Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

• Автор

Не казвам, че съм запознат с темите в Гноме, но svg е универсален формат и няма нужда да правиш различни комплекти т.е. взимаш най-добрата резолюция и правиш svg от нея и това е.

Знам, че с векторната графика нещата са така, но в оригиналните теми, изображенията са оразмерени, независимо от формата. Затова се придържам към тях.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 607,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

супер са тия икони :)

d01bf358c53e545f.png
Засега ubuntu 9.10, приемам предложения за друго дистро за fujitsu L1300 s pentium m. Пробвах zorin lite, но ми изписа следното:

pae is disabled on this pentium m /pae can potentially be enabled with kernel parameter "forcepae" - this is unsupported, may cause unknown problems, and will taint the kernell/. This kernell requires the following features not present the CPU:pae

Unabled to boot - please use a kernell appropriate for your CPU

• Автор

Засега ubuntu 9.10, приемам предложения за друго дистро за fujitsu L1300 s pentium m.

32 битова Lubuntu 12.04 и в момента работи на същият лаптоп, но с via карта.

http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/12.04/release/

Всички останали характеристики са еднакви. Не можеш да ползваш версия по- нова от Ubuntu 12.04, защото новите PAE ядра (след 3.2-generic) не тръгват на този процесор, въпреки че се води i686. И, не е Pentium, а Celeron M, независимо, какво са ти отчели датчиците.

32 битова Lubuntu 12.04 и в момента работи на същият лаптоп, но с via карта. Всички опстанали характеристики са еднакви. Не можеш да ползваш версия по нова от Ubuntu 12.04, защото новите PAE ядра не тръгват на този процесор, въпреки че се води i686. И, не е Pentium, а Celeron M, независимо, какво са ти отчели датчиците.

Мерси! И да, селерон м е, на лепенката си пише, ама кой да гледа :D

ПП: А от тези кое да тегля?

2167fd8cacab5c0f.png

Редактирано от Twingo™ (преглед на промените)

• Автор

Свали 32 битовата версия (първата в списъка) от линка, който съм ти дал. Но, какво ще правиш с браузърите при толкова малко памет си е твоя работа. Намери последната 32 битова Presto базирана Opera и ползвай нея с и без това остарелият адобски флаш плеър.

attachicon.gifСнимка.png супер са тия икони :)

При теб са супер, защото си с МАТЕ, а те са създадени за Gnome 2. Но, иначе имат нужда от сериозна редакция.

Тва е Гноме 2 бре ..........Стотинката :)

• Автор

Още по- добре в такъв случай. За нея е направена.

ПП: А от тези кое да тегля?

2167fd8cacab5c0f.png

http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/12.04/release/lubuntu-12.04-desktop-i386.iso

• Автор

Понеже, тук стана, като специализиран форум на CENTOS, реших да не се цепя от колектива.

http://s19.postimg.org/qypkd5kq9/centos6.png

http://s19.postimg.org/d6b5hityp/centoc61.png

http://s19.postimg.org/eze25uf5f/nautilus2.png

Излишна работа си създадох, като инсталирах минималният десктоп. Оказа се, че съм забравил имената на доста гномски приложения.

Ползвам модифицирана Murrine тема в която съм включил рамката за прозорец от снимката и стандартни Faenza икони за MATE, на които подмених логото с това на CENTOS.

Интересното е, че шестицата става все по- добра, докато версия седем не става за нищо. Не знам, изобщо някой ползва ли я.

Понеже, тук стана, като специализиран форум на CENTOS, реших да не се цепя от колектива.

Излишна работа си създадох, като инсталирах минималният десктоп. Оказа се, че съм забравил имената на доста гномски приложения.

Ползвам модифицирана Murrine тема в която съм включил рамката за прозорец от снимката и стандартни Faenza икони за MATE, на които подмених логото с това на CENTOS.

Интересното е, че шестицата става все по- добра, докато версия седем не става за нищо. Не знам, изобщо някой ползва ли я.

Единствения минус на 6-та версия поне за мен е остарелия пакет на glibc. Иначе версия 6 е бетон. Пробвах версия 7 но все още е много нестабилна. Не я препоръчвам на никой. Дори една федора 21 е по стабилна от версия 7 на цента.

