плодове и зеленчуци пълни с химикали, месото пълно с вода и химикали подпомагащи растежа на животното се оказва, че за да сме здрави трябва да караме само на водичка, пък ако ни блъсне кола докато пресичаме...шит хепанс. Да не споменавам стреса от ежедневието който вреди също толкова много.

• 3 месеца по-късно...

Освен вкуса и :D . И това ако е вярно: След час. Фосфорната киселина свързва калция, магнезия и цинка във вашия стомашно-чревен тракт, ускорявайки метаболизма... то спирам да я пия, че така и така се мъча да кача някое килце а пък с това забързване на метаболизма.. :D

Не ти трябва, ще надебелееш, после няма да можеш да ги свалиш дори и с диети - отслабнеш - една-две хапки и аиде пак същите големи килограми, казва ти го човек с личен опит минал през много диети... ;)

Редактирано от AndroidUser (преглед на промените)

• 10 месеца по-късно...

Не бях пил кола от пролетта на 2012 (мразя кола), докато преди няколко седмици ми се наложи да пия, цялата вечер се провали в болки, умореност, болки в очите, а съм пил 200 грама кола максимум, повече не можах, щях да повърна...

Публикувано изображение

През 1965 г. Кока-Кола за първи път е произведена в Пловдив, което прави България първата страна от бившия социалистически лагер, която произвежда продукта.

След стотиците хиляди ракови случаи, регистрирани от края на 70-те години до днес, причинени от редовен прием на силно канцерогенните овкусители Аспартам, Acesulfamе-K, Захарин, NutraSweet (Neotame) и техните производни в “диетичните” продукти на PepsiCo, The Coca Cola Company (Diet Coke, Light, Sugar Free, Zero) и Wrigley (дъвките Orbit, Winterfresh, 5 Five, Airwaves, Extra и др.), продуктите “без захар” завинаги остават в “черния списък” на научната общност. Наскоро нови факти, продукт на независими лабораторни изследвания, поръчани и контролирани от здравните органи в САЩ разпалиха отново дискусията за продуктите на гигантите-монополисти – оказа се, че продуктите на Pepsi и Coca-Cola са канцерогенни дори в класическите си, “чисти” варианти, които не съдържат заместители на захарта. Това се дължи на изкуствения оцветител “карамел” (E150d), съдържащ се в огромни количества и в двете напитки, допринасящ за тъмната им окраска. След като съдържащия се в изкуствения оцветител 4-methylimidazole (4-MEI) бе обявен за клиничнодоказан канцероген от съда в Калифорния, съдът също така задължи двете компании или да променят формулата си, или на етикетите на напитките си да поместят видимо предупреждение за опасността от развиване на раково заболяване, сходно с предупрежденията на кутиите цигари.

Днес сами виждате резултата от тези предупреждения!!!

http://www.youtube.com/watch?v=-RRHkVNx-3c&feature=player_embedded

Активната съставка на кока-колата е ортофосфорната киселина. Поради нейната висока киселинност цистерните, използвани за транспортиране на концентрат на кока-кола трябва да бъдат оборудвани със специални резервоари, предназначени за висококорозионни материали.

Нека надникнем в „анатомията” на един от най-рекламираните продукти на компанията „Кока-Кола” – Coca-Cola Light без кофеин. Тази напитка съдържа Aqua carbonated, E150d, E952, E950, E951 , E338, Е330, Аromas, Е211.

Aqua carbonated – това е газирана вода. Тя възбужда стомашната секреция, повишава киселинността на стомашния сок и провокира метеоризъм – обилно отделяне на газове. Освен това, използва се не изворна вода, а водопроводна, преминала през специални филтри.

E952 – цикламова киселина и нейните натриеви, калиеви и калциеви соли. Заместител на захарта. Цикламатът е синтетичен химикал, има сладък вкус, който 200 пъти превишава сладостта на захарта, използва се като изкуствен подсладител. Бил е забранен за използване в хранителни продукти, тъй като представлява канцероген, предизвикващ ракови заболявания. През 1969 г. по нареждане на Управлението за контрол на хранителните продукти и лекарствата бил забранен за използване на територията на САЩ, тъй като той, както захарина и аспартама, предизвиква в плъховете рак на пикочния мехур. В същата година бил забранен и в Канада. През 1975 г. забраната обхванала и Япония, Южна Корея и Сингапур. Забранен е за използване в производството на напитки в Индонезия. През 1979 г. Световната здравна организация, кой знае защо, реабилитирала цикламатите, признавайки ги за безвредни.

