Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Само дето нищо не може да стартира, ако дъното не разпознае процесора. 

Дъното трябва да е рев. 3.0, т.е., ще ти подържа процесора без проблеми. 

Да,така е.

• Отговори 83
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

^ Днес поръчах дъното и ги помолих да обновят биоса,казаха,че ще го обновят.Дано си свършат работата,ако ли не ще им го пратя обратно :D

• Автор

Преди 10 минути ми доставиха дънната платка GB 970A-UD3 "Rev.3" така,че не се налага ъпдейт на биос :) 

Отново благодаря на Всички,които ми помогнахте  :beer:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново колеги!

Дойде време за купуване на процесор и се чудя между FX-6300 и FX-6350,кой от двата да избера?Гледайки сравнения между двата в CPUWorld не намирам кой знае каква разлика(не,че няма,но не е значителна).Иска ми се да взема FX-8350,но за съжаление цената му ми идва висока :D

п.п. Процесора със сигурност ще се клоква в бъдеще!

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

Вземи си 8320(AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+ 

Обща стойност - 290.33 лв. с ДДСако успееш да събереш парички! Ако пък не, 6300! 

Поздрави и успех! :)

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Предложението на XECUTIONER но на по добра цена :-)

AMD FX-Series X8 8320, 3.50GHz, 16MB, BOX, AM3+, Black Edition

Цена с ДДС: 285,01 лв

Цена без ДДС: 237,51 лв

Редактирано от EnthusiastiC (преглед на промените)

Здравейте отново колеги!

Дойде време за купуване на процесор и се чудя между FX-6300 и FX-6350,кой от двата да избера?Гледайки сравнения между двата в CPUWorld не намирам кой знае каква разлика(не,че няма,но не е значителна).Иска ми се да взема FX-8350,но за съжаление цената му ми идва висока :D

п.п. Процесора със сигурност ще се клоква в бъдеще

Колегата ме изпревари.Ако можеш да отделиш подобна сума този процесор е добър избор.В Скай е на малко по-ниска цена AMD FX-Series X8 8320, 3.50GHz, 16MB, BOX, AM3+, Black Edition

XECUTIONER
  • Автор

мхм ,ами ще изчакам още една седмица и ще взема FX-8320.Дано си заслужава :D

п.п. Има ли някаква истина в тези "8" ядра?

мхм ,ами ще изчакам още една седмица и ще взема FX-8320.Дано си заслужава :D

п.п. Има ли някаква истина в тези "8" ядра?

Не особено тъй като са 4 двублокови модула.

• Автор

Здравейте!

Гледам в един сайт кит 2x4GB RAM Adata 1600 XPG на цена от 98лв.Добра ли е тази рам?Защото обикновено 2x4GB (китчета) са на цена от около 130-40лв.

Обикновено цената е с ддс... но може да си видял и някоя промоция. Ето ти още една - Цък.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ами цената с ДДС е 98,32!Мисълта ми беше дали е добра и дали няма да имам някакви проблеми с нея?Ако не,то ще я поръчам :D

Не виждам какви проблеми може да има с кой да е кит ddr3? Въпроса е че с АМД-то по-вървежна е някоя с по-голяма пропусквателна възможност. Тая в Емаг е по-добра оферта ако за другата трябва да плащаш и доставка.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

http://www.itleader-bg.com/shop/komponenti/%D1%80%D0%B0%D0%BC%20%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%20%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2%20%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/2x4g-ddr3-1600g-adata-xpg.html

Пловдивски е и досега от него съм си купувал компонентите!Доставят ми всичко до вкъщи за без пари.

п.п. Ами мисля,че тази рам се клоква,така,че не виждам проблем!

http://www.itleader-bg.com/shop/komponenti/%D1%80%D0%B0%D0%BC%20%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%20%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2%20%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8/2x4g-ddr3-1600g-adata-xpg.html

Пловдивски е и досега от него съм си купувал компонентите!Доставят ми всичко до вкъщи за без пари.

п.п. Ами мисля,че тази рам се клоква,така,че не виждам проблем!

Доста интересен сайт , ако това са реалните цени в момента ,то няма смисъл живеещите в Пловдив да се натискат да пазарят от Софийските магазини!

• Автор

Доста интересен сайт , ако това са реалните цени в момента ,то няма смисъл живеещите в Пловдив да се натискат да пазарят от Софийските магазини!

Ами аз затова постоянно ви разпитвам!Защото си купувам нещата от тук.Сега в други ден ще си поръчам кутията,рамта и процесора.Улеснявам се по този начин.

Не искам да си мислите,че им правя реклама или нещо подобно!!!!!А и на мен един потребител от този форум ми предложи това сайтче :)

Ами аз затова постоянно ви разпитвам!Защото си купувам нещата от тук.Сега в други ден ще си поръчам кутията,рамта и процесора.Улеснявам се по този начин.

Не искам да си мислите,че им правя реклама или нещо подобно!!!!!А и на мен един потребител от този форум ми предложи това сайтче :)

Ами там направо могат да избият рибата. например G2010 за 88 лева. Ако са налични и верни тия неща, да се пренасочваме натам :)

Иначе A-DATA  паметите според мен са доста добро попадение като цена/производителност. Например моята съм я пуснал на 1700 MHz  при CL9,  а стандартно и дават CL11 при 1600 MHz. От тая гледна точка, не бих сменил тая марка скоро.  И това без да бутам напрежението. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Аз така или иначе ,ще разбера щото чакаля от един колега от хардуера и3-ка на старо(редовно продава за по 140-150лв.), а в този сайт и3-3210 е 180лв. - ако е реална цената в петък го поръчвам!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

• Автор

Здравейте отново!

Утре ще поръчам видео картата и съм се спрял на HD 7850 2GB OC - http://www.itleader-bg.com/shop/komponenti/video-karti/sapphire-hd7850-2gb-gddr5-oc.html

Та се чудя колко вата консумира тази карта,че и процесора ще е FX-8320,а той си е лаком и ме е страх да не клекне захранването :D .А и мисля да го клокна и него след като почета нужната литература и си купя добър охладител(За процесора става въпрос).

Захранването е SS 520 bronz 

Здравейте отново!

Утре ще поръчам видео картата и съм се спрял на HD 7850 2GB OC - http://www.itleader-bg.com/shop/komponenti/video-karti/sapphire-hd7850-2gb-gddr5-oc.html

Та се чудя колко вата консумира тази карта,че и процесора ще е FX-8320,а той си е лаком и ме е страх да не клекне захранването :D .А и мисля да го клокна и него след като почета нужната литература и си купя добър охладител(За процесора става въпрос).

Захранването е SS 520 bronz 

Емаг имат по-добра оферта.  Само за 305 лева. + безплатна доставка

Видео картата консумира около 130 вата под пълен товар. Процесора с няколко вата по-малко. Няма да има проблеми със захранването!

• Автор

Емаг имат по-добра оферта.  Само за 305 лева. + безплатна доставка

То хубаво имат,но тоя MSI !Предпочитам Sapphire или GB

Аз бих погледнал другата на Asus, която е малко по-безшумна, което за някои потребители е плюс.  Друг вариант за тези пари е тази:  Sapphire AMD Radeon HD7870, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E  която е с безплатна доставка, но пък е малко по-производителна от една HD 7850. И видеокартата нека е, някоя 2 GB версия.  Поздрави! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.