• Автор

Напълно си прав. Доживяхме и този парадокс. Федора 21 е по- стабилна от CENTOS 7. Издадоха я направо в насипно състояние. С версия 6 и 5 нещата бяха доста по- различни.

• Автор

Ами, още при свъзването към мрежата, разбираш, че липсва пакета с pppoe поддръжката. Скоро ще излезе първият ъпдейт и предполагам, че доста проблеми ще бъдат изчистени.

Никога не съм пробвал версия 7, и нямам мнение за нея. Смея да твърдя от личен опит със версия 6, че е един от най стабилните линукси които съм инстлаирал на моята машина. За една година, нямах нито един проблем, със дистрото, преинсталирах само защото, започнахме StotinkaOS, и си забодех нея, разбира се :D.

За 7- цата се иска още време, нормално е да има проблеми, особенно ако се ползва за десктоп. Единственият плюс на версия 7 са по новите библиотеки, но пък голям минус, е само 64 битовата версия.

Препоръчвам ти , да дъдеш един шанс на Стотинка-та :).

За един месец вкарах ме доста софтуер във нашето хранилище, тези дни ще мъчим да дадем съпорт за некои от музикалните плеъри, поне по известните. Да не споменавам и всички други допълнения които са добавени, кодеци, екстра хранилища, настройки потребителски, архивиране, ntfs, администрация, офис пакети, ... форумите, където се пише само на български :D, и може да намериш, кое как, или да питаш, разбира се все още има какво да се желае, но работим за това, даже в момента се подготвят новости и много други изненади, които ще влезнат във версия 6.7, който очакваме да бъде още по добре изпипан жив образ.

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

• Автор

Препоръчвам ти , да дъдеш един шанс на Стотинка-та :).

Не обичам деривати и стандартни дестопи. Затова сложих минималният десктоп и накачих допълнително програмите, които ползвам. Добавил съм само rpm fussion free/nonfree и хранилището на Adobe.

Нямам нужда от друг софтуер. Ако ми потрябва, тогава ще му мисля.

Подозирах, че ще имам проблеми с драйвъра за wi-fi адаптера (ar9271), който първите версии на шестицата не поддържаха по подразбиране, но се оказа, че нещата много са се променили. Разпозна ми целият хардуер и не се наложи да пипам нищо по модулите.

Не обичам деривати и стандартни дестопи. Затова сложих минималният десктоп и накачих допълнително програмите, които ползвам. Добавил съм само rpm fussion free/nonfree и хранилището на Adobe.

Нямам нужда от друг софтуер. Ако ми потрябва, тогава ще му мисля.

Имаш и EPEL :), иначе във Centos няма такова нещо като update-grub, това е само за ubuntu.

Има grubby - но то не е същото.

• Автор

Писах само, кои хранилища съм добавил. Другите бяха добавени по подразбиране.

http://s19.postimg.org/3seep7sj5/defaultrepos.png

Колкото до update-grub, просто ми е навик да го пускам, обикновено, без да има никаква нужда от презареждане.

Нещо не ме убедихте. Какво ѝ е толкова нестабилното?

Некоректно прехвърляне на файлове; некоректно инсталиране на програми; липса на библиотеки, които уж ги пише, че трябва да са в официалните хранилища; крашове при малко по-голямо натоварване на системата; правиш някъкви настройки по системата, но при следващия рестарт няма и помен от направените настройки и това всичко съм го правил през командния ред не през gui.  

Това са проблемите с които аз съм се сблъсквал.

http://s19.postimg.org/d6b5hityp/centoc61.png

http://s19.postimg.org/eze25uf5f/nautilus2.png

Добре дошъл в отбора :)...........на първата снимка ,наблюдение на системата това какво е и как го инсталира?

Добре дошъл в отбора :)...........на първата снимка ,наблюдение на системата това какво е и как го инсталира?

yum install gnome-system-monitor

Програми -> Системни ИНструменти -> Наблудение на Системата

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Аха ........мерси адаш :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.