E150d – оцветител, получава се по пътя на преработката на захар при определени температури, с добавяне на химически реагенти или без тях. В случая с кока-колата се добавя амониев сулфат.

E950 – калиев ацесулфам. 200 пъти по-сладък от захарозата. Съдържа метилов етер, който влошава работата на сърдечно-съдовата система, и аспарогенова киселина, която оказва възбуждащо действие на нервната система и може, с времето, да предизвика привикване. Ацесулфамът се разтваря лошо. Продуктите с този подсладител не се препоръчват за употреба от деца, бременни и кърмещи жени.

E951 (аспартам) - заместител на захарта за болните от диабет. Химически е неустойчив: при повишаване на температурата се разпада на метанол и фенилаланин. Метанолът е много опасен: 5-10 мл са способни да доведат до гибелта на зрителния нерв и необратима слепота, 30 мл могат да предизвикат смърт. В топлите газирани напитки аспартамът се трансформира във формалдехид, който е изключително силен канцероген. Документално потвърдени са редица случаи на отравяне с аспартам: загуба на съзнание, главоболие, умора, виене на свят, повдигане, силно сърцебиене, увеличение на теглото, раздразнителност, тревожно състояние, загуба на паметта, мъгливо зрение, припадъци, загуба на зрение, болки в ставите, депресия, спазми, заболявания на детеродните органи, загуба на слуха. Аспартамът може също да провокира следните заболявания: тумор в мозъка, множествена склероза, епилепсия, базедова болест, хронична умора, болести на Паркинсон и Алцхаймер, диабет, умствено изоставане и туберкулоза.

Публикувано изображение

E338 – ортофосфорна киселина. Предизвиква раздразване на очите и кожата. Използва се за производството на фосфорнокисели соли на амоняка, натрия, калция, алуминия, а така също за органичен синтез, в производството на активен въглен и киноленти, за производството на огнеупорни материали, керамика, стъкло, торове, синтетични миещи средства, в медицината, металообработването, текстилното производство, нефтената промишленост. Хранителната ортофосфорна киселина се използва в производството на газирана вода и за получаване на съставки за сладкарски изделия. Известно е, че ортофосфорната киселина пречи на усвояването на калция и желязото от организма, което може да доведе до отслабване на костната тъкан, остеопороза. Други странични ефекти са жажда, обриви по кожата.

Е330 – лимонена киселина. Широко разпространена е в природата. Използва се във фармацевтичната и хранителната промишленост. Солите на лимонената киселина (цитрати) се използват в хранителната промишленост в качеството на киселини, консерванти, стабилизатори, а в медицината – за консервиране на кръв.

Аromas – неизвестно какви ароматни добавки.

Е211 – натриев бензоат. Използва се в производството на някои хранителни продукти, в качеството на бактерицидно и противогъбично средство. Към тези продукти се отнасят мармаладите, плодовите сокове, плодовите йогурти. Не се препоръчва за употреба от астматици и хора, чувствителни към аспирина. Изследване, проведено от британския професор Питър Пайпър, открило, че това съединение нанася значителна вреда на ДНК. По думите на Пайпър, натриевият бензоат, който е активен компонент в консервантите, използвани в повечето газирани напитки, не унищожава ДНК, но ги деактивира. Това може да доведе до цироза на черния дроб и дегенеративни заболявания, например, болест на Паркинсон.

Публикувано изображение

Елита иска да сте послушни, отслабени и с повредено мислене. Добра визия за добър работник и консуматор – тоест отличен гражданин, продуктивен.

Източник: http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/02/06/%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0/

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Е затова си пия домашни компоти, домашна ракия, и винце. ;)

Аз по 4-5 литра вода на ден. :)

Аз по 4-5 литра вода на ден. :)

Не се учудвам, че после си на нокти. Мехура вероятно те изкарва да честичко да снимаш със сапунерката ;)

Не се учудвам, че после си на нокти. Мехура вероятно те изкарва да честичко да снимаш със сапунерката ;)

През 20 минути съм в WC. :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.